Юлчета 2007 в очакване на пролетта!

• 57 682
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
Кирова, макар и с малко закъснение  - да е жив и здрав Пешо.

Някой от вас дава ли рибено масло под каквато и да е форма? Ако да - моля споделете!

И сега малко за малкото да питам нещо - Диди още не говори. Казва някои думи, опитва се да се изрази, но не говори. Започвам да се притеснявам. От яслата нищо не казват - а там имат занимания с педагог. Може и да е нормално това. Няма проблеми с финна моторика (сглобява лего блокчета - от най-малките, опитва се да реди пъзели и т.н.), разбира всичко, което й се казва и изпълнява по-сложни неща като и се обясняват. Та чуденката ми е - да си я изчакам да и дойде музата да проговори или да почвам да се шашкам и да търся помощ .... ooooh!

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 06:05 от arksi_

# 421
Кирова, честит празник и от нас   bouquet
arksi_ Косьо проговори късно. На 2 използваше мама и подобни, но като искаше нещо ми ъ-каше. Говорихме с логопеди и психолози. Правиха някакви неща по картинки и ме убедиха, че има речник и знае думичките и за какво му говорим, просто не иска да говори. А и беше постоянно с мен и нямаше смисъл. Аз знаех за какво ъ-ка и реагирах. Все още работи с логопеди, защото има проблеми с някои звуци, но това не му пречи да е латерна и да не млъква  Mr. Green
Според мен за твое успокоение говори с логопед. Но мисля, че не е нещо страшно.

# 422
  • Бургас
Аз давам рибено масло и аз пия също. За мене си купувам Омега 3 на Фортекс от аптеката, но капсулите са големи и се съмнявам Кривчо да ги преглътне. На децата за сега купувам от магазин за хранителни добавки, капсулките са по-малки и учудващо Кривчо се научи дори и двете едновременно да ги гълта. На този етап тяхното рибено масло е от черен дроб на риба и съдържа и вит. А. За редовен прием не е добре, но предвид че вит.А пази от инфекции в зимния период давам това. Като свърши опаковката ще поръчам от ихерб едно което е на малки капсулки.  Peace Между другото втори месец го пия и забелязвам две приятни промени в тялото ми.

За неговоренето, според мен е рано да се шашкаш, щом те разбира. Просто така и е удобно на девойката.  Wink

Кирова, честит ти рожденик, да е здрав най-вече и много поводи за усмивки.   bouquet Времето наистина лети  Whistling баткото такъв пубер е станал, мутант, гласът му боботи, позволява си да ми отваря една уста, абе много ми е "весело" вече  ooooh!

# 423
Здравейте!Днес съм с децата в къщи,Надина има болки в гърлото и кашля от време на време но влажно,Никола киха.Дано се закрепят тия три дни,защото другата седмица ми е доста натоварена.В групите е нещо страшно от болни деца,10 са в група а от тия 10 две да има да са здрави.Никога няма да се спре воденето на болни деца в градините,учителките ги взимат натъпкани с лекарства от вкъщи и като  дойде време за обедния сън ги отпускат вече лекарствата,почва да ги боли я ухо я друго и те звънят по телефоните да ги взимат.
Бях в НМ,купих бански на Надина щото единствено там ме устройваше цената,20лв. повече от това не ми се дава за детски бански.В магазина са командировали служители от къде ли не,Англия,че и Румъния,че в Румъния има ли НМ,незнам.И незнаят бълг. говорят на англ. естествено.Много исках да купя бельо и чорапи,но ми е скъпо.За два чифта боксери 17.9лв. това ми е много по-скъпо бельо и от джъмбо.Имаше и по повече броя в к-т.те са по на сметка,но за два взема по един момчешки и един момичешки к-т чорапи и бельо трябва близо 70лв да дам и се отказах,по-добре българското бельо да търся по една две бройки.Детските дрехи ми допаднаха,но дрехите за нас не особено.Блузките с къс ръкав за по 18-20лв.,рокличките по 30лв.,жилетчици момичешки по 25лв.Не е някаква скъпотия обаче ние много сме обедняли.На мен 18лв. за блузка с къс ръкав детска ми се струва много вече.Но по намаления там ще е супер за пазар,сигурна съм че по намаленията ще е изгодно за пазар в НМ.

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 08:30 от I.a.n.a

# 424
  • София,
Добро утро!
Аз пък от вас разбирам че в НМ имало и детски дрешки! Peace Ще го поразгледаме тогава Peace, но и за мен цените са много скъпи! Аз пък тези дни от нерви и от скуканапазарувах на Вероника по интернет и за пролетта и за  лятото е почти готова, и толркова много неща и накупих, днес чакаме поредната доставка, а снощи пазарувахме с нея блузки с къс ръкав по 8 лв. от един сайт, дето имат и магазини в моловете, ама аз като отида на място в магазините и все нищо не харесвам там Mr. Green. Явно само в сайта поддържат толкова артикули. И вече в последно време процедирам така - разглеждам сайта - набелязвам някои неща и я викам и се почва едно ибиране Mr. Green и тази и тази, снощи ме уби - избр аси десет блузки и една туника, но сметкатка много набъбна и после доста посъкратихме Crossing Arms. Днес съм решила даже да взема и да извадя летните дрешки и да видя все пак какво имаме и какво и става, че да не се олеем все пак, а то и лятото идва - да оставим нещо и за по натам. Незнам много ми е скучно и натоваращо, в последно време една апатия и дпересия и нервност ме е обзела,  и по този начин като неможем да излизаме тези дни - то стана два месеца вече - все болни в къщи, та така се разтовараме Rolling Eyes. Татко и вече вдига ръце от нас. Батко и пък иска костюми - за танците, та тази седмица съм навъртяла сума телефон - да звъня по магазини, да поръчвам дрехи, да търся и шивачки да ги шият, а той милия така се е въодушевил и си чака с нетърпение новите тоалети Joy. Незнам дали се похвалих, но двойката ни е картотекирана във федерацията по спортни танци, и се очертава едно обикаляне по състезания - така като гледам до края на май всяка събота почти, и се чудя кой ще гледа Вероника като съм на лекции аз, пак ще трябва да я мъкна с мен. Добре че вече свикна да не спи на обяд Joy. Днес и на лекар пак трябва да я водя да видим каквостава с гнойта по сливиците маха ли се, аз не я виждам, ама знам ли, все пак не съм лекар, а и гърлените болести все още не са ми станали специалност Joy.
Шуши кажи за пормените в тялото, какво забелязваш от рибеното масло?

arksi_  и аз мисля че още  ерано да се притесняваш, все пак Диди няма още две годинки, мисля че има време, сега трупа в речника и ще видиш че ще дойде момент в който изведнъж ще проговори. Все пак ако наистина се тревожиш нищо не ти пречи поне консултация с логопед да направиш. Аз лично се убедих, че няма значение дали детето има проблеми с говора или няма - просто заниманията с логопеда са в едни огромен плюс за детето, поне за моето! Peace

# 425
  • Бургас
Ехааа, браво на танцьора  Hug
Ами ставните ми болки в колената почти отшумяха. МЦ ето вече втори месец не е болезнен, бих казала че изобщо не го усещам, липсват и болките в гърдите преди това.
Скрит текст:
Да не казвам че и посещенията във ВЦ вече са редовни без дори да ям всеки ден ябълки  Embarassed

Я при Гала започва тема за проблеми със ставите - ще гледам нищо че не съм на 50  ooooh!

# 426
  • sf
ДД
Работя вкъщи, ама се мотам,но ще работим и през уикенда  ooooh! трябва да сготвя и за утре. Свеки ще гледа Вико,а Роки е на състезание в Луковит. Пак няма да я гледаме , много ме е яд, ама работата ни изненада.

Яна, цял бански ли взе за тая цена? Трябва да й взема на мойта цял за трениравките, а не ми се дават много пари  Rolling Eyes

Дани, браво на децата, ако ги дават по ТВто да кажеш, много обичам да гледам как други хора спортуват  Joy

# 427
  • София
Честит вчерашен рожден ден на Пешко! Да е много здрав и безгрижен!

От днес до понеделник ни чакат много рожденни дни на наши роднини и приятели или на Кая приятели – днес и в понеделник са по двама, събота и неделя – по един. Laughing

Янче, и на мен ми се струват доста височки тези цени, които си писала. Специално за бельо аз мисля, че има много качествено българско детско бельо на добри цени. Но от тези вериги по принцип комплектите с повече бройки са изгодни. Аз сега взех от Маркс и Спенсър 5 чифта  гащички за около 16 лв. Изглеждат добре, ще видим колко ще издържат. Като беше бебе Кая карах с един комплект техни бодита месеци наред, е – не мръднаха. Бях ги купувала от магазина в мола на Стамболийски и бяха доста евтини. А от Next си купих сега за себе си дънки за 20 паунда (47 лв.).

Аркси, щом виждаш, че всичко разбира, не се тревожи според мен, тя трупа пасивен речник, ще видиш как ще се отприщи отведнъж да говори.

А аз днес чух едно "р" от Кая, можеби ще се научи все пак скоро да го казва.

# 428
  • sf
Яна, забравих да питам, какво стана с крака, ходи ли на доктор?

# 429
Забравих да честитя на Пешко рождения ден!Жив и здрав!   bouquet
Не съм ходила Вики пак бях на работа,но слава богу болката ме отпусна.Все пак цял ден съм на крака,а и доста ходене имам също през деня,преуморихла съм го яко освен другото.
Да цял бански купих,черен с цикламена подплата.Нямаше друг цял за нейната възраст,само този модел е за деца над 8год.Тя неискаше черен,ама й казах тва ти е банския и точка.Лятото друг за морето,сега няма разнообразие и не са изгодни.Плюс това сега и аз имам нужда от някой покупки,да си въртят те 5те неща дето са им добре,а като излезе възможност ще пазарувам за тях.Имам нужда от дамска чанта,разпориха ми се и подплати и хастари и ципове.Тия месеци все си блъскам чантите с документи,ключове,на децата нещата.Не обичам да ходя с пликчета и всичко бутам в чантата.Искам някоя по твърда,голяма и стъбилна,абе направо съм си за раница аз.
Айка е права за Диди,трупа пасивен материал,малка е още ,мама и такив адумички казва нали,бъбри си на бебешки нали,значи всичко е ок.Никола не говореше ясно,но логопедката каза че е въпрос на време,сега е ужас,не му спира устата,говори повече от кака си.Тя реве,че неможе да вземе думата от него.

# 430
  • sf
Аз като съм с децата пробвах какви ли не чанти все на раница се връщам , тя ми е най-удобна, а и ръцете са свободни.
За говора, щом разбира и има контакт е въпрос на време да проговори. И моя късно започна, а сега ни спира, даже като яде не млъква и Вероника му вика " затвори я тая уста,бе,не стига че ядеш,а и не млъкваш"  hahaha

# 431
  • София,
Донсита то хубаво спортуване, ама ако набмали яденето  и се повтали малко - поне наистина да добие вид на танцьор, вече се чуда какво да му говоря, гледам да го ограничавам милия, ама то мъж - яде му се, едва го удържам, хубавото е поне че яде пто малко но на често, когат оси беше в къщи миналата седмица ядеше през два часа Shocked. Все нещо търси милото и то все калоричничко да е или сладичко, пусто немога да го отърва от сладкото, вече ме е стигнал на килограми даже ме е задминал.  Онзи ден го водих тук при една шивачка да му вземе мерки за елече някакво специално /хубаво ще е поне шкембенцето да му покрива/, ми тя се изуми жената - предния ден беше шила на едно друго момченце елече, за което и беше отишло плат колкото за едно мишле, а детенцето е на 12, но е супер дребно, сигурно е пет санти по висок от Вероника та жената като видя Ицо и се втрещи, казва аз си мислех че пак такова малко елече ще шия, те нацьорите са едни дребни, слаби Joy, е да ама не всички Mr. Green, моят е по скоро като борец, ама иначе е много пластичен, чак му се чудя, дано като влезе в пубертета поне малко се издължи и да поотслабне Confused.
Ще ходя да видя и аз тогава тези бански, и аз търся цял на Вероника, нали ще ходим на Сандански сега април и мисля да я водя там на минералните басейни.
Тя днес май е по зле - започна доста да подкашля и се усеща как преглъща секрет назад, гласът и гъгне, така се надявах да се отървем от антибиотика. Чакам да стане 14 и да я заведа при личната! Стискайте палци да няма гной по сливиците, въпреки че днес ми се видяха още по големи Thinking и по разцъфнали! :sick
Яна много се радвам, че кракът е добре, то явно болките ти се засилват около цикъл, и когато се разваля времето, но наистинао трябва да ги махаш железата, непременно. Peace
Къде е Ками, тя нали си има баба сега и не се спира май! Thinking
Шуше за рибеното масло и аз преди време доста често пиех, но откакто уж съм на ХЛ - нищо не пия. Иначе съм купила тук едно някакво пише че е детско с омега 3 и още нещо - рибчо се казва, уж е доста добро, хапченцата са на средно малки перлички, обаче уви вероника неможе да ги гълта и тях - тя почва да ги дъвче и то кат о и се разтече вътре съдържанието и я карат да повръща, даже най обикновенто рибено масло - онези малките челвените перлички ощке не може да ги пие. Давах и преди Ескимо - то нали е течно, ама сега нищо не давам. Хубаво е обаче - и хомеопата и лекарите са ми казвали, че по принцип астматичните проблеми се изявяват също поради липсата на витамин Д.

# 432
  • Бургас
Дани, има течни рибени масла. Това рибчо хич не го препоръчват в темата за омега 3.  Peace
Аз съм много щастлива, пощальонката току що ми донесе пакетчето с витамини за ивчо и мен, които бях поръчала от айхерб.  Laughing

# 433
  • София
ААААА петък,от много години не съм оставала до това време. #Crazy
Ескимо няма ли по аптеките?аз от него съм най доволна,друга алтернатива е от ай херб,важно е да се сравни листовката на ескимото с това което ще се дава,има много на пазара но съставките са много занижени.Ефект за болестите не видях от рибното.
Чанти и аз обичам големи ама хич не са ми удобни,предпочитам свободни ръце,още не съм намерила правилната и удобно голяма чанта,Яна сподели ако откриеш? LaughingДа се оправят твоите.
Р и Н са с едни сополи не са много ама....имат
Имаме ли счетоводителки ?

# 434
  • София
Гоце, къде си откарала до колко часа, не разбрах  Thinking

Какво счетоводно ти трябва? Питай, може и да можем да отговорим.

Общи условия

Активация на акаунт