Веганството - да споделим опит - 9

• 46 302
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
ник, сайта й е www.lidiq.com и ФБ група има.

ябълковата градина е огромна и в близост до селото на баба ми.
хартисвали им доста ябълки и решили да ги правят на оцет.
мисля, че и в аптечната мрежа ги има, но къде точно не знам.
каза, че стъклото оскъпява продукта, за сега не могат да си го позволят, докато не се наложат. 4,50-5лв. е литъра, не си спомням точно.
 и без това суровината е в бъчви, та се налива преди консумация.

аз пия оцета, макар и нередовно за вените ми.
имам приятелка на 50г. е, започна да го пие за тонус и отслабване ( напълня много в менопаузата)
килограмите не редуцира, но каза че ставните болки са отшумяли почти веднга, тя е  с тазобедрен проблем, и оттам целия гръбначен стълб я наболява.
тя пък ми сподели, че хвалейки се навред, нейна позната споделила, че излекувала язва с оцета.

за ябълковия оцет е писано много, супер напитка едва ли не.
грешка правят жени, които в стремежа си да отслабнат се наливат с винен и какви ли не синтетични глупости.

# 586
Момичета, моля отделете минута и подкрепете!!!!

"В световен мащаб милиарди пчели тихо умират, заплашвайки нашите насаждения и храна. Ако Байер спре да продава една група свои пестициди, ние ще можем да спасим пчелите от измиране. Франция, Германия, Италия и Словения започнаха да забраняват тези отрови и някои пчелни популации започнаха да се възстановяват. Но Байер, най-големият производител на неоникотиноиди усърдно лобира, за да ги задържи на пазара. Масивният международен натиск от Авааз и други организации ги принуди да обмислят фактите. След 24 часа акционерите на Байер ще гласуват предложение, което може да спре тези токсични химикали."
Ето и петицията! - http://www.avaaz.org/en/bayer_save_the_bees/

# 587
Момичета, много благодаря! Спокойна съм вече, пък ще видим какво ни чака, знам само, че борбата продължава! Hug

Cantariny, гласувах! Peace

# 588
Разгледах сайта за оцета, чийто линк даде Ане и гледах това видео. Много добре звучи всичко това, мисля да пробвам. Някой правил ли е подобно нещо?

# 589
Някой знае ли какво има в магазина в Звъничево сега? Госпожата, която вдига телефона, е крайно неучтива. Направо се зачудих дали да не пусна едно оплакване на Гимел. Успях да питам само до колко работят днес и ми затвори телефона.

# 590
Здравейте,понеже видях в нашата статистика,че от този форум посещавате нашият сайт и реших да се включа и аз.Първо да благодаря на Ane,че е написала добри отзиви за нашият продукт,и второ най вече се включих,ако имате някакви въпроси за нашият "Натурален ябълков оцет" относно производството му или начина на ползване,директно да ни питате нас,дали тук във форума,в нашият сайт или във ФБ.
П.П. Исках само да ви попитам какво против имате ПЕТ бутилките,всички известни марки производители на Натурален ябълков оцет(американски,английски и т.н.) го бутилират в ПЕТ бутилки?

# 591
  • София
На 5 май 2012 (събота) от 10:30 – 13:00 ч., в навечерието на Гергьовден,
валдорфско училище "Проф. Николай Райнов" организира пролетни
Отворени врати.
Програмата е:

10:30 - 11:00 посрещаме гостите, Благотворителен Базар, чай, кафе
11:00 - 11:20 беседа на тема: "Въведение в основните принципи на валдорфската педагогика"
11:30 - 12:15 Ритмични игри и урок по математика
12:15 - 13:00 Въпроси и отговори

Заповядайте!

Учениците са нетърпеливи да покажат как се забавляват, учейки.

Как да стигнете до нас?

Автобус 98 от кв. "Хладилника" в посока Симеоново, Бистрица, Железница.
Слиза се на спирка "Ресторант 507" (на ул. "Зографи Молерови", старо
наименование "507-ма", която свързва Драгалевци и Симеоново).
Завийте покрай ресторант 507 нагоре към планината по ул. "508" (ул."Проф.
Йордан Иванов") 18а. Втората пряка - вдясно, градината се пада първата
къща вдясно, входът е откъм ул. 505.

Очакваме Ви!

# 592
  • София
Дайте идеи за подправки, даващи вкус на месо

смляни кимион, бахар, черен пипер
чубрица и лук (за кюфтета)
други?

# 593
шарена сол слагам много, ако искам да докарам вкус на месо. и кимион, черен пипер, червен пипер, чубрица. понякога и сминдух отива.

# 594
П.П. всички известни марки производители на Натурален ябълков оцет(американски,английски и т.н.) го бутилират в ПЕТ бутилки?
Немският в био магазина е в стъклени бутилки. Живях в САЩ 10 г. - суровият оцет от магазин за здравословни храни - винаги в стъкло!

# 595
Зависи какъв вкус имаш, но ако харесваш ориенталски привкус - карамфил, канела, кардамом... Особено върви с агнешко или друго по-миризливо месо.
Ако харесваш индийска кухня - къри

# 596
  • София
Зависи какъв вкус имаш, но ако харесваш ориенталски привкус - карамфил, канела, кардамом... Особено върви с агнешко или друго по-миризливо месо.
Ако харесваш индийска кухня - къри

Не за моя вкус Simple Smile Ще придавам вкус за гостите Simple Smile

Искам да ви цитирам от учебника по "Човекът и обществото" за трети клас

"Курбан на арабски означава принасяне на жертва (заколване на животно - овца, овен, и други) в чест на бога. "

# 597
На кюфтетата винаги тонове пресен магданоз добавяме у дома.

# 598
  • София

смляни кимион, бахар, черен пипер
чубрица и лук (за кюфтета)
други?

подправка не - гъби, нарязани на филийки с малко сол и зехтин жарнати на плоча, скара, грил във фурната (не да обгорят и изсъхнат), леко да покафенеят е достатъчно - гъбата придава вкус за месо - доста хора са ми го споделяли; та така приготвени гъбите ги ръгаш в манджи и салати, и каквото там още дойде

# 599
П.П. всички известни марки производители на Натурален ябълков оцет(американски,английски и т.н.) го бутилират в ПЕТ бутилки?
Немският в био магазина е в стъклени бутилки. Живях в САЩ 10 г. - суровият оцет от магазин за здравословни храни - винаги в стъкло!
Доколкото съм пробвал и виждал немски "натурален" оцет,само по вида му мога да ви кажа,че най малкото е пастьоризиран,филтриран или сулфитиран.Колкото до САЩ,мисля,че най известния там оцет е на Пол Брег,и да наистина малките разфасовки са стъклени,но големите са пластмасови.Все пак това е продукт,който основно се продава по интернет,и трябва да се съобразяваме с тежината.която оскъпява допълнително доставката,както и на самото стъкло,което е доста по-скъпо от ПЕТ бутилките!

Общи условия

Активация на акаунт