Веганството - да споделим опит - 9

• 46 341
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
fotinaklaros Hug
Къде се загуби? Липсваш тук...

Вчера бяхме с мъжа ми на семинара на Ековеге. Беше супер приятна атмосферата и въпреки че не научих почти нищо ново се радвам, че присъствах. Хубаво е човек да види, че не е сам на клона, а има други луди птици. И за Гари стана дума.  Sunglasses
Запознах с някой известни и неизвестни хора събрани от една обща идея и начин на живот. И най хубавото от цялата работа беше, че моят мъж стабилно започна да се замисля да променя навиците си.   Mr. Green
Това и беше първоначалната причина за нашето присъствие. Знам, че иска да се промени, но не му стиска, та реших вместо да му говоря, направо да го заведа там и той сам да се убеди. Просто исках да споделя с вас.

# 76
Вери, както и да е!  Peace

Бях чела някъде че за по малки деца/ бебета се препоръчва един ден седмично макс да е зелен - броколи/спанак/коприва и другите там зелении.

Аз правя 2-3 хранения поне на седмица зелени. Но пък всеки ден предлагам авокадо и киви. Дали и те спадат към зелените и изобщо срещали ли сте подобна препоръка?

Много ми се иска да имаме по вече и по вече сурови храни в менюто, но нещо не успявам да ги измисля, особено сега зимата. Споделете моля, вие как разнообразявате.

Чакам да дойде супердуперския робот който Дорка беше дала като предложение Simple Smile и запретвам ръкави.

# 77
http://www.dokumentalni.com/?p=486

Много готин филм, поне до 10та минута го гледах и не се наложи да слагам червена точка за бременни Simple Smile
Не е за веганство, но не е и спам Simple Smile
Не бях го гледала.Благодаря ти за линка.
На мен отдавна ми се въртят подобни мисли в главата...е , не чак силни думи като робство, ама нещо подобно.
И в разни други теми съм писала колко ме шашкат хора, готови да гладуват, но да си осигурят поредната нова плазма, или кола....цялата тая мания по всеки последен модел GSM, таблети и т.н.
Разбирам, че хората са различни, но ....определено ми е трудно да ги разбера.

----------------------------------
Днес готвих пълнени тиквички с просо и червена леща.
Ако някой смята и се придържа към постите, визирам предимно изоплзването на мазнини , успех!

# 78
Днес звънях в три сладкарници да питам имат ли торти без млечни. Толкова неинформирани хора за собствения си бизнес не съм виждала. Предложиха ми торта с маскарпоне, със сметана и с течен шоколад. Първо се ядосах, но после ме досмеша. Едната лелка каза, че според нея не било възможно да се направи такава торта, защото нямало какво да слепи блатовете  #Cussing out  Joy

# 79
Да се смееш ли,да плачеш ли?  Crazy

# 80
fotinaklaros Hug
Къде се загуби? Липсваш тук...

Вчера бяхме с мъжа ми на семинара на Ековеге. Беше супер приятна атмосферата и въпреки че не научих почти нищо ново се радвам, че присъствах. Хубаво е човек да види, че не е сам на клона, а има други луди птици. И за Гари стана дума.  Sunglasses
Запознах с някой известни и неизвестни хора събрани от една обща идея и начин на живот. И най хубавото от цялата работа беше, че моят мъж стабилно започна да се замисля да променя навиците си.   Mr. Green
Това и беше първоначалната причина за нашето присъствие. Знам, че иска да се промени, но не му стиска, та реших вместо да му говоря, направо да го заведа там и той сам да се убеди. Просто исках да споделя с вас.

Cantariny, много мило Hug Чак ме накара да пропиша  Wink
Минавам диагонално темата, колкото по някакъв начин да съм тук...Много изпуснах четенето, нямам време, имам други неща за четене неотложни за момента...Живея с мисълта, че ще намеря време да наваксам с темата и да се завърна някой ден живот и здраве... Hug

Мъжът ти по стъпките на моя мъж  Laughing

# 81
Докато се включа и "новата тема" вече е станала "стара"  Wink

Деси, Флайбъл, лека бременност!  Hug
Определено, лекарите се вторачват повече във веге мамите и аз затова го премълчавах преди години. Хранех се с АФА и спирулина, бях с перфектни кръвни изследвания и не питаха нищо.

Малката ми вегетарианка има да пише доклад по Човекът и природата за вит. Б12 и се чудя дали да наблегне на растителните източници на този спорен витамин, нали тя така си го набавя или да препише и животинските източници и да не се вкарва в дебати с г-жата.
И без друго е неразбрана от съучениците си. Макар че след като се върна от ски училището, каза че имало и други кандидати за вегета, защото нейната храна била по-хубава.  Simple Smile
Ще се радвам да прочета мненията ви! Hug

# 82
ucu ,
а защо не в доклада да  се споменат както едните източници, така и другите? Без да се набляга на едното или другото ....Факт е, че масово се знае само за живот. източници, а дъщеря ти,  споменавайки и за растителните, и за това, че и  сами си синтезираме Б12, ще внесе повече обширност на информацията Peace

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 18:05 от take a smile

# 83
take a smile, благодаря ти за бързия отговор  Hug

Може би разковничето е в "Без да се набляга на едното или другото ..."

Вери, много е хубава статията за вит. Б12 в сайта ви!

# 84
  • София
не че за хората тук представлява някаква новост, но все пак да споделя:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4584611

явно на козметичните компании (идеше ми да напиша фармацевтичните:) не им отърва истината "красотата идва отвътре" и искат да ни "загрозят отвътре" Simple Smile не ми се вярва всички тези токсини да са необходими за създаването на качествен продукт, остава въпросът защо ги слагат въпреки това?

# 85
Аз поръчах торта от Слънце и Луна. Нямаше никакъв проблем да ми модифицират крема на избраната от мен торта. Говорих с Йоана  Grinning

Вчера звънях на още едно място, където правели торта без мляко, само че.... с аспартам и др. подсладители  Sick Не са добре тия хора, окончателно го разбрах   Crossing Arms

ucu, много интересни неща правят в училището на дъщеря ти. Това българско училище ли е? Харесва ми идеята на Усмивка за безпристрастно изброяване на двата източика.

Дао, преди 4-5 години имаше някакво официално изследване за олово в сенките и червилата. Марки като Лореал бяха на първите места. Според мен ги слагат, защото сигурно са необходими за някакъв ефект в продукта (качество не бих го нарекла,защото колко качествено може да е нещо, което съсипва здравето ти). Не вярвам в някаква конспирация. Ползвала съм органик декоративна козметика и не е толкова добра, колкото конвенционалната, но човек си преценява кое му е по-скъпо. Аз рядко се гримирам вече.

# 86
не че за хората тук представлява някаква новост, но все пак да споделя:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4584611

явно на козметичните компании (идеше ми да напиша фармацевтичните:) не им отърва истината "красотата идва отвътре" и искат да ни "загрозят отвътре" Simple Smile не ми се вярва всички тези токсини да са необходими за създаването на качествен продукт, остава въпросът защо ги слагат въпреки това?
Преди месец-два прочетох, съжалявам, че не помня къде, че една жена за година "поглъща" чрез тялото си около 2,5 кг химия.От бои за коса, декоративна козметика, шампоани, балсами, препарати за чистота за дома....

# 87
Вероятно това е евтин пълнеж, или иде реч за същото невежество като при сладкарите, за които спомена Soleil*.  Rolling Eyes

Дайте идея за някаква вкуснота!  Hug

# 88
  • София
  Това е сайт, в който може да се провери безопасността на козметични продукти.http://www.ewg.org/skindeep/. Обхваща огромен брой артикули. И е независим.

# 89
Ох, това с козметиката ми е болна тема. За повечето продукти имам алтернативи, но за боята за коса все още не. С къна е трудоемко и не толкова добре в оцветяването на бели коси; боите на растителна основа ми идват скъпи, а и не знам доколко са ефикасни /продължавам да си ползвам химийки/...

Общи условия

Активация на акаунт