Математически турнири - 14

• 83 750
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Болните родителски амбиции ми се струва ,че само биха изиграли лоша шега на децата.Защо да се праща дете, което математиката не му е силна страна в математическа гимназия, то да се мъчи и намрази предмета, вместо да се открие силната му страна и това да се поощрява?

Точно това мислех да пиша и аз. Не мисля, че правим услуга на децата по този начин. Е, ще си начешем егото, ще се похвалим на родата и на колежките в офиса, а после детето остава да се мъчи няколко години, за да са хепи родителите.

# 391
Не е безмислено. По същата логика би било безмислено и това:"Ученици, класирани на първо, второ или трето място на  Пролетни математически състезания – Плевен 2012 се приемат и ако не са участвали в изброените в чл. 3. състезания". Става дума за СМГ.

Както казах, за София (СМГ) това работи. Но не и за Стара Загора, от където тръгна спорът.
В СМГ редовно приемат по 1-2 деца без изпит и това е стимул. В малък град ще приемат едно дете на десетилетие и това ще демотивира.

# 392
  • София
Не е безмислено. По същата логика би било безмислено и това:"Ученици, класирани на първо, второ или трето място на  Пролетни математически състезания – Плевен 2012 се приемат и ако не са участвали в изброените в чл. 3. състезания". Става дума за СМГ.

Както казах, за София (СМГ) това работи. Но не и за Стара Загора, от където тръгна спорът.
В СМГ редовно приемат по 1-2 деца без изпит и това е стимул. В малък град ще приемат едно дете на десетилетие и това ще демотивира.

Добре. Няма да ги демотивирам повече.  Mr. Green

# 393
За мен е много грозно да се опорочава така труда на децата!За 3-4 клас задачите са различни,отговорите също.

За съжаление не са дадени първите 15 задачи за 3-4 клас, от коментарите във форума става ясно, че поне още две съвпадат. Като цяло са различни ( и слава богу, иначе кой знае какви спекулации щяха да възникнат с приема в СМГ ), но на някои са променени само цифрите, иначе като тип задачи са еднакви.

# 394
За мен е много грозно да се опорочава така труда на децата!За 3-4 клас задачите са различни,отговорите също.

За съжаление не са дадени първите 15 задачи за 3-4 клас, от коментарите във форума става ясно, че поне още две съвпадат. Като цяло са различни ( и слава богу, иначе кой знае какви спекулации щяха да възникнат с приема в СМГ ), но на някои са променени само цифрите, иначе като тип задачи са еднакви.
То не само в СМГ Grinning Добре,че са различни,защото аз лично не знам как да обясня на детето си ,че труда му отива на кино .

# 395
"защото аз лично не знам как да обясня на детето си ,че труда му отива на кино "
Трудът му в никакъв случай не отива "на кино". Резултатите са си за детето и знанията/уменията си остават.
Дори на Кенгуруто някой да знае въпросите и отговорите, на другите състезания ще проличи...Дори да влезе в някое МГ - ако мястото му не е там - ще се види... newsm78

# 396
"защото аз лично не знам как да обясня на детето си ,че труда му отива на кино "
Трудът му в никакъв случай не отива "на кино". Резултатите са си за детето и знанията/уменията си остават.
Дори на Кенгуруто някой да знае въпросите и отговорите, на другите състезания ще проличи...Дори да влезе в някое МГ - ако мястото му не е там - ще се види... newsm78

Да,разбира се!

# 397
# 398
Дали някой може да ми изпрати френския вариант за 3-4-5клас, защото аз не го намирам, а тук доста се изписа за него.

# 399
Френските ги трият.Не знам защо?Спазват може би забраната да не ги публикуват официално.Днес мярнах и за 5-6 клас.Но съм зле със френския и ги загубих.

# 400
magda2121222,

Защо не го пусна този линк преди два дни?!!! Simple Smile

# 401
Нямаше да ти свърши много работа, само 7 задачи съвпадат  Mr. Green, като на една са й разместени отговорите.
Нашата 13-та задача я няма.
Гледам, че в българския вариант са подсказали на децата в задача 8, че годината е високосна.
В руския вариант са ги оставили сами да се сетят.

# 402
Френските ги трият.Не знам защо?Спазват може би забраната да не ги публикуват официално.Днес мярнах и за 5-6 клас.Но съм зле със френския и ги загубих.

Защо като ги мернеш не ги копираш????
Така и аз мога да кажа, че ги мернах в един китайски сайт...

А по повод времето, фоматът е подходящ за едни деца, за други-не. Моят син-4-ти клас- излезе след 70мин, решил всичко по 2 пъти, въртял се и му писнало. Беше притеснен, че след като са толкова лесни задачите, сигурно са му грешни (има 2 грешни). Просто това е неговият формат-по-вече схеми и малко по-вече логика.

# 403

Не знам защо нападате жената.
В края на краищата показа линковете със задачите и доказа тезата си, че е възможна предварителна подготовка. За мен и една задача да има съвпадаща, състезанието е некоректно и разбира се виновни са организаторите.
Разбира се, във всяко състезание може да има и подсказване от квестори и екипна работа, не е само тук.

# 404

Не знам защо нападате жената.
В края на краищата показа линковете със задачите и доказа тезата си, че е възможна предварителна подготовка. За мен и една задача да има съвпадаща, състезанието е некоректно и разбира се виновни са организаторите.
Ако прочетеш какво пише във френския, става ясно, че въобще не е имало друга публикация, която да е изтрита, което ме кара да си мисля разни неща... А това, че е редно да е в един и същ ден-подкрепям напълно.

Общи условия

Активация на акаунт