Парфюмни размисли и страсти - 150

• 59 287
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
  • при морето
Някой ако познава това,моля да сподели повече за аромата!
http://www.fragrantica.com/perfume/CoSTUME-NATIONAL/Scent-2303.html

Познавам го от пробичка само Peace В момента си сложих,но не ме бива хич да описвам на какво ми мирише.В началото е доста силен и сладък,но не лепкава сладост.Като улегне става хубава ,уютна дървесина с лека цветна сладост.Много стилен,много уютен,много хубав.Бях писала наскоро,че ми носи уюта и усещането на Англомания- и двата имат много Амбра и зелен чай Heart Eyes
Много ти благодаря!Оставам с мнение,че има шансове при мен,при това за идващата пролет,хм. Thinking

# 91
  • Козлодуй
Аз искам Peace На лс ще уточним подробности,ако може.

По темата;
Антикомплименти съм получавала най-вече от ТМ.За Еликсира на Мерве беше казал,че му мирише на препарат за тоалетна,Коромандел - ако не бъркам - на зъболекар,нещо кофти изръси и за Соар дьо лун,но съм забравила какво точно.Първият бях спряла да ползвам доста време,а другите се бях отказала по едно време да ги придобивам.Но размислих Mr. Green За Клое(ЕДП) многократно съм ви споменавала - с него съм му миришела на селска мома.В последствие уточни,че имал гадже в 8-ми клас,което носело подобен аромат(най вероятно мускалче Българска роза Mr. Green ).Но от Клое се отказах не заради ТМ,а защото една девойка от чистачките се къпеше с двойника Си-тру.
От колегите съм получавала предимно комплименти.Единственият "по-силен" израз беше от един новодошъл в смяната-всичките ми парфюми били странни Grinning Предполагам,че просто е бил тактичен,но за мен това си е комплимент.
Припомних си нещо от една подобна темичка в козметикса:
получавала съм "комплимент" от ТМ за Ambre Fеtiche -"Миришеш на стара мома" Twisted Evil
Нещо мило,за да се възстанови равновесието:На работа съм с L'or De Torrente.Седим си с колегите и по едно време усещам,че единия е почти заровил лице в косата ми отзад."Ммм,искам да се скрия в гората",казва Laughing А другият допълва:"Направо мирише на пролет!"

# 92
  • София
Сънче, направо ти завиждам за работната среда  Flutter
сега ако кажеш и че са ти хубави колегите  Whistling Laughing

от вчера разнасям интензивното любовно Клое  Heart Eyes и за пореден път се убеждавам, че именно интензивните варианти на марката са тези, които ми лягат най-добре .. по-обран, с не толкова изразени "лекарствени" нотки, по-плътен ми е.. определено много мой.. е, ще си изпръскам и "обикновеното" любовно Клое, де  Whistling

ПП. пуснала съм поръчка за "амбалажа", утре ще я взема и до края на седмицата ще разпратя по адреси  Hug

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 16:35 от Elitsa_z

# 93
ПП 2  Сетих се! Получавала съм един комплимент и то за Ароматикса, и то от Денс. "Добре ти стои" Crazy Flutter Blush
Да вярно е страхотно ти стои. Heart Eyes Имам колежка, която го ползва и на нея стои супер, за изненада на другите колежки, които естествено въобще не го харесват от шишето.

# 94
Не помня да съм получавала антикомплимент за парфюм, но аз и не съм носила "по-сложните" и "интересни" аромати, в смисъл ауд, шипри, бабички и тем подобни. Мъжът ми харесва всичко мое, досига оплаквания не съм имала от него, а той всъщност ми е най-важен.

От 2 дни нося Жасмин ноар, много ми харесва, но си мисля че му трябва още топлина.

# 95
  • Чукарландия
Здравейте момичета! Нова съм в темата, ако може да се включа, но съм нова само в писането. Иначе отдавна я следя. Но по-скоро съм "четец", отколкото "писец". Simple Smile Възхищавам ви се на умението да разнищвате и анализирате всяка попаднала ви под ръка (под нос) парфюмна композиция. Учила съм парфюмерия и козметика, но само учене не е достатъчно, нужно е и да имаш нос. В моя случай изглежда е само лицев придатък.  Grinning
Ако може да ми дадете повече информация за тези два парфюма:

http://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Le-Baiser-4210.html

http://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Serpentine-837.html

Благодаря предварително!

# 96
Първо - молба за описание на различията между едт  и едп на Исоленс-трайност, шлейф,усещане.Привършвам едт(обожовам го) и се чудя дали да сменя или пак да купя същия.
Второ- по темата за антикомплиментите-"Мирише мн. тежко!",'Този мъжки ли е?"и таксиджии отварящи прозорците на -20 ,до долу с кашляне.
Впечатляващ комплимент:в задимена пицария,част от компанията закаснява с  час и ми казват ,че още от вратата цялото заведение мирише великолепно на моя парфюм.

# 97
Имам нужда от съвет - Play For Her  Givenchy for women много ли е момичешки? Искам да взема нещо ежедневно, по спомен ми се струваше чист, но не съм го носила. С кой можете да го сравните като усещане?

# 98
  • София
Първо - молба за описание на различията между едт  и едп на Исоленс-трайност, шлейф,усещане.Привършвам едт(обожовам го) и се чудя дали да сменя или пак да купя същия.
Едп е по-приглушен от едт и не е толкова траен и излъчващ. Ако държиш на шлейфа, категорично едт отново  Peace

Здравейте момичета! Нова съм в темата, ако може да се включа, но съм нова само в писането. Иначе отдавна я следя. Но по-скоро съм "четец", отколкото "писец". Simple Smile Възхищавам ви се на умението да разнищвате и анализирате всяка попаднала ви под ръка (под нос) парфюмна композиция. Учила съм парфюмерия и козметика, но само учене не е достатъчно, нужно е и да имаш нос. В моя случай изглежда е само лицев придатък.  Grinning

Добре дошла  Hug Интересно ми стана, къде се учи тази специалност и какво точно представлява  Embarassed моля те, разкажи Simple Smile За въпросите по двата парфюма мога да кажа само, че Серпентин едт и едп имат доста голяма разлика по мои далечни спомени - едп е малиново-пиперен аромат с прилична трайност, а едт мирише на "всичко и на нищо" - буквално на парфюмерия мирише, някакъв сборен, скучен, банален и неопределен аромат.
Целувката на Лалик съм пробвала веднъж и не помня добре, нещо нежно и цветно, приятничко, ми се върти.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 17:26 от Атти

# 99
[

http://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Serpentine-837.html [/b]

Имах този. За мен бе сладникав и малко удушаващ. Цветен. За щастие флакона бе 30 ml. Никога не бих си го купила. Беше ми подарък.
Ако отрицателно мнение ще ти е от полза?!  Peace

# 100
  • Чукарландия
Едп е по-приглушен от едт и не е толкова траен и излъчващ. Ако държиш на шлейфа, категорично едт отново  Peace

Здравейте момичета! Нова съм в темата, ако може да се включа, но съм нова само в писането. Иначе отдавна я следя. Но по-скоро съм "четец", отколкото "писец". Simple Smile Възхищавам ви се на умението да разнищвате и анализирате всяка попаднала ви под ръка (под нос) парфюмна композиция. Учила съм парфюмерия и козметика, но само учене не е достатъчно, нужно е и да имаш нос. В моя случай изглежда е само лицев придатък.  Grinning

Добре дошла  Hug Интересно ми стана, къде се учи тази специалност и какво точно представлява  Embarassed моля те, разкажи Simple Smile За въпросите по двата парфюма мога да кажа само, че Серпентин едт и едп имат доста голяма разлика по мои далечни спомени - едп е малиново-пиперен аромат с прилична трайност, а едт мирише на "всичко и на нищо" - буквално на парфюмерия мирише, някакъв сборен, скучен, банален и неопределен аромат.
Целувката на Лалик съм пробвала веднъж и не помня добре, нещо нежно и цветно, приятничко, ми се върти.

Специалността е "Парфюмерийни, козметични и фармацевтични продукти" в Институт по химични технологии и биотехнологии, гр. Разград, завършила съм през далечната 1996 г. Такава специалност има и във ВИХВП - Пловдив. Много интересни неща сме учили, може би това е твоята специалност Simple Smile
Благодаря за отговорите, и отрицателното мнение ми върши работа, разбира се.

# 101
  • Чукарландия
[

http://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Serpentine-837.html [/b]

Имах този. За мен бе сладникав и малко удушаващ. Цветен. За щастие флакона бе 30 ml. Никога не бих си го купила. Беше ми подарък.
Ако отрицателно мнение ще ти е от полза?!  Peace
Благодаря! Много сте мили! Simple Smile

# 102
Благодаря!

# 103
  • София
BBeLLa, аз също в тази година съм завършила института, но специалността ми няма нищо общо с тематиката тук Simple Smile Пиши по-често, сигурна съм, че има какво да научим от теб  Peace

# 104
BBeLLa, за Целувката на Лалик - много краси аромат на сладка роза! Не е само роза, разбира се, но тя е доминанта тук - има и виолетки, и амбра, и мускус. Красив, но много интензивен аромат. Можех да го нося по мъничко и тъй като се сдобих с нещо, което прилича на него, но е по-меко, "по-ядливо" - Rose Essentielle, а и тази интензивност ми докарваше главоболия, го подарих (добре, че скоро една симпатяга ми припомни, че съм й го подарила, че бях забравила какво съм направила с този парфюм... Blush). Може и симпатягата да се изкаже, де. Wink

Момичетаааа, не мога да повярвам на силата на Shalimar Initial!!!!!! Буквално всеки ме пита с какво съм и въздиша, и ахка, и примигва на парцали от кеф...Лелеее, не мога да повярвам, да....А някоя от вас не намира ли прилики с Коко М. едп след като отмине началната мокра дървесина/лекарственост/ или с каквото там асоциирате влажния ирисов корен?

Общи условия

Активация на акаунт