С мартенички да закичим,януарските дечица! Тема 34

• 36 923
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
Мила, специално за теб исках да пиша...
Знам какво ти е - нищо, че не е свекърва, а твоя майка... На всичкото отгоре се оказваш буфер между нея и половинката ти.  Hug
Все пак, дръж се, но, ако можеш поставяй граници на намесата (при мен работи, частично  Mr. Green)
Ако ли не, (пък и да стане) бягай - щом майка ти се наема да гледа децата (или поне една-две от тях) тичай през глава - където и да е, само да не си у дома. Е, това много, ама много помага!
Дори да се наложи да излезеш с Ивайла, или само с Жана и Вяра, ще е по-добре отколкото у дома с трите. Целувки на всичките кукли  Heart Eyes (малко ти завиждам, да знаеш!)

По-рано исках да пиша и за всички, които се притесняват, че децата им стъпват навътре. Сетих се, че една от препоръките на лекарите е, ако отклоненията не са много големи, обувчиците да се обуват наобратно - лявата на дясното краче и дясната - на лявото. Предполагам, че дори и да не помогне, поне няма да попречи. А, да, за тези деца е много важно обувките да са нови, с твърд форд и достатъчно високи, че да обхващат глезена. По възможност - с връзки, по-лесно прилепват към крачето и го държат по-здраво (трябва да се стягат добре).

А сега към всички - не помня дали писах, че обувките НЕ ТРЯБВА да са ортопедични и защо.
Обаче съм сигурна, че не съм писала как педиатърът на сина ми ме съветваше да направя от ортопедични обувки неортопедични. Ами с изваждане на възглавничката за свода. Онзи ден за пръв път го пробвах (не успяхме да й намерим неортопедични обувки) - получи се чудесно с едни "К&К" - възглавничката е мъничко парченце, сегмент от кръг. Като я махнах, стелката прилепна отлично обратно на подметката.  newsm68

# 451
Благодаря ви момичета  Hug

Бубе, ужасно е това, направо не знам какво да кажа, не стига че плащаме луди пари за зъболекар, ами те си оставят ръцете... Hug

Зън, дано ви се размине  Hug, и мен ужасно ме е страх от скарлатина, защото при някои деца стрептокока се загнездва в сливиците и решението е вадене, а на мартин сливиците са му много налобени. По принцип в дг практиката е да се изследват всички деца.

Какче, браво на кумовете ви, всеки път като прочета за семейство с три деца и на мен ми се приисква  Heart Eyes

Обувчици винаги съм купувала нови, на марти така му растеше крачето, че всеки сезон се налагаше да купуваме следващия номер. не се сещам да съм виждала такива които не са ортопедични, защо тогава така ги произвеждат след като не е добре да са такива  Thinking

Забравих да пиша, че при Ивайла се получи реакция към ваксината за шарките, обрив на 12-ия ден, който за 2 дена отшумя.

И да ви кажа моя син е започнал да ги ръси едни...карам му се нещо аз, че се размотава, а той "мамо, знаеш ли колко си красива...", онзи ден пак за нещо му се карам, ама със спокоен тон му говоря, а той в един момент ми казва " ...искам адвокат"  ooooh! на моменти да се чуди човек как да реагира

Нещо се отплеснах, приятна вечер  Hug

# 452
  • В две тъмни очички
Я кажете нещо силно за отпушване на нослето.... Влади не може да спи...знам че след 2-3 дни ще отмине, ама все пак да пробвам с нещо. За сега слагам Стеримар. Пробвах с инхалации над тенджера с лайка и липа, ама дребното не стои

# 453
Момичета, благодаря за подкрепата...много е за мен   bouquet  bouquet  bouquet

Адис, радвам се искрено за майка ти  Hug
Чак ми стана мъчно и гузно, че се оплаквам от моята  Embarassed

Бубе, с помпа вадиш ли секрети? Някои капят вит.Ц, аз наблягам на физиологичния р-р и/или сребърната вода. Имам масло от евкалипт, капя по една две капки на бархета отляво и отдясно на главичките им...нощем като спят и да вдишват  Peace

За обувките - с маратонки на Лонсдейл (неортопедични,) са навън, по чорапи вкъщи.

# 454
  • В две тъмни очички
Бубе, с помпа вадиш ли секрети? Някои капят вит.Ц, аз наблягам на физиологичния р-р и/или сребърната вода. Имам масло от евкалипт, капя по една две капки на бархета отляво и отдясно на главичките им...нощем като спят и да вдишват  Peace
Не, така и не си купих помпа...ама май и малко се замислих дали е нужна. Стеримара, нали уж и той е като физиологичния разтвор  newsm78 А масло от евкалипт от къде мога да купя?

# 455
  • София
За обувките - с маратонки на Лонсдейл (неортопедични,) са навън, по чорапи вкъщи.
И Виктор ходи с такива, ама не знам дали са ортопедични или не, не съм проверявала. Има и едни Найкове, ама те са с връзки и мнооооого трудно се обуват, та съм ги архивирала! Mr. Green
Питах вчера педиатърката дали трябва да отидем на ортопед, след като вече ходи, а тя каза че ако не забелязвам някакво отклонение, смисъл кривене на крачета или нещо друго, то няма смисъл да го водя и че децата докъм 3-4 г. са дюстабани и чак след това им се оформя свод.

