Кухните - 42 тема

• 89 842
  • 723
  •   1
Отговори
# 540
Така е, мраморът поема течности, дори когато е полиран. Мисля, че по-добрия вариант е гранит. Не знам като цена дали са съпоставими, гранитът май се доближава повече до техн.камък.

# 541
и аз мисля като kallitko,гранита е по добър вариянт,въпреки че аз като търсех оферти за гранит и технически камък разликата в цената беше 500лв в полза на гранита,но пък да го импрегнираш през 3-4 месеца....аз предпочетох техническия
мрамора изобщо не ми го препоръчаха и от фирмата която ми правят кухнята и от фирмата където исках оферта за гранита

# 542
Единственият уред, който ще си запазя е хладилника, който ще се пъхне в шкаф.
Ако не е за вграждане - никакво пъхане в  шкаф!!!

Може ли да попитам защо?
Никакъв проблем стига да знаеш как да го направиш.
Прави се шкаф с 60мм по-дълбок от хладилника
Хладилника се вдига на подиум 80мм и се слагат решетки отпред на челото и отзат на тавана
Тавана на шкафа се разпробива с ф-50мм боркорона на 5 места и пак се слагат кръгли решетки
Целта на цялото упражнение е да се получи коминен ефект и да циркулира въздуха на компресора и охладителя
Има специални механизми за около 5-7лв. с който се синхронизират двете врати на шкафа и хладилника - същия като при хладилниците за вграждане и там са две врати.
Поне 10-на имаме монтирани по тази схемаи работят без проблем.

Точно така ще стане и при нас! Шкафът няма да има гръб и ще е на известно разстояние от стената. За горната страна също са предвидени отвори!

# 543
  • София
Нали знаеш, че плота ти вече е надупчен през15см на 2см от края навътре, за да бъдат монтирани водобранните лайсни.
Ако ще ги махате помислете да оправите дупките и дали няма те да изхвърлят плочките много напред за да се скрият.
Иначе монтажно лепило-ХУБАВО, един флекс да надерете ламината, плочки по избор, лепене, фугиране и готово. гърба ако е монтиран читаво ще ги държи без проблем.
Силикон малко между плота и първия ред плочки няма да е излишен
Колега, тва са свинщини  Laughing
Не че не може ама...  Sick

Съгласен съм на 100% с мнението ти, ама всичко е въпрос на възможности...
Ако имат възможност да си сменят плота и да направят плочките като хората е по-добре, ама ако нямат и това е решение и ако се направи като хората мисля, че ще изглежда добре и ако не ти кажат няма да разбереш как е направено....
Ние даваме мнение - те решават...

# 544
Нали знаеш, че плота ти вече е надупчен през15см на 2см от края навътре, за да бъдат монтирани водобранните лайсни.
Ако ще ги махате помислете да оправите дупките и дали няма те да изхвърлят плочките много напред за да се скрият.
Иначе монтажно лепило-ХУБАВО, един флекс да надерете ламината, плочки по избор, лепене, фугиране и готово. гърба ако е монтиран читаво ще ги държи без проблем.
Силикон малко между плота и първия ред плочки няма да е излишен
Колега, тва са свинщини  Laughing

Не че не може ама...  Sick

Ако имат възможност да си сменят плота и да направят плочките като хората е по-добре, ама ако нямат и това е решение и ако се направи като хората мисля, че ще изглежда добре и ако не ти кажат няма да разбереш как е направено....

Благодаря ви много за мненията, ще видим какво ще правим и при резултат обезателно ще споделя.

# 545
  • Gone with the wind
Здравейте. След дълги чуденици каква да ми е кухнята и прескачане от крайност в крайност най-после намерих точно каквото искам /т.е - като я видях веднага познах, че точно това е моята кухня/. Оферираха ми цена, която ме удовлетворява, но цената е за корпус и гръб от 18мм ПДЧ от стандартните колекции на  Кроношпан, Габровница и Орма
Плотът е 39мм от стандартна колекция на Салекс
За Кроношпан четох, че са по-меки и лесно се драскат и нараняват. За другите марки някакви отзиви да кажете?
Вратичките са МДФ, мат с профили /така ли се казваха  Embarassed/, но тук вече не е уточнена марка има само нещо мод. до 3950  newsm78
Като видях, че съм получила офертата вече беше късно да звъня да питам за това 3950 какво значи, както и за производители на МДФ-а

За всеки случай слагам и скицата ако ви хрумне нещо /не разбрах точно защо, но от 2 места ми казаха, че не можело печката и шкафа за бутилки да са с разменени места  newsm78/

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 20:32 от ku4o

# 546
  • Раковски
Габровница и Кроношпан за мен са най-лошите материали, но от към цена са добри, Орма е малко над тях като качество. Предполагам, че вратите са рамкови с МДФ профил и с тънко ПДЧ за пълнеж ( примерен профил - http://www.rosi.bg/mdf-profil-agt-01prs01-206.html). Според мен фурната и механизма за бутилки могат да си сменят местата, но не знам какво има зад шкафовете, тоест къде е отвора на комина, но пък може да са имали и други съображения.

# 547
  • Gone with the wind
За вратите са ми дали цена за ПДЧ и МДФ, като профилът беше задължително условие /чисто правите врати на мен лично са ми някак стерилни/.
Коминът е онази сгънка м/у шкафът за бутилки и по-тесния шкаф. Обясняваха ми, че нещо щели да си пречат вратичките, но наистина не разбрах как вратата на фурната ще си пречи с шкафа, а вратата на бутиларника - не  newsm78
Някакво мнение за марката на плота?
И да ми препоръчате производители за ПДЧ-то и МДФ-а, че да знам като отида утре до магазина какво да търся.
Какви амортисьори ще препоръчате за шкафовете със стъкло?

# 548
  • Раковски
За корпус ПДЧ-то не е толкова важно, и най-евтиното върши работа. Профилите от МДФ са само турски, тук по-скоро зависи от това как ще бъдат направени. Салекс продават немски материали и плотовете би трябвало да са хубави, но продават и кроношпан а по-старите им плотове хич не ги тача, имам усещането че точно на лицето е малко кух и като натисна с пръст потъва... За вдигащите врати е написано газови амортисьори, не ги тача много но разликата в цената с нещо по-добро е голяма.

# 549
........
Така е, прав/а си, но трябва да се каже така както е, а пък да става каквото намери за добре собственика  Peace

ku4o, според мен също могат да си сменят местата. Трябва да кажеш какви са им били аргументите де, за да е сигурно.

# 550
  • Gone with the wind
shadowman , благодаря. Започнах да се чудя каква е цената на механизмите на Блум напр? Мислех си за вариант витрините да са 1 шкаф /в момента са 2/ и да сложим AVENTOS HF или ако остане така да сложим AVENTOS HK-S.
Да оскъпи, да оскъпи, колко - по 100 лв на витрина  newsm78  Други марки добри марки механизми?
Уф, май пак се оплетох - ще си принтирам снимката на куФнята и ще ходя да проверявам и на други места. Утре ще питам пак за аргументите за печката.

# 551
  • Раковски
За двата шкафа с авентос HF по 126 лева, ако е с авентос HK-S по около 35 на врата, ако си с газови амортисьори (да ги вземем по 5 лв/бр) излиза около 15 лева ма врата като смятам и 2 броя панти на блум модела клип.

# 552
  • София
shadowman , благодаря. Започнах да се чудя каква е цената на механизмите на Блум напр? Мислех си за вариант витрините да са 1 шкаф /в момента са 2/ и да сложим AVENTOS HF или ако остане така да сложим AVENTOS HK-S.
Да оскъпи, да оскъпи, колко - по 100 лв на витрина  newsm78  Други марки добри марки механизми?
Уф, май пак се оплетох - ще си принтирам снимката на куФнята и ще ходя да проверявам и на други места. Утре ще питам пак за аргументите за печката.

Според мен има конфликт с чекмеджто на шкафа. Ще бие във дръжката на фурната и в бутоните
ако не са пуш-бутони.
Иначе може да се смени.
Шкафа става с врата, слага се бленда по широка в ъгъла около 36мм (сега е 18мм) , за да не бие вратата на печката в дръжката на шкафа и бутиларника отива в дясно.
Ама да попитам защо искате да им смените местата - така е по-функционална кухнята според мен.
Ще загубите чекмеджето за приборите и всеки път като се наведете да видите какво се случва във фурната ще се бутате в шкафа, а да не говорим ако вадите нещо по-тежко от вътре лявата ръка ще я вкарвате с мъка за да хванете тавата (фурната е нагрята като я отвориш). Абсорбатора Ви е над фурната и ще дърпа по-добре.
Аз бих направил горния ред без тази етажерка до прозореца, а шкафове до края. Вие просто нямате шкафове и няма да си съберете посудата.
Само мнение изказвам, и да попитам за глухия шкаф под мивката - там какво решение е взето.
А за механизми БЛУМ - това са другите са компромисно решение. Амортисьори - много проблеми водят след себе си.
Не съм фен и на профилите на вратите, ама това е мое мнение - наистина са само турски и са фолирани с термофолио и с времето от парата се случват някои неприятни неща с тях.

# 553
  • София
Мисля е време да се включа в тази тема. Трябва ми някой да ми направи проект за кухнята или по-точно да питам във всеки мебелен магазин ли , ако отида, ще ми направят, колко струва и кой ще се съобрази с моите желания? На кумувете например в няколко фирми са им сглобявали проект с готови модули. Лошото при мен е , че имам само една стена за шкафове и то не голяма , а има и чупка в края , а естествено искам максимално да се оползотвори.

# 554
  • София
За двата шкафа с авентос HF по 126 лева, ако е с авентос HK-S по около 35 на врата, ако си с газови амортисьори (да ги вземем по 5 лв/бр) излиза около 15 лева ма врата като смятам и 2 броя панти на блум модела клип.

За мен по-подходящия механизъм е HF.
Долния ред е 85см+60см гръб+80см горен ред=225см таван горен ред - а сега HK механизма (не HK-S той е за малки врати и ще бъде слаб) като вдигне вратата горе и си среден ръст примерно 165см се опитай да я затвориш тая врата без стол.

Общи условия

Активация на акаунт