АВГУСТ с бебе на ръце = щастливо майчино сърце!

• 32 064
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
gundie: много ме развесели с имената:))) Laughing Мисля си, че мъжът ти все пак, няма да кръсти бебчето с кофти име, но затова имената с В, които написа на мен ми допаднаха като идея:) Стискам палци мъжлето да не те изненада неприятно.
Ами той наистина е много разумен и това му е най- силната черта в характера, освен това все се надявам, че толкова ще е щастлив,че имаме момче(ако въобще е така), че няма да е толкова настоятелен иначе и аз харесвам иманата  да са свързани с историята, ама и двамата се озадачихме когато наши близки си кръстиха детето Пресиян, то името не че е лошо, ама е малко странно да ти се казва така детето...абе много е сложно с имената, все пак никак не ми харесват типично чуждите от рода на Алекс (направо- въпреки че най- добрата ми приятелка си кръсти така детето), разни от рода на ребека и тям подобни.....а вие какви имена харесвате?

# 121
irony, нямам против да се включа, но по-бих ти била полезна с някоя раздумка за биричка  beer3  Mr. Green  

Би-би, племенника ни така избра името на братчето си Simple Smile Като каза Бобката и край, нищо не успя да го разубеди и сега мъничето се казва Боян. Само за протокола, докато бях бременна с Емка единственото избрано категори1чно от двама ни име за момче беше Боян. За сегашното ни бебче не сме мислили още.

Гунди и аз си мисля, че мъжът ти просто се намира на приказка, за да те закача  Mr. Green

Аз днес добре се разходих и добре си поспах Simple Smile

Добре дошли на новозаписалите се   bouquet

# 122
Нашето ако е момче, името му е определено още откак се е родил мъжът ми  Laughing Ще се казва Петър на свекъра. Той много държи, а аз нямам нищо против, защото името е хубаво, а и толкова много му дължим на човека, че нъплно заслужава внук, кръстен на него. Виж ако е момиче, тогава вече ще му мислим. Не съм сигурна, че ще се навие на Петя  Laughing

# 123

Гунди и аз си мисля, че мъжът ти просто се намира на приказка, за да те закача  Mr. Green

JoyДа, гаранция ,че е така.
Jija , мъжът ми се казва Петър и е много хубав и умен- дано, ако имате момче и то да е така. Hug

# 124
Здравейте и от мен! Не съм писала от... Embarassed май от много отдавна. Чета ви с голям интерес и намирам много полезна информация. Много ми харесва новата темичка, Блонди, прекрасна е дамата отпред, а бебето е направо бонбон, желая на всички ни по едно такова през август Simple Smile!
Гледам, че обсъждате имена, на мен ми се въртят разни като Александър, Виктория, Кристиян, но на половинката му се ще нещо по-рядко срещано. Добре, че има още достатъчно време да мислим.
Все още не знаем пола на бебчето, а съм чак на дванадесети на консултация.
Пред мен сега стои една дилема - какъв панталон да си взема - дали за бременни /които някак са ми доста грозноватички/ или такъв с ниска талия или клинове с туники. Направо не знам.  Вие какво носите?
Хубав ден на всички.  Hug

# 125
  • Пловдив
С първата ми бременност,след като разбрах че ще е момиче,нямах никакво съмнение че ще е НИКИТА.Кръстих я на свекърва ми,която пък е кръсрена на някакъв руски богатир.В Русия се води за мъжко име,но определено всички познати веднага правят асоциация с филма''Никита'' или едноименната песен на Елтън Джон Grinning.Свекърва ми е от 12 години в САЩ и там много и харесват името.Засега пол още не знаем,но много ми се иска да го кръстя на баща ми,но той почина преди повече от 2 години Sad.Вие какво мислите за кръщаването на дете на починал човек?

# 126
  • София
Jija , мъжът ми се казва Петър и е много хубав и умен- дано, ако имате момче и то да е така. Hug
Моят син е Петър - също толкова хубав и умен  Joy

Princess Leia, аз не съм против това  Simple Smile

# 127
  • София
irony а ти в коя лаборатория ходи?

в Токуда бях...

Аз пуснах Васерман, СПИН и някаква австралийска работа в лабораторията към РИОКОЗ - София /на ул. Враня 20 или 26 / и не се наложи да плащам.

Относно имената: Първият път заявих, че само аз имам право на избор на името, защото аз се измъчих с бременеене, болници , ужасно раждане и т.н. - твърдо си знаех името и за момче и за момиче и така бяха нещата , че никой не смееше да ми противоречи, а и бях заявила че на който не му харесва името - да не признава детето и ако иска и да не го вижда - все ми е тая и така дъщеря ми се сдоби с нежно име на цветенце, но сега ми е ужасно трудно - измислих 2 имена за момиче и 1 за момче, но семейният съвет /мъж и дъщеря/ ги отхвърлиха без дори да помислят.
Аз имам страха, че мъжът ми ще поиска бебето да бъде кръстено на някой от неговите родители и се чудя какво да измисля че да не е така. Свекър ми скоро почина и честно да си призная хич не ми допада идеята да си кръстя бебето на него /съжалявам че е така, но ........ /, а нашият кръщелник /момченце/ и детето на кумците ни /момиченце/ са кръстени на името на свекърва ми /случайно/ и сега си мисля, че е глупаво и нашето така да се казва и като се съберем трите семейства заедно и някой викне - Тонииии и три хлапета ще се обръщат.
На мен лично най-много ми допада идеята бебето да бъде кръстено на нас с мъжът ми, защото и двамата сме с буквичката Д и двамата сме зодия Лъв, живот и здраве лятото бебето може да е Лъвче и идеално ще му пасне име с буквичката Д, но пък дъщеря ми побесня при тези идея - взе да ревнува, как така и тримата ще сме лъвове пък и с Д.

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 16:44 от dioni

# 128
Моят син е Петър - също толкова хубав и умен  Joy
Hug Само така . Wink

# 129
Привет, момичета Wink Смогнах да ви изчета, не мога да повярвам Laughing

Dudinka, добре дошла да си ни! Дано наистина преобладават хубавите новини в темата Peace

Бабините деветини по повод пола – хич им нямам вяра. Иначе на солено налитам, та би трябвало да е момче при мен, ама пък като се гледам в огледалото, не забелязвам да съм се разхубавила особено Mr. Green А, по повод яденето май давам стара информация всъщност – от няколко седмици всичко ми се яде и по много ooooh!

Блонди, абе като те четох по повод „авокадото” се опулих – 20 см бебе, не е ли рано за такива размери. И всъщност е рано, ти нали си в края на 17-та седмица? Аз нали си следя размерите на бебето (тегло, дължина) и за твоята седмица си е баш авокадо – 13 см Heart Eyes

Софи, тази дама на снимките е супер, а самите снимки са страшно свежи, направо завиждам за идеите и изпълнението Peace И аз много искам да си направя подобни сесии с домашния апарат (той хич не е лош, полупрофесионално Канонче), ама кой да ме снима, освен мъж ми, а той е страшно нетърпелив и не е прецизен, колкото искам Mr. Green Та сесиите се отлагат за неопределеното бъдеще Laughing

Слънчо, аз съм „За” среща от много време – дано наистина се постабилизира времето и успеем да организираме нещичко Wink

Kipa, много полезно инфо за БХС-а! Hug

Chy, по повод името – и на мен не ми се струва много добра идея, ама вие с таткото си решавате.
Като казах имена, май съм споделяла, че отдавна имаме комплект имена за момиче и момче – аз ги предложих всъщност, благоверният се съгласи и така Laughing А и как няма да се съгласи като му предложих ако има син, той да се казва като него Mr. Green За протокола - мъж ми се казва Алексей и не е случайно, че е руско име - свеки е рускиня, затова. А случайно се случи така, че аз винаги съм примирала по неговото име и ще ми е голям кеф да си имам още един малък Алексей вкъщи Wink Иначе момичешкото име също е руско (абе ако имаме повече деца и продължаваме да ги кръщаваме така, ще повторим имената на последните руски принцеси и княз Laughing) - Анастасия, също много любимо мое от години. Направо нямам търпение да видя бебето какво е, та да почна да му говоря наум по име Crazy

Gundie, вие сте уникални с избора на името Laughing Иначе на въпроса ти – аз харесвам по-класически, така да се каже, имена и никак не харесвам съставни имена от типа Любомир, Любослав, Цветомир, Цветомира и т.н.

Иначе при мен какво ново – май нищо Simple Smile Още не съм ходила на ултразвук, отложих го за някой друг ден през седмицата, че днес изпращахме по ранни зори девер ми на летището (ох, най-после започнаха да си тръгват гостите от вкъщи, вече мислех, че гостуването им ще е безкрайно), че днес си се прибира в Москва и след неспокойната нощ и ставането в 5 часа съм просто разбита.
И понеже стана дума за кореми – при мен се гледам, че сякаш засега не расте видимо корема, вероятно защото още от самото начало заради Утрогестана ми се беше понадул. Ще видим как ще се развива по-нататък, ама дано засега не изскача много бързо, поне още малко да си поспя по корем, че много обичам.

Dioni, "австралийската работа" Laughing трябва да е австралийски антиген - показател за Хепатит B Wink

# 130
  • София
Reny_M. , ти ме притесни. И аз бях в Св. Петка и на мен ми пускаха два пъти Доплер (чух го като все едно бие сърцето му, незнам дали е това), и сега в изследването, което са ми дали виждам, че пише - трискупсидален доплер: нормален, Дуктус венозус доплер - нормален,  и после и на мен ми пише същото като на теб, че съм информирана, а нищо не са ме питали, нито са ми казали, че има риск. Аз също не знаех. Иначе със изследването  - всикчо ми е наред. Като ходих, беше на 06.02. и ми го прави д-р Янкова. За момента - (15 г.с. съм) нямам проблеми,  Praynig А до кога е риска след изследването? В изследването ми също пише, че пъпната връв е с 3 кръвоносно съда. Незнам това какво значение има. Сега на 23.02 съм при моят лекар, който ме прати там и ще го попитам за този Доплер. Ти при кой лекар ходиш?
Слънчо, идеята ти е прекрасна. и аз с удоволствие бих се включила.
Благодаря на всички, които ми разяснихте за стриите по бюста Hug

# 131
Гунди, хи хи, точно мислех да споделя как много харесвам името Пресиян и много искам така да е, но мъжът ми не е съгласен. Иначе Кристиян (или Кристина) си ги бях избрала още като бях 2-ри клас и беше лесно, ама сега...  Tired За мен е важно на френски, и на български да звучи еднакво, да звучи малко интернационално, ако мога така да се изразя, но и да се среща в България. Поне за момче варианите са много повече, с момиче щеше да е наистина трудно.

Въртят ми се разни Адриян, Филип, Антоан, Борис, Йоан, ама ще видим  Crazy

Лея, то винаги с някое има има и починал човек с това, а ние не го знаем; аз лично не вярвам на тези суеверия.

# 132
Здравейтее  Hug аз за момче от години съм си намислила името  Laughing ама за момиче хал хабер нямам  Laughing аз не харесвам изчанчените имена  Laughing а пък комбинация от две си харесвам само мойто  Laughing но със сигурност знам, че детето няма да се кръщава на никого от фамилията.. ако се случи някоя буквичка да наследи, че сме много разнообразни  Laughing аз утре съм на преглед, знам че по ЗК само два ехографа ни се полагат, ама ще искам утре да ме гледа, ако ще турско да е  Laughing
Имам едно организационно въпросче относно фб.. още ли криете  Laughing т.е. надявам се до след 2 седмици да я направим поне затворена групата, за да може всеки да си се присъединява, ако не ще караме както досега - скрити по масонски  Laughing
Аз съм полудяла на тема салата  Shocked един ден се събудих и казах: "краставица"  Laughing аз никога не ям салати, много рядко и то, ако ми скимне нещо, предпочитам си тестенкото  Laughing ама тука 4 дни ям само салати, които в тая зима сигурно са по-вредни, отколкото позезни, ама като ми се яде  Laughing
лек ден на всички  Hug

# 133
irony, нямам против да се включа, но по-бих ти била полезна с някоя раздумка за биричка  beer3  Mr. Green 

Де да беше за бира... в къщи си имам върл фен и колекционер  ooooh! по едно време сериозно обмислях промяна на ...напитката в схемата  Mr. Green

Колкото до имената ... Шехина , ако живот и здраве и двете имаме момченца явно ще са адаши  Flutter  по желание на половинката е, но и мотивът е такъв, че не бих спорила. И неговата майка е рускиня.
( хм, наистина какво лошо има да се кръщава на починал член от семейството  Thinking ).
За момиче съм измислила повечко варианти, но е много сложно... хем да не е много комерсиално, хем да е хубаво и звучнo  newsm78

beauty_: и аз бълнувам краставици и салати...  hahaha

# 134
  • София - град
Аз знам имената на децата си от има няма 11 години вече  Laughing Двамата с мъжа сме съгласни ако е момче ще е Димитър / от сега ме дразни като му вика Митака  Joy /. А за момиче мечтая за Емма, двоумя се с двойно М ли да е, но май с двойно по ми харесва. Нещо мъжа се дърпа от Емма но ще си гледа работата!   Stop Емма ще е и точка. Не познавам Емма , но тези които съм виждала са все прекрасни и страшни хубавици  Heart Eyes Mr. Green

Анастасия е прекрасно име Peace Аз обожава за момичета Алекс, а и Лина е уникално  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт