Отговори
# 135
Аз пък не искам да се променя списъка, искам да си седят всичките 200+ бебета, защото ми носят само хубави спомени за това как посрещнахме всяко едно от тях и как бяхме най-многобройната група.
Ако искате направете нов с активните, който да се добави някъде там на първа страница, но ми е жал да променяме бройката надолу. Плюс, че има новодошли мами, които не съм успяла да запиша. Предпочитам така да се актуализира списъка.
Диди,ако и тук имаше бутон like щях да го натисна 1000 пъти.За мен е пълна глупост да се трият хора от списъка.Този списък носи много приятни спомени на повечето от нас и ще е много жалко да се промени.

# 136
Момичета, преживяхме заедно бременността си , а вече и едната година от раждането на децата ни. Според мен няма смисъл да се трие нищо, та кой трие историята..
Аз пиша във фейсбук, защото там става по-бързо всичко. Направих си профил само заради групичката ни. Ще копирам тук казаното от мен там:
"Почвам да се дразня. Май вече в повече ни идва седенето вкъщи. Който иска да си пише където иска. Ще трием, глупости. Така добре си е темата във форума, какво като е мудна - да си я поддържат там пишещите/четящите. Форми за комуникация колкото щеш, както и хора разни. На мен тук си ми харесва и само да сте посмели да ме изгоните".
Всеки има право на мнение, и да го изразява където иска.
Хубав ден ви пожелавам. Ние си имаме страхотно слънце от сутринта.

# 137
  • España (Плевен)
Здравейте,
Да ви кажа аз предложих това с редактирането на списъка, но само го предложих. Щом не ви допада, няма проблем. Но наистина тези които са се преместили в другите теми няма смисъл да стоят. Ноо смятам, че мнозинството си каза думата и няма да нарушаваме това.  Peace   Все пак всеки е с мнение и решава сам къде му е най-удобно да пише. Извинявам се, че ви притесних така..  Praynig Hug Blush

А за съня, Амабилис ние сме като вас. Тази нощ беше една много кошмарна и прекалено дълга за мен. Въртене, извиване, мрънкане, ставане за минутка и после вече е заспала.. и т.н. Нещо ужасно е при нас. Много тежко изживяваме този растеж. А през деня сме като вас, Ройс. Един път спим - по час, час и половина. През останалото време търкане яко на учи, нос, уши. Мрънкане, реване...  ама не ще да заспива. Сутрин ставаме около 7-8ч., а вечер ляга 20:30ч.

# 138
  • Сопот, Пловдив
При нас, за съжаление, през последните дни се наблюдава и нощно събуждане  Sad . Събужда се към 3-4-5-6 и повече не иска да стои сам в леглото. Пробвам да приспя и да го върна обратно, но като се усети, че го местя, надава вой. И остава да спи при мен до сутринта, което въобще не ми харесва и ще се свикнем така на "стари години", при положение, че откакто е роден си спеше по цяла нощ сам в леглото си. Решила съм, че може да  ми коства много рев и нерви, но скоро ще започна да го оставям да си плаче в леглото и да се научи, че няма да спи при мен.

# 139
  • Бургас/Пз
ДУ, еееххх, че ми липсваше това обръщение! Спомняте ли си в началото как се появиха тези обръщения и колко се забавлявахме с това!
Споделям всичко , което се каза до тук, въпреки че в няколко поста по напред бях писала, че много от момичетата и децата не ми говорят нищо, но въпреки това в един момент макар и доста оттдавна те са били част от темата ни, така че винаги ще сме едно цяло.  Hug
Сега като гледам списъка ни в августовската тема от преди повече от три години, ми всички си стоят на първата страничка въпреки че пишат само 5-6 майки.
То по същата логика, тези които не пишат във ФБ, като например тези които са тук във форума, дайте сега да ги изтрием от там. Ми няма как да стане естествено.

