Баба Марта идва вече със здраве да ориса априлското човече!

• 43 627
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
За водата - не съм давала и не мисля да давам. Сина ми не искаше да пие вода до 1- 1 1/2 години. Малко се бях позакахърила, но детето само си показва кога е готово!

# 61
Аз пък давах вода, колкото да си изплакне устичката, но това не пречише да и побелява отвътре устата и да има афти, които са много болезнени.

# 62
духи пухи, как мислиш да процедираш в болницата? Знам, че първите дни бебето може и да не яде много и коластрата му стига. Като родих сина ми тренирахме кърмене още от болницата, но малкия се нервеше, защото явно имаше само коластра, а кърмата ми дойде след 3 дни в къщи. При теб как беше? Как мислиш да процедираш в болницата още?

# 63
Здравейте и от мен. Аз съм нова мама тук и термина ми е за 08,04,2012 г. и чакам момченце. Много ще съм благодарна на мамите, които могат да кажат няколко думи за 1-ва АГ болница Света София. Аз там мисля да раждам, защото живея на близо.
Благодаря ви предварително.
Аз ще раждам в ТК и първия път съм раждала там. Кога ти е термина?

# 64
Аз пък не съм давала вода на сина си до в момента в който не започнах да го захранвам, но и тогава той я отказваше, горе долу пропи вода след годинка...кърмехме се до 2 годинки
Предната кърма утолява жаждата, така че няма от какво човек толкоз да се претиснява. А относно това как са ни гледали нас, като сме били малки , мога да кажа само че се е считало за нормално след 6-тия месец да се дава на детето грис, който пък сега се счита за достатъчно силен алерген, спомням как майка ми слагаше мед на биберона на сестра ми, че да не го плюе, а мед се дава въобще след 2-рата годинка щото съдържа спори, които дразнят стомахчето, аз лично предпочитам да съм добре информирана и на база на информацията да взимам решения относно децата си. Рабира се и от сестра ми човек излезе:), но нали пък всички се стремим да дадем най доброто на децата си... На никой не налагам мнението си, само бих ви посъветвала преди да решите какво да правите, да прочетете малко повече инфо, толкова много медицински енциклопедии има сега, абсолютно достъпни...а относно кърменето, в нашия си форум, има мами консултанти които знаят много по въпроса...

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 12:29 от nellson

# 65
Аз пък не съм давала вода на сина си до в момента в който не започнах да го захранвам, но и тогава той я отказваше, горе долу пропи вода след годинка...кърмехме се до 2 годинки
Предната кърма утолява жаждата, така че няма от какво човек толкоз да се претиснява. А относно това как са ни гледали нас, като сме били малки , мога да кажа само че се е считало за нормално след 6-тия месец да се дава на детето грис, който пък сега се счита за достатъчно силен алерген, спомням как майка ми слагаше мед на биберона на сестра ми, че да не го плюе, а мед се дава въобще след 2-рата годинка щото съдържа спори, които дразнят стомахчето, аз лично предпочитам да съм добре информирана и на база на информацията да взимам решения относно децата си. Рабира се и от сестра ми човек излезе:), но нали пък всички се стремим да дадем най доброто на децата си... На никой не налагам мнението си, само бих ви посъветвала преди да решите какво да правите, да прочетете малко повече инфо, толкова много медицински енциклопедии има сега, абсолютно достъпни...а относно кърменето, в нашия си форум, мами консултанти които знаят много по въпроса...
Peace

# 66
  • София
Aз също не мисля да давам вода. И понеже съм на вълна подготовка за кърмене, преди малко  четох това. Изключително полезно , точно по този въпрос :   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73979.0

# 67
а относно болницата, ако детето е при теб през цялото време, то коластрата му е достатъчна. И на мен ми слезе кърмата на третия ден, но пък преди това Иван си висеше на цицата почти непрекъснато...в бг обаче с това три часово хранене, дохранване, незнам как човек да процедира

# 68
 Аз ще раждам в ТК и първия път съм раждала там. Кога ти е термина?
[/quote]
Термина ми е за 08,04,2012. Още не съм си избрала екип. Даже много се колебая дали изобщо да избирам екип. За сега бременността ми преминава успешно, нямам никакви проблеми. Освен, че бебчо все още не се е обърнал, но на 23,02,2012 съм на преглед и ще видим какво става с него.

# 69
Здравейте на всички в новата темичка  Hug
Много е слънчева и хубава, носи пролетно настроение - браво на момичетата, които са се постарали  newsm51 Дано я изпълним само с хубави новини и преживявания  Laughing

Аз пък да ви споделя, че напоследък сякаш ме е хванала сънна болест - снощи съм спала 11 часа, като вчера спах и следобед, предната вечер пак откарах 10-11 часа.  Shocked Направо не знам какво става - тези дни съм като парцал, а общо взето само лежа по цял ден и гледам филмчета, само привечер ставам, за да сготвя нещо  Rolling Eyes Освен това много взе да ме боли гърба и кръста, бебка много ми тежи през нощта като се обръщам в леглото и тази обща умора...чудя се дали това не са признаци за скорошно раждане ???  newsm78 Дано да не е така, искам да устискам поне до 38-ма седмица...  Praynig

Да ви питам и още нещо - смятам вече да се захващам с прането на дрешките  prostor После мисля да ги вакумирам, за да не хващат прахоляци и да си стоят чистички. Но дилемата ми е дали направо да ги гладя сега и да ги вакумирам или пък сега само да ги изпера, а гладенето да оставя за накрая - нали целта на гладенето е да ги дезинфекцира (т.е. да ги гладя малко преди употреба, за да см сигурна, че всичко е ОК)?  newsm78

Syni.Popova , и аз мисля да раждам в Тина Киркова, живот и здраве  Peace Моят термин е на 15.04, ама то никога не се знае...  Laughing
Hadji, кофти това с тези неразположения, дано скоро ти минат  Praynig

Лек и усмихнат ден на всички   bouquet

# 70
И аз в последно време много спя, и все ми се спи, ама така ми минава по-бързо времето Simple Smile

Снощи си легнах в 1ч и станах днес в 11ч. Иначе слетобеда сигурно отново ще поспя 1-2 часа.

# 71
И аз постоянно спя и постоянно ми се спи. Но всяка нощ се будя в 4 часа, защото бебето постоянно мърда и после заспивам чак в 9 часа. Но по-добре да не се притесняваме. Аз на 23-ти съм на консултация и ще видим дали бебо се е обърнал, но ако не е ще насрочим секцио.

# 72
Andromeda_84, може и да се засечем в ТК да раждаме, ама като гледам ти великденско бебче си раждаш:)))

# 73
  • sofia
А аз от 2 нощи не съм мигнала. Tired
Ту наляво се обръщам, ту надясно, но все не ми е удобно...бебето започва да рита, имам чувството, че го притискам, знам ли.... Sad И не мога буквално да си намеря удобна поза за сън...Аз по принцип преди си спях по гръб, но сега не мога и ми е много кофти...Слагате ли си възглавници и помагат ли? Tired Незнам какво да правя вече, а съм като зомби...А и имам усещането, че коремът ми се втвърдява именно, когато лежа настрани. Tired
Иначе при мен контракциите са все повече на ден, предимно сутрин или вечер...и никак не ми е спокойно поради този факт.
Да ви питам секрета, който вземат за МБ дали го проверяват за изтичане на околоплодни води? newsm78

# 74
Не се прави проверка на секрета. Аз правих тест за околоплодни води.

Аз спя с възглавничка и си я завъртам, като се завъртам и аз, но 2 вечери се събуждам легнала по гръб, което е нетипично за мен. Аз вечер ставам пред 2 до 3 часа за тоалетната.

Общи условия

Активация на акаунт