Математически турнири - 14

• 83 806
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Привет, мами с опит-помагайте!Искам детенце да се яви на областен кръг на 8 април но в друг град респективно в друг регионален инспекторат - как да го организирам към кого да се обърна.Може да ми пишете на лични.
Благодаря предвалително!

Здравей, и аз имах същия казус, вече писах до РИО и получих официален отговор от тях с разрешение. Ще ти пиша на лични за подробности,  Peace

# 106
Мисля, че по-бързо ще получиш отговор, ако попиташ в темите за СМГ.

Напротив, мисля, че не си права и ще получа еднакво бързо отговор както тук, така и в темите за СМГ!

В 12,30 нямаше разлепени резултати във фоайето на училището.

# 107
  • София

Напротив, мисля, че не си права и ще получа еднакво бързо отговор както тук, така и в темите за СМГ!
Това е тема за математически турнири, така че моля те ограничи интерпретациите си е ли тук мястото да се обсъжда и да се иска информация за такъв турнир, какъвто се явява пробния изпит или не е.
Що за логика е да мога да попитам тук за СМТ или Черноризец Храбър например, а да не е редно за пробния изпит.

Е как каква логика - собственическа. Някои хора са решили, че имат монопол над темата, могат да колят и бесят и само тяхното слово е меродавно. И след като състезанието в СМГ не влиза в техния списък, значи то трябва да бъде отлюспено от темата и коментари тук не се допускат.
Но пък за сметка на това надълго и нашироко се обсъждат всякакви видове лагери, школи и превозвания, които нямат пряка връзка с математическите турнири. Освен ако не приемем, че изчисляването на таксите, транспорта, храната, допълнителните занятия и т.н. не са някакъв вид задача с повишена трудност.

# 108
  • София

В 12,30 нямаше разлепени резултати във фоайето на училището.

Има ги на страницата на СМГ в Курсове, информация

# 109
 Тъй като казусът на pet_s се оказа напълно идентичен с нашия, позволявам си да пусна тук съобщение, с надежда да сме полезни и на други родители.

От 6 до 14 април в Пловдив ще се проведе държавното първенство по шахмат. Поради тази причина децата, които са класирани за областен кръг, ще трябва да се явят в Пловдив. За това аз получих съгласие /официално, с входирано писмо/ от РИО - София. Доколкото знам, имат и принципна готовност да разрешат на всички шахматисти. Няма как да подадем общ списък, защото не можем да обобщим имената на децата по области.

По-важното е, че преди два дни и БФ Шахмат отзивчиво се съгласи да изтегли кръга от 8 април за по-късен час, за да могат децата да се явят сутринта на олимпиада. Предполагам, че скоро ще публикуват и официално съобщение /имам писмено съгласие, ако някой има нужда да представи пред местния РИО/.

Благодаря на двете институции за синхронизирането на усилията и графиците   bouquet и дано това е от полза за някой, който още се колебае коя от изявите да уважи  Grinning

# 110
Е как каква логика - собственическа. Някои хора са решили, че имат монопол над темата, могат да колят и бесят и само тяхното слово е меродавно. И след като състезанието в СМГ не влиза в техния списък, значи то трябва да бъде отлюспено от темата и коментари тук не се допускат.
Писах на kodbg на ЛС, но тъй като виждам, че има развълнувани от поста ми ще пусна отново, това което преди време ни посъветва модератор. В темата може:
Да обсъждате задачи и сборници - да.
Записване за състезанието как, кога, къде става - да.
20 едно след друго "И ние се записахме" - не! Кого го интересува, да се броите преди всяко състезание?
Да се похвалите с резултат - да. Дори съм склонна да останат поздрави за конкретни големи постижения на потребителки, най-малкото могат да се трият по-късно.
Линкове към резултати по градове - да. "Поздрави на варненски, русенци и т.н." - не.
20 едно след друго преди всяка олимпиада "Успех на децата ни на  ..." - не!
20 едно след друго "И ние се прибрахме и чакаме резултатите" - не.- ясно, че сте се прибрали, но никой не се интересува дали сте яли пица преди това или не сте.
"Кога излизат резултатите" - да.
20 едно след друго "И ние още чакаме резултатите" - Не! - ясно е, че чакате какво друго ви остава да правите.
Да обсъдите хотел и организация - да. "До утре мацки и ние тръгваме" - не!
Всякакви други математически прояви - кандидатстване в СМГ, ВУЗ, ПУЦ и т.н, курсове към СМГ, АК и т.н., матури и т.н. - не. Има си теми за това, ако няма - пуснете си."

Няма да изпадам в спорове дали пробният изпит в СМГ е свързан с кандидатстването там и с курсовете в същата гимназия или е състезание.
Ако аз пускам следващата тема, ще сложа препоръките в първия пост от нея.
Интересуващите се от лагер-школата ще си пуснат отделна тема. Може и вече да са го направили.
Интересно ми е с какво твоят пост беше по-полезен от тези за лагер-школата по математика?

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 17:12 от Анонимен

# 111
На сайта на РИО София са пуснали разпределението по училища за областния кръг на олимпиадата по математика.

# 112
Има ги на страницата на СМГ в Курсове, информация

Супер си, благодаря!

Писах на kodbg на ЛС, но тъй като виждам, че има развълнувани от поста ми ще пусна отново, това което преди време ни посъветва модератор.

