Математически турнири - 14

• 83 670
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
В крайна сметка има ли случаи от предишни състезания в които грешно оценена задача(в случая 13)се проверява на ново?И какво точно предприемат организаторите в такива случаи?И моля майките, които имат повече опит в такива ситуации да ни посъветват какво можем да направим ние като родители,защото точно в тази възрастова група 5т. са от огромно значение.И как да обясниш на детето ,че е решило вярно задачата,но са му я счели за грешна?

# 406
В крайна сметка има ли случаи от предишни състезания в които грешно оценена задача(в случая 13)се проверява на ново?
Да, има. Включително и миналата, и тази учебна година. Просто проверяват бланките с отговорите отново. Доколкото се сещам обаче, това винаги е ставало след като родители, пишещи в този форум са откривали грешките и са сигнализирали организаторите.  Simple Smile

# 407
В такъв случай апелирам към всички майки на ощетени деца да се организираме и да подадем сигнал!Който има заинтересованост да ми пише на лични .Благодаря!

# 408
В крайна сметка има ли случаи от предишни състезания в които грешно оценена задача(в случая 13)се проверява на ново?
Да, има. Включително и миналата, и тази учебна година. Просто проверяват бланките с отговорите отново. Доколкото се сещам обаче, това винаги е ставало след като родители, пишещи в този форум са откривали грешките и са сигнализирали организаторите.  Simple Smile

Ще търся начин да се свържа със СМБ днес...

# 409
Резултати - Гоце Делчев

Резултати - Сливен

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 08:37 от Анонимен

# 410
Отговори http://krasisil.snimka.bg/automobiles/partner.493832.26649935 и http://krasisil.snimka.bg/automobiles/partner.493832.26649934

Извинявам се за лошото качество на снимките, но снимах с телефона, а и в дисплея светеше ярко слънце и не виждах какво снимам

Mersi, strahotna si!

# 411
Търся отговорите за 5-6 клас и попадам на Кенгуру 2012 в Русия и Франция,проведени на 15.03.2012.Задачите на 95 % същите.За два дни ги превеждаш и си първи.Не е честно.На моята не и стигна времето,а дете от 5 клас излезе на 45- та та минута и е на първо място с 140 точки.Кенгуру 2012 е нечестно състезание.

Това е много голям проблем. По принцип водещите деца-математици се явяват на ЕК за тръпката да проверят възможностите си и няма да направят опит да мамят. Но много голяма част от другите деца (пък да не говорим за майките им Crazy) ще го направят дори само за да видят детето си начело, макар и с измама. Да не говорим, че ЕК участва и в класирането за прием в СМГ, а сигурно и в други МГ-та.
Заповедта да не се публикуват задачи и отговори преди нам си коя си дата е само измиване на ръцете и прах в очите. Тайната не може да се опази. Или ЕК трябва да е в един и същи ден в цяла Европа, или задачите да са различни.

След написаното от теб състезанието е компрометирано. Вярно, на втория кръг ще си проличи кой е мамил, ама каква полза?

Ne moga da poviarvam!!! Tova e tolkova nedomisleno, ta taka deaca koito naistina sa dobri moje da ne uspeiat da se klasirat da nacionalnoto, zashtoto shte se podmeneni s takiva na koito roditelite im sa izvadili zadachite ot druga darjava. I taka niama da si prolichi dali niakoi e 'mamil'..Tova napravo obezmislia sastezanieto. Dashteria mi e 3 klas i e s edna greshka i tozi pat nai-veroiatno shte se klasira, no sled kato prochetoh po gore, sam silno demotivirana..

# 412
Здравейте,

ако някой има задачите за 6 клас от Кенгуру 2012 моля да ми ги прати на лични на е-мейл: galya_sarah@abv.bg.

Благодаря предварително!

# 413
Да, има. Включително и миналата, и тази учебна година. Просто проверяват бланките с отговорите отново. Доколкото се сещам обаче, това винаги е ставало след като родители, пишещи в този форум са откривали грешките и са сигнализирали организаторите.  Simple Smile

Ще търся начин да се свържа със СМБ днес...

Ако организаторите променят отговора на 13 D, аз ще смятам че  и моето дете е ощетено, защото е решило правилно задачата, а не е получило точките.
Варианта е да признаят и двата отговора за верни.

# 414
  • София и там където не се пуши
Търся отговорите за 5-6 клас и попадам на Кенгуру 2012 в Русия и Франция,проведени на 15.03.2012.Задачите на 95 % същите.За два дни ги превеждаш и си първи.Не е честно.На моята не и стигна времето,а дете от 5 клас излезе на 45- та та минута и е на първо място с 140 точки.Кенгуру 2012 е нечестно състезание.

Това е много голям проблем. По принцип водещите деца-математици се явяват на ЕК за тръпката да проверят възможностите си и няма да направят опит да мамят. Но много голяма част от другите деца (пък да не говорим за майките им Crazy) ще го направят дори само за да видят детето си начело, макар и с измама. Да не говорим, че ЕК участва и в класирането за прием в СМГ, а сигурно и в други МГ-та.
Заповедта да не се публикуват задачи и отговори преди нам си коя си дата е само измиване на ръцете и прах в очите. Тайната не може да се опази. Или ЕК трябва да е в един и същи ден в цяла Европа, или задачите да са различни.

След написаното от теб състезанието е компрометирано. Вярно, на втория кръг ще си проличи кой е мамил, ама каква полза?

