Юлчета 2007 в очакване на пролетта!

• 57 669
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Били какво е това "от два дни"????
пратила съм ти лично

# 496
  • Асеновград
Диета , ама не знам до къде ще ми стигне волята , затова тихомълком , просто исках някой да ми брои дните , защото аз се разсейвам и забравям до къде съм стигнала.

# 497
  • Бургас
Шуше в това 600 какво влиза примерно?
Как какво, оперативния счетоводител има N броя фирми и ги осчетоводява до припадък, ходи тук там, пълна програма... но има консултант в лицето на шефа на счетоводната кантора, в смисъл не се налага да взема сам решения в спорни ситуации, отговорността какво да се направи в определена ситуация се пада на шеф-диригента.  Peace

# 498
  • София
И аз по-скоро бих избрала счетоводна къща или счетоводител, който си води няколко фирми,  а не да работи само за мен, освен ако разбира се бизнесът ми не е доста голям. С курс по счетводство само според мен не може качествено да се води счетоводство.

Били, виж тук: http://corida.911.bg/a2/firm.asp?id=5074. Тези са с много добро качество и обикновено са много удобни, от там са ми били обувките за бала и сватбата и няколко чифта “за работа” Simple Smile

Вчера пробвах едни в един магазин на Витошка, казваше се Maxima и май са български, харесаха ми много, но нямаше моя номер. Не намирам обаче да имат сайт.

Много приятно ме впечатли и магазин на ето тази фирма, страхотни модели, различни, и изглеждат качествени, макар да нямаха точно това, което аз търсех в момента: http://www.arise-shoes.com/collection_bg.htm

Аз си купих пак български, били по италиански модели  Sunglasses на някаква фирма Жанет, при вас трябв да ги има, била пловдивска.

# 499
  • USA
И аз имам проблем с намиране на обувки, защото имам много точна идея какво искам, а явно модата се разминава с това. Тук в последните години са все много изрязани отпред, а на мен не ми харесва това.
Сега належащият проблем ми , че нямам ниски обувки за работа. Всичките са ми високи и не става с куция крак. Отделно, че всичките ми работни панталони са за високи обувки. 1 месец май ще ходя с 2-3 панталона на работа, но ниски обувки ще се наложи да си купя.

Последният път си купих много красиви бг обувки, но се оказаха много твърди отвъртре и някакси неудобни, а си бяха баш на американски цени. Не знам защо, но тук в Америка разбрах какво е удобна и красива обувка, направо като пантофи са някои, правят ги меки отвътре. 

Били, съгласна съм за отношението към работата, в БГ има много "специалисти по всичко". На мен ми се е случвало мъж да ми чете лекция за кърменето.  Laughing

# 500
  • Асеновград
В големия град не се усеща толкова това като че ли , но в малкия е много осезаемо , как не им се работи и едва ли не ти си будала дето бъхтиш за без пари.
Аз ще изляза много претенциозна , да знаете  Mr. Green, Арис ги знам , Айка , качествени са , но мноого тежки , все едно камъни има в тях.Аз съм си харесала една пловдивдска фирма http://indigo-shoes.com/ , идеалното съотношение за мен между цена и качество , работят само с естествена кожа , обувките им са леки , имам едни сандали , които са най-удобните обувки на ток , които съм носила , ама нямат пролетни обувки - ботуши , летни ботуши / това чудо не е за нашите географски ширини / и сандали.Ще видим , последните години попадам на много некачествени обувки и ужасно много ме е яд , че си давам парите за такива боклуци.Айде стига вече , че станах досадна  Laughing.
Бях на дискусия за здравословното хранене в градината , беше малко за отбиване на номера май , новата наредба за хранене в градините препоръчва прием на нискомаслено мляко и никой не успя да мии обясни защо.За да се направи едно мляко нискомаслено в него не се ли добавят други боклуци.Моето мнение , е че по-добре аз да си направя айрян , отколкото да си купя нискомаслен или обезмаслен продукт , ама не можахме да се разберем със сестрата по този въпрос.

# 501
  • USA
Не знам защо така с това нискомаслено мляко за малки деца. Аз купувам 2% мляко. Преди пиех доста обезмаслено, но в него има повече захар, за да го докарат на вкус. За себе си реших, че 2% е добър баланс.

# 502
  • София
Ама че странно с тази наредба, аз мисля, че дори 2% не е препоръчително за децата, ние само 3.6% вземаме.

За щастие и тук се намират вече толкова удобни обувки, дори и високи. Аз много държа на удобството, а и имам широко ходило.

# 503
<eiffel tower> ей го изборът
Обувки на Тенденз НЕ препоръчвам на никой - малко са за еднократна употреба, седмица носиш и хвърляш  Naughty
Отивам да правим мъфини  що ми трябваше да споделям тази идея Rolling Eyes Laughing
Лека вечер на всички   bouquet

# 504
  • Асеновград
Отивам да правим мъфини  що ми трябваше да споделям тази идея Rolling Eyes Laughing
С Ина ли  Laughing ?

# 505
  • USA
Били, на каква диета си?

# 506
Иве, 40 би трябвало да е брой служители,другото е регистрирана по ЗДДС фирма плюс годишно приключване-аз така дешифрирам написаното Laughing
Имам една приятелка,която си направи фирма и води счетоводството на фирми от вкъщи.Ако искаш на лични да си пишем ,да ми кажеш нещо повече за фирмата за да знам дали би ти свършила работа Hug
Един курс хич няма да те направи добър счетоводител,а аз лично смятам ,че и най малката фирма се нуждае от такъв Peace
Днес цял ден бяхме навън,голям рахат Flutter
Последните няколко години нося главно обувки тип пантофи ,затова хич не съм в час с другите модели Mr. Green

# 507
С Ина разбира се
 Mr. Green
 Кухнята е доволно омазана, а мъфините взеха че станаха. Grinning
За счероводителите абсолютно подкрепям мнението на Ками. С курс можеш да научиш само някакви базови неща, но в практиката както винаги нещата са .....по- сложни.  Да не говорим, че поне 2 пъти седмично трябва да изчиташ ДВ и сайтовете на НАП и НОИ, че да си в крак с измененията  Rolling Eyes Confused

# 508
  • София
ООО аз след курса бях още по объркана Mr. Green ако беше така нямаха да учат 5 години,а и не са ми страст числата и държавните служители.
Ками не е 40 служители,още един тъп въпрос ама ще го задам във фейса,там ще обесня повечко по казуса "ива-счетоводител"
Уинксче искам такива обувки,да ми донесеш удобни на висок ток.За това ли Кари Братшоу все си купува и върви "нормално"
Тенденз имат едни гадни,но имат и хубави,аз обаче не съсипвам обувки.
Никога не съм правила мъфини,Там-там хапни една за мен.
Били успех,на каква си?А за летни ботуши ако намериш ми кажи,аз точно за такива рових вчера,ама само в Алба Луна харесах и ценааааааа.....

# 509
  • София,
Там - там страхотно е колелото със здраве да си го кара Ина, такъв цолаж ли взехте 20, браво на нея и с сигурно и без помощни го кара. Но си права наистина си трябва каска за него!
И аз като Ива пазя обувки и рядко ги съсипвам - имам страшно много - но не ги нося, онзи ден си изрових един които ги имам сигурно от осем години и я съм ги обула и два пъти.  Joy
Били на коя диета си пък ти? Успех ти пожелавам, не се отказвай!
Шуши вървят ли тренировките.
Иве аз работя при една  счетоводителка, счетоводна къща е, но аз и водя само ТРЗ - останалите неща тя си ги движи. Справя се много добре, прави ДДС, всякъкви регистрации, работи с ел. подписи, така че рядко се виси по данъчните. Говорила съм с нея какви пари взима по принцип, тарифата и е минимална работна заплата на месец за водене на счетоводството, но това само ако фирмата е микро и има един - двама служители, и е не е регистрирана по ДДС,  ако има повече служители  и повече докумети със сигурност взима повече, но със сигурност не са 600 лв. Ако искаш ще я питам, може да ти дам и координати да си говориш с нея, ако не намериш някой друг де. Ако те интересува пиши на скайпа и ще ти обясня.

Общи условия

Активация на акаунт