Раждане вкъщи 19

• 40 245
  • 798
  •   1
Отговори
# 690

За съжаление това е родната действителност.  Tired  Tired И за съжаление изходът от домашно раждане, независимо дали е планирано или наложено от обстоятелствата, не винаги е благополучен, както се твърди /твърдеше/ в темата. Много ми се иска да видим отнякъде светлина в тунела, която обаче да не от идващият влак.  Tired
само дето раждането и линейката не искат пари, поне на хартия

Не се ли усещате, че вече прекалявате?!  ooooh!
От всяко нещастие ли ще се опитвате да вадите дивиденти за измислената си кауза? И какво общо има Родилница с този случай, за който на всичко отгоре има съмнения, че новороденото е умишлено умъртвено?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1605926

# 691
razel_dazel, остави го Крис
той не е излязал от кошарата заедно със стадото на свободия (лично негов цитат)
простено му е, не е лесно да се стои в отворена кошара
Да  не ме бьркаш сьс себе си?

Ето една тема от форума в полза на домашното раждане
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=287106.0

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 21:36 от Christian

# 692
Хубавото е, че не можеш да имаш "кауза", която засяга свободния избор, при това напълно законен на други хора.  Wink Тук, че имало две фтички,  на които единствения им смисъл в живота е да се бъркат в работите на хора, които не се интересуват от тяхното мнение, не е голям проблем. Да не кажа -абсолютно никакъв. Кучетата/чките си лаят кервана си върви. Laughing

# 693
  • Пловдив
Имайте си каузата, затваряйте си очите за трагичното състояние на здравеопазването, както и за трагичната здравна култура на голяма част от населението и всичко с вас ще бъде наред. Дръжте се извисено и над нещата....но колкото и да се правите, че такива новини не съществуват, вестниците ще продължават да пишат за смърт и в болниците и в къщи. Забранете им на тях да пишат, а не на нас да коментираме. Това е ФОРУМ.

Перси, върви си кервана......през месец-два, нов смъртен случай. И с лай на кучки и без.....върви си.  Tired

# 694
Мда, в Родилница не си сваляме розовите очила! Добре, че си ти еднооката, да ни покажеш верния път.

чудесно
и  къде може ние слепите да видим един анализ по темата?

# 695
Имайте си каузата, затваряйте си очите за трагичното състояние на здравеопазването, както и за трагичната здравна култура на голяма част от населението и всичко с вас ще бъде наред. Дръжте се извисено и над нещата....но колкото и да се правите, че такива новини не съществуват, вестниците ще продължават да пишат за смърт и в болниците и в къщи. Забранете им на тях да пишат, а не на нас да коментираме. Това е ФОРУМ.

Перси, върви си кервана......през месец-два, нов смъртен случай. И с лай на кучки и без.....върви си.  Tired

Много интересно мнение...значи да искаш алтернатива на стандартния пакет "здравеопазване" е "затваряне на очите пред трагичното му състояние"??? Нещо логиката се губи тука...Или идеята е, че трябва да ходим да мрем в болниците, че дано направи впечатление това и променят нещата? Не, мерси.

Не разбирам кой ви пречи да коментирате каквото си искате. Единствено виждам, че вие пречите на нас, като напълно неадекватно сте се нанесли в тази тема, да говорите еднакви и еднакво неверни неща, от две години насам.

А за жалосто смъртите не са на няколко месеца веднъж, а са всеки ден, но не в къщи, а в болниците. Но там са приети за част от живота и не се вдига много шум. А и е много удобно да се излъже, че бебето умряло щото просто така се случило, а не заради хилядите неуместни вмешателства и неуместни ненамеси. И така раят е в болниците а у дома-анатема.

# 696
Мда, в Родилница не си сваляме розовите очила! Добре, че си ти еднооката, да ни покажеш верния път.

чудесно
и  къде може ние слепите да видим един анализ по темата?

Е тъкмо там е проблемът-слепите не могат да виждат. Нито анализи, нито друго. Иначе дсосега дя бяха видяли. Ако не друго, то поне нещата в първа страница на темата-закованите линкове.

# 697
  • Пловдив
Оф Перси. Слез на земята. Не аз, ти/вие се затваряте очите и си мислите, че само с искания ще промените и системата и здравната култура на населението. А, че логиката ти се губи, то е ясно от публикациите ти, няма нужда да го поясняваш. Толкова са ти объркани постовете: болниците, докторите, .....докторите, болниците...... Stop

Аз какво невярно съм писала, че ме цитираш. Или намираш здравната ни система за добра и здравната култура на населението също. Форумът не е България.

И не, не трябва да ходите да мрете в болниците. На никого няма да направи впечатление. В болниците е нормално да се мре, нали така? Ако не умреш сам, ще те умъртвят. Други са начините и подхода, ама активистите освен да мрънкат по форумите, друго не правят.  Whistling

# 698
Сигурна съм, че постовете ми са ти обркани. Иначе щеше да си схванала безкрайно ясното ми мнение, излагано многократно в тази тема. Недоумявам--ти сега се опитваш да ме убедиш, че болниците и здравната ни система, както и здравната култура на населението са на ниско ниво ли? Самата идея, че точно на мен трябва да ми доказваш това и мисълта, че съм на някакво друго мнение е покъртителна. Точно ти, точно в атази тема, след 2 години приказки ми обяняваш ТОВА? Да падладиееш, дет казвала една рускиня. Laughing

Като знаеш подхода, приложи го. Защото съм сигурна, че нищичко не правиш за каузите на здравеопазването и здравната култура, които казваш, че защитаваш. И ти си една форумна активистка, ама по-точно под-форумно, под тематична анти-активистка Laughing Идея нямам за какво се бориш по този начин и какво мислиш, че постигаш. Мистерия ми е. Ние, от своя страна, прилагаме каквото ние смятаме за правилно. Peace

Оф Перси. Слез на земята. Не аз, ти/вие се затваряте очите и си мислите, че само с искания ще промените и системата и здравната култура на населението. А, че логиката ти се губи, то е ясно от публикациите ти, няма нужда да го поясняваш. Толкова са ти объркани постовете: болниците, докторите, .....докторите, болниците...... Stop

Аз какво невярно съм писала, че ме цитираш. Или намираш здравната ни система за добра и здравната култура на населението също. Форумът не е България.

И не, не трябва да ходите да мрете в болниците. На никого няма да направи впечатление. В болниците е нормално да се мре, нали така? Ако не умреш сам, ще те умъртвят. Други са начините и подхода, ама активистите освен да мрънкат по форумите, друго не правят.  Whistling

# 699
  • Пловдив
Перси, вече съм писала, с дете на четири години, съм свикнала да повтарям по 100 пъти едно и също нещо. И това, не го пиша за пръв път.......Иди при Дянков и му кажи, след като си наясно и със здравеопазването и със здравната култура, че трябва да отпусне средства и да осигури акушерка, лекар, апаратура и линейка в готовност до 15-20 минути да стигне до всяка полянка и паланка, където някоя жена е решила да ражда в къщи, защото това е нейното право. И не, в нищо не се опитвам да те убедя, аз съм на това мнение от самото начало и не веднъж съм питала как, КАК си го представяте да стане това с исканията ви, при това състояние на нещата. Отговор, разбира се не получих. ПРАВА, разбрах, че имате, но само това.

Аз, активистка.  #Crazy Наистина яко си объркана. Идеята ми е главите на активистките за естествено раждане, да схванат и гледната точка на останалата част от обществото. Защото аз не съм против раждането в къщи и съм го заявявала не веднъж.....върни се и прочети. Но без подкрепата на голяма част от обществото, без разяснителна кампания, без диалог.....при тези нагласи и при това ниво на здравната култура, да се капсуловаш в затворено кръг и да опяваш как никой не те разбира е несериозно и безотговорно. Особено ако наистина имаш претенции, че се бориш за промени. Но те за нищо не се борят.  Whistling Аз не съм част от Естествено и Родилница, и никога няма да стана, не защото не харесвам идеята, не харесвам лидерите и поведението им. Не харесвам методите, похватите на манипулация, популизма им. За мен те не са нещо по-различно от лекарите, които едно си знаят едно си баят.

Ако нещо пак не ти е ясно, пак мога да напиша сбито експозе, на всичките ми публикации. И пак мога да обясня, защо това не е моята кауза, но нямам нищо против нея. И да, затова пиша по форумите, някой да прочете, пък да взема да използва главата си по предназначение. Няма как да очакваш промени, като разчиташ на една шепа изолирани поддръжници. НИЕ, НИЕ, НИЕ.....освен ние има още много други, които трябва да убедите, че това, което смятате е правилно. И да, знам, че имате ПРАВА. Не ми го казвай на мен. Кажи го на министър Дянков.

Иначе, права си. Нищо не постигам. Дори детето ми схваща по-бързо.  Stop

# 700
Домашното раждане носи своите рискове, точно както болничното носи своите, и е право на една жена да роди в което място си избере. Това, че ти намираш за задлжително условие да има готова линейка, очевидно не задължава никой друг. Твоето разбиране за безопасност не съвпада с това на други хора и не разбирам защо продължаваш да се опитваш да го налагаш така агресивно, както ти каза с повторения по 100 пъти. Аз си представям да стане, както е ставало милиони години на тая планета. По-интересно е ти какво си представяш-че в последните 15-20 г в България е измислен най-добрият начин на раждане, а именно блгарско болнично раждане и всичко извн това е равно на убийство и самоубийство? Еми...извинявам се, но това е комично.Или по-скоро трагично, зависи от гледната точка.

Ако не си активистка значи си трол. Ти си избери кое си, след като 2 години висшиш тук да чукаш канчетата на хората, които НЕ се инетресуват от мнението ти. Аз за себе си имам отговор какво си.

Министър Дянков или който и да е друг министър, папа или султан, не може да отмени правата на жените да раждат където си поискат. И именно затова е ФАКТ, че във всяка точка на света, включително и  България, е разрешено домашното раждане. Затова и не би ми хрумнало да искам  разрешение да изпозлвам законните си права.

Изобщо не ме инетресува кой какво харесвал и нехаресвал, това си е лично право на индивида-харесвай и мрази според волята си, само не чакай да те питам може ли да правя това или онова. Не се боря за права, по простата причина, че вече ги имам. Тази тема, ако не си забелязала, не е за правата някой да роди у дома, а за информация КАК това да стане. Пак да ти подшушна-объркала си темата. Но файда няма да има, вие с детето ти на 4 г си имате общ език, тук стават много сложни нещата вече, нямам надежда за пробив. Не и след като не знаеш в кава тема пишеш и считаш за нужно да ми говориш някакви странни неща, ни в клин ни в ръкав.

Перси, вече съм писала, с дете на четири години, съм свикнала да повтарям по 100 пъти едно и също нещо. И това, не го пиша за пръв път.......Иди при Дянков и му кажи, след като си наясно и със здравеопазването и със здравната култура, че трябва да отпусне средства и да осигури акушерка, лекар, апаратура и линейка в готовност до 15-20 минути да стигне до всяка полянка и паланка, където някоя жена е решила да ражда в къщи, защото това е нейното право. И не, в нищо не се опитвам да те убедя, аз съм на това мнение от самото начало и не веднъж съм питала как, КАК си го представяте да стане това с исканията ви, при това състояние на нещата. Отговор, разбира се не получих. ПРАВА, разбрах, че имате, но само това.

