Майчини инстинкти или с други думи как нападнах кучетата!

• 14 675
  • 251
  •   1
Отговори
Здравейте,

Започвам тази тема, за да споделя, не за да се правя на герой /какъвто не съм/, не за да търся съчувствие, а защото изпитвам прекланящо се усещане към онова, което има във всяка една от нас - Майчиния инстинкт. Ние не сме го създали, не сме го градили, но той е вътре в нас и повярвайте ми вчера усетих колко е голям, велик и могъщ!

Преди да ви разкажа какво се случи ще спомена, че имам на рамото и врата голям грозен белег. Големите грозни белези не се появяват случайно и обикновено водят до траен панически страх от причинителя им. Моят е от кучета - нападнали са ни със мама една зима, когато съм била на 5. За да оттърве мен от глутницата кучета мама се е била геройски и е пострадала много. Но такава си е мама - силна и борбена, предполагам кучетата още се чудят как може такава малка женица такъв отпор да окаже.

Та от ситуацията освен споменатите горе физически придобивки имам УЖАСЯВАЩ страх от кучета.

Вчера седнах в малък парк, "захапах" телефона и блажено гледах как дъщеря ми си играе на 5 метра от мен. Зад нея имаше голям храст, но тъй като често посещаваме това място въобще не го приех като опасност. Детето стоя там дълго но изведнъж лавнаха кучета, лавнаха с глухо гърлено ръмжене и изскочиха 2 огромни псета от храстите с наведени глави и оголени зъби се втурнаха към нея. Тя изпищя и побягна към мен. И тук някъде нещо в мен започна да действа без да мисля, без да даде шанс на страха ми да се обади. Изкрещях "Чиба" и скочих от пейката, хукнах към детето си. Виждах как муцуната на по-голямото черно животно се доближава до голото и краче. Дори не разбрах кога съм замахнала, но телефона ми прелетя пред мен и се разби близо до кучето, разпиля се на частици. През ума ми дори и не мина мисълта колко струва и дали ще мога да го събера после. Но кучето не се отказа от нападението си! И тогава се спънах, полетях с протегнати напред ръце и бога ми исках да го хвана! Пльоснах се по цялата си дължина на асфалта. Повярвайте ми в такъв момент хич и не ти се иска да гледаш очите на кучетата, но си мисля, че в този момент тези двете се стъписаха и отстъпиха назад в храста. Предполагам са приели плонжа ми като нападение от майката мечка или знам ли какво, но ако не бяха отстъпили аз нямаше да се откажа да ги докопам, да ги душа или кой знае какво друго щях да се опитам да им сторя. Сетих се за жената, която ухапала куче докато защитавала детето си и осъзнах, че тази идея въобще не ми е чужда. Станах и прегърнах плачещото си и треперещо момиченце.
"Мамоооо скъсала си си любимата блузкаааа!" и тогава побеснях! Ядосах се на всички псета, които чинно съм заобикаляла с годините, на всички онези "добри самаряни" които хранят кучетата и им помагат да се размножават, НЯМАШЕ да позволя и детето ми да се страхува щом зърне грозните им космати муцуни. Побеснях и тръгнах към храста - черното куче изкочи с ръмжене и лай към мен, но нямаше шанс напирах към него и хвърлях каквото докопах - части от телефона ми, камъни и пръст, докато подви опашка и избяга. Тогава осъзнах как изглеждам отстрани - коленете и лактите ми бяха разбити и кръв се стичаше надолу, цялата ми ръка е одрана до месо, а бермудите и блузката прокъсани и прашни, единия ми чехъл се крепеше на една тъничка каишка ... Погледнах момиченцето си и и се усмихнах, за да и покажа че сме победители, а вътре в мен нещо хленчеше "Ох, ауч, ох" Simple Smile Прегръщахме се още малко и тя предложи да се приберем, за да ме лекува. На няколко метра от нас две двойки седяха кротко на пейките, а мъжете им изглеждаха толкова мъжествени в спокойствието си  Rolling Eyes Все пак щом има майки на близо мъжете няма какво да сторят!  Crazy Така де кучетата сами са и нападнали детето и сами да се оправят!