Скъпа госпожо, тъй като си повторила в поста си това, което си ми пратила на лични, смятам, за редно да ти отговоря тук.
Както помолих в предния си пост - не ме мъчи с твои интерпретации върху мои въпроси!!!
В темата има 20 питания за резултати от ЧХ, още толкова от Роман Незнамкой си, още 20 от... - от всички, ти реши да се обадиш неподхоидящо на първото, съвсем нормално питане за резултати от пробен изпит - състезание в СМГ!
Не се вживавяй в ролята на куратор и не приемай тема в един публичен форум за твоя собственост.

Питах съвсем резонно, минавал ли е някой, видял ли е резултати, Carmela Biscuit упъти всички интересуващи се и щеше да възцари мир и спокойствие, придружен с резонни коментари на резултатите от състезанието ако не беше сметнала за необходимо да се опитваш да ми натрапваш възгледите си!
Извинявай, но не ме интересува, че този или онзи, независимо дали е модератор или не не смята пробния изпит в СМГ за състезание, защото той просто си е такъв.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 17:31 от kodbg

# 113
Сори, двоен пост

# 114
Това е някакъв абсурд - в тази тема да бъде нападан човекът, който целогодишно бълва полезна информация към всички за всякакви известни и неизвестни състезания за всякакви възрасти. Не стига, че модераторите я правят на нищо, а сега и ние... Не е честно, но както казват - няма ненаказано добро.

# 115
  • Русе
Здравейте на всички!
Мисля, че тук е мястото да споделя притеснението си от една новина във връзка с ПМС.
Състезанието, е обявено с ранг на национално, което води до забрана на събиране та такси за участие и съответно до лимит на броя участващи.   Последният се свежда до 4 човека отбор от един град, а другите желаещи просто забравят за ПМС.  Говори се за лимит около 200 деца за класове като 4 и 5, където по традиция се изявяват много повече деца.
  Моля, ако някой има същата информация да сподели.  newsm78

# 116
На сайта на РИО София са пуснали разпределението по училища за областния кръг на олимпиадата по математика.
Къде го виждаш? Аз не го намирам...

# 117

4-5 клас са в "Люлин" в 33-то у-ще. Опс, не съм видяла, че е по райони.
Божеее, къде са ни пратилииии! Sad

Kodbg, наистина няколко пъти правеха забележки в тази тема заради СМГ (леко ми е странно и на мен, че така се стопират добри дискусии, но форумът си е чужд и правилата са определени от тях, може да са прави, щом са направи толкова популярен форум). Аз също предпочитам цялата математика да ми е тук - на едно място. И без това основно заради тази тема влизам в този форум. Темата съществува действително заради труда на Дидева. Толкова випуски пребориха доста състезания благодарение на нея. Винаги си ми правил впечатление на джентълмен. Не го приемай лично. Да продължаваме напред. А Дидева заслужава едно букетче от нас   bouquet.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 19:15 от Danybon

# 118
  • София

4-5 клас са в "Люлин" в 33-то у-ще.

Не само. Моят петокласник е в 125, сестра му в 22.
Информацията е на страницата на РИО София, второто съобщение в Олимпиади, състезания, конкурси

Това е някакъв абсурд - в тази тема да бъде нападан човекът, който целогодишно бълва полезна информация към всички за всякакви известни и неизвестни състезания за всякакви възрасти. Не стига, че модераторите я правят на нищо, а сега и ние... Не е честно, но както казват - няма ненаказано добро.

newsm10
Темата съществува и набира популярност благодарение на неуморния труд на Дидева,
а заплахите за затриването или преместването й са съвсем реални и ни спохождат поне
няколко пъти годишно от администратора.
Съжалявам, че името ми се замеси в излишен спор.

# 119
  • София и там където не се пуши

За София

на 8 април 2012 г. за учениците от ІV до VІІІ клас. Време за работа на учениците 4 астрономически часа;
на 8 и 9 април 2012 г. за учениците от ІХ до ХІІ клас. Време за работа във всеки от дните 4 ч и 30 минути.

Олимпиадата ще се проведе в следните училища:

Национална природоматематическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” (адрес: ул. „Бигла” № 56) – за учениците от VІІІ, ІХ, Х, ХІ и ХІІ клас на всички райони.
22 СОУ (адрес: бул. "Витоша" №134) – за учениците от ІV, V, VІ и VІІ клас на следните райони: „Триадица”, „Средец”, „Лозенец” и за учениците от VІІ клас на район „Оборище”.
33 ОУ (адрес: жк. „Люлин” – ІІІ микрорайон) – за учениците от ІV, V, VІ и VІІ клас на следните райони: „Банкя”, „Витоша”, „Връбница”, „Възраждане”, „Нови Искър”, „Люлин”, „Надежда”, „Илинден”, „Красно село”, „Красна поляна”, „Овча купел”, „Сердика” и за учениците от ІV и VІ клас на район „Оборище”.
125 СОУ (адрес: ж.к. "Младост 1" до бл. 43) – за учениците от ІV, V, VІ и VІІ клас на следните райони: „Изгрев”, „Искър”, „Младост”, „Панчарево”, „Студентска”, „Слатина”. „Подуяне”, „Кремиковци” и за учениците от V клас на район „Оборище”.

Общи условия

Активация на акаунт