Аз, активистка.  #Crazy Наистина яко си объркана. Идеята ми е главите на активистките за естествено раждане, да схванат и гледната точка на останалата част от обществото. Защото аз не съм против раждането в къщи и съм го заявявала не веднъж.....върни се и прочети. Но без подкрепата на голяма част от обществото, без разяснителна кампания, без диалог.....при тези нагласи и при това ниво на здравната култура, да се капсуловаш в затворено кръг и да опяваш как никой не те разбира е несериозно и безотговорно. Особено ако наистина имаш претенции, че се бориш за промени. Но те за нищо не се борят.  Whistling Аз не съм част от Естествено и Родилница, и никога няма да стана, не защото не харесвам идеята, не харесвам лидерите и поведението им. Не харесвам методите, похватите на манипулация, популизма им. За мен те не са нещо по-различно от лекарите, които едно си знаят едно си баят.

Ако нещо пак не ти е ясно, пак мога да напиша сбито експозе, на всичките ми публикации. И пак мога да обясня, защо това не е моята кауза, но нямам нищо против нея. И да, затова пиша по форумите, някой да прочете, пък да взема да използва главата си по предназначение. Няма как да очакваш промени, като разчиташ на една шепа изолирани поддръжници. НИЕ, НИЕ, НИЕ.....освен ние има още много други, които трябва да убедите, че това, което смятате е правилно. И да, знам, че имате ПРАВА. Не ми го казвай на мен. Кажи го на министър Дянков.

Иначе, права си. Нищо не постигам. Дори детето ми схваща по-бързо.  Stop

# 701
  • Пловдив
persimon давай го по-спокойно. С тези нерви, където и да родиш, дете няма да можеш да гледаш.  Stop И ако обичаш да спреш с обидите. Знам, че като ти свършат аргументите, започваш да ставаш агресивна, но не ти отива на претенциите за възвишеност.  Rolling Eyes

Тук съм, защото явно съм достатъчно наивна, да вярвам, че някой от вас иска промяна. Не, вие не искате това и публикацията ти в прав текст го доказва. Най-накрая един откровен пост от теб.  Peace

Все си мислех, че целта ви не е да раждате апокрифно по къщите си и да го споделяте после в блога на Людмил. Мислех си, че искате регламент и подкрепа за каузата си, така, че всяка жена, дори и от най-затънтения край на страната да може да се възползва от това да роди, където пожелае, но регламентирано, а не само с правото си.  Защото има жени, които искат да родят в къщи, но предпочитат да имат акушерка до себе си.....а и линейка наблизо. Т.е. Искат да има регламент. Но ВАС това не ви интересува. ВИЕ се интересувате само от себе си.

Още веднъж, благодаря ти за откровеността и че показа истинското си лице. Не, че не сме го виждали.....

Съжалявам, но темата е за споделяне на домашни раждания, а не е наръчник, където да обясняват как да стане това домашно раждане. Схващаш разликата, предполагам.  Stop

И какво точно искаш да пробиваш. Вратата, стената.....Стена няма, а вратата е отключена, аз не съм против домашното раждане.....Оф, наистина детето ще разбере, ти не. И не защото е сложно, а защото детето може да мисли с фантазия и разнопосочност, а не като кон с капаци да повтаря едно и също.  Whistling

# 702
# 703
  • Пловдив

Оф, Перси, чети, четииииии......То и аз за това говоря вече втора година. Регламент, промяна на закони.....и т.н. мерки. Иначе знам, че имаш право да си родиш у дома. Peace

Цитат
Комитетът иска съдът да задължи България да промени закона
.....

Е, иди им обясни на БХК, че няма нужда от регламенти и закони, защото ти имаш право да си раждаш където поискаш.  Whistling

# 704

Оф, Перси, чети, четииииии......То и аз за това говоря вече втора година. Регламент, промяна на закони.....и т.н. мерки. Иначе знам, че имаш право да си родиш у дома. Peace

Цитат
Комитетът иска съдът да задължи България да промени закона
.....

Е, иди им обясни на БХК, че няма нужда от регламенти и закони, защото ти имаш право да си раждаш където поискаш.  Whistling

Те, БХК ги знаят тези неща, но ти си пишеш квото ти е кеф...  Laughing
Зная  Stop  прочела си дума по дума, но умишлено изопачава написаното в статията....

Общи условия

Активация на акаунт