Кухните - 42 тема

• 90 142
  • 723
  •   1
Отговори
# 495
ditzve, дупката трябва да е доста широка, за да мине щепсела - не е много добра идея да се разпрочива плота. Още повече че ако е термоустойчив, има голяма вероятност да влиза влага през разпрочитото и да ти се надуе. Няма ли някъде по-близо контакт на по-ниско ниво? Другите уреди къде са включени - миялна, фурна?

# 496
  • София
Здравейте отново.Кухненският кът е Г образен.От едната страна вече го направихме това упражнение-поставянето на плота.Там са мивката,пералнята и миялнята.Пак нямаше контакти от долу,но прекарахме един удължител и контактите за пералнята и миялнята са в шкафа под мивката.Обаче този удължител е включен в контакт на другата стена на Г-то.Сега искаме да поставим плот и на тази страна.Там са сушилня ,един шкаф и печка.Ако не стане ,ще сложим стояща печка,а не вградена и няма да има плот.Обаче така страната  на мивката и пералнята ще е по висока,защото пералнята и миялнята не са вградени ,а само поставени под плота.

# 497
Привет!
Как е групата с априлско-майски кухни? При мен нещата доста се позабавиха. След като мина шпакловчика започнахме да боядисваме с латекс и парчета от тавана започнаха да залепват по валяка  ooooh! като юфка. Според майстора нямало нужда да се шпаклова тавана,защото бил добре ама не би! След тази изненада се наложи да чистим целия таван. Две седмици не можахме да намерим кой да го шпалова. Ужас! Най-накрая вчера дойде майстор да го оправя.Цветът, който бяхме избрали се оказа потресаващ. Голяма разлика между каталога и реалния цвят. Сега трябва да избираме нов цвят. Изобщо само неприятности  Sad
Късметът обаче ми се усмихна в петък. Нали разбрахте за промоцията в Техномаркет. Сдобих се с фурна АЕГ и полот на Електролукс. В Технополис пък имаше -7% на всичко и взехме и съдомиялна Беко. Чудих се за един аспиратор на Тека, но така и не взех. Смятам да взема на Фабер.
Сега останаха мивката и батерията. Може ли някой да каже продавач в ибей, който доставя до България? Няколко запитвания изпратих и все не пращат.

# 498
  • Бургас
А защо не използваш превозвач? Не е скъпо и имаш избор от прадавачи

# 499
Да си призная не знам как става. До сега всичките ми покупки са били с доставка и не ми се е налагало да разучавам въпроса с посредника.

# 500
Лесно е, виж в съседния форум има теми за превозвачите.
В общи линии регистрираш се и пращаш нещата до англ адрес като пристигнат тук ти ги пускат с куриер.

# 501
  • Варна
Някой местил ли е отвор за аспиратор? Знаете ли дали е сложно и скъпо и какъв майстор трябва да търся?  Thinking
Имам колона 50 см с отвор за аспиратор. И за да скрия този отвор в шкаф, то той трябва да бъде 45 см. А горните шкафове са поне с 10 см по-плитки. Та искам да преместя отвора по-навътре и старата дупка да се измаже или там каквото се прави. Знам, че къртенето не е сложно, но да се скрие старата дупка........... Thinking Кажете как става номера?

И гледам, че Тека имат нов сайт, в който липсват гранитните мивки, а в другите онлайн магазини ги разпродават с голямо намаление. Спират ли ги? Чак се изкушавам да си купя без да имам още кухня.  Crossing Arms

# 502
Може да се измести.
Пробива се на желаното място, а старата се замазва. Слага се мрежа и върху нея се прави замазка и шпакловка. Не знам с подробности как се извършва, но в общи линии така се прави.
Не е кой знае колко сложно.  Peace

# 503
  • София
Имам едни размишления на тема кухня, ако може някой да помогне със съвети  Rolling Eyes
Всъщност основния ми проблем са едни тръби и плота.
Сами ще се справяме със инсталирането и проблема ми е дали ширината на плота ще е достатъчна.
Шкафове ще купуваме от ИКЕА, те са с дълбочина 58см, плотовете от там са 62см, тръбите са 2см. Значи ми остава да "стърчи" напред от плота 2 см. Това достатъчно ли е?
И има ли смисъл да мислим как да преместим тия тръби? И въобще дали има шанс тия мои сметки да излезат криви?
Другото, което се чудя е доколко е удобно чиниите да са подредени в чекмеджета? Гледам едни картинки, много добре изглеждат, обаче това отваряне и затваряне с такава тежест ме притеснява.

# 504
2см надстърчане на плота над шкафовете е пре достатъчна  Peace

Не знам какви са тия тръби и каква площ заемат, но вероятно няма да има нужда да се местят.
Чинии в чекмеджета е супер стига да си сложиш хубави механизми.

Тандем боксовете и подобните такива имат това свойство колкото повече се натовари чекмеджето толкова по-лесно да се отварят и затварят, така че отговорът на въпроса ти е да, удобни са при това много. Няма да ти се налага да залягаш и клякаш за да ползваш съдържанието на шкафа.

# 505
Другото, което се чудя е доколко е удобно чиниите да са подредени в чекмеджета? Гледам едни картинки, много добре изглеждат, обаче това отваряне и затваряне с такава тежест ме притеснява.
Супер удобно е. Моите ежедневни сервизи са в голямо чекмедже с товароносимост 30 кг./механизми на Блум/, което е отдясно на миялната. С минимални движения прибирам чистите чинии, както и взимам точно чиниите за сервиране, които са ми необходими, без да пренареждам, за да взема някоя отдолу.

# 506
  • София
A за чаши какво е удачно? Сега стоят в плитък горен шкаф и все има скрити по-навътре.
В новите ми планове само дълбоки шкафове съм предвидила и съвсем ще скрия част от тях  Rolling Eyes
Тях вече ще изпотроша ако ги сложа в чекмедже  Thinking

# 507
  • Стара Загора
Да си призная не знам как става. До сега всичките ми покупки са били с доставка и не ми се е налагало да разучавам въпроса с посредника.
Преди време си поръчах смесител от Ebay,поръчах с фирма доставчик /gabco/),целият пакет тежеше около 2-3 кг,цялата доставка от англия  до офис спиди стара загора ми излезе около 9,60 лв.Има цяла тема по този въпрос ,не е нищо сложно. Grinning

# 508
  • София
Супер удобно е. Моите ежедневни сервизи са в голямо чекмедже с товароносимост 30 кг./механизми на Блум/, което е отдясно на миялната. С минимални движения прибирам чистите чинии, както и взимам точно чиниите за сервиране, които са ми необходими, без да пренареждам, за да взема някоя отдолу.
Права си за чекмеджетата, но има малка подробност- механизма  ти е БЛУМ с 30кг. товароносимост.
За шкафове от ИКЕА трябва да се притесняваш още преди да си ги купила, а да ги натовариш с 30кг. е направо луда работа. При положение, че прекарваш голяма част от времето си в кухнята никога няма да се накажа с кухня от ИКЕА. Всяко отваряне на шкаф и да се ядосвам - никога...
Хубави механизми и качествени материали пък може и да е малко по-скъпо, но кеф цена няма.

# 509
Права си за чекмеджетата, но има малка подробност- механизма  ти е БЛУМ с 30кг. товароносимост.
За шкафове от ИКЕА трябва да се притесняваш още преди да си ги купила, а да ги натовариш с 30кг. е направо луда работа.
Склонна съм да се съглася, макар и да не съм ползвала нищо от Икеа. Нищо от шир потребата, сглобяемо от който го хване, за без пари, не ми вдъхва доверие, съответно не ползвам. Разбира се, може и да не съм права.
A за чаши какво е удачно?.....Тях вече ще изпотроша ако ги сложа в чекмедже  Thinking
Е, да, няма как...Някои използват от тия поставки, на които се нанизват чашите. На мен лично не ми харесват, неудобно ми се струва. Моите горни шкафове са плитки и там ги държа. Но са ми дълги - по 80 см., та всичко ми е с лесен достъп.

Общи условия

Активация на акаунт