Веганството - да споделим опит - 9

• 46 314
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Няма да споря, но този който аз купувам - на етикета пише че е суров. Като постои му се образува филм - гъба, това са живите микроорганизми. Марката е Voelkel. Пише- естествено мътен. Естестевено получен, без термична обработка, нефилтриран, непастьоризиран. Оцет от чист ябълков сок, не от концентрат.

# 601
Дайте идеи за подправки, даващи вкус на месо

смляни кимион, бахар, черен пипер
чубрица и лук (за кюфтета)
други?

подправка не - гъби, нарязани на филийки с малко сол и зехтин жарнати на плоча, скара, грил във фурната (не да обгорят и изсъхнат), леко да покафенеят е достатъчно - гъбата придава вкус за месо - доста хора са ми го споделяли; та така приготвени гъбите ги ръгаш в манджи и салати, и каквото там още дойде
Действително гъбите са най-близко до месото. Може и тофу, примерно.

# 602
Аз взех ябълков оцет на Алнатура от ДМ. Мътен е и има тези "паяжинки" вътре, т.нар. майка. В бутилка от тъмно стъкло е, но не разбирам немски и не знам дали е пастьоризиран, филтриран и т.н., а и си мисля, че на българските етикети не отпечатват цялата информация. Някой ползвал ли е този оцет?

# 603
Palia, аз го ползвам, но и аз немски не разбирам.  Whistling

# 604
И аз съм с него, но също не разбирам немски  Laughing

# 605
http://www.naturkost-spittelberg.at/shop/essig/3220-voelkel_apfe … rueb_demeter.html

този ли е?

нефилтриран, непастьоризиран.
да се приема с вода и мед.
аз правя грешка, не го разреждам, а след това пия вода. определено ми дразни.

лидия, откри ни Simple Smile

# 606
Анe, линка, който си дала мисля, че е за оцета посочен от Adriana71 по-горе. Аз намерих този на Алнатура - ALNATURA Apfelessig. Това, което си преведох с Гугъл е, че не е филтриран и затоплян, богат на калий и пектин и съответно се дава инструкция как се пие - всъщност е същото, което и ти си превела  Simple Smile .

# 607
  • София
Някой ще идва ли във валдорфската градина/училище? въпреки че е ден на отворените врати за училището, там задължително ще са и малките братчета и сестричета на учениците , сградата и дворът са общи, така че ще се види и градината

# 608
Търся си ник, събраха ли се вече деца в училището?  Знаеш ли каква е таксата?

# 609
  • София
Валдорфското училище функционира от 15.09 2011г Simple Smile
Таксата е подобна на таксата в детската градина, не съм питала. Съпоставена с останалите детски градини е от ниските. Утре ще питам и ще напиша.
\аз съм ви разказвала тук след посещението на откриването. \в самото начало имаше само деца в първи и втори клас. Сега, в края на годината ще ми е супер инетресно какво са постигнали!
Солей, елате утре!

Храната е био кетъринг, вегетарианска. Класната стая е огромна, нещо като зала, на нивото на терена е и прозорците й гледат към двора. Има пиано, огромно празно пространство между "чиновете" и дъската. \нужно за игрите, с които учат Simple Smile
Сигурно им бърка в здравето на инспекторите това празно пространство   Joy
А кавичките ги сложих, защото тези чинове надхвърлят всичко, което мога да си представя да видя в България по темата.....

Педагогиката е валдорфска + тази по държавните изисквания. \сега ще се разбере този хибрид дали работи Simple Smile
Доколкото си спомням СЕ ПОДНАСЯ И УСОВЯВА ПО ВАЛДОРФСКИ, А РЕЗУЛТАТИТЕ по-скоро се отчитат по стандартния метод.

# 610
Анe, линка, който си дала мисля, че е за оцета посочен от Adriana71 по-горе.
Да, точно този е моят оцет. Да ви предупредя, че има още един на същата марка, който е пастьоризиран или може би друга марка, но със същата бутилка, етикетът е подобен. Така че внимавайте и четете етикетите - има етикет на български език.

# 611
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622781.msg21891606#msg21891606

Моля тук да прочетете за валдорфското училище, изписах доста Simple Smile
все хубави работи Simple Smile

# 612
търся си ник, много благодаря за споделеното!  bouquet

# 613
търся си ник, колко интересни неща си споделила, благодаря и аз  Hug
Наистина ме впечатлиха!

# 614
Търся си ник, много хубави неща си писала. Много ме е яд, че не можахме да дойдем.

Общи условия

Активация на акаунт