Отговори
# 120
  • Сфия
Atrakcia, благодаря ти отново за съветите. Научих някои интересни факти от статийките. Бяха ми полезни. Повечето неща, които ме съветваш, аз по принцип ги спазвам. Когато храня от дясната гърда, която се пълни по-трудничко, винаги разбира се почвам от нея. Имам чувството обаче, че на моменти ми издиша кърмата. Към веднъж дневно се налага да дохранвам. Снощи примерно. Компресия винаги прилагам. Когато обаче се случи да не му достига кърмата, колкото и да сменям гърдите, той просто се нерви, пищи, не иска да захапе и дори да има нещо в тях, то си остава там. Днес сутринта така ми направи номер, аз го оставих и изцедих с помпата около 20 мл. Излиза, че има все пак нещо в тази гърда. Дадох му го и го изпи. След това заспа. Не мога да се ориентирам дали заради коликите не иска да положи усилия понякога и се изнервя или просто няма нищо в гърдата. Когато е спокоен ми изцежда гърдата до дупка. А понякога просто хапва и заспива и каквито и опити да правя да го събудя са абсолютно безуспешни. Е, след час и половина-2 вече е гладен разбира се. Не знам в такива моменти дали да изцедя кърма и да му я предложа следващият път. Да не привикне пък към шишето, че е лесна работа с него или просто да я изхвърля. Все се страхувам обаче да не остане гладно детето. И ужасно много пръцка, ака при всяко хранене, понякога и между храненията. Това дали е нормално?  Grinning

# 121
Добър ден,девойки!
Честити рожбички,на всички мами,които съм пропуснала!Да са им живи и здрави newsm51 newsm51 newsm51
Ние сме си в къщи вече.Днес в 11 часа ни изписаха.И двамата сме ок с изключение на гоблена на дупето ми,но ще мине  CrazyЗакърмихме се успешно още в деня на раждането.Аз си го поисках три часа след като ме настаниха в стаята и не съм им го давала повече.Ще пиша подробности,ама нощеска,като си свърша работата.
За протокола-Жорко се роди 3700 кг и е 54 см,а не 53 и наистина е Рибка Heart Eyes

# 122
  • София
Рони, а честито и от мене!  Hug Аз си знаех, че ще те измъчи до нашата зодия, затова си траях предварително (каката го направи с мене същия номер, за да се роди на годишнината от сватбата  Wink ).

# 123
Здравейте мами. Честито на всички сдобили се с рожби. Аз се позагубих и от доста време не съм писала, но не случайно  Grinning. Вече и аз съм горда мама на малкия Борис, след опит за нормално раждане, който завърши със секцио вече съм мама на бебчо, който ме слушка , спинка и папка. Чакам всички да родят живи и здрави бебчовци и да се преместим в другата темичка да обменяме полезна информация за отглеждането на нашите малки съкровища.
 Въпрос за кърменето : Опитах да приуча детето към гърда тъй като беше свикнало на шише , след като беше отделено от мен 3 дни след раждането му. Опита ми е сравнително успешен детето се научи да суче , само че суче около 5 6 пъти след , което заспива и е немислимо да го събудя , в резултат остава гладен и го дохранвам с АМ , изяжда доволни количества нямаме проблем с апетита, жълтеницата отмина и не мисля , че заспиването се дължи на нея. Просто мисля, че нямам достатъчно количество кърма, тъй като гърдите ми са постоянно меки и нямам това напрежение , когато са пълни, като изключим само втория и третия ден след раждането. С помпа не разполагам за да установя колко точно кърма имам  Sad. Ако се наложи да я спирам тъй като голяма полза няма реално сме основно на АМ , а дохранва с кърма когато засуче , как точно се процедира със спирането и какво да опитам преди това .

# 124
  • Варна
Моми4ета прибрахме се и свикваме!Благодаря на вси4ки ви от сърце за пожеланията! Моето раждане запо4на изневиделица- писах във фейса,легнах и след 4ас се шурнаха водите!Викам не може да бъде! Аз от три дена обикалям здраво насам ната,ама нъц-нито контракции нито тежест,абе нищооо! Юрнахме се нахилени в 23ч при док,той вика-няма да се раждаме още- 0,5 см.Цяла нощ лежане и 4акане - по4наха се стенанията към 4-5 4аса...после окситоцин и за 25 мин от 5 см стана 10...акушерките гледаха опулени и не вярват...ужасяващи болки и напъни около 4ас и за 15 мин айдееее! Мами,много болезнено ми беше - ама айде няма да се впускам 4е знам 4е ни 4етат Мартенки,Априлки Hug Hug Hug

Разходки му е майката!!!!

