Математически турнири - 14

• 83 766
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Опитах се да изпратя задачите за 2 и 6 клас на всички, които ги поискаха. Ако съм пропуснала някого, просто пак да се обади.
Моля за задачите за втори клас - на емайл irinadinkova@lycos.com.

# 331
Търся отговорите за 5-6 клас и попадам на Кенгуру 2012 в Русия и Франция,проведени на 15.03.2012.Задачите на 95 % същите.За два дни ги превеждаш и си първи.Не е честно.На моята не и стигна времето,а дете от 5 клас излезе на 45- та та минута и е на първо място с 140 точки.Кенгуру 2012 е нечестно състезание.

# 332
Търся отговорите за 5-6 клас и попадам на Кенгуру 2012 в Русия и Франция,проведени на 15.03.2012.Задачите на 95 % същите.За два дни ги превеждаш и си първи.Не е честно.На моята не и стигна времето,а дете от 5 клас излезе на 45- та та минута и е на първо място с 140 точки.Кенгуру 2012 е нечестно състезание.

Това е много голям проблем. По принцип водещите деца-математици се явяват на ЕК за тръпката да проверят възможностите си и няма да направят опит да мамят. Но много голяма част от другите деца (пък да не говорим за майките им Crazy) ще го направят дори само за да видят детето си начело, макар и с измама. Да не говорим, че ЕК участва и в класирането за прием в СМГ, а сигурно и в други МГ-та.
Заповедта да не се публикуват задачи и отговори преди нам си коя си дата е само измиване на ръцете и прах в очите. Тайната не може да се опази. Или ЕК трябва да е в един и същи ден в цяла Европа, или задачите да са различни.

След написаното от теб състезанието е компрометирано. Вярно, на втория кръг ще си проличи кой е мамил, ама каква полза?

# 333
Опитах се да изпратя задачите за 2 и 6 клас на всички, които ги поискаха. Ако съм пропуснала някого, просто пак да се обади.
  Praynig И аз моля за задачите за 6 клас : antonianik@abv.bg . Благодаря.

# 334
Точно заради различните дати на провеждане на Кенгуруто тази година, не направих публичен линк към задачите, а ги разпращах на всеки, който ги поиска, с цел да бъдем максимално честни (пак има риск, но е по-малък). Аз на 16.03.2012 се поровичках из нета и също видях, че в Русия и Беларус се е провело, дори имаше линкове към задачи, но самите файлове бяха изтрити от модераторите. Явно някой се е грижил за това. А съм съгласна с Черна станция, че водещите математици- както тя ги е нарекла, няма да ползват нечестни методи.

# 335
Здравейте, може ли да ми изпратите на yzi@abv.bg  задачите за 5-ри клас.

# 336
А съм съгласна с Черна станция, че водещите математици- както тя ги е нарекла, няма да ползват нечестни методи.

Да, но "неводещите" ще се възползват (и майките им, и майките им). В резултат ще има ненормално голям процент деца с резултат над 90%, а това ще доведе до изкривяване на класирането за 2 кръг. Защото добрите математици по правило допускат 1-3 грешки, което им позволява да се класират. А сега с 3 или даже с 2 грешки може да останеш извън класираните newsm78 Най-малкото остава съмнението дали това е защото децата са станали много умни, дали защото задачите са били много лесни, или защото е имало нечестно състезание.

# 337
Направих проверка за 2011 година.Детето отново е на първо място със 115 т.Задачите в Русия и Франция на 99 % същите.На национален кръг се е преставило трагично.

# 338
Русия и Франция-17.03.2011г.В България 19.03.2011 г.Пак два дни по-късно у нас.

# 339
Направих проверка за 2011 година.Детето отново е на първо място със 115 т.Задачите в Русия и Франция на 99 % същите.На национален кръг се е преставило трагично.

Все пак не може с лека ръка да се правят изводи. И задачите, и организацията на втория кръг са коренно различни (повече приличат на олимпиада) и не е изключено дете, добро в единия формат, да не се справи в другия.

# 340
Не се чудете,че 5 клас имат 140 т.,а 6 клас по-малко.Очевидно на 5 клас мамите са по напред  с технологиите.

# 341
Но и децата не могат да пазят тайна.Да излезеш на 45-а минута и да кажеш,че задачите са лесни,при това 30 на брой и то си в 5 клас.

# 342
Моят син е в 6 клас - ходи на Кенгуру вече за 5 път. Винаги на първи кръг има по една грешна задача. Което е отлично. И винаги на втори кръг се е справял мноооооооого по-зле, отколкото на първи. Просто първия кръг е неговия формат. Така че това не винаги е показателно.
Далеч съм от мисълта, че няма и случай на преписване. Но това се вижда по системните резултати на конкретното дете.

# 343
Ок,но примерно вчера излезе ли на 45-та та минута?

# 344
Детето може да е добър математик,но майка му иска да е феноменален в очите на другите,а това не е маловажно.

Общи условия

Активация на акаунт