Баба Марта се задава- на февруарчетата здраве и късмет тя ще раздава! (43)

• 30 881
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Диди също е на ясла. Закрепи се много бързо.  Peace Последния път като беше болна май ѝ изписаха Инфлуцид (забравих наистина  Crazy ), но според мен се оправи сама за няколко дена. И Коризалия съм ѝ давала, но нещо май не стана работата. Аз обаче не мога да преценя кога точно започва болестта (т.е. да предпрема нещо преди да се влоши), а освен това като че ли повече ми идва отвътре да я оставя да се оправя сама.  Thinking Но пък тя не се разболява сериозно и няма какво да ме плаши особено - сополи и кашлица предимно.  Crazy От време на време давам вит. С и капя клеева тинктура в сокчета.  Rolling Eyes

Далче, Мии, разбирам ви чудесно, но да знаете, че това е временен период. Съвсем скоро ще свикнат и ще предпочитаТ да са сред децата дребните.  Peace Далче, не забравяй, че децата много емоционално реагират и той всъщност не страда чак толкова, колкото на теб ти се струва. Още повече, че веднага спира да плаче, щом влезе вътре.  Flutter Колкото и на Бо му е трудно и странно адаптирането към ходенето на ясла, двойно толкова ти е на теб!  Hug Тъй че си събирай сърцето от плочките, щото това не е края!  Mr. Green

Ел, и Диди е станала антисоциална.  Crazy То с тия деца в яслата съвсем се видя в чудо и е предпазлива дори към бебета в колички.  hahaha С по-големите деца пази дистанция, но пък наблюдава усилено, т.е. има интерес.  Thinking

# 631
  • До Балкана
О, Таничка, мила, ще ти олекне сигурна съм! Аля ми се струва по-нахакана от Бо, който е един мамин лигльо! Това, че веднага като влезе спря ме навежда на мисълта, че си е чиста проба манипулацийка, но това не ми пречи да се влача по обратния път като стъпкан охлюв! Sad

Юхче, напълно съм съгласна. Писали сме по едно време....  Hug

# 632
  • София
Далче, Мии, дано е период и отмине бързо!  Hug Hug
Танюшке, ти се настройвай позитивно предварително и ще видиш как твоето настроение повлиява и на детето!  Hug Дано работите при вас станат като при нас - сутринта мъжо не е успял да догони Максето да го целуне за чао.  hahaha Докато се обърне да му прибере якето в гардеробчето, и нашия се намърдал вече в групата сам.  Hug И с деца много си играе, тия дни пооставаме навън, ми той е най-малкия и все последен тича с тия малки крачоци, ама не се отказва - барабар Петко с мъжете - катери се, пада, става, опитва се да им говори.  Heart Eyes

Мии, мъжо е след нощна и се метна да спи, аз си чета тук, ще обядвам и изчезвам да плащам разни сметки и да пазарувам.
Ел, дано се закрепи детето.  Hug Пробвай го тоя прословут Инфлуцид сега веднага, днес през 2 часа да му го даваш /може до 8 таблетки на ден/, може и да помогне, а не е скъп.  Hug

# 633
  • София
Добро утро Hug

Мерси за закуската  Hug

Делче, мии, много неприятно, направо ми се къса сърцето като Ви чета, сутринта моят Марти така ме преследваше у нас и не ще да седи с баба си и дядо си, иска с мен да ходим в градинката  Crazy, и пак 4е си е с тях у нас, не мог ада си представя в яслата как ще го оставя Sad Само Мустаков да каже как, добре ли е зле ли е, ваксина ще има ли, няма ли и ще решим за яслата, евентуално ако вси4ко е наред(не ми се вярва оба4е), може априлл да го пусна!

Събота ходихме до Сердика и си взех тогани на Делимано, имаше промоция ( то една промоци  Stop), но много ми харесват, страхотни са, ползвахме този за скарата.

Амели Браво за бибата, ние я махнахме преди 2 месеца, ве4е дори не се сеща за нея! Успех Hug

# 634
 Аз съм сигурна че това с рева си е вид манипулация, щото баба му е готвачка в яслата и и свалят информация, че след като си тръгнем млъква, яде си и си играе. Даже и някой магарии е усвоил за една седмица. Вчера заби на батко си два туката и по двете бузи и след това го посочи с пръст  Shocked А някой ако му се скара или му направи забележка бива посочен с пръст, придружен с лош поглед Shocked Shocked Shocked

# 635
Далче, Мий... а стига ревахте бе! Тия мъже ли ще ги правим или лукови глави?! Няма да ни висят на полите до второ пришествие, дето преди се майтапехме те женени и ние и в леглото да им асистрираме още малко да не са повредят нещо, а?  Twisted Evil

Това горе малко на майтап, защото така би казал мъжа ми, и е прав де, но иначе много добре ви разбирам, мнооого добре. Но все пак погледнете и от другата страна, че ние като майки наистина искаме ако има как ни една сълза да не проронят, ни един труден момент да нямат в живота си и така им правим мечешка услуга, защото живота във сигурност ще ги изправя пред много трудности и ние трябва по-скоро да сме ги научили как да се справят сами, защото няма винаги да можем да сме до тях.. Hug

Честит рожден ден, Бела, на патерици! Да си много щастлива, късмет и успех във всичко ти желая!  bouquet

# 636
  • Burgas
Здравей те!

И аз съм сама, изчистих, сготвих и седнах.

Ивето и тя в началото така ревеше и викаше ,,не динка'' още от вкъщи и като влезе там край, но това продължи 3-4 дни и край вече не плаче изобщо, влиза с желание. Пробват децата, може пък да мине номера и да ги оставим вкъщи. И при вас ще отмине.

# 637
  • София
Бръмби, ние тука себе си оплакваме, себе сиии.  smile3560 Всички се съгласихме, че децата се оправят, ма това не пречи по никакъв начин на нашето страдание.  Crazy

# 638
Привет!
Радвам се да прочетта всички, които не се бяха разписвали скоро   bouquet   bouquet   bouquet
Малвинка, прочетох те, но нямах време да пиша, но стискам всичкото налично палец, да се оправят нещата  Praynig
Ел, я кажи сега ти за какви люляци говореше, че ме заинтригува?
И за какъв логопед, не е ли рано? Иначе, стискам усилено да се закрепите  Heart Eyes
Мии, е права за мен, това си е чиста проба манипулация... Свекърва ми се грижеше за племенницата поне две денонощия в седмицата от както навърши половин годинка, но след като навърши година и половина започна да плаче доста сърцераздирателно, до момента в който й отнемеха вниманието с нещо... Тук вече е много ражно лелките в яслата да са читави и да се намесят навреме,за да не се стига до истерии...
Аз всеки ден виждам деца от големите,почти първолаци, които хленчат, не им се разделя с мама и тате Peace Те са длъжни да изразят недоволството си, па ако може вие цял ден да се терзаете, още по-добре  Peace
Страдат деца с наистина рязка промяна в поведението  Wink Не говорят, не спят, не хапват, не се успокояват въобще ...

Днес сложих на Марто ваксина срещу Хепатит А , иначе е 90 см. и 13,400 кг  Rolling Eyes Вече не дебелее, само расте на височина... Назначиха ни спец. изследвания за ПХ-то в организма - по повод на кариесите  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Надявам се до половин година този кошмар да остане зад гърба ми  Tired Сложих го на алкална диета и така newsm78 Ако някой знае нещо за киселинността на организма, нека сподели  Thinking

# 639
  • offshore & overseas
Ду,

Аз съм заровена в раЛта, но се изкуших да драсна 2 реда, просто като за отметка.

На мен ми стана любопитно туй за pH-то - ще следя. Не мисля, че от там ще излезе нещо. И все пак... ха дано се намери някакво решение за майките на дечица с такива зъбки. Hug

Туй за Инфлуцид-а - тоже ще следя, да ви чуя мненията и да преценя дали да го пробвам и аз. Дотук съм силно изкушена, още повече пък, какво са 2 лв.? Mr. Green

По калинкинско време нямаше инфлуцид и се носеше славата на осцило...-то. Давах го много и уж помагаше... до един момент, когато и той не успя и К. легна с първата си пневмония.

Просто има деца и деца. Повечето се справят сами, а на други нищо не може да им помогне, докато не израстат проблема си. Peace

Бръм, сега ще ти пиша първо на теб, че... ooooh!

# 640
  • София
Чакам дребния да стане и се изстрелваме за Инфлуцид. И аз май ще повторя боледуването..да му се не види. Мъжо се тръшна близо месец след като ние с Яско го изкарахме. Още не се е оправил а при него е много тежко (ш'са мре, както знаете Wink) Сега и ние ако цъфнем пак ще се Фърлям...

Любезна, аз имах предвид зюмбюл Embarassed Ми на 8-ми, верно ходих да си купя люляци ooooh! и жената любезно ми обясни, че са зюмбюли и за люляци ш'почакам малко Rolling Eyes То хубаво пиша глупости ама ти ги помниш Laughing
За логопед е рано ако има проблем с произношението, нооо Ясен няма нито една дума в речника си. Бръщолеви на китайски  Sad Поразрових и открих разни диагнози ...та така. Разбира и изпълнява команди ама и кучето ми го прави и не знам до колко не е заучено. Попаднах на отворени врати в един център и се мятаме на логопед първо. Ако видят проблем сигурно ще ни насочат към невролог, психолог, проверка на слуха ooooh!

# 641
Здравейте Hug
Бела честит рожден ден с малко закъснение!Пожелавам ти да си една много щастлива жена и майка!Съвсем скоро броя на семейните ви членове да се увеличи поне с още един Hug
Рали прекрасни сте  и тримата  Heart Eyes
Далче разплаках се докато те четях!Поставям се на твое място и си представям колко ти е било трудно да го оставиш  Hug
Мий дано Преско скоро да свикне и да нямате повече такива моменти Hug
Днес занесох изследванията и ако всичко е наред(т.е. не се е появил някой сАпол изневиделица) в сряда ще е първият ден в яслата ConfusedАко ви кажа,че стомаха ми е свит на топка и сълзите ми потекоха докато отивах да занеса документите,може и за ку-ку да ме сметнете.Направо не знам как ще я оставя вдругиден.Доки ми каза от днес да и давам осцилококцинум и септилин,но вие ме заинтригувахте с тоя инфлуцид..дали е по-добър  newsm78
Ел дано на Яско да се закрепи и да отидете на логопеда,че да се поуспокоиш Peace

# 642
Здравейте мами.
Ел написаното от теб наистина ме заинтригува,защото и моето момче не говори нищо смислено,казва мамамама-на една количка,като види баща си казва-тататата,като е гладен амамам,като види рекламите вика-диго и това е Rolling EyesИ аз съм се замисляла дали няма проблем това дете,но свекърва ми все ме успокоява че и мъжа ми късно е проговорил.А като се замисля Дани ми е много спокойна душичка,само да вметна,че взе да се обръща по корем и по гръб на 9 МЕСЕЦА И ПОЛОВИНА.Наистина незнам какво да си мисля,а иначе всичко разбира и изпълнява.
Стискам палци при вас всичко да е наред-и с настинката и с логопеда. Hug

# 643
  • offshore & overseas
Ел, правилно - заведи го, та да мирясаш, щот иначе само ще се измъчваш, че не е наред туй убуто момче!

Инак, мен ако питаш, но не ме питаш, та затуй ще трия после, всеки си има своя ритъм (или темп) на развитие, но с първото дете е така, требе във всичко да сме първи (или поне в 1 нещо, което да ни компенсира несполуките родителски).

Недайси Боже нещо да не става както по книгите, веднага скачаме, че има проблем и ходим да пълним на докторите джобовете, а те само туй чакат - седят и потриват ръце и ни подмятат от един на друг като топки.

И от това голямото вглеждане - децата линеят, буквално. В момента, в който се отдръпнеш малко и го остаЙш да диша, то вземе, че разцъфне. Така беше с моята Калина, а гледам, че Люс се развива доста по-добре и по-леко минава през живота, без моето квачкинско участие.

Но пак казвам, всяка майка трябва да си мине по пътя на първескиня, на опитна с второ, и, вече по желание - на нехайна - с трето.

newsm43Почнаха ли да валят камъньето? Или доматЕТО? hahaha

П.П. Такаааам, противно на здравия разум, пратих баща ми да закупи Инфлуцид-а (ох, аз не съм писала, но за Калина го взима, мислим да не е още твърде късно). Щях да ида и аз, ама съм в страшен цайтнот. Затова пиша глупости във форума, то е ясно.

Някой по-горе беше писал, че предпочита да си мисли, че детето се справя само. Ами, то при „лечение” чЕрез хомеопатията може спокойно да си го мисли. Та те нали точно затова претендират, че подпомагат организЪма да преодолее проблемите си сам, а не изземват функциите му, както напр. антибиотиците. Пък кой ги знае, тотално изкрейзих вече, то си ми личи. Человек като не спи така става. 

newsm65

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 15:08 от Мяуче

# 644
puhich  Hug дано нищо не се появява из невиделица и в сряда малката красавица да те изненада приятно и да отиде с удоволствие на "гадинка".
Ел хубаво си се ориентирала към логопед, но се надявам Яско да няма никакви проблеми и да проговори изведнъж както направи племенника на мъжа ми. До 2г. и 4м. само мама и баба му бяха в речника. Даже и аз се притесних, мълчеше и на китайски не щеше да говори. Само те гледа това дете и нищо повече. Пуснаха го на ясла и като се отприщи да приказва не можем да му затворим устата Grinning  Hug
 Свекървата ми докладва, че Преслав не е плакал изобщо, опаткал си всичкото ядене (а у нас ме разиграва подобаващо) и след леко мрънкане и погалване по главата от любимата леля Мими е заспал. Друг е въпроса колко време ще спи,но... това после ще го разбера.
Сега съм приспала баща му, нахраних голямото пубер и се каня да гледам " Три метра над небето"-отново Thinking
 Според скромното ми мнение и това което съм чула за инфлуцида е нещо като осцилукокциума ама на друга фирма. Не ме замеряйте с камъни щото не съм сигурна Confused Обаче е факт, че помага поне за сега. И като цена ме устройва щото цялата кутийка е 60 хапчета и е около 10 лв. Лекувам цялата къща почти за без пари.

п.п Гледам че Мяу е написала тва дет аз по-завоалирано изказах, но е аБЦилютно права. Камбанчо и големия ми  синковец започна да се обръща късно, да се изправя късно, но пък проходи по-рано от Преслав. Сега отчитам че просто си беше по-спокойно дете. Малкия и в корема ми нямаше спиране (затова си и беше вързал възел на пъпната връв). Всяко детенце е индивидуално, което съвсем не значи, че за наше успокоение няма да ги водим- където мислим че трябва, но обикновено всичко е наред и проблема си е в нашите глави, щото си сравняваме дечицата с останалите. Аз например се бях ошашкала че Преслав на 9м няма зъби, ама като почнаха един след друг да излизат в чудо се видях. Сега е с пълен набор от 20.
Спирам, щото такъв чаршаф до сега не съм писала.

Общи условия

Активация на акаунт