Остров Тасос - 4

• 154 117
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Видях коментар, че някой е минал през центъра на Кавала. Исках да споделя обяснение какво трябва да се следи, за да не се забутате там.

След като тръгнете от Керамоти си следите табелите за Кавала, до един момент където стигате един светофар, откъдето можете да тръгнете наляво или надясно. За наляво има табела Кавала, а надясно пише Ксанти или нещо такова. Трябва да завиете надясно, посока Ксанти, и след няколко метра ще има друга табела за Кавала нялаво.

Нас точно на този прословут светофар ни удариха отзад, ама не беше голяма щетата слава Богу. Simple Smile

А ако не хванете магистралата и минете през центъра на Кавала до колкото знам доста се удължава пътя и не е особено приятно изживяване.

Та това от мен Grinning

# 586
  • София
Ние пък съзнателно не се качихме на магистралата, за да минем през Кавала. Simple Smile Нищо неприятно няма, дори напротив, беше ми интересно да я видя. След Кавала се качихме на магистралата.

# 587
Ние пък винаги след Тасос минаваме през Кавала. Има нещо притегателно в пристанището с яхтите, в аквадукта, в крепостта над града... И винаги се мотаем 2-3 часа из нея. Simple Smile Май, че пъпът ни е хвърлен там!

# 588
Здравейте!
Имаме идея другият месец да отидем до Златоград и оттам в Гърция. Има ли вариант да оставим колата на паркинг в Керамоти и с ферибота да отидем до Тасос? Имам в предвид без колата, а пеш. Ако има вариант да отидем до острова какво можем да видим за няколко часа? Дайте ми съвет, моля ви! Ще разполагаме с няколко часа, защото втората ни нощувка ще е в Огняново. Как мислите, има ли смисъл да посетим Тасос за няколко часа пеш?

# 589
  • София
За няколко часа пеш, най-много да разгледате Лименас.
Най-големият град на острова е, но не бих казала, че ме е впечатлил с нещо.

# 590
Да има такъв вариант да си оставите колата на Керамоти и от там с ферито до Лименас. Но наистина за няколко часа, можете да разгледате Лименас. Но пък и Октомври, когато вече е свършил сезона хептен няма какво да се види. Мисля, че по-добре да разгледате кавала за времето, което имате.

# 591
  • София
Получих обаждане + мейл от букинг:

Цитат
Благодарим Ви, че се свързахте с Booking.com, и се извиняваме за причиненото неудобство поради възникналия проблем.

Ние в Booking.com се отнасяме сериозно към всички притеснения на нашите клиенти. Моля да ни предоставите 7 дни, за да проучим подробно Вашето оплакване. Надяваме се да намерим задоволително решение възможно най-скоро.

Ще Ви информираме при всяко ново развитие.

Благодарим Ви още веднъж, че се свързахте с Booking.com. Ще направим всичко възможно, за да разрешим този проблем възможно най-скоро.

# 592
Vivi, Salex_n2, благодаря ви за съветите! Най вероятно Тасос ще го оставим за другото лято. В Кавала сме ходили няколко пъти и затова ни хрумна идеята да стигнем до Тасос. Искахме нещо ново да видим. Ще ви послушам и ще оставим Тасос когато разполагаме с повече дни и топло време.

# 593
  • Варна
Vivi, Salex_n2, благодаря ви за съветите! Най вероятно Тасос ще го оставим за другото лято. В Кавала сме ходили няколко пъти и затова ни хрумна идеята да стигнем до Тасос. Искахме нещо ново да видим. Ще ви послушам и ще оставим Тасос когато разполагаме с повече дни и топло време.

ААААААААААА  не се отказвайте , еднодневна разходка из Гърция си е жив кеф.Я погледнете не на дясно , а наляво към Александропулис и плажовете и селцата преди него ,Дикела и Паралията му,Макри,Панорама,не по далече от Тасос са !!!

# 594
  • София (Възраждане)
В този ред на мисли, може да е интересно да се види Авдира /Абдера/, родното място на Демокрит, древен град с археологически разкопки, на 20-ина километра от Ксанти е. Или пък езерото Вистониади до Порто Лагос /езерото Буругьол край Караагач, ако спазим "българската" топонимия/, в този сезон вече едва ли има комари.

# 595
  • На земята, която е всъщност звезда.
Някой да е посещавал пещерата, която е по пътя от границата към Драма?

# 596
Алистрати?
Доста хора вече, мисля Simple Smile Приятна е, ако си падаш по такива работи, а е и на удобно място за половиндневна разходка.

# 597
  • На земята, която е всъщност звезда.
Алистрати?
Доста хора вече, мисля Simple Smile Приятна е, ако си падаш по такива работи, а е и на удобно място за половиндневна разходка.

Да, точно тя. Благодаря за инфото.  Grinning

# 598
  • София
Ние я посетихме съвсем скоро, в началото на септември. Като отидохме към 11,30ч. нямаше много хора и чакахме да се събере група. Влязохме в 12:00ч. Около 1ч. е обиколката по циментова пътека, съвсем лесно се върви. Красива е. Имаше такса за вход, но не помня каква. Заради нас специално водачката превеждаше на английски.
Като излизахме вече беше пълно с хора. Ние бяхме там в неделен ден.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 23:59 от dechy

# 599
Пещерата Алистрати си струва да се разгледа. Красива е, мисля, че са я осветили и и облагородили за разглеждане по някакъв немски проект. Пущат приятна симфонична музика. Нашият екскурзовод си знаеше български- бил учил в Пловдив. Но мисля, че и баба му и дядо му са българи, защото каза: "Старите люде викат, че ако се пусне тук овцъ, излизала чак у морету. " Диалекта си му беше нашенски.

Общи условия

Активация на акаунт