Ин-витро в Истанбул 5

• 80 342
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Надежда, и аз,докато стигна,вече са се разписали и са ти обяснили. Аз ходя да ме гледат след овуто...е,ако тогава има,си чакам цикъла,за да се види дали се е спукал

И аз така правя. Обикновено сами се пукат.

# 91
Момичета, това да се отиде на преглед в края на цикъла преди ин-витрото е много добра идея, защото както казва Надежда е хубаво да се подсигурим и да няма изненади в Истанбул PeaceОще повече, че на мен проф. Кахраман изрично ми каза, че ще бъда без противозачатъчни преди това.

# 92
 Здравейте ,момичета   bouquet
Истанбул ще го ползвам  само за лекарствата,но пак е нещо.Сега ще пия 1 месец логест и март/април започваме   Praynig
Uporita  може би ще пътуваме сами да закупим Гонал/а.Ще се понаместят нещата,имаме  1 месец .Няма никой в процедура ,за да ми ги  закупи   Confused

# 93
ili, можеш да пробваш да купиш лекарствата и от Одрин или от друг град.

# 94
 Дали?
Навсякъде едни цени ли поддържат.Мисля си ,че там в клиниката ще са най-евтини.Моля ,подскажете.
 Hug

# 95
  • София
 Или,до колкото си спомням от прочетено тук е,че в клиниката ползват някакви отстъпки за лекарствата. Бях останала с впечатление,че от там ще е най-евтино  newsm78

# 96
 ili7372,можеш да ги закупиш от ОДРИН само че с предварителна заявка защото нямат налично количество,на мен ми бяха свършили пуерогона и отидохме имаше само 2,поръчах и на другия ден си ги взех,имах телефона на аптеката ама ще го потърся,но трябва на турски да обесниш в Одрин англ.им куца много,те ги поръчват от ИСТАНБУЛ и им ги носят..)))Доколото си спомням цената беше една и съща,не са като нашите лекарства,на едната аптека една цена на другата аптека друга..)))По принцип човека от аптеката в ОДРИН обесни,че такива лекарства там не се купуват изобщо(за инвитро)

# 97
  • София
Момичета бихте ли ми дали адреса на болницата в, която ходите за ин-витро?

# 98
  • София
Ха,не сме си прехвърлили линковете от старата тема-с адресите, координатите и полезната информация  newsm78

# 99
Права си да,линковете,адресите и всичко от старата тема не е прехвърлено,УПОРИТА голям пропуск ако можеш да го поправиш ще е добре,защото има момичета които влизат за първи път и не са запознати с нищо,винаги прехвърляме всичко...))))Също има момичета които не питат само за мемориял,а имаше доста адреси.Момичета днес се иска прошка,простете ми ако нещо съм съгрешила през  времето когато сме си тука,бъдете здрави и сбъднете мечтата си и не се отказвайте...)))) Hug

# 100
Момичета, аз също мисля, че информираността е много важна, затова, макар и с малко закъснение, и не на първа страница, поствам:

Линк към старите теми:

Тема 4: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=631257.0
Тема 3: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622575.0
Тема 2: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=613250.0
Тема 1: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=438587.0

мейла на Кюбра Бурназ-координаторката на Мемориал хоспитал за чуждестранни пациенти:
kubra.burnaz@memorial.com.tr
сайта на болницата:
http://www.memorial.com.tr/ru

имейла на проф.Леми Ибрахимоглу:
lemi.ibrahimoglu@gmail.com
телефона на Айнур:
Айнур-   00905 33 96 76 708  – сестра, говори български

Anadolu Medical Center
International Services Department
t:            +90 262 678 55 15     
f:            +90 262 654 00 53
c:            +90 533 559 78 18     
e-mail: dilek.inci@anadolusaglik.org

Сайт с хотели:http://www.booking.com/index.bg.html

Сайт с хостели:
http://www.hostelsclub.com/step02_str.php?lang=bg&str=15501& … cy=1&guests=2
http://istanbulapt.com/
http://www.hotelbuyukkeban.com/index3.html

Цени и изследвания :
За изследванията - в болницата предлагат кое може да се направи при тях, като мах. се стремят нещата да са при тях, но трябва да питаме и уточняваме кое е по-изгодно за нас да си направим в България без  да се притесняваме
Признават изследванията от България но трябва да са преведени на турски или английски.
Първичен преглед – 320 ТЛ (турски лири)
ПКК (Hemogram)  – 600 ТЛ
Разчитане на резултати – 300 ТЛ
Спермограма – 115 ТЛ =97 лв
Диагностична хистероскопия – 3 000 ТЛ
Лапароскопия - 3 500 ТЛ
Лапароскопия+хистероскопия 5 300 ТЛ
Кариотип – 900 ТЛ
Пред-имплантационна диагностика – за ембрион – 150 евро и 1500 евро фиксирана сума за над 10 ембриона.
Ко-култивация – 650 евро
ЕЦ с ИКСИ оплождане – 2050 USD
ИКСИ с ИМСИ (ИМСИ винаги се прави с ИКСИ) – 2100 евро (ИМСИ е безплатно)
Инвитро с ИСКИ с микроинжекции – 3051 USD ?????
ИКСИ – 2100 евро (включва самата процедура,прегледи,хормони, пункция, трансфер)
Лекарства – 500 – 1000 евро (зависи от конкретния случай)
Микротесе - 800 евро, първичен преглед при андролог - 290 ТЛ, сонография при мъжа - 890 ТЛ, вторичен преглед - след сонографията и въобще разчитане на резултати - 219 ТЛ

За първичен преглед (295 ТЛ (турски лири)= 248 лв
Хубаво е да има направени изследвания на Prolactin, Free T4,TSH, Hbs Ag, Anti-Hbs, Anti-HCV, Anti HIV I+II, Rubella IgG, Hemogram (ПКК), пълна кръвна картина, кръвна група.  За мъжа Hbs Ag, Anti-HIV I+II, Anti-HCV. Може да не се превеждат ако са на латински,но да се напишат отгоре имената на латински на кого са. Приемат се резултати до три месеца назад. Това е ако веднага ще започвате стимулация !
За първичния преглед без започване на стимулация не са необходими предварителни изследвания. Носете всички ваши изследвания, на вас и на партньора ви -  генетични, спермограми, хормони, епикризи от операции. Хормони не превеждайте на английски или турски, ако не са на латиница напишете с молив острани на наименованиято тяхното лат. наименование. Няма значение на кой ден от цикъла ще отидете за преглед. Не е необходима ПКК и вирусологични , ако не се стартира стимулация!За първичен преглед са по-важни хормони,ЦС на тръби, спермограма, епикризи и др. изследвания,микробиология също не е излишна-дори и за ваше успокоение,  за да може лекарят да добие представа за вашият случай! В деня на първичният преглед се прави спермограма и за това е хубаво да има въздържание от 3 до 5 дни. В  Мемориал се изработва за 3 работни дни, защото се гледа преживяемост на сперматозоидите. По принцип още в деня на първичния преглед те преглежда друг лекар и след това с цялата документация и вече информацията от прегледа направен при тях проф. Кахраман дава експертното си мнение. Така, че за първ. преглед има реално среща с един лекар и професорката. След това те преглежда лекар, а не проф. Тя дава експертно мнение по всички въпроси.  При първо посещение е добре за улеснение и избягване на разминавания да си оформим досие на аглийски - имена, години, от колко време са опитите, какви манипулации са правени до тук - описание на стимулации, ако имаме такива.
Двойката да е на преглед на втори ден от менструалния цикъл – при започване на стимулация, за първичен преглед не важи . В дена на прегледа партньорката се преглежда на ултразвук и дава кръв за изследване на LH, FSH, и Estradiol. При условие,че няма киста и тя се чувства готова, стимулация може да се назначи веднага.
Към клиниката има безплатен паркинг когато сте в нея, но трябва да се вземе карта от регистратурата при стартиране на опита, за да не се заплаща такса за паркинг.
Задължително свидетелство за граждански брак – преведено от фирма (турски или английски), не е необходимо да е легализирано. Необходими са 2 бр.снимки паспорт формат и на двамата. За всички официални  документи в Турция искат снимки.

Валута за плащане :Плащането може да е в турски лири, може и в евро и долари.
Език за комуникация :  Освен Английски,можете да говорите на Френски и Италиански.А ако имате затруднение,потърсете Сабрие.Тя говори Български и работи като медицинска сестра.
За болницата : Трите сгради на Мемориал са блок А, В и С - клиниката е в блок С  на 1 ет.
Влиза се през централния вход на Мемориал и се завива надясно до кафенето, преди него завой в ляво по коридор, след него пак в ляво и веднага в дясно - там са асансьорите за блок С.
В Истанбул не се правят инвитро опити на пациентки над 43 г., както и донорски опити дори и да има пряка родствена връзка между донор и реципиент.
Информация за нощувки и придвижване в Истанбул :
Нужна е карта за магистралата - по целия път има бариери и най-добре да се закупи още на влизане от бензиностанция. Картите работят като дебитни най-евтината 50 ТЛ, всяко минаване е не повече от 5ТЛ, отчита според броя изминати км. 50 ТЛ са достатъчни за две-три пътувания. Картата може да се презареди в банков клон на банката , от която е картата .- добавя се на гишето и те я допълват.
ВЗЕМЕТЕ СИ НАВИГАЦИЯ !

