С мартенички да закичим,януарските дечица! Тема 34

• 36 918
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
Елч, много ми харесва роклята като замисъл, много е хубава, само да ги нямаше наистина тези пайети. Честно казано, ако мънистата бяха едноцветни и еднакви - примерно черни лъскави, фино съшити, щеше да е ефектно, без да е кичозно. Но така или иначе щетата е поправима и една добра шивачка лесно ще я префасонира, и ще стане супер!  Peace

Да, имаме и в двата рода.За по-сигурно  Laughing
   Joy  Joy
Ей на това му се вика презастраховане.  Mr. Green

# 526
  • ул. "Мечтание"
Привет!

Нощни, разкажи как стана консултант на ЛЛЛ, курс ли мина?

Може и курс да се нарече, да. Simple Smile
Реално в момента съм някъде между майка с положителен опит в кърменето и сертифициран лидер-консултант. Имам нужните знания, нужно е сега да натрупам и повечко опит и да се сертифицирам.

Общо взето изискванията са да имам 9 месеца положителен опит в кърменето, да споделям и следвам философията на Ла Лече Лига за кърмене, захранване и отбиване. Да съм прочела книгата "The Womanly Art of Breastfeeding", която ни е нещо като учебник и да съм отговорила писмено на въпроси по нея. Книгата между другото е разкошна и много вдъхновяваща, покрива основните аспекти и ситуации с които може да се сблъскаш по време на кърменето. Добре е да съм посетила поне по веднъж лекциите и срещите на Ла Лече по основните теми. Останалото е общо взето практически казуси и тренировка на изказа и комуникацията. Когато подкрепящия ме лидер прецени, че съм готова минавам на следващото ниво - сертифициране за лидер-консултант. Което минава по подобен начин - трябва да прочета определени книги на различна тематика (кърмене, захранване, раждане, отглеждане на бебетата и малки деца), да ги резюмирам и да пиша какво ми е допаднало и какво не ми е допаднало в тях, ще ми задават практически въпроси, на които трябва да отговоря и така. Това е в общи линии. Кога ще се сертифицирам зависи основно от мен и моите лични възможности.

Оф, тия зъби не ме оставиха намира значи!  #Cussing out Растящия мъдрец за сега се кротна, почнаха ме други зъби да болят... Tired

# 527
Елч, не досаждаш, поне на мен Simple Smile разведрявам се с различни от бебешките теми Simple Smile
И на мен тези мъниста не ми харесват, ще чакам преобразяването на роклята  Grinning
Джанче, супер е това с близнаците, мен не ме огря за съжаление Simple Smile Е сега, в къщи е принцеско царство Simple Smile
Нощни очи, пийни си нещо, ако можеш за успокоение?

# 528
  • Пазарджик
И аз тук,от сутринта ви хвърлям по един поглед,но все не остава време да пиша.Направихме и една разходка вече.Купих на Нели количка с бебе,голяма радост ,голямо нещо.От както сме се прибрали не и е обърнала внимание,20мин.си игра с капака на тенджерата ми по налягане. ooooh!Обаче аз тъпо и упорито продължавам да и купувам играчи,а тя не им обръща  никакво внимание.
Аз и ти ,никакви такива,тук сме без цензура,а за многословието нищо лошо не виждам-това от една на "всяка манджа мерудия" Mr. Green
krissia,благодаря ти за отговора.Били споделила за този уред.
Адис(copy/paste)“Коризалия” е хомеопатично лекарство за хрема, произвеждащо се под формата на таблетки. В неговия състав влизат шест хомеопатични монопрепарата, които позволяват да се атакуват различните форми на хремата. При хрема е препоръчително на всеки 1-2 часа да се смучат по 1-2 таблетки, като с намаляване на хремата приемите се разреждат. “Коризалия” няма страничните действия, присъщи за много от медикаментите за хрема ( вазоконстриктори или антихистаминови препарати, предизвикващи сухота в устата, сънливост и т. н. ). “Коризалия” също както и останалите хомеопатични медикаменти може да се приема от деца и бременни жени, в дозировки както при възрастните хора.
Аз лично давам първо през 2ч.,след два дена през 4ч.
тук има полезно инфо за монопрепаратиhttp://ekolab-bg.com/?PageID=5&RecordID=42
Мариап,ние имаме дървена буталка,Нелката я харесва,но за много кратко време.Но тя не е критерий за ползване на играчки.В сайтовете са по 24лв.аз я купих за 12,50лв.ако искаш мога да ти взема и изпратя.Аз имам една забележка,много и е дълга пръчката за нашата височина,но гледам деца по на 2-3г. си ги бутат с кеф,може би това е идеята
Елч,според мене идеята е била добра,но изпълнението е трагично,то аз където съм скарана с иглата и конеца щях да се справя по добре.