Специални благодарности на Д-р Георгиев и целия екип!В диференцираните стаи на АГ-то е много добре,храната е супер,персонала е страхотен,изобщо на 5-тия етаж е много добре,като се има предвид къде си. Аз не си носех никакви неща по списъка,защото се 4удех дали да ги вземам, и то хоп нямаше време,а и пък с избор на екип те си слагат от техните консумативи!

Междувременно 4естито на вси4ки родили сладуранки!

Старлет мила екипа от шоуто някъде се е замотал по етажите и изобщо не допря до залата Hug   ама айде,както баба вика "Не са става лесно майка ,бабе!" Уф,колко е права! Peace

# 125
Добре сте се завърнали Рони и Неви  Hug Hug Радвам се,че сте добре и се радвате на бебоците  newsm44 smile3504
Ангелче да ти е жив и здрав Борис  1crib smile3525
Чакаме и Сави да се завърне  Laughing
Биби нещо изчезна... newsm78 може да е на пангара.

# 126
Забравих да питам към мамите , които са на АМ , колко хранения имате на ден и с колко милилитра, понеже ние минахме на 3 лъжички АМ разтворени в 100 мл. вода, така пише на кутията , че това е дозировката за над 3 кг. бебче. Марката е " ПРИМА" . Притеснявам се бебчо да не бъркам при храненето, бебчо е лаком и всичко си изяжда за гладен не е , но да не го претоварвам с това количество. Другия ми въпрос е нормално ли е да ака само по 1 път на ден или се води запек. В болницата имаше по 2 пълни памперса , понякога и 3 а, от както сме в нас минахме на 1 път.

# 127
ангелче,не ми е познато това АМ,но за колкичеството питай педиатъра.Незнам  на колко дни сте?Ние сме на 25 дни и хапваме по 120мл вода и 4 лъжички.
За акането,вече писах и ние акаме по веднъж,но доста пълен памперс,така бяхме и с каката...
Храненията ни са точно на 3 часа,за 24 часа значи 8 хранения..

# 128
Здравейте,мамчета и бебоци!Честито на всичките ни нови пополнения!
Нас днес след 9 дневен престой най-накрая ни изписаха от болницата.подробности ще пиша по-нататък,връщам се да ви изчета.

# 129
ЕхОоОо, мами, как сте? Има ли наспани?  Laughing Laughing
Ние вече сме по- спокойни вечер. Не повръщаме много откакто минахме на мляко Анти Рефлукс.
Бяхме на преглед вчера и сме вече 3500гр.  Качили сме 1 килограм от изписването.  Mr. Green (преди 20дни). Лекарката ми каза, че съм тъпчила бебето, а то милото изяждаше до скоро 60-70мл, а от седмица насам по 90- 100мл- съвсем нормално. Малката изобщо не плачеше и като я мериха и като я теглиха, а бебетата преди нея се одраха от рев. В понеделник сме на ваксина Sad Жал ме е да ми боцкат съкровището.

# 130
  • Варна
ние сме изцяло на АМ, все още ядем по 60 мл макс, много рядко 90. но не го будя за хранене, а му давам когато поиска - така през деня яде през 2.5-3 часа, а през нощта през 3-4, че понякога и повече
пълни памперса поне по 2-3 пъти на денонощие

# 131
Здравейте!

Пепито, 120 мл. не е ли много за 25 дни?
На мен педиатърката ми каза до края на първия месец да давам 90 или най-много 100 мл., а сега от 3 дни давам вече по 110 мл.
А иначе аз го храня с Аптамил и там дозировката е на 30 мл. вода - 1 лъжичка. Малко ми е трудно, когато е например 100 мл., защото голяма точност е трудно да има и малко налучквам. Това ме притеснява, защото знам, че дозировката трябва да е много точна... Ама няма как да измеря по-точно...

Честито на новите майки! Нека техните бебчета да растат здрави, щастливи и да бъдат гордост за всички!  newsm51 smile3525 smile3501

Стискам палци на все още неродилите! Хайде, още малко ви остана! Късмет и успех! Peace Hug

# 132
Здравейте, мамчета!Никълъс си е вече в къщи!  newsm44 newsm44 newsm44 Дано е добре и това да беше зора !

# 133
ЩЪРКЕЛОВА ВЕСТ-bibilyana е родила бебка ЕММА-НИКОЛ-3615КГ.-да им е жива и здрава,много щастливи и изпълнени с любов и спокойствие мигове заедно  Hug Казва че са ок-раждането е продължило дълго.Скорошно прибиране у дома  bouquet

# 134
Да е жива и здрава малката Емма- Никол!! Биби, бързо възстановяване!  Hug 

Sniiskio, радвам се, че вече сте заедно с Никълъс.

Общи условия

Активация на акаунт