Математически турнири - 14

• 83 866
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Контролно, 5 клас, СМГ за ПМС, Плевен 2012.
Времетраене: 2 часа
Формат: 5 описателни задачи

Зад 1. Може ли между две прости числа да има:
А) Точно 6 числа, всяко от които да е съставно?
Б) Точно 7 числа, всяко от които да е съставно?

Зад 2. Колко е най-голямата стойност на n, за която числото 1.2.3.4. ... .n завършва точно на 6 нули?

Зад 3. Вярно ли е твърдението, че от 30 произволно избрани естествени числа, всяко от които не надвишава 50, винаги могат да се изберат 2, едното от които да е два пъти по-голямо от другото?

Зад 4. На втория кръг на олимпиадата по математика учениците от 5г клас се представили така: първата задача решили 9 от тях, втората – 7, третата – 5, четвъртата – 3 и петата – 1. Всички ученици, освен Боби, решили еднакво количество задачи, а Боби решил с една задача повече. Може ли той да е взел награда, ако наградените са решили четири или пет задачи?

Зад 5. Лицето на правоъгълен трапец ABCD с основи AB и CD е 160 кв. см, а височината му е 16 см. Точката О е от по-малкото бедро и е на равни разстояния от останалите страни на трапеца. Да се намери обиколката на трапеца.

# 136
...отколкото да се чака някой да отговори на въпрос, на който е отговаряно стокрано досега...
Това е една от темите, в които редовните потребители се понаучиха какво да питат, къде и как да търсят.
Е, има тук там някое изключение като предходното, но спооооокойно, другарката Дидева отговаря на ЛС на подобни запитвания.

# 137
  • София
Разбрах от сина ми, че в момента деца от СМГ са на международно състезание. Май било Румъния, но не беше сигурен за държавата. Някой знае ли за какво състезание става въпрос и как са се представили децата (вероятно състезанието вече е приключило)?

# 138
Разбрах от сина ми, че в момента деца от СМГ са на международно състезание. Май било Румъния, но не беше сигурен за държавата. Някой знае ли за какво състезание става въпрос и как са се представили децата (вероятно състезанието вече е приключило)?

Не знам подробности, но доколкто съм подочула става дума за някакъв турнир на централноевропейските държави - Чехия, Полша, Италия, Австрия, Румъния.... Тази година за да си качат нивото поканили и СМГ. Състезанието е било в Чехия, а задачите общо взето доста лесни.
Като се върнат децата сигурно ще се разберат подробности.

# 139
Първите двама по рейтинг Naughty са в Чехия

# 140
В смисъл са чехи ли?
Илиана Цветкова е с тях, та покрай всички състезания само заместници имаме на курсовете в СМГ, или тестове или поправки правят, малко почва да се обесмисля заниманието...

# 141
В смисъл са чехи ли?
Илиана Цветкова е с тях, та покрай всички състезания само заместници имаме на курсовете в СМГ, или тестове или поправки правят, малко почва да се обесмисля заниманието...

И ние от 1 месец сме на упражнения само. Поне реши доста задачи, които при други обстоятелства нямаше как да го накарам де седне да решава. Ние сме при Елза Тодорова и в събота също са имали заместничка. Неговата версия за състезание беше Япония  Simple Smile Сигурно нещо не е доразбрал. Ще чакаме да се върнат да разберем.

# 142
  • София
Здравейте, признавам,че четох под диагонал информацията за Кенгуруто.  Blush Предполагам,както и вие,че в 125 ще се провежда. Опитвам се от сутринта да се свържа с тях, но не успявам.
Ако някой има повече информация, моля да ми пише. Притеснявам се ,че ще изпуснем срока (ако вече не сме го направили ).  Confused

Благодаря!

# 143
Здравейте, признавам,че четох под диагонал информацията за Кенгуруто.  Blush Предполагам,както и вие,че в 125 ще се провежда. Опитвам се от сутринта да се свържа с тях, но не успявам.
Ако някой има повече информация, моля да ми пише. Притеснявам се ,че ще изпуснем срока (ако вече не сме го направили ).  Confused

Благодаря!

Записват още в 125-то - такса 7 лв., срок - сряда.

# 144
  • София
Благодаря!  Hug
В библиотеката ли става записването?

# 145
Попитайте и във вашето, в повечето у-ща се провежда.

# 146
Благодаря!  Hug
В библиотеката ли става записването?

Да  Peace

# 147

Не знам подробности, но доколкто съм подочула става дума за някакъв турнир на централноевропейските държави - Чехия, Полша, Италия, Австрия, Румъния.... Тази година за да си качат нивото поканили и СМГ. Състезанието е било в Чехия, а задачите общо взето доста лесни.
Като се върнат децата сигурно ще се разберат подробности.
И Словакия, доколкото аз знам. Нашите сладури били обрали всички първи места - индивидуални, отборни, всички възрастови групи. Даже се шегували помежду си, че повече нямало да ги канят. Laughing

# 148

И Словакия, доколкото аз знам. Нашите сладури били обрали всички първи места - индивидуални, отборни, всички възрастови групи. Даже се шегували помежду си, че повече нямало да ги канят. Laughing

Дали някои хора ще имат пак очи да ги потупват по гърбовете и да се снимат с тях?  #2gunfire

# 149
Браво на децата  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт