Лазер, Фото или Elos...3

• 85 300
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • в 1001-та нощ
аз например на мищниците почти няма изобщо, но и след профилактично щракане не ми излизат нови, които преди съм нямала  newsm78

за да поникне косъм - трябва да има луковица, фоликул .... не може да поникне от нищото, ако беше така - плешивите - отдавна да са се заели  newsm78

може би човек повече се взира след процедурата и се надява на оредяване, възможно е и бръсненето да ги прави по-дебели, не знам дали е възможно да се събуждат "заспали" луковици - ако действително тази енергия ги взривява  newsm78

зълва ми прави брадичка с окосмяване от хашимото - твърдеше, че след 2 процедури са повече, но предполагам, защото е сппряла да ги скубе, а и хормоналният проблем е налице  newsm78

# 91
аз съм привърженичка на Versus. преди тях пробвах 2 процедури в Елос, но болката беше ужасна и си ходиш космата още седмица докато започнат да падат, и то не всички... онзи ден ми беше 4тата процедура във Versus и съм много доволна- за няма 5 минути съм готова, почти нищо не усещам, а косъмчетата не се виждат изобщо. след някой друг ден започват да падат сами, като си излизат от корен. казаха ми дерматоложките, които правят процедурата: "под никакъв претекст не ги скуби, ако не падат сами, че все едно започваме отначало! ако ти пречат- обръсни ги!". имам още 2 процедури през намаленията, като до момента са оредели до косъм-два на зона, като просто имам мъх. може би трябва да спомена, че говоря за лице Simple Smile а бях тежък случай до преди 6 месеца.
сега чакам някаква промоция да хвана за мишници и крака, че сегашната е 40лв за мишници (но е редовна цена) и 300лв за цели крака (промоция) но пак ми е множко. иначе са много внимателни и приятни целият им персонал- до момента не ми се е паднала една и съща докторка 2 пъти- не знам какво може да значи, но от процедурите им определено има ефект.

# 92
ами да точно "събуждат" се заспалите луковици...и т.е. те израстват, било е нормално мъхче на лицето, както при всички и израстна, не е точно косъм, но порастнаха , убедена съм, че не беше така, дори като цяло още преди да отида на лазерна епилация ги махах с пинсета и тогава си мислех, че е гадно, но сега като сравня, по- добре да не бях започвала честно казано...Sad(( лицето ми преди не беше така, никога не съм имала хормонални проблеми, даже за да съм сигурна ходих да ги изследвам, просто от невежеството на някои "лекари" човек може да съжалява Sad....

# 93
че моите умряха и сега са на стадии мъх, само заради лазера.

# 94
Лазерът, фотото и елоса, просто казано реагират на меланина. Въздействат на меланина. Меланинът е "веществото", даващо цвят на косъма- тъмен, рус, кафяв...При липса на меланин, косъмът е бял. Чисто бял. И нищо не може да му въздейства (освен електрическа игла или пинсета, но това е друга тема), ни лазер, ни фото, ни елос.  Каквато и да е машина въздейства на космите по време на тяхната фаза на растеж. Когато има меланин( това е мн. образно казано, но нека е разбираемо). През останалите фази(влючая и "заспалата", липсва меланин. Липсва и въздействие. Така че за никакво стимулиране на растеж не можем да говорим. По твоята логика, white orchid, хората, които си премахват кръвоносни съдове на лицето и си правят и подмладяване пак на същата зона с лазер, трябва да са ходещи маймунки, защото един вид се облъчват с него. Лазер+лице- зони, където няма косми=косми?! Несериозно е, просто!

# 95
  • Тра-ла-ла
Какво точно включва фотоепилацията на интим? Зоната м/у малките и големите срамни устни?

Фотоепилацията помага ли при дълбоко врастнали косми? И могат ли да се подлагат на фотоепилация зони, в които има зарастваща рана или вече зарастнала, но кожата е по-нежна?

# 96
  • София
Вие говорите, че не е възможно, но аз се сещам за един случай с едно момиче, чак по btv го даваха. След неуспешна процедура на лице, не помня обаче лазер или фото, казваше, че  цялото си лице  бръсне. Страшен проблем, процедурите си ги беше правила в Гърция. Ако успея да намеря предаването, ще го постна, но е факт, че имаше такова оплакване.
Предаването не го намерих, но пък намерих темата в която се обсъжда същото, пак в нашия форум. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80487.930

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 21:15 от mia1

# 97
Tanati, питай конкретното място, към което си се насочила, какво включва тази зона, защото в различните салони понякога има разлика.
За врастналите косъмчета, би трябвало да имаш мн. добър ефект.
Ако има открита рана или пресен белег е хубаво да поизчакаш. Не за друго, а за да предотвратиш бъдеща пигментация.

Mia1, и аз си спомних това предаване. Мисля, че беше в сутрешния блок по Nova. Но дамата там сама каза- карали са я да бръсне. И то лицето! В случая, който се коментираше по- горе, не е имало бръснене.

Не знам...Лично за себе си съм на мнение, че няма как да се получи по- обилно окосмяване само на база третиране на по- голяма зона. Последните години се занимавам само с подобна техника и процедури. Няма зона, която да не съм третирала по себе си- лице или тяло. Видяла съм - n на брой клиенти. Но с подобен проблем не съм се сблъсквала. И знаейки механизмите и технически и медицински, не мога да открия и зрънце логика в  такова твърдение. Но все пак- аз съм си аз, и виждам така нещата:) Трябва да се уважава и мението на другия.

# 98
  • София

Какво точно включва фотоепилацията на интим? Зоната м/у малките и големите срамни устни?...
...Фотоепилацията помага ли при дълбоко врастнали косми?

Интим би трябвало да включва зоната между срамните устни. Ако не включва срамните устни, значи ти правят бикини линия. Под въпрос е обаче дали ще ти обработят зоната около перинеума и ануса. В някои салони това е отделна зона.
А за врастналите косъмчета - за мен това е най-голямото предимство на фотоепилацията. Няма обърнати косъмчета, няма възпаления, зачервявания, кожата е коренно различна. И така е още от първата процедура. newsm10

# 99
всеки с мнението си, но фактите говорят сами, незнам какво е въздействието на лазера, обаче последствията са видими, ако беше да не се обработва по- голяма зона, там сега мъха нямаше да е по- голям, а нормален , както преди си беше...то не стига, че като се обработваше точното място там се увеличиха от 8-10 на незнам колко, ами и като се обработи по- голяма зона, проблема стана направо...Sad...а това за подмладяването и капилярите не се ли слага друг накрайник, там няма как пък да отиваш за едно, а друго да се получава...

# 100
Единствената разлика е в параметрите и големината на петното. Нищо не се сменя. Принципът е същият. Затова ги дадох за пример, тъй като се работи предимно върху неокосмени зони. Не стават космати.

# 101
  • Плевен
Здравейте, от скоро ползвам уред за домашна фотоепилация. Тъй като преди 2 години ходих на процедури с професионален уред, горе-долу мога да направя разликата. С домашният уред направих около 4 процедури през 2-3 дни, тъй като наистина той е доста по-слаб от професионалния.
Въпроса ми е след колко време спира растежа на космите, защото вече 2 седмици след първата процедура някои косми продължават да растат, а други опадаха, въпреки, че ги облъчвах през толкова кратко време. С професионалният уред всичко опадваше до седмия ден, нищо, че след време пак израстваше, затова питам по принцип кога спира растежа след такава процедура?

# 102
затова питам по принцип кога спира растежа след такава процедура?

Стеффи, правих доста дълго проучване как мога да си купя домашен уред за фото или лазерна епилация за да инвестирам еднократно и после да не съм зависима от салони. Прочетох де що намерих и знаеш ли какво разбрах накрая от американски публикации в професионални издания. Уредите за домашна употреба са с намалени импулси и сила на облъчване. Лъчите не са съвсем безопасни и безвредни и изискват контролиране при всеки. Производителите не искат да поемат риск да се увредиш в къщи и после да ги съдиш. Ефекта е, че не са ефективни и не вършат работа. По тази причина се отказах. Съжалявам че ти го казвам. Дано не си инвестирала сериозно.

# 103
съгласна съм с a_n_g_e_ll, защото ако се "събуждаха" заспалите фоликули, то трябваше да влизам в порочен кръг и тези които тъкмо съм "приспала" до фаза мъх, да ги "будя" до стадии козина, а такова нещо не виждам, тъй като те попадат в същите зони, които все още третирам. не знам за вас, мили дами, но аз виждам само положителни резултати и е страхотно усещане и имам по-високо самочувствие. до преди процедурите ми да започнат все си мислех, че всички ме гледат където не трябва и забелязват гадните черни косъмчета, които скубех по всякакъв начин. сега вече не е така.

а за Tanati- препоръчвам ти да отидеш и да се консултираш на място. във Versus те анкетират, провеждат ти "обучение", и ти дават съвети от дерматологична гледна точка. има консултации, които май са безплатни, ако се съгласиш да ти правят процедура, а ако не си сигурна се плащат 20 лева или нещо от сорта. не помня точно дали платих допълнително при първа процедура или не. аз лично с години се опитвах да накарам джипи-то да ми даде направление за дерматолог, но все или нямаше направления, или моето са глупости. ако трябваше да чакам на тъпата ми лична лекарка и на гинеколог нямаше да ходя, защото тя знаела по-добре, нямало нужда от преглед и ми се предписват щуротии за проблеми, които не са установени от специалист.

по принцип, косъмчетата на лицето се повлияват по-трудно от тези по тялото, но моите вече на 4-та лазерна (като преди това имах още 2 с елос = 6 процедури) вече са премахнати на 85-90%. единствения фактор е колко са тъмни и колко е светла кожата ти. моите си бяха доста неприятни, а кожата ми е много светла- тен почти не хващам, дори да се пека усилено Simple Smile

# 104
  • Плевен
Е, чак особено сериозна инвестиция не съм направила  Embarassed Зная, че са с по-малка сила на облъчване, въпреки, че усещането от "щракването" е същото като от професионален, което, разбира се, не е критерии за ефективност. Факт е, че част от космите опадаха. С професионалния уред направих 6 процедури в продължение на 6 месеца, там също инвестирах доста, но около 60% от космите опадаха трайно (вече втора година ги няма  Laughing). За съжаление и много от момичетата тук са дали доста средства за професионални процедури и не са постигнали особен ефект. Разбира се, че с професионален уред е по-добрият вариант, но гаранция няма никъде. Сега ми остава да почакам и да видя какъв ще  резултата.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт