Веганството - да споделим опит - 9

• 46 342
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Вижте каква гадост са правили в детските градини: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=642627.new#new

Палиа, и аз съм за боядисване и все отлагам, защото не знам каква боя да си купя. Къносвала съм се преди  и хич не ми се спи цял нощ с каска. Поне се успокоявам, че съм намалила химията в повечето неща.

# 91
аз когато се боядисвам,ползвам тази http://www.iherb.com/Herbatint-Antica-Herbavita  -не ми гори,не ми щипе,аз имам много слаба коса и по принцип избягвам всичко,някога се къносвах , а истинска боя никога не съм ползвала

# 92
ucu, много интересни неща правят в училището на дъщеря ти. Това българско училище ли е?

Да, дъщеря ми учи в най-хубавото (според нея) училище в София - СМГ.
В тази връзка Ви моля да подкрепите електронната подписка срещу поредното безумие в българското образование - Новият проектозакон за предучилищното и училищното образование не позволява прием на деца след 4-ти клас в математическите гимназии.  Praynig

Недопустимо е да се рекламира каквото и да било в ДГ, дори децата да не консумират в момента продукта им се закодира посланието, че това полезно и вкусно, нали го рекламират в ДГ.

По повод кренвиршите да ви кажа как дъщеря ми завършва обяснението, че е веге: "И кренвирши не ям, въпреки че в тях няма месо."   Simple Smile

# 93
Момичета,
затова решението е - минимум козметика.
Черен молив, който е направен изцяло от индийски въглен /карам с него поне от 3 години, от тук - http://www.hennafox.com/product/17/bilkov-moliv-za-ochi-cheren-kayal.html, натурален и безвреден, на сайта има и някакви естествени къни /, домашна спирала /има доста рецепти, например от черни маслини/, махане на грим с масло от жожоба, почистване на лицето с розова вода, може и такава от лайка, смесена с масло от жожоба, сапун от зехтин, шампоан - също /има ги на пазара на Иван Вазов/, но сапуни има и на др място хубави. За тялото след баня - кокосово масло, зехтин...има доста неща. За боядисването също има доооста алтернативи. Не се тровете с тези химикали!

Рекламният театър не ми се коментира. Недопустимо е за мене това. За съжаление в България все по-рядко някой прави нещо без да има изгода, без да си рекламира продукта...ей така за децата, просто за усмивките на лицата им и пламъчетата в очите им.

Преди време нашата Усмивчица беше споменала, че ползва този растителен маргарин - http://www.alsan.de/index.php?page=alsans и тъй като аз отдавна търся подобно нещо, си поръчах. Минималното количество е 5 кг, това са 20 броя пакетчета по 250 грама, тъй че другата седмица ще имам доста растителен маргарин. Разбира се, на мене ще ми е много, тъй че който иска да го пробва - да пише. С доставката май ще ми излезе към 3 лева бройката /пакетче от 250 грама/

И да се оплача - единственото ми удоволствие сладко в този живот - ФУРМИТЕ, пресните фурми, са ги развалили тотално! Снощи мъжът ми донесе доволен две зелени кутии и беше толкова щастлив, че е успял да ми намери МЕКИ, а те вътре.......плуват в някаква безцветна, безмирисна мазнина, ама сериозно ПЛУВАТ. От доста време подозирах, че май ги поливат с нещо, но...ето го и доказателството. Някой знае ли къде мога да занеса течността за изследване? И колко би струвало такова нещо? Предварително ви благодаря!

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 22:34 от Щастливата

# 94
  • София
Трябва да подадеш сигнал в БАБХ на онлайн формата им.
Май за по-сериозно трябваше сигналът да е с касовата бележка.
Ти искаш изследване за тяхна сметка. По спомени са около и над 100 лв така че действай по законовия ред!

Със Солей се видяхме в Дриймхаус Simple Smile
Цената в неделя на блокмаса обаче е станала 10 лв на човек, наполовина за дете

Прочетох първата страница на рекламата в ДГ на Сачи. Въпреки обосновката на авторката, цари едно тотално  късогледство, отвратително!

# 95
Щастливке, моливът от сайта на хена фокс ли е? Линкът е излязък като спам.
Аз бих искала 1 маргарин.

# 96
A този маргарин по каква технология е произведен? Съжалявам ако е обсъждано на зад.
Предполагам не е с худрогенирани мазнини?

# 97
И да се оплача - единственото ми удоволствие сладко в този живот - ФУРМИТЕ, пресните фурми, са ги развалили тотално! Снощи мъжът ми донесе доволен две зелени кутии и беше толкова щастлив, че е успял да ми намери МЕКИ, а те вътре.......плуват в някаква безцветна, безмирисна мазнина, ама сериозно ПЛУВАТ. От доста време подозирах, че май ги поливат с нещо, но...ето го и доказателството. Някой знае ли къде мога да занеса течността за изследване? И колко би струвало такова нещо? Предварително ви благодаря!
Аз тези дни ги заподозрях за влошаването на дерматита на дъщеря ми, хем изглеждаха да са чисти и ги мия обилно, ма...

Щастливата, на hennafox ли е молива?
Решила съм да пробвам с къна, пък да видим, какъв цвят ще докарам, че червеното не ми е страстта.  Mr. Green

# 98
Да, на хенафокс е моливът. Голям спам, голямо чудо. Hug
Само да предупредя, че е по-мек от традиционните моливи, по-лесно се размазва. Ама пък аз харесвам този ефект:) Става едно такова по-опушено:)

Вери, много хубава мисъл наистина! Hug

Дора, Усмивчицата беше писала по-назад някъде състава, няма такива мазнини.

