Баба Марта идва вече със здраве да ориса априлското човече!

• 43 800
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте тумбачета Hug

Някой беше писал да се пазим от новия грип... е да ви се оплача - не се опазихме. Миналия четвъртък каката вдигнала температура в градината и привикали по спешност мъжа ми... Четвъртъка беше общо взето добре - температура, ама се повлияваше от лекарствата... В петък вече я боляха и ушите и хайде на антибиотик ...  и като че ли това не стигаше, ами и вдигна до 40-41  #Cussing out И се започна - оцет, мед на крачетата, студен чаршаф и какво ли още не. Към 2 през нощта свалихме температурата и така до другата сутрин... В събота - температура почти нямаше но към обяда започна кръвоизлив от носа. Звънях 2х на личната ... без резултат  #2gunfire. Справихме се и с това  Whistling. През нощта спахме за първи път горе-долу спокойно... Неделя сутринта всичко беше наред и към обяд решихме да я изведем за малко, че вече всички бяхме луднали вкъщи ... и защо ли ни трябваше - в понеделник отново каката се събуди с почти 39. Хайде на доктор отново, смяна на лекарствата и за капак ... вече ме беше заразила и мен  #Crazy. Та вчера и двете пазихме леглото. Днес вече детенце е добре, а аз се боря да не вдигна над 38.5-39... Praynig А бебка рита ли рита  Peace Само се моля всичко е нея да е наред  Praynig В петък сме при доки и на запис, та дано до тогава вече сме се стабилизирали.  Praynig

# 91
Охххх...докато не пишете, не пишете и изведнъж не мога да сваря да изчета всичко....
За козметиката се зачудих дали да не взема някоя био накрая, инъче за сега съм решила Бюбхен да ползваме.
За кърменето и водата...Коластрата е достатъчна за новороденото, но в болниците, където бебето не е с теб в стаята е изключено да му стига, при положение, че я приема чак през 3 часа. Инъче, четох че това е идеалната му храна за първите дни на малкото стомахче. Водичка мисля да му предложа, ако пие- ще пие, ако не- не. Ще се пробваме и ще разберем.
anicka.bg една колежка от уни-то сега роди близнаци. Спукал се мехура на едното бебче и изтекли половината води. Приели я в болницата и на по-следващия ден изкарали бебоците. 43 дни преди термина я направиха секцио, инъче бяха определили дата към 15 дена преди него. Че четох за поетапното изтичане, какво са ти казали и може тази информация да ти е полезна, все някак си Simple Smile

# 92
духи пухи, как мислиш да процедираш в болницата? Знам, че първите дни бебето може и да не яде много и коластрата му стига. Като родих сина ми тренирахме кърмене още от болницата, но малкия се нервеше, защото явно имаше само коластра, а кърмата ми дойде след 3 дни в къщи. При теб как беше? Как мислиш да процедираш в болницата още?
В болницата - както и предния път - само цици и нищо друго Simple Smile При най-малкото примрънкване пъхах в устата  Laughing .. докато се усетя как точно става.. и за 3 дни наддаде с 300 гр  Shocked - всичко, което беше смъкнал след раждането, че и отгоре Simple Smile Simple Smile Simple Smile
В началото стомахчето на бебето е съвсем мъничко - и 1-2 лъжички коластра са му достатъчни за хранене.. Постепенно си слиза и преходното мляко (едно такова като портокалов сок).. И количеството се увеличава според потреблението - т.е. колкото повече суче и расте бебето, толкова повече гърдите произвеждат..
Така че нервенето е идвало не толкова от нямането, колкото от неефективното засукване и захващане на зърното.. Ама в началото винаги има период на учене и адаптация.

# 93
Благодаря за пролетната темичка, да сме здрави и щастливи тумбачета, да посрещнем и следващата тема все още 3в1 и 2в1 Hug  bouquet
ysmivkata e удължената жълтеница при бебетата не се дължи на това дали е кърмено или не, а и на други показатели - недоносеност, проблеми при самото раждане, ДЦП и прочие. Моето дете имаше проблеми при раждането и един месец не му мина жълтеницата, че и повече, дадоха му четвъртинка хапченце, наложи се да спра да го кърмя за 3дни от гърдата си, да се цедя и да я преварявам като му я давам, за да може да му отмине жълтеницата.
ReniM стискам палци бързо да ти мине този вирус Hug че е ужасен

# 94
Duhi_puhi, мисля и аз така да се понапъна този път, че срамота е да имам "стаж", а да не се опитам:)))) Първият път още не знаех какво става и то с това нервно малко бебе, което гледах като извънземно. Само мрънкаше, а коликите му бяха започнали още в болницата. После нямахме проблеми с кърменето. Сучеше като прахосмукачка, а аз бях като вампир - по цяла нощ и денем се разхождах само по сутиен, добре че беше жега. Спането беше екстра, заспивах като го кърмех.  До средата на третия месец яки колики, които се притъпяваха само с гърда, че залъгалка не искаше. То сега на бебето не мисля и да му давам залъгалка, но да не се заклевам:))

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 17:00 от iasdre

# 95
Благодаря за пролетната темичка, да сме здрави и щастливи тумбачета, да посрещнем и следващата тема все още 3в1 и 2в1 Hug  bouquet
ysmivkata e удължената жълтеница при бебетата не се дължи на това дали е кърмено или не, а и на други показатели - недоносеност, проблеми при самото раждане, ДЦП и прочие. Моето дете имаше проблеми при раждането и един месец не му мина жълтеницата, че и повече, дадоха му четвъртинка хапченце, наложи се да спра да го кърмя за 3дни от гърдата си, да се цедя и да я преварявам като му я давам, за да може да му отмине жълтеницата.
ReniM стискам палци бързо да ти мине този вирус Hug че е ужасен
Лагуна не е точно така, детето ми се роди 5 дни преди термин 3050 абсолютно доносен и в много добро здраве. Само че тогава , преди 11 год., педиатърката ми каза ще даваш сладка вода, да пие колкото може. Да детео пиеше, ама после кърма не искаше, защото нали се сещаш че от шишето е по лесно. И когато на 3 тата седмица дойде ЛЛ се видя в приключение, детето недохранено, не качва, и трябваше да минем на АМ, така че не е от това което казваш, е поне при нас е така Laughing

# 96
момичета днес бях на ЖК и бебчо е ок.2200кг  Laughing Засега се очертава нормално раждане и мнооого се радвам.Хич не искам да ме "режат"  Rolling Eyes Само че не спомена нищо за следенето на тоновете на бебето.Доколкото съм чувала се ходи през деветия месец задължително.Или не съм разбрала правилно  newsm78 .А може и да е рано още и за тва да не ми казва.Важното е че малкия си е наред и е главично и още малко ни остана  Heart Eyes .А някой беше споменал за серията на "Бочко".Днес разгледах сайта им и има много интересни неща(като течна пудра и няколко вида билкови сапуни,които мисля да ползвам за миене на дупе),мисля да го пробваме,дано да се понесе добре,а и е на никаква цена в сравнение с другите бебешки козметики и няма да те е яд че си дал сумати пари занищо.

# 97

anicka.bg една колежка от уни-то сега роди близнаци. Спукал се мехура на едното бебче и изтекли половината води. Приели я в болницата и на по-следващия ден изкарали бебоците. 43 дни преди термина я направиха секцио, инъче бяха определили дата към 15 дена преди него. Че четох за поетапното изтичане, какво са ти казали и може тази информация да ти е полезна, все някак си Simple Smile

При мен мехура на момченцето е пропукан. Това го установихме още на 4.02. Над него е разположено момиченцето и допълнително го притиска. Така че спука ли се ще се разбере. Отделно от 18.02 се знае, че и шийка нямам, от 2см е изчезнала напълно. Изобщо много е весело. Старая се да не стоя права и да лежа. За момента целта е март месец.
Все още не съм отишла в Майчин дом. Мислех да се срещам с д-р Дяволов, но се отказах, че ще ме приеме в Патология. Ако устискам до март ще отида на среща с него, ако почне раздане този месец - обаждам се за линейка и по спешност.

# 98
Аничка, д-р Дяволов ли ще те изражда? На мен много ми го препоръчаха преди време, заедно с още трима лекари, ама като му видях снимката и не ми стана симпатичен и реших да се доверя на Нашар.

# 99
Към него ме насочиха, аз не познавам нито един лекар в тази болница. Само един път съм ходила и то за среща с д-р Начев в ендокринологията.

# 100
Много го хвалят като специалист, мо твърдят, че бил голям чешит по характер.

# 101
   Здравейте мамчета, много благодаря на г-ца Димитрова и на всички, които се включиха с коментар относно моя проблем. Много ми помогнахте  newsm51

Относно водата - аз бях от тези, които предлагаха няколко пъти вода и чай (против колики), но малката категорично отказваше. Дори след като минахме на АМ пак не искаше вода - пропи доста след годинката. Биберон-залъгалка също не искаше, но аз й я набутах зорлен когато беше на около 2 месеца, защото започна да си лапа ръцете. Резултат: - смука залъгалка 2 дни и се напълни с афти (доки каза че е от нея). Та така изкарахме и без залъгалка - не я потърси повече. Сега съм купила една залъгалка за всеки случай, че нищо не се знае  smile3541 Може това бебе да иска. И вие ще се убедите, че всяко бебе е различно и си има собствени предпочитания - не може всички да са "по книга" и да харесват едни и същи неща.

За тежката физиологична жълтеница може да има и друга причина - ако бебето вземе кръвната група на тати, а не тази на мама. Аз съм карала много тежка жълтеница и дори съм била в кувьоз, а дъщеря ми е с моята кръвна група (и резус фактор) и не е имала никакви проблеми.

ReniM бързо да оздравявате  Praynig

anichka.bs, стискай още малко, мила. Една приятелка роди близначки наскоро. Доктора беше казал, че след 34-та вече може да се раждат, но се оказа, че са дребнички, та ги чакаха да станат поне по 2 кг.

Целувки на всички и да се надяваме, че поне до края на темата ще устискаме. Но все пак през март много от нас влизат в 9-ия месец така, че няма да е необичайно ако пак започнат да се появяват бебешоци  newsm30

# 102
Belanka, една приятелка ме записа и нямам представа как става  Embarassed  Но предполагам, че на който и телефон да звъннеш все ще те пренасочат  Peace За утре едва ли има места, защото аз съм била 10та, а приемат по 11 бъдещи мами. Ако имаш някакви въпроси, пиши да ги задам. Аз после ще разкажа подробно  Peace

# 103
Здравейте момичета, тази вечер не се чувствам добре - имам главоболие,болки в мускули и стави, а Т е 37.5; Не ми е удобно да се обадя на доки в този час - на какви лекарства имаме право?Моля, за вашите съвети!

# 104
Изпий един парацетамол, но на таблетка. И си следи температурата. Преди да легнеш я измери отново. Можеш до 3 парацетамола на ден да пиеш. Добре е и при личния лекар да отидеш, не се знае как ще се развие болестта, а сега не е най-подходящия момент за боледуване.

Общи условия

Активация на акаунт