Отговори
# 165
  • Сопот, Пловдив
Кати, аз имам 8-9 килограма от бременността и още поне 15 отпреди това, които искам да сваля. Значи общо минимум 23, които нямам илюзията, че ще сваля всичките  Laughing . Февруари по едно време започнах 90-дневната, не ми беше много лесна за спазване, за 9 дни свалих два килограма и... се разболях  Grinning . А най-лошото е, че и детенце се разболя и не ми беше до никакви диети. От две седмици се каня да я започна отново и вероятно(надавям се  Laughing ) до края на седмицата пак ще започна да я спазвам.

# 166
  • sofia
К ати, благодаря за закуската. И аз много обичам череши. Heart Eyes
Adriya, честита месечинка!
За РД мисля да поръчам торта. Мисля да не му давам на Емо да опитва от нея. Има време кога да яде торти. Аз обичам да готвя и да правя торти, но наблягам предимно на вкуса, не толкова на външния вид. Нямам нерви да се занимавам с фондани, покрития и фигурки. Това не означава, че не се възхищавам на момичетата, които правят истински шедьоври. Като например ani_d   bouquet.
Относно диетите. Забременях 49-50 кг. Напълнях през бременността над 20 кг. После свалих до 65 и никакво мърдане. Затова септември се взех в ръце и ограничих приема на въглехидрати. Нещо като олекотената диета на Дюкан, но не съвсем. Аз я направих съвсем олекотена Laughing. Успях да сваля 13 кг., сега съм 52, но лятото смятам да се справя и с останалите 2-3 кг.

А се оказа, че не ме боли зъб, а венеца до него. Кюртираха между венеца и мъдреца, който се оказа, че наполовина е излязъл, защото няма място в устата ми да излезе на цяло ooooh!. Още съм подута, боли ме ,не мога да ям, дори да преглъщам. Изписаха ми и АБ. Като се замисля как ям само картофено пюре, може да се справя доста лесно с оставащите килограми. Joy

# 167
Здравейте момичета  Simple Smile
Мина доста време откакто не съм писала във форума Embarassed , но редовно ви чета  Laughing
Моя син го хвана някакво вирусче и сега вече е по-добре, но останаха упорити сополки. Лекуваме се със разни капки, но нямаме много голям ефект. Бих искала да ви попитам за сребърната вода.
Има ли ефект от нея ? Ползвате ли я?

Благодаря за отговорите!!!
Лек и много усмихнат ден !!!

# 168
Чета ви момичета ,но не пиша ,нямам много време и за това ,пък и в фейсбук ми е някак по лесно . Simple Smile
Моите дечица са болни и ми е едно отвратително ,ММ и той ,и напълно се скапах .Наближават рожденните дни ,а аз съм с двама рожденника  на 3 и 5 Април ,дупе да ми е яко  Mr. Green.
Събинче ,аз съм от 23 февруари на 90 дневната ,и съм - 6 кила ,много съм доволна ,но и без нея ,ако вечеряш към 6 ч.и намалиш малко количеството храна ,се смъква ,но режима си е режим за това ми помогна много. Grinning
Днес последен мрачен ден ,очакват ни много разходки ,и от сега се радвам ,че в къщи Кали ме прави дива и щастлива  Mr. Green,не се издържа ,ходи само по кабели и контакти ,не се заиграва самичък и е един кошмар ,да не говорим ,че не мога да изляза от стаята ,веднага се почва един рев ,сигурно си мислят комшиите ,че го пребивам от бой.
Спирам ,че пак мрънка.
Лек ден !

# 169
  • España (Плевен)
Абе, питам ви, защото идващото лято ще е нещо излагащо..  hahaha hahaha
Аз забременях 58, а сега съм 65. Не е много, но тези пластове коремни мазнини и остатъци, направо ме отвращават..  Mr. Green hahaha  Трябва да се стегна, че лошо.. Майки, майки ама сме си жени и трябва малко да се съживим. Сега с идването на пролетта и ние трябва да сме красиви. Не е ли така.. ??? 
Честита Месечинка, Адрия! Още малко и сте вече големи...   Hug Sunglasses Peace

# 170
desislavcaa_85  аз ползвам сребърна вода от два дни и не мога още да преценя дали има голям ефект. Като цяло хремата и е лека в сравнение с предишни пъти. Нослето се запушва главно като спи. Аз й почиствам първо нослето със стеримар , после почиствам със електрически аспиратор и след това капя по една капка сребърна вода - три пъти дневно.Освен това я мажа с мас и стрит аспирин-смесено, на синусите и зад ушичките. А по няколко пъти дневно , като се сетя й капя и кърма в нослето. Днес през деня даже изобщо нямаше хрема и като я водих при лекарката нослето и беше съвсем чисто.
Днес я водихме на ДК , не я бях водила от два месеца . Тежи 9400 кг и е 75 см. ЛЛ каза , че фонтанелата вече й се е затворила , но да продължавам още един месец да й давам през ден по две капки вигантол , защото още нямало много слънце. Вие давате ли?
За килограмите - имах да свалям много още от предишната бременност , но при мен интересното през тази бременност беше , че вместо да наддавам на килограми , аз сиподържах абсолютно едни и същи от началото до края и след като родих установих , че всъщност съм свалила 10 кг.  Доста тежка бременност имах и почти не се хранех , първо много ми се гадеше - докъм петия месец , после се започна с едни бъбречни кризи , даже и камък извадих. Такива болки бяха , че чак съм повръщала от болка. Карах основно на вода и по малко плодове и зеленчуци , нямах никакъв апетит. Но после с кърменето ме подгони такъв глад , че пак качих 4 кг. Имам за сваляне към 10 кг , но мисля да започна диета като спра да кърмя , а това ще стане като се върна на работа май месец.

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 06:53 от Adriya

# 171
Adriya благодаря за отговора.  Днес му слагах три пъти. За сега не виждам голям ефект. И аз първо промивам, след това смуча сополкити и накрая капките. Утре сме на ДК  и ще видим какво ще изпише за хремата.
Иначе нашата фонтанела е много голяма и давам по четири капки вигантол. И след годинката ще трябва да продължим. Борис е висок 74 и тежи 8.800. Напоследък ми отказва закуска и се чудя какво да му измислям вече  Rolling Eyes Яде бисквити и солети. И бананче вече ни иска, но кашкавалче много харесва и си хапва.
Лека вечер !!!

# 172
ДУ в този ранен час . Бързам да се похваля , че въпреки моите очаквания , че минимум една седмица Ивка ще си влачи хремата и че няма да се спи нощем , за мое най-голямо учудване няма и помен от хремата , а бебка не е спала толкова спокойно .Не знам на кое точно се дължи , но според мен е от маста и аспирина. Вчера сутринта я намазах за първи път и цял ден й беше отпушено нослето , вечерта след банята малко се запуши , но го почистих и пак я намазах . Резултата е спокоен сън цяла нощ.
desislavcaa_85  можеш да пробваш и ти да намажеш , тази рецепта е по съвет на една лекарка хомеопатка и за нас имаше страшен ефект.

# 173
Ще пробвам да го намажа. Тази сутрин маи нослето е по-добре. Да се похваля изби ни пето зъбче и май всички кривотий от два-три  дни насам са се дължели на това.  Embarassed

# 174
  • España (Плевен)
  Добро утро!
Ние все още спим...
Оставих кака на градина, направих попарата и я чакам да се събуди.
Седнах да ви видя...  Кафенцеее..  Mr. Green 
Адрия, много сте ранобудни?  А това с мастта и аспирина звучи добре. Дано наистина върши работа, за да прилагаме...  Peace

# 175
Добро утро! Кати, благодаря! Simple Smile

Вчера трябваше да водя Ния на мерки и теглилки, но отложих за другата седмица. И нейната фонтанела е затворена и оттогава жълтите люспички отгоре падат. При нас съветите за витамин Д бяха няколко. Първо ЛЛ на детето каза по 2 всеки ден, моята ЛЛ (нейното дете прекара рахит) каза, че 2 са малко, да давам 3. Интуицията ми казваше 1 на ден, така и правех. После започнах по 1 през ден. От януари не и давам вигантол, макар и студено всеки ден сме навън, а и тя не качва като в началото.

Ния 2-3 пъти е имала сополи. Аз сополи не лекувам с нищо освен с физиологичен разтвор и то само ако е наложително. За себе си съм пробвала преди разредена клеева тинктура, но разбрах, че ако има нещо да тече не трябва да го спирам. Моя приятелка ползва сребърна вода за малката и казва, че действа добре.
desislavcaa_85, честито 5-то зъбче. И при нас беше така с петото преди 1 седмица.

# 176
Добро утро и от мен.Ники също спинка,но очаквам включване всеки момент Laughing.Не е истина колко еднакви проблеми ни вълнуват,освен че сме априлски мами.Аз също се боря с един зъб от средата на януари.Не мога да си обясня какво се случва с този зъб.Беше пломбиран с извадени нерви.Започнаха страшни и денонощни болки.Направихме снимка защото и мъдреца се беше възпалил и зъболекарката предположи, че той натиска предните и не може да избие.Оказа се,че мъдреца си расте както трябва,но предния е направил белята.От тогава два пъти в седмицата го промива...стои отворен и гноооои.Пих АБ,но и той не помогна.В чудо съм се видяла-как се не изтече тая гной и от къде по дяволите идва всъщност.
Темата с диетата ми е болезнена,защото при мен нещата се развиват обратно на очакванията.Не стига,че качвам нечовешки през бременността(и през първата и втората) ами сега съм 10 кг в повече от излизането ми от родилния дом.Правила съм Дюкян преди да забременея и знам ефекта и ,но не мога да я започна-заканвам се ...от днес,от утре и не мога и не мога.Трябва да се взема в ръце защото това не е нормално Sad
Приятен ден за сега защото моята гладница на даде вой Laughing  bouquet

# 177
  • España (Плевен)
И ние се събудихме..
Направихме си сутрешния тоалет, закусихме и сега малко да разчистим и излизаме на вън.
Слънцето ни подканя още от 7ч. с лъчите си. Кога ще сменят времето? На 24/25  или  31/1???
Деси и ние от скоро имаме 5-то зъбче и така бяхме. Много мрънкане, реване, сополки и какво ли още не...  ooooh! ooooh! 
Изби си той, но май друго ще се показва.  Crazy 

# 178
Мами, мога ли да ви върна пак към рождените дни на малчуганите?! Simple Smile
Чудя се дали да празнуваме нашия рожден ден в парти клуб или вкъщи. От една страна, в домашна обстановка ми се струва по-добре, но пък да се посрещнат гости на тясно и да се приготви храна за малки и големи си е доста занимание ... Заниманията ще си ги спестя, ако сме в клуб, но пък се питам дали е подходящо за дете на една година. Нямам представа и дали има парти центрове, които предлагат рождени дни за най-малките - т.е. хора, които да се занимават с още непроходили дребосъци, докато мама, тати и другите гости се черпят в съседната зала Simple Smile) Опасявам се да не стане така че да отидем в клуб и аз непрекъснато да обикалям около малкия - ако ще е така, по-добре вкъщи...
Ще се радвам да чуя и вашето мнение, най-вече на мамите, които са избрали парти център. А ако по-опитните могат да предложат хубав такъв, направо да пускат линкче Simple Smile)
Хубав и слънчев ден на всички   bouquet

# 179
Слава, ние ще празнуваме в детски клуб. Вкъщи е много тясно и е невъзможно. На 1.12 бяхме на РД на едногодишно детенце, проходило с непроходили гостенчета  Laughing. Децата бяха впечатлени от новите играчки, рядко си обръщаха внимание едно на друго, през цялото време бяхме около тях с изключение на няколко минути за сръбнем от кафетата  Grinning. Беше забавно и за тях и за нас, но е невъзможно да седнеш на масите и да чакаш каките (в най-добрия случай 2) да ги гледат. Игра и забавления, както при по-голените не могат да се организират. Иска си надзор над детето.
На нашият РД ще има 4 проходили бебета + 2 непроходили + 2 каки. Ще е малко по-лесно отколкото на РД, на които присъствахме, но не си правя илюзията, че ще се черпя с големите на спокойствие. Хубавото е, че ще има и баби да помагат.

Общи условия

Активация на акаунт