Кухните - 42 тема

• 90 832
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
мами, следя ви отдавна, тъй като и ние правим кухня в момента. Въпроса ми е къде освен върху кухненския гръб може да се сложат контактите. Някъде бях чела, че може на дъното на горните шкафове. Моля ви ако при някоя от вас е така да ми обясни как точно се прави.

# 136
благодаря ви за идеите,а иначе кухнята и хола са заедно,стените са в бежово-пясъчно,дивана вече е поръчан в графитено а пода много светъл избелен ламинат.За това си мислех плот и гръб в сивата гама или също да са бели,но толкова много бяло незнам... newsm78

# 137
  • Раковски
мами, следя ви отдавна, тъй като и ние правим кухня в момента. Въпроса ми е къде освен върху кухненския гръб може да се сложат контактите. Някъде бях чела, че може на дъното на горните шкафове. Моля ви ако при някоя от вас е така да ми обясни как точно се прави.
Ето едно решение, но е малко скъпо, има ги и турски на около 130-150 пари, като не ти трябва го скриваш в плота.

Може и на дъното на горните шкафове, но трябва да се сложи двойно дъно или бленда за да се крият контактите или самите кабели в шкафовете, че някой може да го удари ток. Също така си помислете дали ще ви харесат висящите кабели.

# 138
barbaron,разглеждайки темата с моя приятелка на която и предстои ремонт на кухнята, разбрах че аспираторът в кухня Prego е на българската фирма GERRY. Приятелката ми е останала много впечатлена както от кухнята, така и от дизайна на аспиратора и неговата цена.Мисля, че си струва да проучиш нещата. Аз вече споменах, че имам аспиратор на GERRY, но от наклонените със стъкло и съм изключително доволна от неговата работа.

# 139
  • Пловдив
А какво бихте сложили за гръб и плот на бяла лъскава кухня като цвят и материал ?  bouquet 

Ние вече сме сложили на нашата бяла лакирана кухня технически камък със сивеещи частици в него, сива мивка, бели котлони, бяла фурна, иноксов хладилник, аспиратор търсим още, в общи линии "Отделение по ортопедия", стените са бели, към прозорците са млечно сиво (по идея на една дизайнерка), настилката е паркет - светъл със сиви като нарисувани/намацани линии, масата и столовете, които съм харесала са също бели, дивана мисля сив и някой шкафчета от хола, да не ги наричам секция - ще има червен нюанс, просто сиво/бяло/червено ми харесва за отворена кухня с хол.

# 140
shadowman, благодаря ти за съветите, ще помислим по въпроса с кабелите

# 141
  • Sofiq
Оказа се изключително трудно да си намериш микровълнова за вграждане на добра цена. Единстените с прилична цена за на Самсунг и Беко но те реално не са за вграждане, просто се пъхат в шкаф и имат един декоративен панел отпред и цялата пара и миризма си остава в шкафа. Вчера гледах истиснките на Бош, Уърлпул, АИГ, Сименс и тнт. Те си имат вентилация която извежда парите отпред. За съжаление са на бясни цени...  Cry Може би на тази се спрях
http://electron.bg/whirlpool-amw497-p-200328.html?cPath=22_335_194. Дайте мнения за Wirlpool кухненски уреди за вграждане.

# 142
  • София
Така е, скъпи са. А кафемашините за вгражданем чко погледнеш  Laughing.
Затова на местата за МВ и Кафемашина за вгаждане си седят същите, но не за вгарвдане, а в шкафове. Laughing

# 143
В Lidl има 2 бр. кухненски релси с 2 рафта, държач за кухненска ролка, държач за кухненски салфетки, 6 бр куки + видиите за окачване - всичко това за 35 лв. За справка само къса релса от инокс струва толкова. Е, не е иноксов комплекта, но сметнах че за хубав такъв с тези,  които са в този комплект трябва да дам поне 120 лв и това е без приборите. За първо време става.

# 144

Мисля, че съм виждала някъде и на плота контакти. Според мен е въпрос на удобство и вкус. Единственият проблем са кабелите, които ще минават .....   newsm78  май няма да може под чекмедже....

# 145

това ще е в общи линии нашата кухня
някой беше питал за гръб на бяла кухня,аз ще слагам стъклокерамика в черно и сиво,мислех за бял плот с бели котлони и мивка,но сега клоня към черен
за аспиратор пак някой назад търсеше бял аспиратор,аз намерих на аристон на доста прилична цена,но сега не ми се търси линка,незнам дали ги има в бг,общо взето бяла лачена кухня ще сме с иноксови микровълнова и кафемашина вградени,черен плот и си мисля че който и от трите цвята да избера за аспиратор все ще потхожда newsm78
това за контактите на дъното на горните шкафове ми звуче доста добре,не ми е хрумвало

# 146
  • София
А какво бихте сложили за гръб и плот на бяла лъскава кухня като цвят и материал ?  bouquet 

Ние вече сме сложили на нашата бяла лакирана кухня технически камък със сивеещи частици в него, сива мивка, бели котлони, бяла фурна, иноксов хладилник, аспиратор търсим още, в общи линии "Отделение по ортопедия", стените са бели, към прозорците са млечно сиво (по идея на една дизайнерка), настилката е паркет - светъл със сиви като нарисувани/намацани линии, масата и столовете, които съм харесала са също бели, дивана мисля сив и някой шкафчета от хола, да не ги наричам секция - ще има червен нюанс, просто сиво/бяло/червено ми харесва за отворена кухня с хол.
Жозефин, и аз съм се насочила към бели фурна и плот за вграждане. Ти коя марка и модел избра?
Благодаря!  Simple Smile

# 147
Искам да попитам тези, които са с вградени хладилници дали имат решетка отдолу.
Също така има ли място отзад в шкафа свободно за охлаждане и отвор от горната страна на мебелите?
При нас няма решетка отпред и ме увериха, че не е необходима ако се остави достатъчно място зад уредите, но гледам навсякъде под хладилниците по снимките такива, че и на места и под фурната и микровълновата също.

# 148
  • Варна
Нашият хладилник има решетрка отдолу.А самият шкаф стига до тавана.
Когато ми правиха кухнята ме посъветваха да не е то тавана,че да не се
тормозел хладилника,но аз не се съгласих.Дано решетката да му е достатъчна.

# 149
  • Раковски
Хубаво е да си има решетка, а самите дъна на шкафовете се правят по къси за да има свободно място отзад.

Общи условия

Активация на акаунт