Веганството - да споделим опит - 9

• 46 324
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Привет и от мене!:)

търся си ник, добре върви, събраха се дечица, сега оглеждам за хубаво място, намерила съм едно страхотно, първи етаж на къща, с двор, до парка точно, но е и доста скъпо, ще се опитам да уговоря нещо цената:) А пък за храната ще се съберем всички майки на дечицата и ще поговорим. Единият вариант е някоя от нас да готви, другият да взимаме от някъде /за което междудругото съм говорила с Живко от Соул Китчън, ама още не подробно, трябва да ми дадат цена някаква/.

Мег, и аз ще правя този козунак. Но ще заменя захарта и фруктозата с фурми. Струва ми се много по-здравословно.

Междувременно поръчах и от козунаците на Кринг, който следи ФБ страницата знае, днес ги взе мъжът ми и съм много възхитена. Те са изцяло без животински продукти и захар, използвали са фруктоза. Аз и нея хич не я допускам вкъщи, но сега като изключение...

Момичета, много се радвам, че заговорихте за почивки. Ние откакто се е родил Митко ходим в комплекса "Слънчев ден" в Дружба и съм страшно доволна. По принцип самата Дружба /сега Св. Константин и Елена/ въобще не е от онзи тип курорти, много застроени и т.н. и е прекрасно място. Самият комплекс е затворен, тоест - в него коли не минават, децата тичат, страхотно е. Намира се на брега на морето, състои се от четири хотела - един три звезден, два четири звезди и един пет звезди. Плажът и пясъкът са чисти, поддържани, морето - също - чисто, плитко в началото, без камъни, боклуци...Хотелите работят на ол инклузив, но и аз винаги съм искала да е така, винаги има избор от сурови плодове и зеленчуци, които обилно мога да си ръся с ядки, семена. За Митко избирам или също от тях, или някакви печени картофи, или ориз, или супа - има леща например, което много ми харесва. Честно казано аз не мога да си представя да идем на почивка и да готвя. Та ние сме по цял ден на плажа, буквално от сутринта до вечерта. А този хотел, в който ние отсядаме, Вероника /три звезди/, терасата му е наистина буквално над плажа и морето, докато хапвам и ги гледам как играят долу малкият и баща му. Наистина е почивка. Има си и външни басейни, и детски площадки, и анимация някаква, не е нещо особено, но Митко се заглежда, качва се по сцените, танцува:) Ох, голяма реклама направих, обаче на мене наистина много ми допада там, ето и линк - http://www.sunnydaybg.com/

Иначе, Краси, безкрайно ти благодаря за споделения къмпинг, мисля септември и ние да идем там!!! Hug

# 496
Ами щом не отидохме във Влас, хайде септември на Арапя  Simple Smile

Щастливке, как си? Мислех за теб - как мина гладуването?

Аз току-що гледах на запис предаване на Нова тв, в което учавства Надя Петрова и кондиционния треньор Милко - нали го помните? Пак ми стана забавно, говорят за постите - вредни или полезни са.
Хареса ми как се държа Надя, спокойно и усмихнато, въпреки поведението на Милко. Ако имате време да гледате, дискусията започва след час и 45 мин. от предаването. Здравей, България

# 497
О, гладуването мина добре:) Тоест - стомахчето ми беше много добре:) Глад не чувствах, но бях отпаднала. Захраних се със сок от моркови, после ябълка, после краставица, домат...плодове и зеленчуци:)

Сега правя житния на Дънов, но в сравнение с гладуването е направо песен. Е, то е и рано да се коментира де, едва ден 2-ри.  Crazy

Хайде, аз съм много "за" едно общо посещение на къмпинга! Ще бъде много хубаво!

Искам да споделя и нещо с друго с вас - осъществяване на една от моите мечти - да си имам къща някъде с голям двор и да си отглеждам много неща сама:) На път е да се осъществи, тоест - предложиха ми подходяща къща, намериха се и финанси /буквално като от небето/ иии може би малко по малко ще се получи! И като стане, ще ме изчакате малко само да я постегна и идвате всички на едно голямо градинско парти!!! Hug

# 498
Искам да споделя и нещо с друго с вас - осъществяване на една от моите мечти - да си имам къща някъде с голям двор и да си отглеждам много неща сама:) На път е да се осъществи, тоест - предложиха ми подходяща къща, намериха се и финанси /буквално като от небето/ иии може би малко по малко ще се получи! И като стане, ще ме изчакате малко само да я постегна и идвате всички на едно голямо градинско парти!!! Hug
Ето това е прекрасна новина. Едни чудеса стават на Коледа, други на Великден. Нали знаеш, ние ще сме първа писта... Laughing Пък и ще ударим по едно рамо да я постегнеш, няма само наготово да дойдем, я?!   Wink

# 499
....

Остава да кажеш, че и четеш поредицата за Анастасия...?  Peace Hug

# 500
Щастливата, аз напоследък също погладувах по режима на Лидия Ковачева. Установих, че 1 ден седмично ми се отразява отлично и зареждащо. Повече от това, обаче, не ми действа добре. Мисля да го практикувам редовно.

Честито!  Аз също мечтая за селска къща, където да си отглеждам разни неща. Дано и мен споходи такъв късмет!

# 501
  • София
Щастливата, точно такъв тип почивка и аз обичам- без коли и затворен тип- затова Албена ми е любимо уредено място. Но за съжаление Божко не яде храна от ресторант. Затова съм принудена да готвя. Просто е НЕВЪЗМОЖНО да се съгласи да изяде нещо сготвено от друго място.Много сме особени с храненето. Не е само това, че сме почти вегани.
Ето нещо, което може да ви е приятно за гледане.
http://tv7.bg/galileo/VideoDetails&id=7552932
И накрая- днес е Велика Събота.
Пожелавам на всички радостно посрещане на най-светлия празник - Възкресение Христово!

# 502
Честито на Щастливка за къщата! И аз си мечтая за такава  Grinning

Момичета, как успявате да планирате почивка с деца? Чета, чета и си мечтая. Моята щерка сега пък е с отит. Отидохме за няколко дена на почивка, нарочно организирана в последния момент и след първия денсе върнахме. Някой да има представа къде мога да намеря билка дебела мара? Била добре за уши.

# 503
Честито Вьзкресение Христово на всичкиHug
Желая мир, здраве и любов.
Flowers Four Leaf Clover Flowers Bouquet

# 504
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Някой да има представа къде мога да намеря билка дебела мара? Била добре за уши.

расте по дворовете Simple Smile
като дете имах големи проблеми с ушите. спомням си, че се радвах на топла кърпа върху ухото.

# 505
Христос Возкресе!

Момичета някой да е намирал нова интересна рецепта за много черен ароматен хляб?

# 506
....Искам да споделя и нещо с друго с вас - осъществяване на една от моите мечти - да си имам къща някъде с голям двор и да си отглеждам много неща сама:) На път е да се осъществи, тоест - предложиха ми подходяща къща, намериха се и финанси /буквално като от небето/ иии може би малко по малко ще се получи! И като стане, ще ме изчакате малко само да я постегна и идвате всички на едно голямо градинско парти!!! Hug

Остава да кажеш, че и четеш поредицата за Анастасия...?  Peace Hug

Чакам отговора с интерес! Аз - да. Ъъъ, други?

Аз вземах дебела Мара за колит(за всеки случай да допълня предназначението на билката).

# 507
таз дебела Мара за ухо става чудно! тука няма такава,и колко пъти все се сещам по никое време за нея и няма кой да ми донесе от Бг!

# 508
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз под дебела мара знам две растения.
кое ползвате?

това или това ?

аз второ растение знам под името дебела мара. тук се продава по градинските центрове и расте в почти всеки двор, защото е доста устойчиво...
първото растение също тук се среща много често, слагат го да расте по камъни и камени дувари.

Nivea Simple Smile , какво разбираш под черен? newsm78
иначе с малцов квас става ароматен. също и с подправки - на ръжен хляб слагам кориандър, анасон и ким.

# 509
на първото му казваме дебела Мара ,но кой точно вид е не знам,защото семейството е много богато
тук има десетина вида за продажба в градинския център,но нито един не е като нашенския
и на дървото на живота му казват дебела Мара,но пак не е като онова-лековитото за уши,което аз знам от дете

Общи условия

Активация на акаунт