Веганството - да споделим опит - 9

• 46 301
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Моят е купуван от немския ибей. Не помня марката, а машинката не е при мен и не мога да я видя. Единственото, което следих, е градусите да са ниски.
Мисля, че Мег си беше взела от Метро тук на прилична цена и с ниски градуси, но нека и тя се включи.

# 571
Относно дехидратор бих ви препоръчала марката Exalibur това е може би №1. Когато реших да си купя, правих голямо проучване и този беше най- препоръчваният модел. Моделите, които са като този в техномаркет, евтините, китайски въобще не са хубави, защото не сушат равномерно.  Разбира се много по- евтини са, но нека който ползва такъв да сподели, дали е доволен.  Тук
http://www.excaliburdehydrator.com/international_customers.htm[url]]http://www.excaliburdehydrator.com/international_customers.htmhttps://
на официалният сайт може да разгледате. Видях, че има представители и в Македония, но като направих една калкулация ми се струват доста скъпи.

# 572
teta beta благодаря за информацията. То, освен цената, е проблем ако трябва да се купи от чужбина, включително ако се наложи да се ползва сервиз или да се търсят резервни части...

# 573
  • София
  До 300 паунда ли стигат или аз недовидях?

# 574
На някой английчанин 300 паунда са му като на нас 300 лв...

# 575
На някой английчанин 300 паунда са му като на нас 300 лв...
О, те хич не са свикнали да дават по-големи суми. Все им е скъпо и все искат по-ниски цени Simple Smile Аз като взимах моят робот и четях коментарите им се виждаше много скъп, а в БГ цената му беше даже с 200лв отгоре.

# 576
какъв оцет използвате, ако използвате?

# 577
Анe, аз ползвам домашен ябълков (не го правя аз), снабдяват ме редовно.

Моят дехидратор е като тези от Метро, доволна съм! Подобен бяха пускали и в Кауфланд, но нямам наблюдения.

Момичета да споделя нещо, което преди малко се случи и още ми е свито сърцето.. Дъщеря ми се прибра от училище с пакетче солети с кашкавал, каза ми, че й ги е дала госпожата за награда. Аз изказах съмнение и тя си призна, че сама си ги е купила. По принцип не й даваме все още пари, които да носи ежедневно и да разполага с тях. Тя си е взела от нейните (има касичка и портмоненце, но повече за игра), твърдеше, че са били 5 стотинки, но явно 50 - тя даже не ги разпознава още, просто не е боравила досега. Притеснява ме и това, че ги е взела без да каже, няма значение, че са нейните (и не е точно кражба), но най-вече това, че ме излъга! Мислех си, или по-скоро съм си въобразявала, че сме се разбрали по въпроса с боклучавите храни, откакто се е родила работя по въпроса.. И сега направо не знам какво да правя и говоря.. Поговорихме доста, без да й се карам, обясних й колко ми е мъчно, че ме е излъгала и че просто е трябвало да ми каже, че иска.. отворих ги и й позволих да ги изяде (опита само една). Знам, че го е направила само, за да е като другите, които постоянно си купуват какво ли не, и тя да си купи просто НЕЩО.. Признавам, че ме е питала, но аз съм отказвала.. макар че веднъж й позволих сок от автомата да я зарадвам (другите деца постоянно си купуват), по-интересна й беше самата машина, пускането на монетите, а не самият сок. Страхувам се какво ни предстои! Сякаш всичко, което мислех, че съм успяла да внуша изведнъж рухна.. не искам да ме лъже, да се крие.. Чела съм за подобни случки на деца в училищна възраст, но някак си бях сигурна, че при нас ще е друго и всичко е един дълъг път.. Но уви! Ще съм благодарна на всякакви съвети!

Ето и нещо, на което попаднах, изглежда интересно, макар и да е далечко - http://newthraciangold.eu/cmsnews.php?nid=169&lng=bg

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 13:22 от Сиси ♥♥

# 578
  • София
Мила Сиси не се връзвай чак толкоз на тази случка. Децата са различни- един път ще й се прияде и ще си купи, друг път няма и да се сети.
Моето дете от време на време иска да хапва разни боклучета, но внимателно подбираме какво да е. Не я ограничавам- просто си говориме всеки пъ,т че не трябва да се прекалява. Чудо голямо че е изсмукала един бонбон. Нали не са 5 и не е всекидневие!
Но наскоро ме зарадва случката която ми разказа баба й- тя е споделила че в градината са им дали Зрънчо /предполагам е било на някой рожден ден, защото там такива храни не прадлагат/ но тя не е яла защото не е полезно. Така че явно има смисъл от това което им говориме на мъниците.
И на мене понякога ми се прияжда нещо което не е здравословно. Но светът не е свършил.
 Laughing
Според мене ако постоянно я ограничаваш може наистина да почне да се крие от тебе или да те лъже, което е по-лошият вариант.

# 579
Аз ползвам немски, непастьоризиран (с живи пробиотици) от био магазина - ябълков.

# 580
  • София
Който иска био върховен оцет от диви ябълки и преварена вода, направен от човек от темата, да ми пише ! От снощи имам от оцета и  ви казвам самата истина - пропих, хора ! Не съм използвала никакъв оцет над 15 г. а снощи с бутилката напарво Simple Smile (не съм бременна)
Жесток е!  Моят е  бистра водица спрямо него.

Много кисел, много ароматен, мътен (но без утайка), ох потекоха ми лигите !

Сиси, напълно уверено искам да те успокоя, че точно сега е момента детето да се пребори за повече самостоятелност. а с твоята грижа и липса на назидание тя ще намери правилния път.

Сигурно няма да  ти се вярва, че на същата възраст моето дете правеше абсолютон същото в рамките на 1 година. После преход и сега вече има смелост ясно да си поиска ако иска боклук заедно с другите (както и аз имам смелост заедно с него ! Simple Smile )
и  няма нужда от никакви джобни пари. Не ми иска сутрин, ако му давам понякога ги отказва!

Гнуси се какво ядат околните и не го иска, от безплатанта закуска ми е носил неща само за да ми ги покаже!
Откакто се научи да чете опаковките на боклуците се забавлява (да учи химия   Joy)

За всичко съм предложила алтернативи - знам, че и ти си ги предложила, даже двойно на мен Simple Smile

Има остро обоняние, няма вече начин да си купи от гадните солети с кашкавал.
Понякога му се приплаква, че нямало каков да си купи, затова едва едни обикновени солети...

За кражбата - не е такава, сама си видяла!

Съветвам те да не обсъждате повече случката, да не я докосвате дори!
Гледайте напред,  да се научи да устоява на наплива на еднаквите срещу нея Simple Smile
А ти продължавай с алтернативите! (при нас е включено бонбони Линдор, парчета черен шоколад Линд, био блоккчета, био "корнита", био боза. ..

# 581
  • София
Оцетът е 6 лева литъра.
Вече питате, и на друг лу потекоха лигите Simple Smile

Снощи опитах салатата на мъжа ми - сурова коприва на ситно, левурда, репички за цвят (и нитрати) , зехтин и оцееет.

# 582
хей никче, сподели:)

какво като е от е от темата, още по-добре, наш човек, бг производство.
аз купувам от позната с градина ябълкова и голяма
праща ми го в пластмасова бутилка, за което бях против. но тя го налива, два дни престоява докато дойде, после го пресипвам в стъкло.
мътна е течността, утайка има, хубав е оцета.

може да не е био, демек ябълките да са пръскани, но сякаш това не притеснява много.
не съм много стриктна, пия го заради вените, но моята приятелка получи веднага подобрение на болките в костите.

нека изберем българското, когато можем.

# 583
  • София
Ане, моля сподели за какви болежки и какви рецепти  сте използвате ябълков оцет!

Проверих, този няма утайка, но е мътен.
За съхранението - получавате го в пластмасова бутилка и трябва да си го пресипете в стъклена и да го съхранявате на тъмно и хладно.

Не знам какъв е срокът на годност, Ане, би ли попитала твоята позната? На мен оцет от майка ми  след няколко месеца започва да хваща "парцалчета" и го прецеждам.
Но този е много по-кисел и може би ще е много по-траен....

# 584
Тези парцалчета в оцета са пробиотиците...

Общи условия

Активация на акаунт