Роис, въпреки че, вече трета седмица се мъчим със спането, все има нощи, в които се събужда и доста си поплаква. Тази нощ е такъв пример, плака от 4ч до 5.30ч , ММ накрая вече почна да пуфти и отнесе едно навикване, но не се поддадох. Та като заспа в 5.30 спа до 8ч без да мръдне.

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 10:01 от ani_d

# 140
  • sofia
За нощното спане си признавам, че Емо го научих като се размрънка нещо веднага да го взема и да го нося, за да не буди баткото и таткото. Но вече не издържах и преди 2-3 седмици реших, че така не може да продължава. Той толкова беше свикнал да спи на ръце, че само като усети, че го слагам в леглото и веднага надуваше гайдата. Бях се превърнала в зомби направо. Затова го оставих няколко нощи да си пореве порядъчно в леглото без да ставам и да го взимам и, о, чудо, сега спи по цяла нощ. Може да се пробуди, но аз оставам желязна - не му обръщам внимание. Вярно, е че сега не му никнат зъби, като тръгнат кътниците ще видим как ще сме.
Иначе през деня спи два пъти все още. Като някой ден пропуска единия сън. Вече с нетърпение чакам да мине на еднократно спане, че ми писна това приспиване.

А колкото до триенето на неактивните пишещи, вече е казано, че не е нужно. Ето например аз си намерих дружка за разходки именно от тук. Оказахме се и съседки. Тя не влиза във форума, не пише и във ФБ. Но не мисля, че трябва да се изтрива от списък. Просто няма да й честитя РД на детето тук, защото няма смисъл, щом не чете. Ще й го честитя по друг начин. Peace

# 141
Здравейте мамчета Simple Smile,

Аз не пиша често, но пък ви следя редовно с интерес. По  въпроса за спането поставен от Ройс мога да споделя, че и ние спим малко през деня. По около 30 мин. два пъти на ден, но често и по-малко. През нощта спи почти непробудно  около 11ч. От както Ивет проходи не може да спи и навън, тъй като любопитството към света е по-силно от всичко Grinning. За съжаление липсата на дневен сън натоварва и двете ни.
 Хубав ден на всички   bouquet

# 142
  • Бургас/Пз
Затова го оставих няколко нощи да си пореве порядъчно в леглото без да ставам и да го взимам и, о, чудо, сега спи по цяла нощ. Може да се пробуди, но аз оставам желязна - не му обръщам внимание.

Оф, Мирта, благодаря, че сподели, да се успокоя, че не съм само аз дето си оставям детето да реве Simple Smile)))

# 143
  • София/Варна
Rois, това за неистовия рев е от 1,5 месец, откакто изби първото и второто зъбче едно след друго. Засега нямаме други зъбчета. Тя от петия месец се будеше в 1-3-6, за да суче, но си заспиваше спокойно в кошарата и не ми тежеше толкова.
Пу-пу миналата нощ се събуди само в 1 да яде и после чак в 6 и до 8 си доспа при мен.
За съжаление не мога да я оставя да плаче, защото като истинско теле се инати и не млъква - пробвала съм - 15 минути нон-стоп як рев, само се дави, поема си въздух и пак. Не можах да я изтрая повече и оттогава не съм повторила, при нея не върви...

# 144
  • Сопот, Пловдив
Затова го оставих няколко нощи да си пореве порядъчно в леглото без да ставам и да го взимам и, о, чудо, сега спи по цяла нощ. Може да се пробуди, но аз оставам желязна - не му обръщам внимание.

Оф, Мирта, благодаря, че сподели, да се успокоя, че не съм само аз дето си оставям детето да реве Simple Smile)))

О, и аз мисля да приложа тази практика, че сега ако тръгна на работа може да спя и в друга стая, но и като цяло не одобрявам много детето да спи в леглото на родителите, въпрос на виждане.  Peace Но и Мартин си е теленце, днес сутринта към 10 му се спеше много, реших че ще го пробвам така да заспи, без да приспивам, да го оставя сам в леглото и стаята, 30 минути рев, накрая си заклещи крака между решетките и като отидох при него съвсем се отказа от сън. Сега заспа в 12 и преди малко се събуди - 40 минути сън, който подозирам, че ще ни е единствения за деня.

# 145
Майките на Телци,радвайте се, че не са Овни Simple Smile Тогава щяхте да разберете що е то инат Simple Smile

# 146
pepito21, какво е МП  newsm78 ? Има ли запек, защото ако има може и да е от малкото прием на течности, но ако си е ОК значи няма проблем  Simple Smile
Ох, как ме караш да се замисля. В момента не, но понякога имаме "кюфтенца" в пам. Или една по-твърда част и нормалната си само в първия пам.
МП - месно пюре Simple Smile

А, да попитам сокове/чайчета давате ли, и кога? Аз не съм давала до сега, по принцип съм против соковете, не виждам смисъл от тях, но пък ако трябва да увеличим течностите, бих се прежалила и дала.   Whistling Друг е въпроса как ще се приеме.

Честит рожден ден, на порасналото Еми! Да е жива и здрава!   nbirthday

Личи си, че не ги ползваме  Blush ... дори съкращението не ми е познато.
Благодаря за уточнението!

# 147
Майките на Телци,радвайте се, че не са Овни Simple Smile Тогава щяхте да разберете що е то инат Simple Smile
хаха не си мисли, че всичко при нас е мед и рози, все пак и те са рогати добичета  Joy

Ние също имаме проблем с късното лягане, но се надявам след две поредни среднощни лягания в 23.30 днес да сме навреме в леглото, за да се класирам за рубриката "И аз съм човек" и да опъна крака пред някое филмче.

pepito21, какво е МП  newsm78 ? Има ли запек, защото ако има може и да е от малкото прием на течности, но ако си е ОК значи няма проблем  Simple Smile
Ох, как ме караш да се замисля. В момента не, но понякога имаме "кюфтенца" в пам. Или една по-твърда част и нормалната си само в първия пам.
МП - месно пюре Simple Smile

А, да попитам сокове/чайчета давате ли, и кога? Аз не съм давала до сега, по принцип съм против соковете, не виждам смисъл от тях, но пък ако трябва да увеличим течностите, бих се прежалила и дала.   Whistling Друг е въпроса как ще се приеме.

Честит рожден ден, на порасналото Еми! Да е жива и здрава!   nbirthday

Личи си, че не ги ползваме  Blush ... дори съкращението не ми е познато.
Благодаря за уточнението!
Как така не ги ползвате? Не яде ли месо?

# 148
ДВ . Нашата кака пак ни донесе вирусче от училище и сега Ивето е с водниста хрема.  Цяла нощ се дави и не можа да спи добре. Сутринта й прочистих нослето с физиологичен разтвор и после й накапах по една капка сребърна вода , на обяд и преди да си легне вечерта повторихме процедурата и за сега й е добре нослето . Ще видим тази вечер  как ще е. За първи път ползвам сребърна вода , някоя мама има ли опит с прилагането й ?

хаха не си мисли, че всичко при нас е мед и рози, все пак и те са рогати добичета  Joy

Ние също имаме проблем с късното лягане, но се надявам след две поредни среднощни лягания в 23.30 днес да сме навреме в леглото, за да се класирам за рубриката "И аз съм човек" и да опъна крака пред някое филмче.

Joy Joy и аз нямам търпение да дойде тази част от деня. Въпреки , че от както си имам детегледачка страшно си починах , а и Ива си ляга рано към 8 часа , та нямам много право да се оплаквам.

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 21:11 от Adriya

# 149
  • Сопот, Пловдив
Чак ме замислихте и аз дали да не си дръпна някой филм, не помня откога не съм гледала, гледам само каквото случайно засеча по ТВ, само един сериал свалям да гледам на компютъра.

Общи условия

Активация на акаунт