Бубе, милата ти! То за съд си плачат ния некадърници! #Cussing out И за бой също така! Mr. Green Оф, много неприятна история, дано не те болят много... Hug
Аз при хрема капя вит Ц, пробвала съм и Стеримар.

адис ,
голям образ е сина ти! Mr. Green

# 456
  • ул. "Мечтание"
А масло от евкалипт от къде мога да купя?

Аптека.

# 457
  • София
Честити баба Марта на патерици  Hug Да сте живи и здрави, бели и червени   bouquet

Болничките бързо да се оправят  Praynig

Нещо напоследък хич нямам време да чета  Rolling Eyes

В сряда направихме прощапулник на малката, най-накрая  Mr. Green Една виртуална почерпка от нас:

Хвана пастата за зъби, така че явно ще си имаме една малка и сърдита зъболекарка  Mr. Green

# 458
Клече, много сладка малка зъболекарка! Честито! И питата е много яка!   bouquet

Бубе, когато е най-зле и аз смуча с помпата или поне преди лягане, понеже й помага да заспи. Помпата ми е на Канпул - такава за уста. Помага. Слагам и едно Куикс - спрей, което пак е солен разтвор, но по-концентриран. Но каквото и да слагаш...  Tired

Ооох, не спира да мрънка...

# 459
  • Пазарджик
Клече,честита ти зъболекарка,много е сладка Heart Eyes
Бубе,при запушен нос,слагам НИЗИТА унгвентhttp://apteka.framar.bg/14002335/%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%82% … 80-#axzz2qGJhYOLZ и паралелно с нея давам и Коризалия

# 460
  • Велико Търново
Я кажете нещо силно за отпушване на нослето....

Силно и с най-бърз и гарантиран ефект - Виброцил капки или спрей. Веднага отбъбва лигавицата.

# 461
  • София

Силно и с най-бърз и гарантиран ефект - Виброцил капки или спрей. Веднага отбъбва лигавицата.

Точно това щях да пиша  Peace. Поне вечер преди заспиване бих слагала Виброцил.

# 462
Момичета, виброцилът не съдържа ли антибиотик?  newsm78
Иначе - и ние помпаме при много голям зор, но действа за кратко... И наистина заспива много по-бързо, вероятно защото се уморява от рев  Mr. Green (Всъщност, при татко си почти не плаче от помпата  Thinking)

Клече, липсваше напоследък! Hug
Много сладко Николче си имаш! Heart Eyes

Адис, много ме умилиха реакциите на Марти!  Heart Eyes
Спомних си подобни реплики на моето момченце...
На 3-4 годинки ме издебваше, когато съм най-бясна и викаше "Мамо, обичам те!" Така разбираш, че проблемът не е в детето или постъпките му, а в тебе самата...
По едно време пък се беше изучил да ни се мазни с "Маменцееее" и "Татенцееее".

За обувчиците - и аз често съм си задавала твоя въпрос... Thinking
Все си мислех, може ли да са толкова неинформирани тия наши производители...
Наскоро обсъждах това с една продавачка, та тя пък беше на мнение, че не им се променя организацията на производство... newsm78
Мисля и върху това, че сега "ортопедично" (матрак, възглавница, фотьойл) е символ на качествено и подходящо. Въпреки че съществува и думата "ергономично", ама нея още не са я налапали за всички реклами...
Хм, ортопедичен, за матрак означава просто "много твърд". А за обувчици - явно с тъпа възглавничка, която може да направи свода ленив...

# 463
‎"РОДИНА"
 /автор: Цветан Начев/
Уж пак небето ти е топло синьо,
вековно ехо с гръм горчив.
 Но ти умираш пред очите ми, Родино,
 пред моите избодени очи.
 Чедата ти, отвлечени в невяра,
 безименни, безродни, без съдба.
Но ти не плачеш - казват, че си вече стара,
 но точно аз не ще те погреба ...
 Топя в горчивото ти, старо вино
 отровата от моите коси.
Не можеш да загинеш преди мен,
 Родино, живей във мен и мен спаси!
С деца и старци ще стъкмя огньове
, ръждиво слънце в синева.
 И самодиви - бели сенки ще сноват отново,
 в гората ти, по вечната трева.
 Ще победя смъртта ти с ледни длани,
 и с три синджира нищета.
Ще изцедя кръвта си в жадните ти рани -
 последно моя на света.

Топя в горчивото ти, старо вино,
 отровата от моите коси.
Не можеш да загинеш преди мен, Родино,
 живей във мен и мен спаси!

И Честит Тодоровден!
Здраво да е името на всички именници!  Hug

# 464
  • Пазарджик
Добро утро и Честит празник!

Джанче  Hug newsm51

Цитат
Мисля и върху това, че сега "ортопедично" (матрак, възглавница, фотьойл) е символ на качествено и подходящо.
абсолютно съм съгласна с тебе.Четох,че ортопедичните обувки се изработват индивидуално за всяко краче,те не са масово производство.Имах интересна статия по този въпрос,по късно ще я намеря .

Общи условия

Активация на акаунт