Ийит Озшенер в "КРАЙ" * Yiğit Özşener / SON - тема 104

• 32 151
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте Hug
Благодаря за превода  bouquet
Аз също мисля че няма да виждаме Селим в сегашно време ама дано го виждаме
малко повече в минало Whistling

# 466
Не е ясно кога се случва срещата на Селим и Алев от фрагмана. Първо, че времето е някак по-топло, второ - нашичкия е със здрава глава Mr. Green...твърде добре си изглежда в сравнение с предишните сцени-репортажи от фризера... Mr. Green

Освен ако във фризера не е Омер Laughing Laughing Laughing

Наистина е много объркващо изчезването на Лейла, както и недоразуменията кой кога и с кого я закарал.
Окей - минала границата - ама сама ли ? Стигнала до Ван, взела самолет и на другия ден е с Ферхат в Истанбул. От момента, в който е написала на Халил, че Маджит е е взел единия близнак, до появата и в Истанбул минават точно две нощи и един ден. И после къде пропада два месеца...

Мисля си и за Бахман. Той явно се е скрил от света и всички го мислят за мъртъв. И мисля, че записът от лабораторията, който непрекъснато гледа е някакъв стар запис...на него дъщеря му Мехнуш /Кристина/ е каквато я видяхме в Иран - съвсем млада. Сегашната Кристина е доста по-възрастна...дори актрисата е друга. Така че може и онази приказка за слънчогледите да си е някой стар запис с гласа на дъщеря му, който той сантиментално слуша непрекъснато...

Интересен беше разговорът и на Селен с Асъм...
Както казва Марица имаше подхвърляне от негова страна на реплика, че знаел защо тя всъщност е там и виждал как гледа Омер. Да не е била нещо бременна, когато се е разделила с Маджит, т.е. когато той избяга...макар че това ми се струва немислимо за тогавашното време и нравите в Турция, които ми изглеждат много консервативни... Или просто детето на Айлин и напомня за несбъднатата мечта за семейство и дете...

И чак пък толкова голямо съвпадение - Маджит  да иска помощ  за избягалата си жена точно от приятелката на жената, с чийто мъж избягва жена му...
Идва ми в повече това, че представят наистина Турция и Иран като две махали, в които каквото и да направиш все ще налетиш на познат, както и с това ходене напред-назад до Иран и обратно.

И между другото - много пък им добър безжичния нет в Иран ... Mr. Green
Грабна човека лаптопа и седна на пода да пише Laughing Laughing
Къщата като я погледнеш на нищо не прилича, ама иначе лаптоп и нет имат Mr. Green
Тва малко като нашите цигани със сателитните чинии по бараките в гетата Laughing Laughing

# 467
  • И тук, и там, че и обратно...при нашите си ендемити:)
Първо да благодаря на златните момичета за поредния превод
А след това :
Привет на основния и допълнителен състав на разследващото бюро в патешкото войнство.
Аз стигнах до 4-ти епизод на Son и се замаях тотално. Събирам си ги внимателно торентите, благославям умствено Бланка и Лакуна всеки път и чакам да разплетете още омотаното кълбо, че тогава да започна наведнъж да си ги гледам. Сега съм хлътнала много яко по новия сериал Suskunlar и затова влизам при вас да кажа на тези езелски патета, които харесваха Сарп, че прави интересна роля там, при това я прави много добре.

Ако не ви е интересно – извинявайте за спама Praynig Peace
Но който иска може да надникне в спойлера:
Скрит текст:
Сериалът се превежда от Nevin и  MY-ZX и се качва от Гори като торент в Smart
Преводът на първи епизод може да се намери в:

http://smartbg.org/details.php?id=3939
http://vbox7.com/collection:1637294  
http://www.youtube.com/watch?v=uGohJDuUQU8&list=UU7F7KT0yT19 … eature=plpp_video

# 468
vanina, благодарим за информацията  bouquet

можеш ли да кажеш колко епизода са излъчени досега и в кои дни го дават по Show tv ?

# 469
  • И тук, и там, че и обратно...при нашите си ендемити:)
vanina, благодарим за информацията  bouquet

можеш ли да кажеш колко епизода са излъчени досега и в кои дни го дават по Show tv ?
Досега само два епизода. Единият беше на 01.03. а другият - снощи на 08.03. За първия преведен ви сложих линковете. Излъчва се в четвъртък - засега като конкуренция на Фатмето.. и Улиците.. и то от доста амбициозен екип. Сценаристката е бившата сценаристка на Езел.

# 470
Ванина, благодаря ти за информацията. Много харесвам работата на Невин във Века, така че съм сигурна, че и този ще е на ниво.  Peace

# 471
Мисля, че Музо е Психо. Чак такова съвпадение със синия шал, едва ли. Психо хукна да бяга и да се крие. Ако Халил го подозираше, Айлин едва ли щяха да я оставят да ходи на терапия при него. Това, което видяхме във фрагмана, се отнася за бъдещи събития, нали?

Халил си направи среща с Музо, а на срещата дойде д-р Джем.  Peace

Аз лично мисля, че в този филм няма да гледаме Селим в реално време.

Toeст?
Не виждам причина да не е психиатъра. Няма причина да бяга от Халил, ако не е Музо. Халил ако искаше да го набие, да го е направил, знае му местонахождението, хиляда пъти да го е притеснил.

Ако Селим ще го гледаме само в спомените на хората около него, според мен трябва да е мъртъв.
Ако не е мъртъв и не се появи, значи е много безотговорен и лош човек.
Няма друга такава гадост за близките, да не знаят нищо за любим човек. И по любов да е избягал и поради дълг, можеше да намери начин да извести Айлин. Така я държи в безизходица.
Направо им съчувствам на нея и Омер. Не знаят какво да направят и какво да мислят.

Най- накрая да не я побъркат горката и да й втълпят, че тя не е била омъжена и дете няма?  newsm78

lor и аз не вярвам Селен да е била бременна от Маджид. Дори и да е била, то баща й нямаше да научи, майка й е стара партизанка. Тя не е Фериде, чийто живот започва с ТВ и завършва в кухнята.
За нета в Иран и аз се удивих.
Ами то и жените колко са свободни, нали?
Че и самостоятелно живеене?!

Не знам до колко Халил е в час със случващото се в момента, разбрахме че от миналото на Селим е осведомен за всичко. Но ми се струва, че Али, Асъм, Селен най- вероятно разбират какво става.

# 472

Son 10. Bölüm
Sene 2004... Halil, Alev’i ailelerinden kalan Sapanca’daki bir eve götürmektedir, ikisinin de yaşlı, hasta bir adamın evde onları beklediğinden haberi yoktur... Halil yaşlı adamın kimliğini öğrenmek üzere Ali’ye gittiğinde, beklemediği bir şeyle daha karşılaşır. Bu geçmişte kalan bir sorunun cevabıdır. Feride çocuklarını düşürdüğü gece Ali’nin nerede olduğu sorusunun... Ali, Halil’e o geceyle ilgili her şeyi açıklar, ama ilgilenmeleri gereken yaşlı hasta bir adam vardır. Onlara yardım edip soru sormayacak tanıdıkları tek doktor Selim’dir... Son’un yeni bölümünde geçmiş geleceğe ışık tutuyor, gerçek bir yüzünü daha gösteriyor...

# 473
Еее , то какво излиза сега  #Crazy
И Халил  и Алев , и Селим , всичките  се познават с Градинаря още от преди години   ooooh!

Вече взе да ми писва от това "Всеки познава всеки  , обаче много успешно се прави , че абсолютно нищо не знае , нищо  не разбира  , и въобще хич не е в час с работата "  #Crazy

# 474
  • Пазарджик

Малко Патрона да му се радваме Simple Smile

# 475
Да, това имах предвид - Музо е д-р Джем. Впрочем какво притесни Айлин по време на последния сеанс при терапевта. Той я попита дали Халил е женен и изведнъж Айлин набързо прекрати срещата. Това ми се видя странно.

Май в следващата серия ще се радваме повече на патрона. А и това зелено пуловерче му отива.  Flutter

# 476
B l a n k a , докторът знае семейното положение на Халил. А Айлин знае, че те с Алев ходеха при него на терапия.
Да видим Халил дали ще каже на Айлин за събитията около доктора/ Музо.
Защото ако не й каже ще го заподозра, че и в хотела я изпрати той.

# 477
  • СТАНДАРТНО.
 Добро утро!  Hug
Имам съмнения, че цялата постановка с хотела е дело на Халил и Селим няма никаква представа за това. Може би иска да я накара още повече да се разочарова от съпруга си, знам ли. Много ми е мътен Халил  Thinking. Знае всичко, а се прави на ощипан.
 Халил каза на Айлин, че в последния момент е отменил резервацията. Рецепционистката пък й каза, че г-н Селим е дошъл, а не че е отменил резервацията.

# 478
Добро утро  Hug

Просто ще се окаже, че Халил се възползва от ситуацията, за да раздалечи Айлин от Селим и да я дръпне към себе си. Така си мисля. Не напразно ни показаха, че е бил влюбен в нея.
А доктора направи грешка. Вярно си е, не може да се прави, че не знае семейното положение на Халил. Айлин дали ще се усети. Тя засега се очертава като най-голямата патица.

# 479
Добро утро  Hug
И аз си мисля, че Халил ще прокара тънката романтична нишка в цялата кръстословица Mr. Green
А Айлин не се ли усети, като се разбърза след въпроса?...

Но, да, Халил трябва да й каже за Музо/Джем.

Общи условия

Активация на акаунт