А аз 8 дена съм без въглехидрати и почват да ми избиват чивиите,но тая мазнина която ми стои около талията много ме дразни.
Аз и ти какво ще кажеш за многословието ,а?

# 529
krissia,благодаря ти за отговора.Били споделила за този уред.
[/quote]
http://www.rainbowservice.bg/page-2/product-page.htmlЕто това е уреда на края на страницата не мога да го покажа само него,аз съм много доволна.

# 530
тути, нали знаеш, че вече доста се отричат безвъглехидратните диети.
можеш поне сутрин да хапваш по малко въглехидрати или да редуваш дните.

аз да ви се похваля си взех и сако за роклята. мислех да е много късо болеро, но като започнах да ги меря нещо хич не ми стояха и взех едно малко по-дългичко, много отвори роклята. и ми остана само префасонирането. цветът май ще е сив, че младоженецът си взел син костюм, ама да видим де. мен все към пустото бордо ме влече Simple Smile

айде и един бебешки въпрос - дара от 2 седмици като я сложа на повивалника да й сменям памперса и се съдира да реве, чак преграква. защо така?

# 531
  • София
Елч, никога не съм ползвала повивалник, повивам на леглото. Но от известно време ми е доста трудно да го правя, защото Вико само чака да му махна памперса и хуква по голо дупе, а ако е би наакан е просто страшно! ooooh!
Аз да ви питам, на Виктор вече не му стигат 220 гр. на хранене и все търси още да яде, та започнах да му давам основното от ДК и половинат аот десерта. Вашите дечица по колко ядат?

# 532
kakche, от нашата кухня яденето е такова - 160 гр супа + 160гр основно (понеже все още взимам за деца до 1г.) Изяжда ги и двете на обяд + 1 филия хляб. Ако го оставя само сух хляб ще нагъва, та между хляба успявам да набутам и яденето Grinning

Аз също винаги съм преобувала на леглото. И К. започна да се връща към това след като му събуя памперса и да търчи по голо дупе и ако се опитам да го накарам да легне, започва да се дере като магаре. Затова все се опитвам да му дам нещо ново да си играе - я лъжица, я ключове, ... колкото да поседи мирен за минута.

# 533
Какче, по принцип яденето от ДК е предназначено за едно хранене (на обяд). Това, че ние го делим и даваме на обяд второто, а на вечеря супата е друг въпрос.

# 534
Елч, това явно е период, защото Зори започва да реве веднага, щом я вдигна,за да я нося на някъде. Без значение дали, за да й сменя памперса или, за да я преоблека. Обикновено я излъгвам някак, но все се мъчи да се тръшка в началото. Според мен, защото прави нещо не по своя воля и протестира.

Какче, нашата кухня сипват по около 240гр манджа, макар че по регламент уж е 200гр, но бурканчето винаги е пълно до горе. Изяжда го и й стига, макар че все си търси и солети, направо се е побъркала с тях и хапва по 5-6 солетки след ядене.

# 535
  • София
Тути, сподели дали действа диетата, че са ми останали едни 3 кг и не мога да ги преборя, пък море идва, трябва да сме Убави

аз пък се чудя тези деца как изяждат толкова много, ми то аз ям по 200-300гр  Rolling Eyes

Дани никога не е обичал да седи на повивалника, затова винаги имам нещо под ръка да му дам

# 536
Има ли някой впечатления от Био сок от артишок който една позната ми го препоръча за отслабване и много се чудя.По точно става на въпрос за ето този http://www.zelenbio.com/product/2454/bio-sok-ot-artishok.html

# 537
Какче, по принцип яденето от ДК е предназначено за едно хранене (на обяд). Това, че ние го делим и даваме на обяд второто, а на вечеря супата е друг въпрос.
При нас за деца до 1 година основното е 200 гр и супата е 200 гр и кремчето е 200гр. Аз не виждам как едно дете до 1г. ще го изяде това нещо.  Rolling Eyes Дори и само 2 неща да са без 3-то как ще се погълнат 400 гр храна за 1 ядене.
Иначе по въпроса : стига и за сега, даже напоследък едва го изяжда, а повечето случаи изяжда половината(значи около 100гр ) и повече не иска, в добър случай изяжда около 2/3 от тези 200гр.

Отдавна не я преобувам на повивалник, не иска и това, някак правим гимнастики на леглото или на дивана, случва се и в изправено положение да слагам памперс  ooooh!

# 538
да ви питам - На Дани са му напукани устните вече десетина дена и не му минават, с какво да ги намажа  newsm78

Аз мажа на Рая устните с каквото мажа и моите.. Embarassed Аз си мисля, че те вече не са бебета и не купувам вече бебешки мазила, прахове и т.н. ами карам с нашите (само шампоана е детски, за да не сълзят очите).
За срамежливостта - само от определени хора. Случвало се е да ходи и да се гушка в непознати, а имаме една позната баба която много я плаши (а е много мила и добра, но Рая веднага цупи муцунката на рев)
Елч - аз бих махнала също  Wink А за преобуването, ако на гръб се дере, затова се преобуваме в движение най-често или с нещо в устата да заглуши виковете. Като и кажа "ела да те облека'' и тича и се крие в една дупка м/у леглото и дивана.
Нощни - на мен тази книга ми беше като наръчник, още кърмя....пристрастена съм..значи почти минавам I-во ниво  Joy, здраво агитирам всичките ми новообебешорени приятелки, които не знайно защо си мислят, че кърменето е трудно, сложно, обвързващо и не за тях..но вече имам успех с 2, сега е наред 3-тата  Laughing
Яде колкото толкова, значително повече от нищо, но никога не съм мерила...обаче расте само тумбака, чак пъпчето изхвръкна.

# 539
Ей ме на и мен! Hug Добра вечер на всички мами и деца!

Днес ходихме да купуваме обувки на Сами. В резултат на което обаче, Сами е без обувки. Е, няма такова село... Shocked два магазина, в които продават детски обувки, в единия само един модел по-високи за глезена /но супер странни - номер 24 големи, номер 23 не можем да пъхнем крачето/, а в другия имаше хубави, но нямаше номера. Ще трябва да ходим до Ловеч да търсим. Затворени ще ги носи най-много месец-два. Ама и без обувки не може... ooooh!

Когато Сами яде готово пюре - те са по 220 гр. го изяжда цялото. Когато му готвя давам около 200-250 гр. Яде по една манджа на хапване. Десерти не давам, освен понякога по една бисквита. Чак се чудя дали е нормално да не яде десерт. newsm78 Два пъти през деня давам само плод.

Какче, Hug когато ви сънувах за съжаление не помнех нищо от съня като подробности, само усещането ми сутринта беше за нещо хубаво!

Елч роклята ми хареса много, вярвам, че ще я направиш още по-красива с твоите идеи!  bouquet Бордото от сватбата ви много ми допадна!

Нощни Hug поздравления! Ще бъдеш един прекрасен консултант на ЛЛЛ!

Сами също протестира яко когато взема да го преобличам, и той тича по голо дупе! Laughing Изобщо напоследък почва да реве за всяко нещо май, което не стане както той иска. Разбира обаче все повече, даже днес започна да си ги нарежда някакви, все едно цяло изречение прави, но не че се разбира нещо...

Целувки на всички! Бъдете здрави! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт