Кухните - 42 тема

• 89 843
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
за мен да се оцветява кухнята не е нужно, ако харесваш белия лак. моето дете е също малко, съжителства с бял лак добре, много е палава, ама много! бърше, хвърля, отваря, но нищо им няма. не се дерат толкова лесно, колкото мислиш или казват запознати без да имат вкъщи такава кухня. белия лак седи изчистено и строго, може да го разнообразиш със цветно стъкло някъде, ако не ти се правят два цвята. за мен обаче си е класика в кухните и страшно много ми харесва как се получи новата ни кухня. плота ми също е бял - камък с напръскани сивеещи частици и съответно иноксови и бели уреди. холът и трапезарията са същата стая - спряла съм се на бяла лакирана маса за 6 човека, столове от стомана или някъв метал и бяла изкуствена кожа, диван - какъвто намерим наличен, няма да чакаме, но мисля да е или сив или мръсно бял плат не кожа. и холовата секция трябва да ми е лакирана, пак ще е най-вече бяла сигурно, но мисля да сложа ненатрапчиво червени/бордо вратички някъде ( с идеята холова секция да е доста опростена, да не кажа почти да я няма). паркет е в цялата къща освен баните, паркета точно където е помещението с кухнята е на егер една разцветка от бял на сиви ивици.

# 526
за мен да се оцветява кухнята не е нужно, ако харесваш белия лак. моето дете е също малко, съжителства с бял лак добре, много е палава, ама много! бърше, хвърля, отваря, но нищо им няма. не се дерат толкова лесно, 
E , малко се поуспокоих за тоя лак,че мъжът ми само ми мърмори ,че детето ще направи нещо и аз ще го чистя. Гърбът на кухнята ти какъв  е? Много ми се иска при нас да е от тези малките плочици ,ситните, на баня съм ги виждала,ама незнам дали няма да стои смешно в самата стая нали е и хол ? Кухнята ви в коя част на стаята е? Ние ще усвояваме тераса. при нас ще е от двестрани и шкафове под прозорците. Нашата маса ще е от стъкло.За секцията също мислим да е семпла. За дивана още незнам мислех да е бял ,сив ,но възглавниците и столовете също да са цветни.

# 527
⅞ ...and Happily Ever After, няма спасение от тези лайсни когато плотът е обикновен термоустойчив. Идея за лепене на плочки върху гърба също не ми се струва удачен вариант - ще стане грубо и не е сигурно колко устойчиво.
Ако ще сменяш нещо, смени плота с камък (технически или естествен). Прави се борд нагоре по стената около 6-8-15см и в ъгъла се слепва с каменния борд, и няма нужда от лайсни. Нагоре може да си остане гърба. Ще трябва да се свали и да се пререже естествено.
Другия вариант, ако държиш на плочиците, е да махнете гърба, да смените плота и отново номера с борда или пък да се фугира връзката плот гръб.

# 528
  • Пловдив
за мен да се оцветява кухнята не е нужно, ако харесваш белия лак. моето дете е също малко, съжителства с бял лак добре, много е палава, ама много! бърше, хвърля, отваря, но нищо им няма. не се дерат толкова лесно, 
E , малко се поуспокоих за тоя лак,че мъжът ми само ми мърмори ,че детето ще направи нещо и аз ще го чистя. Гърбът на кухнята ти какъв  е? Много ми се иска при нас да е от тези малките плочици ,ситните, на баня съм ги виждала,ама незнам дали няма да стои смешно в самата стая нали е и хол ? Кухнята ви в коя част на стаята е? Ние ще усвояваме тераса. при нас ще е от двестрани и шкафове под прозорците. Нашата маса ще е от стъкло.За секцията също мислим да е семпла. За дивана още незнам мислех да е бял ,сив ,но възглавниците и столовете също да са цветни.
Плот и гръб са ми технически камък, кухнята е малко под 7 метра на ъгъл 3 и нещо на 2 и нещо. Камъкът е бял, но с напръскани частици, бих казала, че съм влюбена в него! Понеже имаме място с над 3 метра, а листа с камък е до 3 метра, имаме фуга на гърба, съвсем незабележима и добре направена, майстора се къса да ми предлага лайсна, плоча, не знам си каква лента на мястото на слепване, нямаше никаква нужда и съм доволна от решението си да стои само камъкът. На плота слепването е в мивката, макар и отричано, стана много добре при нас, мивката е двойна.
Ние сме в къща, но тя е калкан от западната си страна, съответно имаме изток, юг и север отворени.Помещението с хол, трапезария и кухня е изток и юг отворено и запад/север, където е разположена кухнята си е калкан и стена. Лошото е, че си има даденост и не можехме да променяме - исках баня с прозорец, исках кухня с остров, но..в друга къща ако правим!
Хубаво е да има прозорци на кухнята, представям си точно мивка и прозорец зад нея. Плочици аз лично не бих сложила, но стила, който ми допада е суров и монотонен за някой хора. Просто ми харесва изчистено, а детайла се постига дори с една ваза и цветя, но това е според мен пак да кажа! Хаха, за столовете и дивана все едно го казах аз! Исках сив диван с червени възглавници и бяла маса с червени столове! Е, сега просто искам да идем и купим наличното, след 1 година мотане с кухнята. А наличното е бялата маса и белите столове! Хич нищо няма да поръчам и да чакам, това ми е до болка познато и съм разочарована. Пък и един диван пръв се сменя с дете, което хапе и катери!  Joy

# 529
  • София
За шкафове от ИКЕА трябва да се притесняваш още преди да си ги купила, а да ги натовариш с 30кг. е направо луда работа. При положение, че прекарваш голяма част от времето си в кухнята никога няма да се накажа с кухня от ИКЕА. Всяко отваряне на шкаф и да се ядосвам - никога...

Това от опит ли го казваш или по слухове? Че аз други неща знам.

Казвам го от опит и то професионален - да сте виждали обръщащ гръб от метални тави 60х60см направен събрани с лайсни - защото на ИКЕА са такива и как дрънчат не е истина.
Монтажниците са руски бригади, които не говорят дори и български - на три такива монтажа сме били свидетели.

# 530
  • София
Единственият уред, който ще си запазя е хладилника, който ще се пъхне в шкаф.
Ако не е за вграждане - никакво пъхане в  шкаф!!!

Може ли да попитам защо?
Никакъв проблем стига да знаеш как да го направиш.
Прави се шкаф с 60мм по-дълбок от хладилника
Хладилника се вдига на подиум 80мм и се слагат решетки отпред на челото и отзат на тавана
Тавана на шкафа се разпробива с ф-50мм боркорона на 5 места и пак се слагат кръгли решетки
Целта на цялото упражнение е да се получи коминен ефект и да циркулира въздуха на компресора и охладителя
Има специални механизми за около 5-7лв. с който се синхронизират двете врати на шкафа и хладилника - същия като при хладилниците за вграждане и там са две врати.
Поне 10-на имаме монтирани по тази схемаи работят без проблем.

# 531
  • София
Аз имам въпрос. Наснимах набързо мястото, където е мивката. Имам идея гърбът зад нея да налепим мозаечните плочки (тези, които са на мрежа), защото се мокри и влиза малко зад лайсните (не ги харесвам, ама нали набързо ни направиха кухнята). Спрях се на тях, защото няма да имат нужда от рязане с машина. Дали може плочките да се налепят директно върху гърба, който е мисля обикновени плоскости и на плота около мивката, за да не се мокри. Да се махнат тези лайсни, защото нито имат вид, нито са функционални (поне тези, които са поставени там). Питам, защото ако е само лепене няма да са ни нужни майстори, а не ми се иска да се кърти, маже нещо наново или маха. Дали е любителско така и ще стане ли добре и изобщо дали е възможно? Не е монтирано още осветление над мивката, но в шкафа отгоре има изведен кабел, само трябва да пробием, но ако ще слагаме някакви плочици, то да са първо те, после да мислим за осветлението.
Приемам и всякакви други идеи, каквито и да са.
Снимките не са много качествени, но мисля се вижда, ако трябват някакви други снимки ще кача.

Нали знаеш, че плота ти вече е надупчен през15см на 2см от края навътре, за да бъдат монтирани водобранните лайсни.
Ако ще ги махате помислете да оправите дупките и дали няма те да изхвърлят плочките много напред за да се скрият.
Иначе монтажно лепило-ХУБАВО, един флекс да надерете ламината, плочки по избор, лепене, фугиране и готово. гърба ако е монтиран читаво ще ги държи без проблем.
Силикон малко между плота и първия ред плочки няма да е излишен

# 532
Здравейте,
И аз имам нужда от съвет и от мнение. Закупихме ново жилище за тотален ремонт. Ще правим в една стая кухня с хол. Спряла съм се на бял лак за кухня ,секцията ще е бял лак с орех. Много ми харесва визията на една от кухните с хол тук във форума на по-предни страници. Въпросът ми е, сега тенденцията от еднакъе цвят шкафове ли е горни и долни в кухнята, и аз с какъв цвят мога да заменя долните шкафове на кухнята ? Орех ли да бъдат и няма ли да е грозно според вас. Притеснява ме белият лак, че синът ми е малък и ще го надраска с нещо. Приемам и други комбинации от цветове и съвети.

Аз лично не съм се интересувала от модните тенденции, а от това на нас да ни харсва кухнята и да ни е удобно и приятно с обзавеждането.Това и те съветвам.Защото днес е венге, а утре е орех и бял гланц, а в други ден ще е нещо друго.....

# 533
Нали знаеш, че плота ти вече е надупчен през15см на 2см от края навътре, за да бъдат монтирани водобранните лайсни.
Ако ще ги махате помислете да оправите дупките и дали няма те да изхвърлят плочките много напред за да се скрият.
Иначе монтажно лепило-ХУБАВО, един флекс да надерете ламината, плочки по избор, лепене, фугиране и готово. гърба ако е монтиран читаво ще ги държи без проблем.
Силикон малко между плота и първия ред плочки няма да е излишен
Колега, тва са свинщини  Laughing
Не че не може ама...  Sick

# 534
Благодаря за вариантите. Малко се оплетох. Значи гърба е устойчиво монтиран. Че ще ги държи - ще ги държи (поне така мисля). Днес смъквах лайсните да почистя зад тях, за няма и 4 месеца имаше това онова събрано, въпреки че често забърсвам гърба като се намокри, уж гледаме да не пръска много, ама няма как изобщо. Пък след 2-3 години както е тръгнало ще стане на нищо. Ако налепим само гърба с плочки колко см ще надигне лепилото + плочката за да знам ще се скрие ли надупченото за лайсните? Не че държа да е налепен гърба с мозаечните плочки, но с това мокрене...какъв друг вариант и за малко пари?

Всъщност после се замислих плота може и да не се бута стига както казвате добре да се направи връзката плот-гръб (санитарен силикон ли е подходящо в случая?). Та да формулирам наново при този вариант - ако се залепят плочки и се направи добра връзка там, достатъчно ли ще е?

Добре де, а няма ли някакви по-добри лайсни просто да ги заменя?

# 535
  • Раковски

Използвам тази в 99% от случаите, избирам я защото е компактна и зад котлоните и мивката оставя повече място за почистване, цък.

# 536

Използвам тази в 99% от случаите, избирам я защото е компактна и зад котлоните и мивката оставя повече място за почистване, цък.

shadowman, идея за моя случай би ли дал или предлагаш да сменя само лайсната? А имаш ли снимка на поставена вече такава лайсна да видя как стои? Дължината и е 4 м, така ли да разбирам?

# 537
  • Раковски
1
2
3

А дали може да се лепят плочки на ПДЧ-то, мисля, че може щото ся един човек прави същата процедура.

# 538
Здравейте,чета отдавна-дойде и моя ред да правя проекта за кухня-имам идея горе-долу какво искам-бяла кухня,малко ретро излъчване-гръб от плочки евентуално-нещо такова

в момента най- ме притеснява плота- термо плота ,който ползваме е издраскан ужасно само за 3 год-искам нещо качествено(кой ли не иска Crazy)-техническият камък ми се стори безумно скъп-за 6 метра кухня-какво ще ми кажете за мрамор ???някой слагал ли?как се държи?като цена как е? многоми харесва и комбинация с дървен плот-виждала съм на снимки оба4е-не знам какъв материал се ползва,как се държи и той? newsm78 newsm78

# 539
  • Раковски
Някои камъни поемат вода и потъмняват и така докато изсъхне и затова на определен период от време се импрегнира с препарат за да не попива, мрамора мисля е от "пиещите".

Общи условия

Активация на акаунт