Раждане вкъщи 19

• 40 593
  • 798
  •   1
Отговори
# 570
Аз пък обичам някой нов да цъфне и чел-недочел да се изкаже компетентно.  Mr. Green

# 571
По принцип в хартата за правата на пациента влиза правилото, че пациента може да откаже всичк.

Тогава защо въобще отива в здравно заведение   Sunglasses ?! ей така да си полежи или .....?

Сори за 'нахлуването' в темата може и да не ми отговяряте  Wink
Ще ви чета безмълвно както и до сега  Wink и си правя изводи  Peace

Как защо ходиш в здравно заведение? За да ти окажат помощ. Което не значи, че ти се отказваш от мозъка си и правата си и ставаш нечия собственост като прекрачиш прага на болницата. За някакво състояние обичайно има различни подходи. Примерно за възелче в шитовидната жлеза могат да те пратят на сцинтиграфия, на тънкоиглена биписия, на ултразвук, на ЯМР, могат да те оперират или пък нищо да не направят. Лекарят може да ти каже какво ти препоръчва и защо и какви са страничните ефекти от тези процедури, къде според менго е най-малък риска, който риск е твърде голям според неговото мнение и т.н. Но само ти си тая която ще реши какво да приеме и какво не. Ако не цениш интелигентността си и не искаш да знаеш какво става с теб, тогава си свободна да се дадеш на раположение на лекаря да прави той каквото прецени с теб. Така правят доста хора. Само имай предвид, че официалната медицина е причина номер 3 за смъртност в световен мащаб по съвсем официални данни и че лекарските грешки и страничните ефекти от лекарства и процедури са стотици хиляди всяка година. така че ти с едно информирано и подпомогнато от лекар решение можеш да спасиш живота си, потенциално. А дори да не става дума за живот и смърт, само ти си тая която може да взима решения за собственото ти тяло и какво ще става с него. Каквото не искаш-няма да става, без значение някой какво мнение бил имал. Затова я има тази харта за правата на пациента. Удивлява ме че има хора, които още не си знаят правата и отиват като добитък на заколение. Какво мислиш е станало с всички минали с 3 на релси студенти медици, които не знаят от коя страна е черния дроб? Станали са лекари! Колко мислиш са на брой отличните в един медицински курс? 2%? 5%? И ако налетиш на някой, който не е в тези проценти, може да се преживееш такива неща, каквито не си сънувала. Не знам какви точно изводи си правиш, но гледай да са правилните за теб. Peace

# 572
Така правят доста хора.

За това бих ти опонирала, но точно с теб не ми се влиза в спор.  Joy

# 573
  • Tам през Атлантическия океан
Благодаря , полезни сте ми  Grinning

# 574
Така правят доста хора.

E какво, не е ли така? Много хора отиват на лекар с пълно и безусловно доверие и дават да ги правят каквото решат. Не разбрах какво е твоето мнение.

# 575
Така правят доста хора.

E какво, не е ли така? Много хора отиват на лекар с пълно и безусловно доверие и дават да ги правят каквото решат. Не разбрах какво е твоето мнение.

Виж точно откъде изкопах тази умна мисъл от твоя чаршаф. Simple Smile Никак не са много хората, които си знаят правата. Права си и не само, доста пунктуална точност откривам в мненията ти. Чисто статистически обаче сега не си права - българските пациенти, които си знаят правата, са под 1%.

# 576
Ами до скоро нямаше кой да ти каже, че имаш права и само урсузливия характер на някои хора ги е спасявал от злоупотреби. Laughing А сега вече, доколкото знам, по закон, на всеки етаж от болниците има разлепена хартата за правата на пациента. Аз поне там съм я чела. Ако народа не желае да я прочете...какво да го правим. В края на краищата всеки има отговорност за себе си и ако не се информира сам, често се оказва, че няма кой да му защити правата, нищо че на хартия е друго.Това ме натъжава, но все пак смятам, че хората са пълнолетни и могат да избират сами. Което ме дразни е като същите тези хора ме кандардисват да се откажа от правата си, защото те така са решили за себе си.

# 577
Ами до скоро нямаше кой да ти каже, че имаш права и само урсузливия характер на някои хора ги е спасявал от злоупотреби. Laughing А сега вече, доколкото знам, по закон, на всеки етаж от болниците има разлепена хартата за правата на пациента. Аз поне там съм я чела. Ако народа не желае да я прочете...какво да го правим. В края на краищата всеки има отговорност за себе си и ако не се информира сам, често се оказва, че няма кой да му защити правата, нищо че на хартия е друго.Това ме натъжава, но все пак смятам, че хората са пълнолетни и могат да избират сами. Което ме дразни е като същите тези хора ме кандардисват да се откажа от правата си, защото те така са решили за себе си.
Как беше известния плакат по бьлгарските болници?
"Един болен по малко,един комунист повече".

# 578
http://www.pnas.org/content/108/7/3047

Научно изследване доказващо връзка между колонизирането наорганизма със здравословни бактерии и развитието на мозъка му и поведениетому по-късно.

Още една изключително важна причина да не сесъгласяваме с отнемането на бебето от майката веднага след раждането. Бебето се колонизира с бактерии от майка си и това е което е нужно да стане. Ако секолонизира от болничната среда или не успее да се колонизира, нещата не се развиват толкова добре.

п.п:)))) дам, понеже прочетох новината в група против ваксините и се бях възмущавала на някакви малоумия по темата и ето...Simple Smile)

п.п 2 Причината новината да е в антиваксинален форум е разбира се небезизвестната връзка между червата и мозъка, доказана от д-р Уейкфилд, заради което се опитаха и почти успяха да му съсипят кариерата с лъжи и клевети. Това е поредно изследване, което доказва точно същото, което и той откри: ако нанесем вреда на червата, било то с неадекватна бактериална колонизация или с увреда на микровилите с ваксини можем да сме сигурни, че ще има негативно влияние върху развитието на мозъка. У някои деца това се проявява  драстично, с тежки мозъчни увреди водещи до аутизъм или други увреди и дори смърт. У други се проявява като необасним плач, капризнечене, безсъние, забавяне на проговарянето, дефицити в комуникацията с другите деца и най-общо намаляване на интелекта. Тъжно ми е като си помисля колко дечица са обречени на посредствен живот, защото са им свалили IQ-то с 20-30-40 единици, а са могли да бъдат блестящи и талантиливи хора.

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 18:11 от persimon

# 579
Още една изключително важна ваксина да не сесъгласяваме с отнемането на бебето от майката веднага след раждането.

Интересен лапсус се е получил.  Joy

# 580
Още една изключително важна ваксина да не сесъгласяваме с отнемането на бебето от майката веднага след раждането.

Интересен лапсус се е получил.  Joy

Коригирано:) Мозъкът ми не успя да се справи с мултитаскинга и смеси темите Laughing

# 581
Ех, да беше само до бебешкото колонизиране!

Да, наскоро се заговори много за това как човек без нормална флора е половин човек. Обаче не е само до първите седмици на живота. Родените у дома бебета със сигурност ще се наядат с прекрасен пълнозърнест хляб в детството си, което е точно обратното на това, което би трябвало да яде човек. Със сигурност 20-30 IQ точки ще заминат от опитите за веганство, пък дори и без ваксини.

Човек е адаптивен и независимо от детството си винаги може да се прецака или да подобри здравето си. Не е само до началото на живота, далеч не е така. Напротив, това е опасна гледна точка, която може да те накара да се предадеш без бой.

Ето например възрастните редовно си увеждат червата с глутен, е, не са аутисти, но са нервни, подути и пият по пет кафета на ден, иначе изключват. И к'во, за това родилната помощ ли е виновна?

А каква е гаранцията, че домашно роденото цял живот ще е с нормална флора и без увреждания? Точно никаква...

# 582
Да, знам за увелчението ти по канцерогенната, кетогенна палео-диета. Тя е само още едно доказаталество за лапсусите в преценката ти за нещата. Не храни детето си с пълнозърнест хляб, вместо това го храни с хормонално, антибиотично, хранено с ГМО и иснато в амоняк месо. Ще цъфне и ще върже.  Темата не е за веганството, така че в повече обяснения няма да се впускам по тая тема.

Само ще коментирам нещата отнасящи се до началото на живота и връзката с теретирането на индивида тогава и развитието му после.

Да си представяш, че като промениш генната експресия на един новореден индивид и после след 20-тина години ще го оправиш внезапно, може би с палео-диета, значи да не си на себе си. Също така да мислиш, че ще нанесеш вреди на формирашия се силно невропластичен мозък и после след 20 години ще наваксаш лиспите това е пълна неграмотност, особено за човек, който обича да се хвали с асоциацията си с когнитивната наука и заяви че невронауките му били хоби. Crazy

Е, разбира се, ако един индивид с поразклатено здраве мине на здравословно хранене, физическо натоварване и работи върху себе си, разбира се, че ще има напредък, но със сигурност, това което този човек е можел да бъде ако не бяха го увредили никога няма да се случи.

Все едно да си помислиш, че децата ученици по кунг фу в шао лин можеха да започнат тренинг на 30 години и пак ще псотингат съшия резултат. Или да си въобразяваш, че може да започнеш да свириш на пиано на 30 години и да постигнеш същото, което един човек, който свири от 5 годишем. Точно НИКОГА, няма да стане тая работа. И причината е генната експресия и невроласитичността. Изпуснеш ли влака-изпуснал си го.

И да, по една точка имаме съгласие--няма гаранция, че родения в къщи няма да има никакво увреждане. Точно както няма никава гаранция, че родения в болница няма да бъде увреден. Но, че ще е с нормална флора има доста голяма гаранция. Да не кажа 100%. За разлика от родения в болница, ако са го отнели от майка му да го "стерилизрат", бодат, капят в очите му и хранят с АМ.

Ех, да беше само до бебешкото колонизиране!

Да, наскоро се заговори много за това как човек без нормална флора е половин човек. Обаче не е само до първите седмици на живота. Родените у дома бебета със сигурност ще се наядат с прекрасен пълнозърнест хляб в детството си, което е точно обратното на това, което би трябвало да яде човек. Със сигурност 20-30 IQ точки ще заминат от опитите за веганство, пък дори и без ваксини.

Човек е адаптивен и независимо от детството си винаги може да се прецака или да подобри здравето си. Не е само до началото на живота, далеч не е така. Напротив, това е опасна гледна точка, която може да те накара да се предадеш без бой.

Ето например възрастните редовно си увеждат червата с глутен, е, не са аутисти, но са нервни, подути и пият по пет кафета на ден, иначе изключват. И к'во, за това родилната помощ ли е виновна?

А каква е гаранцията, че домашно роденото цял живот ще е с нормална флора и без увреждания? Точно никаква...

# 583
В края на краищата никой няма гаранция за здраве. Интегрира раните от миналото и гледа да подобри състоянието си. Да, смятам, че човек има цял живот, за да расте напред или да развали направеното, независимо от старта си. Другото са хипотези и "ако баба беше мъжка". Здравето е във взаимодействието със средата, не само с това, което се случва в организма. Пък ще видим колко ми е канцерогенен режимът. Поне не се мъча с праведни пълнозърнести храни.

В края на краищата величието на човека не е в биологията и в механиката на нещата. И със скромна биология могат да се постигнат невъобразими резултати, мисли...Ленин е имал две кила мозък, Пастьор- 1300 грама. И к'во?

Кой ще е по-умен и здрав на 30: кърменото, домашно родено дете, което обаче живее скучно и конвенционално, или човек, който е взел нещата в ръцете си, играе, тренира, храни се така, че се чувства добре. Тялото няма някаква идеална база, към която се завръща, няма "базово състояние на здраве". Всичко му се отразява и се интегрира в него. Така че пилците се броят наесен- кърменето и раждането не са гаранция.

Интересното е, че според някои племена умът на човек не е завършен преди 50 години. Мисля, че са прави. Мозъкът ни не е умът ни. Човешката мисъл и концепции не зависят само от мозъчната дейност, нито само от мозъчните структури. Неграмотно е да мислиш обратното.

Морално-правен въпрос на деня: непълнолетна бременна да има ли право да решава къде да роди? А малолетна? Дали е достатъчно компетентна, за да "прецени риска"? След като законът не й дава право да си сложи силикон преди 18, какво става с правото на избор при раждане?

# 584

Общи условия

Активация на акаунт