Та разказах ви всичко това от една страна да ми поолекне споделяйки, а от друга защото съм изумена от това, което усетих. Вътре в мен имаше една друга, смела жена, която изскочи щом я призоваха с писък и нейното име бе "Мама".

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 10:27 от the Дорис

# 1
  • Galaxy 13197853088
Убеден съм, че би могла да ги разкъсаш със зъби и бих те поздравил за това.

# 2
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Преживях нещо подобно 3 дни преди 1-я учебен ден на детето си. Една майка-кучка ме нападна от нищото и ме ухапа. Бях по джапанки, само с един телефон в ръка, а детето ми изпдана в ужас. Като си представих колко безпомощна съм в този миг, а как на всяка цена бих я защитила, болката изчезна, а аз тръгнах срещу кучката с разперени ръце. Не знам какво съм излъчвала, но кучката схвана моето майчино послание и се оттегли. Дадох си сметка, че ако се беше стигнало дотам, щях да я боря, душа, хапя и това явно се е усещало.

Голяма прегръдка от мен и успех в борбата с уплаха!

/моето момиченце никога не се беше страхувало от кучета; това се промени оттогава; за сметка на това аз, която винаги съм имала известен страх, сега се чувствам така, сякаш мога да изям всеки пес.../

# 3
Ох....
Без коментар. Без да се съмнявам в способностите ти (ни, ви) пожелавам да не ти (ни, ви) се налага да ги подлагаш повече на изпитание. Дано се възстановиш бързо от шока. И ти, и детето.   bouquet

# 4
  • София
Идея нямаш, колко познато ми е това.....Аз обаче осакатих така животно и никак не ми е приятно да си го спомням....Нямах друг избор, но ми тежи въпреки, че спасявах живота си и този на големия ми син....Беше много отдавна.....

# 5
     Прегръдки за детенцето и майка му.
     Много години минаха и моята "История с кучета" е с домашна болонка, агресивна и пусната без каишка. И се разви пред очите на наглата стопанка. Тя не само не си прибра кучето, но се държа арогатно и сякаш не й пукаше, че ще изритам свирепо домашният и любимец, налитащ на дете, което просто си стоеше в пясъчника и на ужасената му баба (изпитваща ужас от всякакви животни), която подтичваше оттук-оттам за да не допусне кучето да стигне до детето.  
     Резултатът - счупено токче, скъсани дамски чорапи и още един пищящ - агресивната болонка, изритана жестоко с остра обувка в ребрата.
     Не съм жесток човек, и аз съм гледала кучета, но писъците на детето - тогава на две и половина години, ме накараха да събера в себе си толкова злоба, колкото през целият си живот не съм събирала. И си признавам, че ако стопанката беше в близост и нейният глезен щеше да пострада. Дори и на цена, по-висока от супени токчета и скъсани чорапи.  

# 6
the Дорис, прегръдки за теб и дъщеричката. Трудно ми е да коментирам, изпитвам ужас от кучета.

# 7
Много мъчно ми стана като си представих как си пострадала и се радвам, че си защитила детето. Може ли да кажеш в кой парк се е развил този екшън?

Офф, като си представя, че сега ще налазят всичките кучелюбци да ти обяснят колко си виновна, "горките" кученца колко са се изплашили и как твойто дете не може да не ги е предизвикало...

# 8
  • София
Горките кучелюбци... аз съм горда собственичка на цели 3, или поне бях до преди да родя. Страх изпитвам ужасен от кучета, след като едно ме захапа. Ала няма да забравя как докато бях бременна (мно0о0ого видимо) едно дворно куче ми налетя, а аз в ужаса си крещях на собственика да си го прибере, а той ми отговори: Ама то не хапе, вие хапете повече от него! И се врътна и се прибра в къщата си.  ooooh!

# 9
Дами..във всяка кучешка тема пиша..Ползвайте лютиви спрейове.Малки са.Удобни и много ефикасни.Могат да се носят някъде на лесно достъпно место по дрехите..Особено когато сте с деца по паркове и градинки..

# 10
Дами..във всяка кучешка тема пиша..Ползвайте лютиви спрейове.Малки са.Удобни и много ефикасни.Могат да се носят някъде на лесно достъпно место по дрехите..Особено когато сте с деца по паркове и градинки..

От къде да си го набавим този спрей?

Браво Дорис- все така- другият път да ги разкъсаш! Поздравления! И бързо ще минат раните!

Ако ми се случи подобно нещо, надявам се да ги убия! Преди години толкова много съжелявах и така тежко изживях- бях бременна в напреднала бременост, че едно куче ми се пъхна между гумите- при все чакането и 5-те км/ч...вече не съжелявам. Тази сутрин гордата му собственичка все още ме гледа злобно!

# 11
  • n/a
Здравей и на теб, the Дорис,

Слава богу, леко сте се разминали. Безмерна е силата на майчинския инстинкт. Дано не се налага
на всяка майка да го тества  Praynig Нали за това е темата?

Гледала съм документален филм, разказващ за това, как един младеж залегнал под колата да я
поправя, крикът изпуснал и колата го затиска. Майката вижда това, изтичва и понадига колата.
Държи я така вдигната, докато дойдат от спасителните служби. Когато няколко мъже поемат
придържането на колата, майката колабира. Действието се развива в САЩ, а знаем колко големи
и тежки са колите там. Това е поводът на филма. Никой няма обяснение как е могла тази жена не
само да вдигне, но и минути наред да държи колата.

Повтарям се, но дано не ни среща животът с подобни изпитания.

Аз наскоро имах подобен шоков за мен инцидент с моето дете. Жестоко по вероятни последици
подхлъзване и падане. Отде дойде скоростта и силата да го хвана преди да си строши врата и да го изправя, нямам никакъв ясен спомен. Помня само как плаках след това.

# 12
  • Sofia
Не знам как да коментирам,  Hug те като майка, заради ужаса, който си изживяла. Няма да го забравиш, само раните ще минат. Не стига ли всичко останало с което трябва да се справи един родител, че и на трапери вече трябва да се преквалифицираме.
Не знам, а това изречение"Ама то не хапе" много го обичам. Последната седмица вече три пъти кучето на съседа порода "фъски" ми влиза в двора, имаме работници и вратата остава отворена понякога, последния път го спрях точно преди да ми влезе в дневната  ooooh! Направих му забележка а той - Ама то нищо не прави. Не ме интересува, да си го държи в двора! И ние имаме куче, йоркшир, ако се срещнат, една хапка и го няма моето. Сега децата са при баба и дядо, за щастие.
Еднаква напаст са и бездомните и домашните пуснати без контрол.
А за бездомните, май само всеки поединично трябва да се справя, решение кардинално няма да има, докато има "природозащитници".
Киара*,  el_pl за жалост някои собственици са по-големи животни и от любимците си  Sick

# 13
  • Бургас
Дорис,милата! Hug Hug Hug
Браво на теб и дано детето ти бързо забрави за случката.
Ти си страхотна!
Няма край тая работа с песовете,майка им.....! Sick
Ако не беше забазила самообладание щяхме да те гледаме и теб по новините.Поредното нахапано дете и майка.
Браво,момиче!
Аз пък съм чувала за кучегони.Много били ефикасни.В Бургас нямаме такава напаст от помияри,иначе щях да си купя.

# 14
  • В Космоса
Много ме разчувства историята ти! Hug

Усещала съм, макар и много бледо, какви закрилнически заложби се таят в мен. Веднъж едно куче се озова в опасна близост до детето в количката и майчиният ми инстинкт моментално се активира. Тръгнах с цялата си агресия към него, но слава Богу то се извърна и отмина. Иначе щеше да има жестокости със сигурност! Close

Общи условия

Активация на акаунт