Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 120

• 119 675
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Честито бебче на Манинка и от мен! да ви е жива и здрава и само радост да ви носи!!!

Момичета, от началото на годината реших да не приемам повече поръчки за торти, но всеки ден получавам по няколко писма от хора, които ме питат към кого другиго да се обърнат. Затова реших да направя списък на всички от вас, които желаят да приемат поръчки. На последната сбирка в София взех координатите на някои момичета, но ако има още, които желаят да се включат, моля ви да ми пишете на lyubaz@abv.bg
Посочете цялата информация, която бихте искали да публикувам в блога - имена, сайтове, блогове, албуми, ел.поща, телефони. Каквото прецените. Моля ви пращайте ми вярна информация, защото иначе всичко се обезсмисля.
Към момента съм публикувала имената и координатите само на момичета от София, но ще се радвам и вие от другите градове да се включите.
Ето тук можете да видите за какво става въпрос - на страничката най-долу.
http://bubolinkata.blogspot.com/p/blog-page_4046.html
Пожелавам на всички ви много вдъхновение и прекрасни торти!

# 226
  • София
metchopooh, enister, благодаря за коментарите!  Heart Eyes

metchopooh, прабабата сигурно е изпаднала във възторг от тази торта, нали?  Wink
vilana, продължавай все така!
Тонита, много хубав къфар, колата и тя е хубава, тази с влакчето е малко посна отгоре. Може би някакви детайли още трябваше да сложиш.
divina, чудесни торти! Браво на теб! Пиленцата са много сладки, сладките са много хубави и тази футболната също.
enister, чудесна, рисувана торта! Много нежна.
Ани и тук, Честити ходещи крачета и много хубава торта!
Леля Ог, разкошни, детски торти!
Марулка, много красиви торти! Страшен майстор стана ти!
Toche, спокойно, хубава е станала торта. Цветенцата ги прави по-рано, за да ти изсъхнат добре и да можеш да ги правиш по-тънички.

От мен едни сладки-мартенички, които децата ще подарят на госпожите и лелите в градината, вместо традиционните мартеници, които всяка година прибираме вместо да сложим.

# 227
Момичета, влизам със спешна питанка... Искам да направя саксия.т.е ще трябва да отнема тук- таме по малко от обема. Да попитам трябва ли да е замразена тортата и за колко време или може само в хладилник да е била? Много ще се радвам някой да отговори, че иначе не знам какъв ще е резултата Rolling Eyes

Буболинката, не мога да не ти благодаря!! Hug Изчетох целият ти блог на един дъх. Ти беше моето вдъхновение да направя първата си торта. Преди месец те открих и много се зарибих. Ставах по нощите да те чета и да въздишам по тортите ти  Laughing В един момент реших, че и аз искам да опитам. И ей ме на сега в тортената тема  Grinning Отново   bouquet

