Кухните - 42 тема

• 90 197
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
споко, половината са на кредит, помощ от приятел/родител и т.н

За да си купиш аспиратор за 2500 лева....  Rolling Eyes

# 91
  • Варна
Цитат
lorenca
Цитат на: Josefin в Ср., 22 Февр. 2012, 11:21

За да си купиш аспиратор за 2500 лева....   
Аз мисля, че Josefin има предвид, че част от хората, които пишат в тази тема и обзавеждат кухни са ползвали кредит, помагат им родителите и т.н, а не е имала предвид точно покупката на бъдещия си аспиратор.
 basmachi, никога не казвай никога! Човек трябва да мисли положително, въпреки икономическите трудности.  newsm10

# 92
  • Някъде на път....
.........
Според мен абсорбаторите са само Фабер.
Абсолютно подкрепям!  Peace
И като аспиратори, и като нива на шум, дори и като дизайн - с две ръце за Фабер!  Peace

# 93
  • Пловдив

За да си купиш аспиратор за 2500 лева....  Rolling Eyes

kravi4ka е права  Wink
който иска такъв аспиратор, да си купи, аз съм посочила 600-800 лв  Mr. Green

# 94
josefin, а защо не разгледаш българските на GERRY, www.gerry-asp.com - имат голяма серия от наклонените - стъклени и иноксови. Аз имам техен уред и съм страшно доволна, не е шумен и не усещам миризми на манджи когато готвя, дори да пържа риба или да готвя кисело зеле. Имат магазин в София.

# 95
  • Варна
Така, да се върна на темата за абсорбаторите.
Я ми кажете по тези параметри, как да се ориентирам за всмукателната мощност на абсорбатора:
Максимален капацитет: 756 м³/ч
Капацитет при свободен изход: 540 м³/ч
Капацитет по UNE-EN-61591: 303 м³/ч
Реално колко смуче  newsm78
Това са данните на този абсорбатор на Тека
И изобщо ако някой може да ми даде съвет какво да гледам точно сред много данни, че да си взема що годе читав абсорбатор за цена под 200 лв?

Аз си взех ето този модел на Тека и засега да чукна на дърво съм много доволна. Шумът дори и на трета степен не ме дразни, миризмите и парите се изсмукват добре, като се има предвид, че кухнята е заедно с трапезария и хол.

# 96
  • В центъра на моретата
Момичета, искам да попитам нещо:
Ако като гръб на кухнята е  принт стъкло, много ли се оскъпява цената и стъклото се слага върху гръб от ПДЧ или направо на стената? Как точно се скрепва - не ми се иска да има лайсни.
Това, което замисляме е да не правим цялостен гръб, а само акценти на няколко места. От мебелната фирма казаха, че цената щяла да се вдигне много. Така ли е всъщност? Какви са ви наблюденията?

# 97
  • Раковски
Определено не е много евтино, някои фирми се презастраховат да не чупят нещо и монтажа им е скъп. Ако са прави стените може да се залепи само със силикон, има и практика ако са криви стените (на вълни) да се лепи на някакво ПДЧ. Най-добре да ви дадат оферта и да мислите по въпроса, стъклото зад котлоните се закалява. От водобраната лайстна трудно ще избягаш понеже като се лепи стъклото се оставят фугички между него и плота и между него и горните шкафове понеже стъклото се разширява когато е топло и ако няма накъде да се разширява може да се чупи.

# 98
Здравейте форумци, аз от мнооооого месеци следя темата, т. като правим ремонт на новото ни жилище. В крайна сметка след две годишен ремонт и така дългоочакваната бленувана кухня от мен.......сме почти готови....разбира се не съвсем  Wink Но от известно време си живеем вече в новичкото и недовършеничкото. След като аз тооолкова много време съм се радвала на Вашите кухни, сега е време да видите и вие моята, като уточнявам, че има неща, които ще променим, но парички са нужни - хладилника и съдомиялната са трън в очите ми, но.... и тяхното време ще дойде за смяна Simple Smile
http://victorypb.snimka.bg/other/apartament.655509.26410468

# 99
  • Пловдив
Искам да Ви обърна внимание, че за наклонените абсорбатори, монтажната височина е 30-40см. Това може да Ви наруши линията на кухнята. Така се и цапа повече  Wink Това ме отказа от тях.

може ли помощ от разбирач - това достатъчно ли е за 35-40 квадрата помещение и нивото на шум доста цифри има - шумен ли е? http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=73&pid=687

Без да имам претенции за разбирач, нотова е моят аспиратор само че инокс, помещението ни е 33 кв.м. Аз съм много доволна засега. Има 3 степени на работа - не знам защо в характеристиката са дадени 4 цифри за ниво на шума. На първа степен изобщо не се чува, на втора - малко, на трета е шумничък, но досега практически третата степен не се е налагало да ползвам. Засмуква много яко, като го пусна на втора и реша да отворя след малко прозореца на бокса, имам чувството, че дърпа и крилото на прозореца.

Не мисля обаче,че не е подходящ за 4-ка котлони, имах подобни притеснения, но след монтажа се оказа, че плотът излиза съвсем леко встрани, около 5 см, котлоните са малко по-навътре и парите попадат точно подотвора. Трябва да отбележа, че аспириращата част е един процеп отдолу, дори не е цялата площ на аспиратора и въпреки това си засмуква добре.
И само още една препоръка. Бялата Кубиа изглежда като боядисана пластмаса,нищо че се означава като Глос, няма никакъв блясък и затова предпочетох инокса. В кашона имаше една влажна кърпичка на Фабер,с която петната от пръсти при монтажа се изчистиха невероятно лесно.

Геригер,с теб като че ли сме от една порода  Hug

# 100
  • Пловдив
Здравейте форумци, аз от мнооооого месеци следя темата, т. като правим ремонт на новото ни жилище. В крайна сметка след две годишен ремонт и така дългоочакваната бленувана кухня от мен.......сме почти готови....разбира се не съвсем  Wink Но от известно време си живеем вече в новичкото и недовършеничкото. След като аз тооолкова много време съм се радвала на Вашите кухни, сега е време да видите и вие моята, като уточнявам, че има неща, които ще променим, но парички са нужни - хладилника и съдомиялната са трън в очите ми, но.... и тяхното време ще дойде за смяна Simple Smile
http://victorypb.snimka.bg/other/apartament.655509.26410468

страхотна кухничка сте си спретнали! честито! представям си я след време с един от онези черно стъкло хладилници, мисля, че либхер ги имат, може и други фирми, пожелавам ви скорошно довършване и със здраве да се ползва!

# 101
предложения за такъв наклонен аспиратор 60 см, бял, може с инокс около 600-800 лв?
И аз исках такъв аспиратор, но не намерих нищо с добри технически показатели в този ценови диапазон. Накрая купихме този модел http://electron.bg/teka-dg3-e3816kr-p-75364.html?cPath=22_335_106, поне показателите ме устройваха.

# 102
  • Горна Оряховица
victory_pb , много ми харесва кухнята ти  Heart Eyes, със здраве да си я ползвате !

# 103
Кухненските уреди - тенденции и новости в неделя, 13:00 часа по Диема

# 104
  • София
Искам да Ви обърна внимание, че за наклонените абсорбатори, монтажната височина е 30-40см. Това може да Ви наруши линията на кухнята. Така се и цапа повече  Wink Това ме отказа от тях.
може ли помощ от разбирач - това достатъчно ли е за 35-40 квадрата помещение и нивото на шум доста цифри има - шумен ли е? http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=73&pid=687

Трябва да отбележа, че аспириращата част е един процеп отдолу, дори не е цялата площ на аспиратора и въпреки това си засмуква добре.

Геригер,с теб като че ли сме от една порода  Hug
newsm10

Този "процеп" е периметралната аспирация. Дърпа само по периферията, затова е и по безшумен. Но затова, че ще минават парите покрай него си залагам главата. Моят също е с периметрална аспирация. Но пък това налага по често почистване на филтрите от другите, защото мазнините се натрупват само по периметъра на засмукване. Но си заслужава заради безшумната работа  Hug

Общи условия

Активация на акаунт