Парфюмни размисли и страсти - 150

• 59 286
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Нямах намерение да обяснявам, казах само, че е козметика, но ме притеснява това изискване за преглед на пакета от тях, преди да бъде запечатан. Струва ми се глупаво да мога да получа парфюм от всяка точка на земята, а да не мога да изпратя до Европа. Безумие...
Понеже реших да поразчистя и да продам някои парфюми в Ибей, а пощенските разходи с Еконт, мисля, че ще ми излезнат солено, пък  и там има забрана за парфюми/течности, даже ми показаха листа със забранените, докато се жалвах от нашите пощи  Mr. Green
П.П Уау, никаква алтернатива не са тези Еконтци  Shocked

# 676
В такъв случай освен да ги лъжеш друго не виждам Simple Smile
Ползвам Еконт от Англия за БГ, но аз пращам големи пратки за това и цената ми изнася.

# 677
  • Варна
Изискването международните пратки да се носят неопаковани на гишето, да се проверят от служител и да се запечатат на място съществува от време оно. Това не е нещо ново, винаги е било така, друг е въпросът, че има клонове, където служителките не си правят труда и приемат и готови запечатани. Като се вдигна врява в последните месеци взеха да го спазват, но си е правило от много време. Не съм изпращала скоро парфюми за чужбина, последно преди около година, тогава до 50мл беше разрешено. Сега не знам, може да са измислили някоя нова тъпня, но в сайта на бг пощи, в раздел "Забрани" не откривам такова ограничение, така че отказът може да си е просто свободно съчинение на някоя пощаджийка.

Не можеш да ги излъжеш, не и ако решат да си свършат работата както им е наредено.

# 678
  • Козлодуй
Единственият шанс е да се сприятелиш с пощаджийките Grinning Моите никога не са правили на въпрос, че отивам с опакован пакет, а съм пращала и до Европа, и до Щатите.
Наскоро служителката в Спийди ми предложи да ги използвам, като споменах, че имам да пускам международна пратка.Питах колко ще ми вземе за 0,500кг до Испания и се оказа, че ще ми струва скромната сума от около 70лв. Twisted Evil Обясних и, че в пощата като малък препоръчан пакет за същото нещо ще ми вземат приблизително 10лв. и тя се изненада-шефът и бил казал, че техните тарифи са най-ниски hahaha
Изпаднах в тези подробности само за да поясня, че куриерските услуги не са алтернатива...

# 679
Много странно , последно пратих 14кг кашон за който ми взеха 20 паунда...

# 680
  • София
Ако някой още иска шишета, сега е моментът да сподели - утре ще ходя до пощата  Peace

# 681
# 682
В нашия мол имаха новия лек шалимар инициал ама да бяха изкарали и тестер щеше да е добре, не ми се разправяше с тях та не го и помирисах днес. Пробвах Estee Lauder Sensuous  Simple Smileедин дерт по-малко, приятен , но нещо не ме впечатли. Пробвах в един шоурум на орифлейм M by Marcel Marongiu.На десетата минута ми изби компот от череши не е лош но също не е за мен, не ми е дървесен достатъчно както тук четох че някой писа. Иначе имаше изкарани тестери можеш да се пръскаш колкото искаш. Само от капачка подуших  Amber Elixir Oriflame  и момичето започна да подскача и да се радва че и миришел на парфюм който майка и имала навремето. Шишенцето много красиво, аромата амбров и може би трябваше да си пръсна от него.Заобикалям ги орифлейм и ейвън и май така ще си остане. Накрая за да е картинката пълна душих един розов бенетон и съвсем омазах положението с цитрус. Така нашмъркана мислех да се върна да търся тестер на лекия шалимар инициал, но се отказах.Така както няма хора в мола в понеделник и момичетата бяха почти заспали реших да не им развалям рахатлъка.

# 683

Ух имам си и Fifi Chachnil! На голяма далавера го взех- Ооооо йеееес! Много добър модерен парфюм с ретро звучене. Пудрен и леко сладък с тютюнец. Мммммм.....  Heart Eyes

Ух! Честит! Много го харесвам. Не ми е ретро изобщо, но като дух - да, като нещо подхвърлено към миналото, също както усещам Шалимар Инисиал и Мон парфюм шери. За мен е много сложен и променлив. Едни невинни сладки цитруси, лимони, поръсени с много захар, се превръщат в мек, улегнал тютюн и амбър в самия край. Много женствен, със здраве да си го носиш  Hug
Мерси, Mims! И аз точно така си го спомням ЕДП варианта. Поръчах обаче ЕДТ, но съм сигурна, че е идентичен с ЕДп- малко по-лек. Тъкмо за пролетта тук ще е идеален. Бях забравила за него, че открай време ми се виждаше скъп и знаех, че едва ли ще го придобия в близките няколко години, но то пък добре, че има парфюмни феи, които да споделят къде са прИмоциите. Което ми напомня, че изпуснах отново пролетната лартизанска промоция и много ме е яд! По-скоро ме е яд, че вече никой парфюм от желаните много не мога да си позволя освен ако не е супер намален. Баси и цените, напоследък се ядосвам. Тия търговци милост нямат, а ние сме просто парфюмоманки, а не Рокфелер!  Sad Както и да е.
Мисълта ми беше друга- нямам търпение да тествам Хабанита! Лелееее каква готина бутилка! Надявам се да са махнали малко от острото пачули в началото и също така животинското също да са го поорязали.  Heart Eyes
А от няколко дни в нас ме преследва уханието на тусканската кожа. Блотера е напръскан само с едно фъс и се носи из целия апартамент. И чантата ми е умирисана и дори бутилката за вода миришеше.... Влюбена съм- страхотен е! Дали и на моята кожа ще е такава красота ще разбера скоро като ми дойде минито.

# 684
Мирише на кожен колан нали? Whistling

# 685
Всъщност в началото е почти само кожа, но след час мирише на нова кожена чанта, в която се е търкалял скъп парфюм.  Laughing Като, че ли най-силно усещам жасмин, от към цветя само това и някаква сладост, но не мога да определя на какво сладко точно мирише. Сигурно е малината, но в никакъв случай не бих я познала ако не бях погледнала в съставките. В общи линии с една дума- мирише ми на скъпо.  Joy Имам подозрения обаче, че на кожа няма да е такава чиста и изискана миризма. Отдалече обаче носещото се ухание е много приятно и стилно. Интересно, че всички пишат, че е е много мъжки парфюм, пък с този жасмин на мен бая женствено звучене ми има. Не мога на мъж да си я предтсавя тази миризма. Четох, че се комбинирал чудесно с Черната Виолетка от колекцията и си намерих и нея и ще експериментирам като дойдат. Само дано не е стандартна виолетка, защото не съм им много фен.

# 686
  • на североизток от Рая
      Здравейте!  Hug

Колко е хубаво тук!  Heart Eyes

Вчера получих от вас доста предложения за парфюми. И понеже не знам като ухания как са, днес реших да пообиколя парфюмериите с едно листче и да добия представа кое какво е.

Да, ама не. Напълно ударих на камък.

У наше село изобщо нЕма продукти на Ести. Търсех Сеншъс. Заинтригува ме, пък и щом Годес го хвали, реших и аз да се запозная и да го имам , ако ми хареса. Не ми се получи... Confused

Нямат Кабаре, нито Абсолю...

Аз пък нямам думи просто.

Обаче все лъчезарни продавачки случих. Предлагат, пръскат. Гледаха ме доста съжалително като запитах за Ести и Сеншъс.

В едната парфюмерия момичето беше много щедро. Пръсна ми Gucci Guilty. Е, хареса ми. И май колкото повече време минава, става по-хубав.

Пръсна на ръката ми Beauty на Келвин Клайн. Сякаш и той ми хареса.

Забравих какво друго душих. Но останах разочарована, че не можах да подуша Estee Lauder Sensuous.  Confused

Отказах се засега да поръчам парфюм от нашия сайт, ще поръчам само един парфюм за приятелката на щерката. Обаче в сайта видях нещо ново - безплатни мостри по наш избор.

http://www.parfumi-shop.net/bg/ezine/show/-g-m-r-a-b-t-g-t-cartier.php

Не са ми познати тези парфюми. Ще ме посъветвате ли коя мостра да си поръчам?

Днес получихме и виалчето от Килиън. Хареса ми доста. Много е траен този аромат върху мен. Чак ме замая в началото.

# 687
  • София
Нели, бях сигурна, че Кабаре няма да намериш за проба. Гре съм виждала само веднъж тук в една малка квартална парфюмерийка. Абсолю е спрян, така че и той трудно се намира, евентуално някъде изостанал. Извън другите предложения ти препоръчвам да обърнеш отново внимание на Бюти Келвин Клайн, много нежен жасмин, с доста богато развитие. Рядко се случва да ми хареса нов аромат, а този ми допадна безусловно.
Относно мострите - Мъст не си поръчвай  Mr. Green ще ти дойде доста хард. Другите 2 от дамските не познавам, но аз лично не обичам аромат на лилия в парфюм и затова не бих предпочела Baiser Vole. De Lune ми звучи по-богато и интересно, но пък има пипер и вероятно няма да е лесен за възприемане.

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 19:37 от Атти

# 688
А от няколко дни в нас ме преследва уханието на тусканската кожа. Блотера е напръскан само с едно фъс и се носи из целия апартамент. И чантата ми е умирисана и дори бутилката за вода миришеше.... Влюбена съм- страхотен е! Дали и на моята кожа ще е такава красота ще разбера скоро като ми дойде минито.

За кой парфюм става въпрос Simple Smile?

Една приятелка ми похвали Light Blue  Rolling Eyes

# 689
Една приятелка ми похвали Light Blue  Rolling Eyes
Joy Тук този парфюм е забранен!

Общи условия

Активация на акаунт