Сто пъти съм го писала - преди години майка на една от състезателките дори в отбора на СМГ идваше да взима задачите пред 107-мо . Детето е страхотно и умно, но майката е явно болна. Може да провериш, че преди да речем пет години имаше разлика в доста състезания провеждани, например започваха сутрин в другите училища, а СМг след обяд или дори на другия ден. Не може да обиждаш така редовите деца , а явно доста водещи родители имат голям проблем с амбиция и унищожаване на децата си непременно нещо да стане и сакън да не се улее на нещо.

Това да се сети да го направи някой, трябва да има информация. За съжаление доста има на унищожаване на съдбата на децата с амбициозни родители.

Аз например за едно състезание, което е при гимназистите, лично деца от СМГ са предлагали задачите предварително на други близки деца( преди 4 години). После защо решили всичките задачи като бързия влак някои. Знам и за младежи, които казват научих задачите, ще ми е гадно да ходя, като ги знам и не ходят. Важно е децата да се явяват, за да свикват, а не да мислят за резултата.

И за да бъда честна, научават задачите не от преподаватели, а от Интернет, от контакти с други деца по света, а после постъпват честно, услужливо ги раздават, не само в тяхното училище.  

Това не значи, че  са лоши математици, ама при толкова труд и те имат нужда да изпушат. (някои от тях)

magda2121222, това че детето е решило така задачите, не може и кажеш, че то задължително ги знае предварително.  С времето нещата се разбират.

# 415
Моля за зад.2клас на petigan@abv.bg

# 416
Как изобщо зрели хора могат да допуснат тезата, че имало родители, които ще "киснат" в чуждоезикови форуми, единият на френски, доколкото виждам по линка, е тийнеджърски, ще превеждат задачи и ще ги дават на децата си. По тази логика трябва да сноват и по форумите на всички над 40 държави и да дебнат. И това трябва да са някакви родители-полиглоти с много добро ниво на чуждите езици, защото Гугъл едва ли ще помогне. Аз нямам нерви да чета тийн-форуми на български с всички съкращения, СМС-стил, латинеца и грешки и не мога да си представя, че някой зрял човек с няколко езика ще си причини това с цел някакви минимални проценти да съвпаднее някоя задачка. Ако пък все пак е улучил, това се е като 6 от тотото. Не съм наясно с всички тези конспирации, но направо ми звучи абсурдна тази теза, а ако има такива родители - нещо не са наред или пък тотално са обсебени от манията "математика"/СМГ/МГ и трябва да се вземат в ръце.

Това, което забелязвам като статистика от последните няколко години, е, че долу-горе са все едни и същи децата на челните позиции - говоря за сегашните 5-класници, които ги наблюдавам. Леко си сменят само подредбата в местата. Хвърлих поглед на 5-класниците в Русе и веднага мернах познато име на първите места. Попитах за Варна и максималният резултат, защото те дават винаги страшно добри резултати и за мен са показател как ще се подредят и състезателите в София и др. градове и дали е било сложно дадено състезание. Относно по-ниските резултати на 6-класниците, напр. в Русе, просто маркирах този факт. Не наблюдавам випуска на 6 класниците, но випускът на 5 клас е много силен.

Така че нека уважаваме труда на децата и да не вкарваме конспирации от нашия живот!

Сто пъти съм го писала - преди години майка на една от състезателките дори в отбора на СМГ идваше да взима задачите пред 107-мо . Детето е страхотно и умно, но майката е явно болна. Може да провериш, че преди да речем пет години имаше разлика в доста състезания провеждани, например започваха сутрин в другите училища, а СМг след обяд или дори на другия ден. Не може да обиждаш така редовите деца , а явно доста водещи родители имат голям проблем с амбиция и унищожаване на децата си непременно нещо да стане и сакън да не се улее на нещо.

Това да се сети да го направи някой, трябва да има информация. За съжаление доста има на унищожаване на съдбата на децата с амбициозни родители.

Аз например за едно състезание, което е при гимназистите, лично деца от СМГ са предлагали задачите предварително на други близки деца( преди 4 години). После защо решили всичките задачи като бързия влак някои. Знам и за младежи, които казват научих задачите, ще ми е гадно да ходя, като ги знам и не ходят. Важно е децата да се явяват, за да свикват, а не да мислят за резултата.

И за да бъда честна, научават задачите не от преподаватели, а от Интернет, от контакти с други деца по света, а после постъпват честно, услужливо ги раздават, не само в тяхното училище.  

Това не значи, че  са лоши математици, ама при толкова труд и те имат нужда да изпушат. (някои от тях)

magda2121222, това че детето е решило така задачите, не може и кажеш, че то задължително ги знае предварително.  С времето нещата се разбират.

# 417
Някой знае ли кога ще излязат резултатите за Пловдив и къде могат да се проверят?

# 418
А някой направи ли си труда да провери 30 задача за 5-6 клас? И какво е мнението ви за коректността на дадения отговор. Защото малко ми е съмнителна.

# 419
Честно казано  все ми е едно кой е верния отговор, стига да се обясни ясно защо е той. Така децата ще разберат и ще знаят за по-нанатък. Ние от тази година тръгнахме по състезания и аз не карам детето, то само си иска (от училище им предлагат). Бях приятно изненадана когато спечели сребърен медал от Салабашев, но нито ще я записвам в математическа гимназия, нито ще я карам да решава задачи ако не иска. Разбира се давам и пълна подкрепа (както виждате във форума съм:) за да и търся верните отговори. Тя е трети клас и е с една грешка, дори да сменят 13 на Д, пак ще се класира за националното (поне така си мисля).

Общи условия

Активация на акаунт