Отговори
# 120
  • Сопот, Пловдив
Ама ще има триене на непишещите ли? Аз рядко се обаждам тук, но пиша във фейсбук и после да повтарям тук същите въпроси, някак си не ми се ще.

Сокове и чайове не давам. Пробвала съм и двете няколко пъти в различни периоди, не му харесват. Пие вода, не в голямо количество, но допреди месец-два тотално ми отказваше всякакви течности, така че го броя успех.

# 121
Привет!
При нас се случиха едни неприятности, дано скоро да има светлина в тунела. Вече само здраве си пожелавам и не ми се правят планове, каквото дойде. Ден за ден!

Честити РД на дечицата ви!
Честит празник на майката! bouquet Това на мен ми е първият ден на майката, но нямах настроение да се зарадвам истински!

Ние бяхме 1 седмица при сестра ми. Ния като видя батко и как ходи и тя се отпусна. Вече прави по 6-15 крачки много пъти на ден. Има ново зъбче, 5-то.

# 122
Добро утро !
Хайде и аз да отменя КАТИ днес със закуската.

Мира:) , браво на Ния , моето мишле също се оптива да се отпуска , но вчера толкова много пъти падна , че направо ми стана жал за нея.
Момичета не знам при вас как е , но мен лично този голям престой в къщи и тази тежка зима ми смазаха настроението тотално. Редовно чета , но честно казано нямам настроение да пиша . А ми е много мъчно , в същото време , че все по-бавно върви нашата темичка.

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 10:54 от Adriya

# 123
  • España (Плевен)
Честито на Рождениците...  Hug  Живи и здрави.

Адрия, благодаря за закуската. Аз редовно съм тук и ви чета. Също като теб, не всеки ден ми се пише...  Tired  Това време да се оправя вечеее..  ooooh! Crossing Arms Crazy
Ние не се наемаме да ходим сами. Само с мен за ръчичка и по мебелите..

Браво на Ния. Все така напред да върви.. Мира, дано всичко се е оправило при вас.  Peace

Ройс няма да трием всички. Има много майчета, които не са писали от 1 година. Спрели са да влизат във форума. Други пък са се преместили в мартенската или майската тема. Просто идеята е да се отсеят и да сме си само ние + вас от Фейса...  разбира се.  Peace 

# 124
  • sofia
Здравейте!
Ще стискам палци на всички кандидат християнчета да не плачат много на 25-ти. Да знаете, не само бебетата плачат при кръщене. Нашият батко го кръстихме, когато беше на 6г., но реването не му се размина. И то защото не искаше попа да го вдига, за да го сложи във водата. Предложи сам да влезе,но попа не се съобрази с желанието му и го вдигна във въздуха да го сложи във водата и стана голямата олелия.....После синът ми успя да се откопчи и избяга от църквата. И до сега не иска да влиза в църква. ooooh!
Роис, пиши си въпросите и тук. Аз например във ФБ не влизам. Иначе скоро си направих профил и то,  защото разбрах, че и майка ми, и баща ми си имат профил и си викам: брей, колко съм изостанала, и да не остана по-назад, и аз барабар Петко с мъжете. Mr. Green
Адрия,Кати, и аз така с настроенията. Толкова дълга зима беше тази. В края на седмицата синоптиците обещават вече пролет - а дано.
Мира, браво на малката сладурана. И дано всичко лошо ти  е зад гърба.
Пепито, аз не съм давала нито сок, нито чай до сега. Емо и той не пие много вода, всъщност, ако изпие 20 гр. за цял ден съм щастлива. Но пампитата ги пълни порядъчно и затова си мисля, че течностите му стигат.

Ние в събота празнувахме РД на баткото в детски клуб. Емо се държа много прилично. Каките, съученички на Пепи, доста го ухажваха. Laughing Той горкия искаше да си лази на воля, а те само искаха да го занимават. Беше много смешно. Laughing Пък и батковците се държаха добре - не успяха да го смачкат. hahaha

# 125
  • Сопот, Пловдив
мирта, откровено казано нямам време и енергия да пиша едно и също на две места, така че ще се включвам тук, когато имам време.

И хайде да задам един въпрос - По колко спят дечицата ви през деня? Мартин напоследък много малко спи денем. Вярно че нощем рядко се буди, но понякога през деня му се събират 8 часа и повече, през които стои буден, без да заспива, как издържа този малък организъм - не знам.

# 126
pepito21   и на мен ми беше много интересно по колко течности трябва да пият на ден .
Намерих една интересна статия по въпроса "След захранване на бебето с твърди храни до навършване на 1 годинка оптималния баланс се постига като за всеки килограм тегло бебето приема ежедневно по 100мл. течности. Водата до годинката е добре да бъде преварявана, а минерална вода не трябва да се предлага на детето до 3 годишна възраст."
Ива категорично ми отказва всякакви сокове. Млякото на ден и е също около 650 - 750 мл , отделно пие вода , но не съм смятала точно колко - винаги на масата има пълна чаша с вода и редовно и предлагаме и тя никога не отказва. Може би още около 100 - 200 мл вода. Според тази статия ако е 10 кг ( не сме я мерили от дв месеца , а последно беше 8700 кг) трябва да пие около литър течност , но мисля че не се събират толкова. Но пък си пишка редовно в гърнето през деня , а и сутрин памперса и е пълен , та не се притеснявам за сега.
Rois  малката се събужда в седем сутрин и си ляга вечер в осем , като през деня спи два пъти средно за около по час и половина , но понякога спи и по два часа и половина. Така , че и при нас се събират общо по 8 часа будуване , мисля , че е нормално. Към годинката даже повечето бебчета вече спят само по веднъж.

# 127
  • Сопот, Пловдив
Adriya, аз имам дни в които Мартин спи по 20-30 минути максимум за целия ден. Ако спи два пъти по един час, ще съм много доволна.  Simple Smile

# 128
  • Бургас/Пз
Матео откакто проходи повече от 4 часа без сън трудно издържа. Става към 7-8ч и в 11ч пак заспива, а понякога и по-рано. Спи поне 1.30ч или 2ч. Следобяд заспива към 15.30-16ч и пак спи по толкова. Вечер най-ксъно в 20.30 е заспал. Събужда се по няколко пъти нощно време, но не будува, а си заспива наново. За денонощието му се събират минимум 12ч сън!

# 129
  • Сопот, Пловдив
Ани, ние ги имаме 12 часа сън, но се събират нощем, обикновено спи от 21 до 9 и рядко се буди през този период. Днес спа от 13 до 14 и това ще му е, въпреки че му се спи, но опитам ли се да го приспя започва да се сърди.

# 130
Аз пък не искам да се променя списъка, искам да си седят всичките 200+ бебета, защото ми носят само хубави спомени за това как посрещнахме всяко едно от тях и как бяхме най-многобройната група.
Ако искате направете нов с активните, който да се добави някъде там на първа страница, но ми е жал да променяме бройката надолу. Плюс, че има новодошли мами, които не съм успяла да запиша. Предпочитам така да се актуализира списъка.

# 131
  • София/Варна
Като отворихте приказка за съня, Ясмин спи през деня веднъж по час и половина-два. Вечер обаче е направо кошмар! Буди се 4-5 пъти с неистов рев, гърчи се, върти се, даже се изправя в леглото преди да се събуди. Давам й да суче, понякога успявам да я приспя в кошарата, но често заспива при мен. Даже, когато спи е много неспокойна. Лекарката каза, че е от зъби. Давала съм й панадол, слагала съм Вибуркол-н, но няма разлика. Друга майка с такова чудо?

# 132
  • Сопот, Пловдив
Аз пък не искам да се променя списъка, искам да си седят всичките 200+ бебета, защото ми носят само хубави спомени за това как посрещнахме всяко едно от тях и как бяхме най-многобройната група.
Ако искате направете нов с активните, който да се добави някъде там на първа страница, но ми е жал да променяме бройката надолу. Плюс, че има новодошли мами, които не съм успяла да запиша. Предпочитам така да се актуализира списъка.

Споделям това мнение.  Peace

Amabilis , има ли сме неспокойни нощи покрай зъбките, но чак така май не. Но сигурно има право педиатъра, всяко детенце различно го преминава тоя момент. Откога е по този начин?

# 133
Здравейте, момичета! Simple Smile))
Искам и аз да споделя какво мисля за редактирането на групата ни, защото съм от майките, които първо се регистрираха във форума, а след това мигрираха във фейсбук Simple Smile
Според мен е напълно излишно да се "изключваме от час" Simple Smile Който е активен, така или иначе пише във форума, освен това има много майки, които нямат време или желание за това, но четат редовно постовете. Да не говорим, че има теми, които са твърде обширни и изискват доста повече подробности и уточнения, за да се обсъждат във фейсбук. Освен това няма никакво значение какви цифри ще пише отпред, важно е съдържанието на форума. 
В тази връзка, ако искате да промените нещо, предлагам да се редактират документите, в които въвеждаме мерките и теглилките на бебовците например. От тях могат да се изтрият редовете, които така или иначе не са попълнени  По този начин всичко ще е по-пригледно и ще е ясно кои са активните мами във форума.
Признавам, че комуникацията във фейса е по-лесна - първо, повече хора са едновременно онлайн и отговорите идват по-бързо, второ - всичко е някак си по-пригледно, защото отговорите не са разхвърляни, а под всеки конкретен въпрос. По този начин мамите четат само това, което ги интересува, докато тук постовете са обобщени и за да стигнеш до желаната информация, трябва да ги прочетеш целите. А това отнема доста повече време... Но пак казвам, форумът има своите предимства и не смятам за нужно да се изключва който и да било от него.
Вярвам, че ме разбирате правилно, за да не превръщаме мухата в слон Simple Smile
Хубав ден на всички и поздрави Simple Smile    smile3525

# 134
ДВ! И аз да си кажа, съгласна съм да се махнат тези, които пишат в мартенската или майската тема... просто защото е безсмислено, но пак трябва да се попитат и да се добавят новите мами. И аз не влизам често тук от както родих по същата причина като Rois... Нашата програма със съня е като при Ani_d, а не ходи, само търси къде да се хване и да се катери!

Amabilis, Rois,  немога да ви се нагледам на бейбиаватърите... много са сладки снимките!

Общи условия

Активация на акаунт