# 228
Или да пробвам тази на Ксеркс! Ванчето носеше, на пипане не е лоша.
Ванче, бързо ли съхне?  newsm78
ДА! сравнително бързо съхне. Особенно по-тънки елементи. По-големите, бързо хващат коричка и започват да съхнат. Топче, колкото орех съхне напълно за 4-5 дни. Но ако го стиснеш, може и да се спука. В сърцевината си е меко още. Иначе за цветчета, много добре се справя. Готовите елементи не са толкова здрави колкото Пикото. Сравнително трошливи са даже, бих казала, но са много по-стабилни от съхнещата Ирида например. Боята се поема много добре. Задължително дайте време на боядисаното тесто. Поне няколко часа, най-добре цяла нощ. Цвета изпъква и става по-ярък. Е, не очаквайте от розово да стане кърваво червено, но определено има разлика  След съхненето не избледнява. За момента, мога да кажа че най-добре се боядисва с гела на Бейкъри. Уилтънските бои се гълтат здраво, но се получава точно цвета от капачката. Шугара също оцветява добре. Бая боя гълта, но цветовете стават идеални. Течните бои се поемат добре. Задължително ги размесвайте с пудра или нишесте на гъста каша  и тогава добавяйте към масата. Става меко и доста лигаво, но ако му дадете време дръпва и се оправя. Отворен, пакета с тесто видимо се сгъстява, колкото и добре да се залепи. Въпреки това, след едно горе-долу нормално измесване, масата се оправя и отново става мека и еластична.
Понякога добавям тайлоза, но и пропускам когато мога, че ми се свиди. Шишето ми е на привършване и съм го ударила на икономия.
НОВА ФАТКА която прилагам напоследък при боядисване. Така или иначе си бъркам по един буркан лепило от СМС, напоследък разтварям сухата боя в готово лепило вместо във вода. Така, хем разтварям боята, хем след това СМС-то ми стяга разлигавеното тесто. Определено има ефект. Wink
Точене - почти не лепне, което намалява нишестето. НЕ ПРАВИ балони, което много ми допадна.
Смесване - 1:1  С Пико е перфектно. Става еластично като Пико, но по-меко от него. Перфектно за фигури, стига да не са грамадни по една шепа. За дребни елементи - перфектно. За цветя - като му свикнеш, няма проблем.
С Ирида - Не е лошо, но определено е най-кофти комбинцията от всички. Приема лепкавостта на Иридата и съхне по-бавно. Тази комибинация е добра за покриване, но е напълно безсмислена, при условия че са на една цена. Няма смисъл да си усложняваш живота.
С ШТ - става меко и трудно за моделиране. За фигури е отврат. За чаршаф е перфектно, защото се подобрява вкуса и добива вкус на шоколад. Обаче, прави малко балони, заради ШТ. То си е гад по принцип и е най-балонестото тесто което познавам. Но, тази маса малко го овладява. Засега, си я правя тази комбинация. Само за чаршаф обаче.
Вкус - не мога да изкажа мнение, защото всичките маси ги ненавиждам като вкус, дори и ШТ. Затова и тази ми е гадничка. Децата казаха че не е лоша, но не е вкусно като Пико. Ама, те са лигльовци със собствен вкус и на тях също трудно може да се вярва.
Доставката излиза около 6 лв. Днес ми донесоха, беше 5.30. Което не е болка за умиране, защото кг маса излиза 7 лв. с доставката ,което си е далече от 12 за Пикко.  Опитвам се да свикна с идеята, че ще се разделям с Пикото.
Нещо пропуснах ли?  Mr. Green
 Извинявам се че подминавам тортите и не коментирам. Всичко е разгледано и оценено. Няма за критикуване, значи спокойно мога да ви подмина и без да ви се кланям и потупвам по рамото.
Toche - Добре дошла. Като начало си перфектна. Калинкопрасенцата са странни, но са хубави, защото минават за стилизирани.  Mr. Green Незнам какъв е тоя подвижен дебел ринг който търсиш, предполагам че е този, с който искаш да си пристегнеш тортата преди измазване. Тичай в Метро. Само че, трябва да си ги намериш, защото постоянно им сменят местата. Последно го видях, при черпаците и другите подобни, наврн ниско долу затрупан с чукчета за месо и точилки.  Кутията е една сивкава, отвсякъде обградена с черно. На капака има торта със сметана и ягоди. Струва 15 лв. Висок е 8 см, разтяга се спокойно до Ф35.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 21:51 от van444eto

# 229
  • София
petia_tag - благодаря за положителната оценка ще послушам съвета ти за цветята. Страхотни мартенички Hug
van444eto,мерси за положителните думи за тортата и мерси за информацията за ринга ще го търся в Метро, дано да го намеря  newsm78
Страхотно разяснение за  моделиращата маса на Ксеркс, аз много се чудя дали от нея да купувам или от Пикото.

# 230
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ванче  Hug

# 231
  • гр. София
Ванче,благодаря за споделеният опит за ММ на Ксеркс.Аз вече втори път поръчвам,но както бях казала преди време,много се напуква по ръбовете на тортата.Някой беше дал съвет да слагам глицерин.Друго,получава се конденз при мен Whistling Но иначе,доволно го смених с Иридата  ooooh!.А за Пико,направо ме разубедихте с лошото качество.
Точе,много се радвам да те видя и в редиците на тортените дами.Като се сетя първата ми торта каква беше..ти направо ме зашемети.Пожелавам ти много вдъхновение и ще очаквам следващите ти творения.
Милейди,ако на тортата за кръщенето и викаш "скапана"  hahaha...страшно много ми хареса цветово и много нежност и невинност струи от нея.Честито християнче!
ti-ri-ri-ram,страхотен тортен старт!
~divina~,влюбих се в любовната ти торта с птичките!
enister,приятелко,тортата е станала супер,много нежна,а и вкусна със сигурност.По-често прави торти! В този ред на мисли,ANI BANI,мисля че аз съм Мараята на enister-защо? Laughing
ani_d,тортата е супер с обувчиците,а разрезът...ох,преглъщам.
Леля Ог,какво да ти коментирам- всичко както винаги е изпипано до последен детайл,пъстро,свежо!
Tatitt ,заешката торта много ми хареса,много!
marulka_s,Патрияни,sungirlaug,vesi_nn,Тонитa, много хубави торти!
metchopooh,кошничката е страхотна.А вторият ти опит за кола е отново със страхотен успех,незнам защо не я харесваш,но като пропорции мисля че е ок.
Ето и няколко тортички от мен:
Бялата приказка е за един 17-годишен пубер поръчана от майка му.Най-голямата награда за мен беше,това че жената ми се обади да ми благодари.Каза че нейният син  от години не и говори,камо ли да я прегърне или целуне,когато видял тортата направил всичко това и е разтопил майчиното сърце.

Следващата е за погачата на третото детенце на моя съфорумка.Голямата изненада за мен беше,че направиха снимка по сюжета от тортата  hahaha

И още един Нощен бяс с умрели криле. hahaha

# 232
  • София
Благодаря, за информацията за моделиращата маса на всички!
Новите торти са страхотни, на Леля Ог пуховците са така прекрасни, милички, шарени, абе страхотни! За котето нямам думи! Майсторска му работа!
Микитата на Марулка са супер! И каратиста и той!  Grinning
Специално искам да благодаря на Ванчето! Много благодаря за подробните обяснения!

bouquet

# 233
  • Sofia
Ох, колко пак сте изписали не е истина, нямате коментиране, колкото и да му се иска на човек да ви оплюе му се секва всякакъв ентусиазъм.  Mr. Green
Мечо пух, маргаритките не са само с жълто, направила си ги като светофар, не е нужно да слагаш количества дъст, нужно е малко, но в правилните разцветки.
Тичинката изобщо не е така ярка, по-скоро бие към охра, а по края си има зелено.
Искронче, покритието го залепвам с лепилото, което си правя от тайлоза и вода, мацвам колкото да навлажни и лепя, после обаче изчаквам да изсъхне подложката.
ti-ri-ri-ram, не си сбъркала, купи си един пакет сух айсинг и си прави лепило за такива елементи, слепва идеално.
Милейди аз по-добре надъствано бебе от твоето не съм виждала!
Живо и здраво да ви е християнчето!
Ани, хайде да ви е честит младия Стив Джобс, да е креативен като него!  Laughing
Нинче, чудех се къде се загуби толкова време, а ти с Мечо и компания си си играла!  Laughing
Пускай ги всичките на куп, не ни жали толкова, много обичам да гледам тортите ти, толкова са чисти и подредени!
Торти не ми се коментират, изобщо не съм на такава вълна, чопля бисквити аз последните седмици.
За боята исках да кажа, че наистина Куки Буки след 10 дни ще имат като асортимент и Америто и Бейкърито, първите предимно ползвам аз и съм страшно доволна, може да се оцветява и с четка за рисуване директно върху тортата, ще видим какъв ще е асортимента.

# 234
предварително се извинявам, че няма да коментирам, но то са страници и страници, просто не ми е възможно. На новите ще кажа добре дошли, кураж и не се предавайте  Wink, а на старата тайфа-вече съм тотално комплексирана от вашите шедьоври и не мисля да качвам свои снимки, от срам по-скоро Blush.
Следя отдавна  темата за Пико-то и понеже имам 2 торти поръчани, а имам само 2 кг Пико, се чудех  можете ли да ми препоръчате някое тесто, което да си забъркам вкъщи, което да ми направи най-малко проблеми при покриването? Мисля с домашното да покрия, а Пикото да си го кътам за фигурки. Правила съм доста пъти и да си призная, вече не помня по коя рецепта беше, най-много съм правила желатиновото, а веднъж-нещо беше с глюкоза и глицерин, ако се не лъжа. Обаче никога не съм оставала доволна, къса се , цепи се, абе не е читава историята. МНого ще съм благодарна, ако ме упътите, защото трябва да реагирам бързо и нямам време за проба-грешка newsm78

# 235
Благодаря за поздравите и пожеланията за малкото човече!

Тортата бих я нарекла и с по- звучни епитети, но не е благоприлично. Мотивира ме това, че я покривах три пъти- такова чудо до сега не ми се беше случвало, все нещо не беше както трябва. Втората причина е, че имах съвсем различни планове и съответно различен гранд- дизайн за тази торта, но пък разни неща спешиха събитието и ми запратиха идеите в кофата, защото бяха неосъществими за ден.
Както и да е, радвам се, че на вас поне ви хареса, а коментара от Валерия се върнах няколко пъти да го видя, защото реших, че нещо не виждам добре, но не- тя не само не ме сдъвка, ами и каза добри думи за изтърсака в цветето   Crazy

За Пикко ми е интересно да видя такива негативи. за мен този месец ще трябват кофа-две, но не виждам са какво да го заместя, та сигурно ще се понабутам. Може би поне за подложки да си забъркам сама, но като до сега едно не ми се е получило добре..... Thinking

# 236
  • в белята
Да се присъединя към въпроса на Ясмина за тестото ,че в четвъртък трябва да правя торта принцеса.Коя е рецептата на тестото на Димитрина ,което коментирате ,то ли е най-сполучливо от всички?Имам няколко опита с няколко рецепти ,но като изсъхнат много се пукат,чудясе къде греша ?А от къде поръчвате това тесто Пикко?

# 237
Да се присъединя към въпроса на Ясмина за тестото ,че в четвъртък трябва да правя торта принцеса.Коя е рецептата на тестото на Димитрина ,което коментирате ,то ли е най-сполучливо от всички?Имам няколко опита с няколко рецепти ,но като изсъхнат много се пукат,чудя се къде греша ?А от къде поръчвате това тесто Пикко?
За тестото на Димитрана не мога да ти кажа нищо.Два пъти го правих и отиде във кофата.Правила съм и други и не ми харесват.Затова се отказах и ползвам готово.
Ползвах Пикко и го харесвах докато не попаднах на гадната партида и високата цена,което тотално ме отказа.Взимах по малко за да го мешам със Ирида за фигурки,но от три месеца и от това се отказах.
Моето тесто за момента е съхнещата на Ирида смесена със тайлоза за да не ми прави конденз и да я разточвам по-тънко.Явно поне за момента сме свикнали един с друг и ни е добре.
А адреса за Пиккото го има на първа страница на ТОРТЕНАТА БИБЛИОТЕКА,там има и за Иридата.
Нинче,Марулка много се изкефих и на двечките.Тортичките са страхотни.
◦♥Toche♥◦.,добре дошла.Тортата е много сладка като за начало.Не се притеснявай да пускаш торти,човек така се учи като показва и му показват недостатъците за да може да ги избегне следващият път.
petia_tag ,невероятна идея и изпълнение.
Марая , Hug
Ани Д,супер обувчици.Много ми харесва тортичката.
Енистер,обожавам рисувани торти.Прекрасна е!
дивина,чудесни тортички.
Мечо Пух,кошницата е супер.
Ох, изпускам знам ама толкова запомних.
На новите попълнения -ДОБРЕ ДОШЛИ!

# 238
  • в белята
Благодаря за бързия отговор   bouquet
Ново въпросче Ако използвам маршмелоу покритие ,кога трябва украсявам тортата и да е готова и как да я съхранявам ,тъй като кутия ми за торти ще ми дойде ниска? И върху това покритие с водка мога ли да лепя също?
П.С. редактирам се за да ви покажа какво намерих за как да си направим стъклена ботилка ...........е може и да сте го вижда ли ,но на мен ми се ивдя адски интересно http://cakecentral.com/tutorial/how-to-make-a-sugar-bottle

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 16:06 от терпсихора

# 239
здравейте тортени вълшебници.бихте ли ми казали как правите цветята върху тортите .намирам само как се правят рози .и каква боя купувате за оцветяване.благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт