Раждане вкъщи 19

• 40 241
  • 798
  •   1
Отговори
# 705
# 706
  • Пловдив
stelt77, статията не съм я писала аз.  Rolling Eyes Какво точно изопачавам. Там изрично се казва, че българката няма право на регламентирано, асистирано раждане в къщи, а не че изобщо няма право на раждане в къщи.  Thinking

Прочети коментарите в DIR-ра / първия линк на Бащатко / и ми кажи, че не съм права за нагласите на обществото и че говоря глупости, като вече втора година казвам, че тези нагласи трябва да се променят.....за да се случи промяна. Не всеки е съгласен данъците му да отиват за плащане на обезщетения, щото някой решил да съди държавата и/или да се правят скъпоструващи промени.....а е така, защото мизерията е повсеместна. Не само в здравеопазването. Много, много работа предстои.  Tired

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 14:52 от razel_dazel

# 707
stelt77, статията не съм я писала аз.  Rolling Eyes Какво точно изопачавам. Там изрично се казва, че българката няма право на регламентирано, асистирано раждане в къщи, а не че изобщо няма право на раждане в къщи.  Thinking

Точно това се казва там...  Laughing  А сега виж ти какво казваш малко по-рано:

Цитат
Комитетът иска съдът да задължи България да промени закона
.....

Е, иди им обясни на БХК, че няма нужда от регламенти и закони, защото ти имаш право да си раждаш където поискаш.  Whistling

Та какво казваш да им обясня на БХК?  Thinking

# 708
  • Пловдив
Ми според Персимон, а и не само според нея, няма нужда от закони и регламенти. Всеки може да си ражда където поиска......Това им обяснете. Или пак не ти е ясно.  Thinking За какво да се съди държавата, като можеш да си раждаш където поискаш.  Rolling Eyes Ти вземи прочети, ама се опитай и да разбереш написаното.  Peace

# 709
Ми според Персимон, а и не само според нея, няма нужда от закони и регламенти. Всеки може да си ражда където поиска......Това им обяснете. Или пак не ти е ясно.  Thinking За какво да се съди държавата, като можеш да си раждаш където поискаш.  Rolling Eyes Ти вземи прочети, ама се опитай и да разбереш написаното.  Peace

Разбирам разбирам аз, пишеш каквото ти е кеф...  Laughing   Който не иска да ражда асистирано не му дреме дали ще се променят законите... И разбира се, че всеки може да ражда, където поиска, но неасистирано... Не виждам БХК да са се объркали и да твърдят друго... Също не виждам да защитават правата на родилките да раждат неасистирано, където си поискат, защото тези права и сега си ги има... БХК ще съдят държавата, заради тези, които искат да раждат асистирано у дома си и това на всеки му е ясно... А че ти имаш някакво желание да се правиш на умна, не е проблем на БХК...  Laughing

# 710
# 711
# 712
Боже, аз  агресивна? Кротка съм като мушица. Laughing Grinning

Значи ако имам неблагоразумието да не искам, като теб, да нарушавам правата на човека, то аз не мога да си гледам децата? Интересно...Е малко просташко изказване, но нищо неконсистентно с досегашните ти изяви, няма удивени.

Не, не си тук за да търсиш промяна, защото ако искаше промяна, щеше да си активистка и да правиш нещо смислено за промяната,към която се стремиш. А ти просто тролиш и заобиколно обиждаш тези,които са в тази тема, защото имат искрен и позитивен инетрес към нея.

Промяната...както е казал Ганди-"бъди промяната,която искаш да видиш в света". Ние това правим. Ние СМЕ промяната,която искаме да видим, инетресуваме се от тази тема,активно я дискутираме и изучаваме и практикуваме на живо. За разлика от теб,която не знам какво искаш, но цялата ти дейност се изразява в писанията ти тук. Страшна работа просто, скоро ще преобърнеш света.

Скоро ще има акушерки за желаещите, защото съвсем скоро България ще бъде осъдена в Страсбург. Не се тревожи. И мисля, че не ти си завела делото, нали? Wink Така че,иди си говори с детето и не се меси в теми, които не те занимават и не си активистка. Истинското ми лице е във всеки мой пост, разлика няма. Твойто фалшиви фразьорства, "ще се правя на добронамерена, но всщност сега ще обясня на несъгласните, че не стават за майки и прочее", не са останали скрити, но някак си не чувствам вътрешен импулс да ти благодаря за това. Както и не благодаря и на другите,като теб, които са излезли да си хвърлят боклука в чужди дворове.

persimon давай го по-спокойно. С тези нерви, където и да родиш, дете няма да можеш да гледаш.  Stop И ако обичаш да спреш с обидите. Знам, че като ти свършат аргументите, започваш да ставаш агресивна, но не ти отива на претенциите за възвишеност.  Rolling Eyes

Тук съм, защото явно съм достатъчно наивна, да вярвам, че някой от вас иска промяна. Не, вие не искате това и публикацията ти в прав текст го доказва. Най-накрая един откровен пост от теб.  Peace

Все си мислех, че целта ви не е да раждате апокрифно по къщите си и да го споделяте после в блога на Людмил. Мислех си, че искате регламент и подкрепа за каузата си, така, че всяка жена, дори и от най-затънтения край на страната да може да се възползва от това да роди, където пожелае, но регламентирано, а не само с правото си.  Защото има жени, които искат да родят в къщи, но предпочитат да имат акушерка до себе си.....а и линейка наблизо. Т.е. Искат да има регламент. Но ВАС това не ви интересува. ВИЕ се интересувате само от себе си.

Още веднъж, благодаря ти за откровеността и че показа истинското си лице. Не, че не сме го виждали.....

Съжалявам, но темата е за споделяне на домашни раждания, а не е наръчник, където да обясняват как да стане това домашно раждане. Схващаш разликата, предполагам.  Stop

И какво точно искаш да пробиваш. Вратата, стената.....Стена няма, а вратата е отключена, аз не съм против домашното раждане.....Оф, наистина детето ще разбере, ти не. И не защото е сложно, а защото детето може да мисли с фантазия и разнопосочност, а не като кон с капаци да повтаря едно и също.  Whistling

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 21:58 от persimon

# 713

Разбирам разбирам аз, пишеш каквото ти е кеф...  Laughing   Който не иска да ражда асистирано не му дреме дали ще се променят законите... И разбира се, че всеки може да ражда, където поиска, но неасистирано... Не виждам БХК да са се объркали и да твърдят друго... Също не виждам да защитават правата на родилките да раждат неасистирано, където си поискат, защото тези права и сега си ги има... БХК ще съдят държавата, заради тези, които искат да раждат асистирано у дома си и това на всеки му е ясно... А че ти имаш някакво желание да се правиш на умна, не е проблем на БХК...  Laughing

Стелт,ако някой 2  години не е разбрал за какво иде реч, дали има файда да му обясняваме същото за милион и сто и осми път? Или сме прекомерни оптимисти? Laughing Joy

# 714
# 715
  • София
Абе оставете ги тези хора в да си раждат където искат, уважете им избора, нали така. Обаче не искам да прозвуча грубо, но само след няколко месеца активно раждане в къщи ще има такива последствия, че самите активисти ще се откажат от идеята си. Нали има една приказка, че кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи.
Иначе момичето днес в сутрешния блок на Бтв ми направи хубаво впечатление, умерена доколкото може да бъде и спокойна, но едни и същи безумни приказки, едни и същи, то и на другата страна едни и същи, абе изобщо тази тема е толкова изчерпана, че...  Laughing

И да коригирам Мег, че сега нея я гледам - аргументите й за домашното раждане, че по-често се виждат водещия домашно раждане с родилка важат с пълна сила и за моя контакт с избрания ми лекар - в началото всеки месец, а след това доста по-често и накрая почти всяка седмица.

OMG - Български хелзински комитет ли е завел делото срещу България?!!!  #Crazy Активистите, една манджа ядете заедно с тези, срещу които се борите уж, да знаете  Sick

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 09:54 от Maidenly

# 716
  • Под кленовите дървета
Преди бяхте сложили този блог на първа страница, след бурята, която се разрази покрай 6 май 2011 г, сега защо е махнат?
http://hurtbyhomebirth.blogspot.com/

Нали все цитираме чужди източници и разкази, нека не е еднозначно, става ли? Нека всеки е запознат с риска от раждане у дома, било то и с акушерка!

# 717
# 718
# 719
и по темата:
ако наистина искате да постигнете нещо, а не само евтин популизъм, сменете малко тактиката
лицето Миглена е достатъчно компроментирано още от преди, за да представлява официално идеята
а използването на БХК още повече, добре знаем тази организация кого защитава обикновено

и сега какво? съдите БГ, тя ще бъде осъдена най-вероятно и парите вместо за обучение на акушерки ще отидат в нечии дълбоки джобове
типично по БГ
 smile3501  smile3501  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт