Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е значението на ВИП залата при раждането?
Какви са предизвикателствата, пред които е изправена майката при кърменето на новороденото си дете?
Какви са препоръките за хранене на бебето, което често повръща?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е значението на ВИП залата при раждането?
-
Какви са предизвикателствата, пред които е изправена майката при кърменето на новороденото си дете?
Майката среща трудности в началото, тъй като кърми бебето си на всеки 2 часа и половина. С течение на времето обаче бебето регулира храненията си до 3-часови интервали. Тя се тревожи от бързото намаляване на броя хранения през деня и се чуди дали трябва да събужда бебето, когато то спи твърде дълго. Освен това тя дава глюкоза, за да помогне с храненето.
-
Какви са препоръките за хранене на бебето, което често повръща?
Една майка препоръчва да се използва специално мляко, което помага при повръщане и запек. Тя предлага използването на по-гъсто мляко, приготвено с по-гореща вода, за да се улесни усвояването. Друга майка споделя опита си с Frisovom и Frisolac, като използва лъжичка Frisolac за намаляване на повръщането.
-
Какво е важно при кърменето на бебето?
-
Какви са някои методи за облекчаване на коликите при бебета?

Ставам.... Е, няма такива 2 буци, като моите цици. Не мога да ги пипна, даже изпращялата ми дясна цица, която не става твърда беше на камък. Ами от 19:30 вечерта не бях се "доила". А по принцип ги точа и двете на около 3 часа, като през нощта се получава пауза до около максимум 5 часа без изцеждане. Та започнах да се точа, дундьо се субуди, нахранихме се, аз продължих да се доя. Е, 220 мл изкарах. Ама до 04:30 съм ръчкала с помпата. Нямам търпение да се сдобия вече с електрическа, че не издържам. В неделя имам уговрка с една жена от продавалника за такава Медела, каквато ми препоръчаха някои мамчета във Фейса. После ще дам отзиви. А я сега ми кажете какво мислите за това:
и диети не мога да пазя сега заради кърменото.Надявам се с разходките да вляза в старите си дънки.

Нали четохте какви приключения имах аз с мойта електрическа на Авент... Работи само 10 дена и спря да ме изцежда... Ходи на сервиз, почистиха я и ми казаха че нищо и нямало. Идва си помпата пак вкъщи и виждам, че нищо не са направили тези
На др ден взимам тел. и вдигам един скандал... отидох пак, оправиха я, но олекнах с 60лв
Затова искам мнение за Медела. Ща не ща ако пак ми направи проблем ще си купувам друга (макар че всички шишета са ми на Авент)
Мисля, че не съм казвала за моето раждане, ама то време от къде...? Та на 28.02 вечерта ктм 21:00 започнаха едни контракции. До тогава не знаех какво е това, защото никога преди това по време на браменноста не бях получавала такова нещо. Ноо бързо ги разпознах, знаех че са като все едно да ти идва месечния цикъл. Та викам на ММ "готви са тази нощ да не спиш" Стана ми жал обаче и към 1:00 му викам: Вземи поспи малко, а аз ако има нещо ще те събудя. И се започна голямото чакане...
Цяла нощ не можах да заспя, контракции на 20мин (нито да легнеш, нито да заспиш) в 3:00 добре, че намерих някой да си говоря в и-нет, че иначе щях да полудея
и така до 6:00 когато се събуди ММ. Викам сега да се обаждам ли на докито, или не ; не е ли малко рано, айде да е по-късно... ММ вика: обаждай се веднага и да те карам, не може да се гърчиш така толкова време. Аз обаче се обадих чак към 8:00, естествено докито не беше на работа, прати ме в болницата да ме видят, а ако съм имала добро разкритие щяла да дойде. Аз съм бях оправила багажа, имах достатъчно време през нощта
Отидохме в болницата и познайте - 1,5см разкритие
Може би за около 10-20мин сякаш малко се поуспокоих, но после сякаш болките бяха двойно по-силни. Не можаха да повярват докторите и 3 пъти ме питаха дали наистина толкова мн ме боли. Аз едвам говорех от болка, само виках: Боли, боли. Сложиха ми още упойка... направих пълно разкритие, а аз не усещах да раждам
Докито вика: трябва да усещаш все едно ти се ака. Викам не ми се ака, пикай ми се
(то с толкова системи) Както и да е де... сложиха ме на магарето, изведнъж дойдоха 100 човека около мен ( от къде изникнаха не знам), дадоха ме едни каиши да тегля и почнаха да ми викат: Натъвай, не говори нищо а напъвай и не дишай през това време. Аз напъвах, ама нищо не усешах. Така 3 контакции с по 3 патъна Лора излезе
Измериха я, притеглиха и след това за малко ми я додоха. След 10мин родих и плацентата и ме оставиха с бебка на гърди... Повече нищо друго не ми трябваше, времето беше спряло за нас. Дойде и таткото... доста страхливо ни гледаше, но в същото време ни гледаше щастливо. Викам му: Взе ми я ако искаш, а той: Ааа не, мръсни са ми ръцете
Така че прецени си ти