търся си ник, благодаря за инструктажа. Ще пробвам така, че 100 лева много ми се виждат. Но, разбира се, касова бележка не пази мъжът ми. Но и аз не искам да се карам с жената от магазина, тя какво е виновна, така й ги носят. Ако стане нещо - веднага ще съобщя.

Почти безобидна, аз съм сигурна, че ги поливат с нещо, въпросът е с какво. Значи трябва да е нещо мазно, без мирис и без вкус. Надали е био кокосово масло.  Crazy Нещата, за които се сещам, са все в списъка на отровните...

Явно съм на вълна сладко, защото прималях като видях това - http://www.onegreenplanet.org/foodandhealth/recipe-raw-chocolate-fudge-cake/

А и изглежда доста лесно за приготвяне. Блогът на мацката е пълен с шоколадови неща, ммм  Heart Eyes

# 99
Здравейте.

Току що ви открих и се присъединявам да ви чета и следя. Аз самата съм веге от 4-5 години (вече започвам да им губя бройката) макар че и преди това не бях особено месоядна, така че превключването беше лесно. Вдъхновена от Мер и recipemagician изкарах няколко месеца на суроводство и се чувствах прекрасно. Имам огромна подкрепа и от половинката, с когото се увлякохме по вегетарианството заедно, а вече и третият ни член е позахранен вегетарианец. Ще ми се да се опитам да включа повече сурови храни и в неговата диета, но имам нужда да наваксам с инфо и съвети.

М/у другото, докато бях бременна, правех голяма част от козметиката си вкъщи сама по една книжка. Поне от моя опит, това е най-доброто, което можем да дадем на тялото си след добра храна, почивка и спорт/йога. Правех си и едно кремче от масло от авокадо уж за стрии, което мъжът ми използваше за всичко, което се сетите - много вървежно се оказа. И аз обаче не намерих алтернатива за боядисването освен НЕбоядисване Laughing и безамонячните бои.

# 100
dora7511 , маслото е нехидрогенирано, смес от палмово, кокосово, рапично. Аз купувам серията с оранжевата опаковка-био.

Щастливата, да не би да е глицерин тази течност? Чела съм, че фурмите често в глюкозен сироп ги консервират, но той е лепкав....мажат ги понякога и с мазнина за блясък/ риск от соева- ГМО/, но чак да плуват. Rolling Eyes...Глицеринът сладни, не лепне, вискозен е и е разтворим във вода, така че лесно ще можеш да го отмиеш от фурмите. Simple Smile

Вери, страхотна мисъл Hug
тия дни и аз попаднах на една и ми хареса:  

"Правдивите думи не са красиви. Красивите думи не са правдиви.
Добрият не е красноречив. Красноречивият не е добър.
Знаещият не е всезнаещ. Всезнаещият не е знаещ."
Лао Дзъ

ImaSmi , добре дошла!

Козметика ползвам много ограничено, коса не боядивам и не съм. Като почне да побелява, ще му мисля тогава. Blush

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 11:37 от take a smile

# 101
http://www.onegreenplanet.org/foodandhealth/recipe-raw-chocolate-fudge-cake/

А и изглежда доста лесно за приготвяне. Блогът на мацката е пълен с шоколадови неща, ммм  Heart Eyes
Щастливке, благодаря за линка. Ще се позабавляваме с детето в кухнята - нали са ваканция.

Въпреки че щом чуя "маргарин " нещо ми се преобръща и не искам да опитам, ми стана интересно да опитам този. Така че бих искала един.  Hug

Вери, take a smile, много зареждащи мисли!

# 102
   Вери, Усмивка, много хубави мисли Grinning
   Щастливата, можеш ли да пуснеш снимка на тези фурми? Каква марка са? Толкова ли са скъпи в БГ 50лв за 1 кг ли? Shocked Майка ми си купува от арабски магазини и цените са по нормални, но не са био Peace
  ImaSmi,добре дошла  bouquet
    И да попитам за моите поници,които са расли в градината, дали са ок Thinking Има прихождащи кучета понякога, сигурно е супер смешно питането ми Embarassed

# 103
Решила съм да пробвам с къна, пък да видим, какъв цвят ще докарам, че червеното не ми е страстта.  Mr. Green

Аз си купувам къна от Мататама, продават и индиго, сместа от двете дава тъмни цветове; имат и още нещо, което дава светли, не помня какво. Можеш да видиш в сайта им.

# 104
И аз ползвам този молив каял от Хена фокс вече почти три години, доволна съм. Сама си правя балсам за устни /все се хваля с това  Blush/, става като от магазина, защото го пресипвам в празни опаковки от червила и балсами. Снабдявам няколко приятелки с него, защото става бързо и лесно.

Вчера купих от тези пресните фурми и дори казах на продавачката - Искам от фурмите в зелената кутия, но тя обясни, че вече нямат от зелената кутия и ми даде същите фурми в червена кутия. За съжаление пише на ирански май и не мога да разчета  Simple Smile, но няма течност. Всъщност винаги ми е било странно това, че на българския етикет има само един телефон за връзка, пише "произход Иран", годността, партидата и нищо друго. Също така фурмите вътре са в торбичка, която никога не е запечатана.

Добре дошла, ImaSmi  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт