Веганството - да споделим опит - 9

• 46 235
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Искам да попитам за сладките от амарант какви по-точно стават - хрупкави или плътни и леко дъвчащи? Моите станаха такива едни твърди и се дъвчат, не хрупат. За пръв път ги правя и затова не знам какъв резултат трябваше да очаквам  Simple Smile
Да си повторя въпроса  Blush

Днес се поразходих из темата за iHerb и прочетох, че някои потребители там са много доволни от този продукт: Coconut Manna. Звучи примамливо. Някой от вас ползвал ли е?

# 421
  • София
  Разхождаме се по едни и същи теми и имаме едни и същи въпроси Laughing. Мен също ме вълнува информация по въпроса.

# 422
Днес ли е откриването на тоя магазин?

Това пасиран кокос ли е? Не пише суров ли е, обработван ли е с нещо?

# 423
  • София
Днес е, аз със сигурност ще съм там около 18 ч. Пишете ми ЛС, щото може да не се познаем Simple Smile

# 424
Искам да попитам за сладките от амарант какви по-точно стават - хрупкави или плътни и леко дъвчащи? Моите станаха такива едни твърди и се дъвчат, не хрупат. За пръв път ги правя и затова не знам какъв резултат трябваше да очаквам  Simple Smile

И моите не хрупаха, не знам дали е така по  принцип.

# 425
  • София
  В момента чета едно списание - befit, ново е, отскоро го издават. От него разбирам, че на "Оборище" е открит нов ресторант - "Cabra - Netural Foods and Bar". По това, което чета е точно за  хора, които се хранят здравословно, та дори и вегани Laughing
този ресторант не е от скоро и имат страхотни неща. Дори вече може да се поръчва и онлайн чрез БГ Меню.

# 426
  • София
Здравейте мили момичета,
Отдавна не съм се вясвала тук Peace, но отвреме на време ви хвърлям по един поглед Hug
Много ви моля да споделите как да приготвя пуканки от амарат - опитвам за четвърти път, но без резултат, явно бъркам някъде - опитах в микрорълнова, в тенджерка с капак с олио, без олио, с малко и с много мазнина ooooh! ooooh! не знам защо не се получава newsm78
Благодаря ви  bouquet  bouquet  bouquet
Извинявам се предварително, ако темата е обсъждана  Peace

# 427
Докато открия къде писах за тези пуканки голямо търсене беше. Ето темата, последния коментар:
Вегетарианство - Тема 2

# 428
  • София
Paliq, страхотна си, благодаря за бързия отговор Hug Hug
Разбрах къде бъркам Peace Peace

# 429
Една рецепта за ябълки и от мен, няма печене, няма пържене, само малко сушене. Ябълки се обелват, почистват и нарязват като за чипс, омесват се с малко мед, лимонов сок и канела, на око. По рецепта се слагат и стафиди. Според мен и без тях е много добре, но който предпочита по-сладичко да сложи и тях. На тънко се разстила приготвената смес и се суши на най-слаба фурна около 2 часа. Ябълките не се пекат, но омекват много приятно. Така приготвени съм ги използвала в суров пай или просто като следобедна закуска за ядене с пръсти.

А днес правих "бобени кюфтенца": мунго боб покълнал и леко бланширан се пасира с малко вода, после се омесва с подправки на вкус /аз сложих кимион, чубрица, червен пипер, малко кориандър, сушен магданоз и сол/ и се омесва с малко овесено брашно /смлени овес. ядки/. Може да се сложи върху намазнена тавичка или върху пекарска хартия. Оформят се кюфтенца и се пече на умерена фурна около 20-на минутки. Хубаво е да се наблюдават, защото стават доста бързичко. Вкусът е почти като купени наденички Laughing Според мъжа ми /заклет карнивьор/ не били месни кюфтета, но били почти като месните hahaha

Забравих да пиша, че тези дни опитахме нахутените бъркани "яйца" на Ася и също получиха одобрение, но мъжът ми и този път разгада измамата Wink Може би защото ги правих като омлет, а не като бъркани яйца. Коментарът беше хубави питчици си направила Blush

# 430
Записвам се и аз да следя темата, понеже много ми харесва.

# 431
  • София
Адиба, колко готино ми прозвуча твоето включване!

Аз пък днес опитах домашни сушени круши и сливи в сушилня и.... се разтопих от сладост, аромат, вкус и прекрасна консистенция.

Събрахме се с някои от темата на откриването на магазина Зелена земя. Щастливото момиче не можахме да видим.
Децата ми заседнаха пред ниските масички с почерпка и упражняваха свободата да си взимат от всичко без да питат Simple Smile
Имаше сготвена киноа от Соул Китчън, уникална на вкус, с копър, сурови чушки и тиквички. Ако някой има точната пропорция, моля да я сподели Simple Smile  Прякорът на собственика бил Живко Киноата  Joy

# 432
търся си ни, браво на вас! Още преди време бях попаднала на този човек и се чудех - http://www.facebook.com/pages/%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE-%D0 … 0/156984367644977 Децата много бързо изядоха натюр всички сушени плодове от това лято - вишни, череши, кайсии, сини сливи, грозде без семки, смокини, ябълки, круши.. Тази година май ще трябва и още една машинка..
Вчера готвих елда с последната сушена коприва, облизахме си пръстите. Днес и аз съм предвидила киноа със зеленчуци - моркови, броколи, царевица може би..

Palia, и моите не хрупат!
Галче, интересни предложения! И аз правя "яйца" от нахутено брашно, но "бъркани", децата харесват и чипса на Ася! Peace
adiba, добре дошла!

# 433
Момичета, напречни черти по ширината на ноктите на какво може да е признак? Забелязах ноктите по краката на детето. Всички имат такива пукнатини по ширината. Ноктите са тънки. Чертите представляват все едно ноктите се белят .

# 434
Сиси, дай рецептата на елдата с коприва, моля!! Моето всеядно хлапе само на копривата се мръщи - досега не съм го излъгала да хапне повече от лъжичка. Но много обича елда и може би съчетанието ще му допадне.

Общи условия

Активация на акаунт