Тема за Иван-Вихра-Ирина

• 124 687
  • 1 571
  •   1
Отговори
# 570
Мишел~  smile3501 smile3501 smile3501

# 571
Единственото положително от цялата тази публичност е, че се заговори за проблеми като малките издръжки, които по традиция се присъждат в България и рядко имат общо с размера на доходите на другия родител.

доколкото ми е известно издържката за детето се опредяла в съответствие с нуждите му, а издръжката, която се коментира е тази, която виновният за развода дължи на невиновния.

Това не го разбрах. Или ако съм те разбрала, в СК такава издръжка май е предвидена само при наличието на брачен договор, не виждам по какъв друг начин може да бъде претендирана.
Колкото до нуждите на детето - много се съмнявам, че досега са го гледали с 2х270 лв. Вече ако съдът прецени, че дете, което е живяло в семейство с висок стандарт, след развода няма нужда от частната детска градина, балет, чужд език и останалите екстри, с които е свикнало, е друга работа. Мисълта ми беше, че в общия случай тежестта за осигуряване на същия стандарт на живот на детето, както преди развода, пада върху родителя, при когото то остава. Понеже другият мисли, че с 80-100-270 лв. не само детето ще бъде нахранено, облечено и отгледано, ами и ще останат пари за маникюр на майката и дрехи за любовника.

# 572
Когато двамата затворят вратите на дома си, никой не знае какво се случва там!
В този смисъл, дори родителите им не могат да коментират, каква точно е била връзката им, отношенията им и пр.
Хората навън са едни, вкъщи други. Големи хора сте и би трябвало да знаете тези неща  Peace

# 573
- От това, което знам той директно си купуваше благоволението на Вихра с лъжи, подаръци и пари и някой друг уикенд, в който да се преструва на нормален партньор;

Нищо, което не се продава, не може да бъде купено.
Взаимоизгодни са си били, това е.
Единия е купувал, другия се е продавал.
Накрая единия се Флюбил и другия няма на кого да се продава. Лошо!

# 574
Значи Иван прави подарък на съпругата си и после и го изкарва през носа, че едва ли не това си е вид издръжка  Sick Абсолютна повърня.  Sick

# 575
и как точно се предполага, че причината ще е И в мен?

Не ми се щеше да го казвам, за да не излезе, че защитавам Иван, но истината е, че Вихра нито за миг не е била жена на място, при която да се задържи един мъж. Увлечена в желанието си за "модерност", на практика те никога не са били семейство в истинския смисъл на думата. Той - по работа и по запои, тя - жестоко пристрастена към интернет още от 2004-2005, с по сто постинга на ден, през останалото време - увлечена от амплоато си на звезден съпорт, джиткане с приятелки напред-назад, диети, шопинг и "самоусъвършенстване"... Няма лошо, но детето е на частна ясла от съвсем малко, Вихра дори не го водеше и взимаше лично. Домакинството се поддържаше от домашна помощничка, ядеше се само навън... Никога не е била тази прекрасна и отдадена майка, за която сега се опитва да се представи. Иван е излизал от снимки, за да води Ава напред-назад, докато Вихра е на срещи с приятелки тип "Сексът и градът" (това е любимият и сериал)...

Пак казвам - не заемам ничия страна. Това са факти. "Модерните" семейства от този вид не оцеляват именно по вина и на двамата - защото няма топлина, уют, разбирателство, няма единни цели... Всеки се вживява в своята си "модерност", гордеят се колко разкрепостени родители са, защото детето рисува по стените и има свободата да ходи с памперс до n години...

Кой, ако не жената, трябва да създаде този уют? Домашната помощничка ли?

# 576
...
Хората навън са едни, вкъщи други. ...

в живота, за разлика от театъра действието започва след спускането на завесите  Laughing

# 577
  • В тъмната гора.
~Мишел~, радвам се на включването на човек, който познава наистина двамата. Нещата гледани отстрани и принципно невинаги са такива отблизо и отвътре.

Иван не го познавам, дори и задочно, но съм разглеждала снимки. чела съм това, което Вихра пише за ежедневието им и това, което съм чула от приятели за тях. Още щом Иван каза, че не е понасял как Вихра във форумите ги изкарва едва ли не идеалното семейство..си спомних доста неща. Но нищо не е такова, каквото сега го описва той, защото не може да ненавиждаш някого, а да купуваш къщи и апартаменти. Спомням си бяха се преместили в една разкошна къща, точно преди Андрей и Даниела да се оженят. Вихра в никакъв случай не беше изолирана от най-близките приятели и роднини на Иван. Гледах, че Даниела и Андрей често им гостуват. Картинката въобще не ми се връзва. Често Вихра получаваше доста скъпи подаръци, а понякога и солидни суми. Той познаваше добре нейните нужди, според мен. И само ми кажете, коя жена не обича да се глези..макар за него тези изяви на внимание да са били отчасти дори и извинение за безхаберието му. Затова си правя изводите, че той я е използвал и и е плащал за това, но без да има доблестта да си каже истината.

За мен по-важно е, защо така постъпи с дъщеря си и защо в един момент така я забрави, а сега се прави на "идеалния" баща. Майка на детето му е друго нещо, самото дете, плът от плътта му съвсем друго.

# 578
  • София
Това не го разбрах. Или ако съм те разбрала, в СК такава издръжка май е предвидена само при наличието на брачен договор, не виждам по какъв друг начин може да бъде претендирана.
Колкото до нуждите на детето - много се съмнявам, че досега са го гледали с 2х270 лв. Вече ако съдът прецени, че дете, което е живяло в семейство с висок стандарт, след развода няма нужда от частната детска градина, балет, чужд език и останалите екстри, с които е свикнало, е друга работа. Мисълта ми беше, че в общия случай тежестта за осигуряване на същия стандарт на живот на детето, както преди развода, пада върху родителя, при когото то остава. Понеже другият мисли, че с 80-100-270 лв. не само детето ще бъде нахранено, облечено и отгледано, ами и ще останат пари за маникюр на майката и дрехи за любовника.

Чл. 142.Размерът на издръжката се определя според нуждите на лицето, което има право на издръжка, и възможностите на лицето, което я дължи. - това за издръжката на детето

Издръжка на бивш съпруг
Чл. 145. (1) Невиновният за развода съпруг има право на издръжка.
(2) Издръжката се дължи най-много до три години от прекратяването на брака, ако страните не са уговорили по-дълъг срок. Съдът може да продължи срока, ако получаващият издръжката е в особено тежко състояние, а задълженият може да я дава без особени затруднения.

(3) Правото на издръжка на бившия съпруг се прекратява, когато той встъпи в брак.

Обаче с уговоктата, че не съм юрист  Peace

# 579
Кой, ако не жената, трябва да създаде този уют? Домашната помощничка ли?

Не е като да няма такива случаи  Laughing
После префърцунената съпруга се чуди как и откъде й е дошло нали.

# 580
Ако беше напуснала Вихра предаването в момента, в който е разбрала какво става между Ирина и Иван, и не беше правила никакви изявления, щеше да бъде спестен целия този панаир и тя щеше да запази достойнството си.
: newsm10

Ама вие защо се правите на неразбрали, на човека не му издържаха нервите (но при Карбовски беше много грозно, макар да не изгледах цялото предаване). От месеци излизат платени публикации против Иван и Ирина: "Децата на Ирина бият Ава" и прочие глупости. Вихра трябваше да си хване багажа и да напусне предаването (то и без това е безумно тъпо, както цялата "Станция Нова") и да се разведат тихо и кротко. Цирковете ги дължим на нея.
Аз пък мисля, че Иринка трябваше да напусне предаването, така щеше да докаже, че любовта им е чиста и не преднамерена.

# 581
~Мишел~, познаваш ли Вихра лично? Седяли ли сте на една маса, гледала ли си я в очите? Споделяла ли ти е лично на теб подробности от ежедневието им?
Само с "да" и "не" ми отговори, не с километрични фермани, ако обичаш.

Не че има лошо "звездите да ни говорят" - и в пряк, и в преносен смисъл  Joy

# 582

Чл. 142.Размерът на издръжката се определя според нуждите на лицето, което има право на издръжка, и възможностите на лицето, което я дължи. - това за издръжката на детето

Издръжка на бивш съпруг
Чл. 145. (1) Невиновният за развода съпруг има право на издръжка.
(2) Издръжката се дължи най-много до три години от прекратяването на брака, ако страните не са уговорили по-дълъг срок. Съдът може да продължи срока, ако получаващият издръжката е в особено тежко състояние, а задълженият може да я дава без особени затруднения.

(3) Правото на издръжка на бившия съпруг се прекратява, когато той встъпи в брак.

Обаче с уговоктата, че не съм юрист  Peace

Права си, аз все за издръжката на детето съм чела  Peace Никога не бях обръщала внимание, че има възможност за издръжка за невиновния. Одобрявам.

...тя - жестоко пристрастена към интернет още от 2004-2005, с по сто постинга на ден...

Това се постига много лесно при работа в офис с неравномерно натоварване през работния ден. Аз почти от 15 години пиша по форумите, надявам се някой ден да не ми го представят като аргумент в дело за развод.

# 583
Е, Вихра се опитала да създаде уют, но явно сиренето не е било достатъчно щом Иван се оплакваше на всеослушание  Mr. Green
Пък и щом Иван е толкова лош защо Вихра драпа да си го върне и "всичко" би му простила? Страшно лицемерие излъчва тази жена.... мъченица... Ха само като я гледах как се пули преди да си съблече роклята... Тя си знае, че не става за нищо и затова е отчаяна, че вече даже припада...

# 584
цялата тази показност ми прилича на приказката за разчекването на детето и как да се познае истинската майка, а истинската майка трябва да отстъпи и да млъкне... защото един ден всичко това ще се излее върху детето.

Общи условия

Активация на акаунт