Самолетен транспорт до Истамбул като пример: Пегаус -35 евро заедно с летищни такси, възможност за закупуване в последния момент. Летище Сабиха Гьокчен, на което каца Пегасус - оттам има регулярен бърз автобус за 13 ТЛ. Крайната точка на автобуса е кв.Таксим.
Най-приемлив квартал за отсядане в бизост до Мемориал е Таксим и подрайоните му Мачка, Нишанташъ.
От кв. Таксим се стига за 10 мин. с кола до болницата в кв. Окмейдан. С автобус - ходи се около 15 мин пеш до автогара на пристанището и от там се взема автобус до Окмейдан /така пише на автобуса/, който пътува 30 мин.
От кв. Таксим може да се хване от спирка автобус 54К, който води пък до Перпа в бизост до Мемориал за 20 мин.. Перпа, освен името на спирката е и комплекс като Пловдивския панаир с офиси и магазини. В него може да се ползва асансьора от 8-ми до 2-ри етаж, с което се преодолява денивелацията на улицата при лошо време
Цени на автобусни билети от кв. Таксим до Мемориал 1,5-2ТЛ
с такси от Таксим до Мемориал - 15ТЛ
От  кв.Таксим тръгват автобусите за летище Сабиха Гьокчен
квартал Окмейдънъ – в този квартал се намира болницата. Друг близък квартал  Касъмпаша, но там хотелите не стават, следващ Таксим.
Квартал Аскарай – хотел около 50 евро на вечер., паркинг -  17  ТЛ на вечер
кв.Лалели - близо до Аксарай
хотел Боюк Кебан 50евро двойна стая + закуска, паркинг 17ТЛ на денонощие
около хотела има ресторантчета с прилични цени, близо е до метрото и Капалъто
с кола до Мемориал около20 мин. в зависимост от задръстванията или с метрото.

Блогът на Сладунче: http://sladunche.blogspot.com/

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 11:31 от .Надежда.

# 101
Дали?
Навсякъде едни цени ли поддържат.Мисля си ,че там в клиниката ще са най-евтини.Моля ,подскажете.
 Hug
-------------------
ili7372, аз като бях в Мемориал за процедура и когато ми изписаха лекарствата, Кюбра ми даде цените на лекарствата ако ги купя от аптека и ако ги купя от доставчика в болницата, като от техния доставчик идваха на половин цена. Не мога със сигурност да твърдя какви ще са цените в аптеките в Одрин, но това, което знам от Кюбра е, че е на 50% по-евтино ако се купят от Мемориал.
Във всички случаи е по-изгодно да си гивземеш от там, дори да отидете с кола ще дадете 100-150 лева за път, но ще спестиш много повече, отколкото ако си ги купиш от Бг.

Надежда, благодаря за прехвърлената информация, аз в неделя нямам възможност да влизам във форума и тази сутрин видях, че си копирала данните. Смятам, че е добре новите момичета да попрочетат постовете от старите теми, защото там има доста подробни обяснения за много неща, които могат да са им полезни, но ако копираме изцяло всичко полезно ще напълним и тази тема с информация, която вече сме написали, та в този смисъл чудесно е, че си дала линкове към старите теми.  Hug  bouquet

Адресът на Мемориал е:
Memorial hospital
Piyalepasa Bulvari 34385
Okmeydani /квартал Окмейданъ/
Istanbul

Ако ходите до болницата с такси е достатъчно да кажете на шофьора: "Окмейданъ - Мемориал хастанеси" и ще ви закарат без проблем!

Тук съм качила снимки от болницата: http://uporita.snimka.bg/travel/istanbul-01-2012.648438

Ако някой се интересува от нещо конкретно ще помагаме с удоволствие!

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 10:47 от Uporita

# 102
Само малка корекция- има промяна в цените на Мемориал- първичния преглед е вече 320 тл, диагностична хистероскопия 3000 тл, оперативна лапароскопия 3500 тл, ако се правят двете заедно цената в пакет е 5300 тл. Това са цени, дадени ми от Кюбра миналата седмица.

# 103
Блумхен, какво стана на прегледа в Мемориал, как мина, какво каза Кахраман, наред ли е всичко? Тук нали те бяха вкарали в някакви филми преди тръгване.... Дано всичко да е наред!

# 104
 Uporita ,  решихме Simple Smile  - ще ходим 3-та на уикенд в Истанбул към края на месеца Grinning

Пуснах паспортите днес,така че...Само преди това трябва да се свържа с тях да уговорим лекарствата.
А за таксито -от къде и колко струва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт