Баба Марта се задава- на февруарчетата здраве и късмет тя ще раздава! (43)

• 30 880
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Ел, и мойто не говори. Засега уж не съм притеснена, търси контакт с децата, не се спира за секунда и почти няма момент, в който да се усамоти и да се заиграе сам. Бърбори си на китайски, но разбира всичко. Защо си се притеснила толкова? Сподели, моля те, как е минало при логопеда. Hug

# 646
  • Burgas
Мойта лекарка каза,че по добре да давам осцилокопциум профилактично, а инфлуцида ако усетя, че ще се разболява  Peace А осцилукопциума били хубаво да се избере един ден от седмицата,например понеделник и всеки понеделник да се дава,аз лично нищо не давам профилактично,само като усетя, че се разболява.

Ел успех на логопеда,дано всичко е наред  Praynig

Мойте деца много различно се развиват. Моника беше доста мързеливо бебе,много късно започна да се обръща,късно започна да стъпва на крачета,изобщо не пълзеше, на 1г и 2м проходи, но пък много рано проговори,на 2г говореше като голям човек.
А Ивето е много пъргава, много подвижна,сама се научи да пълзи и да се движи по мебелите и на 11 месеца проходи, но за говоренето едва сега може би от месец започна да говори повече.

# 647
  • София
Ох, Мяуска, права си до безобразие!  Hug
Ел, аз първо продъних ушите на педката, че нещо с детето ми не е наред, щото разбираш ли, не говорело на 2г. Жената ме успокояваше, доколкото и беше във възможностите, ама аз съм безкрайно досадна... Прати ни на УНГ, много внимание ни обърна жената и за нея всичко си беше наред с детето, но не и за мен. УНГ-то ни прати на високо-специализирани изследвания ная слуха, които се правят само в ИСУЛ, щот аз нали четох като теб, диагнози, ала-бала hahaha и стигнах до извода, че може да не проговаря, щото не чува целия звуков регистър.
Да, ся ми е смешно, но в никакъв случай не казвам, че майката трябва да притъпи гласчето на тревогата в себе си, даже по-скоро съм ЗА леката тревожност и вглеждане, стига да не се прекалява /като мен първия път/.
Та записахме час при Доц. Спиридонова в ИСУЛ и го завлякохме в най-люта зима. Жената пак ни разпита, прегледа го, караше го да изпълнява команди - ляво/дясно, яке, мама, тати, обувки и т.н. и нашия всичко си изпълни без грешка. Ся ако заведа Максето, между другото, грам нищо от гореописаното няма да покаже, а е на същата възраст.  Joy Но за него нямам никакви притеснения, че не говори колкото Явката или Люс примерно.  Peace
Каза, че щом чува ниския регистър - шепот и високия - звън на звънец или ГСМ, значи това е достатъчен показател, че чува цялата гама звуци. Ама не и за мен, пак пазарлъци да му направи тест. Е, тогава вече се препънахме и отрезвихме. Доцентката ни каза, че въпрония тест представлява залепване на разни електроди по тиквата и пускане на определени звуци в слушалки, на монитор гледат мозъка как и дали реагира. До тук добре, но се прави само с пълна упойка! Защото апарата бил скъп, а няколко пъти уплашени деца късали електродите и вече така решили, да ги упояват за половин час. Колкото и да и обяснявахме, че нащо дете е много особено и няма да помръдне по време на теста, тя не искаше да рискува апарата /и за себе си е права де, тя откъде да ни знае детето/.
Това веднага ни отказа и решихме, че повече нищо няма да правим.
Същото лято, след 2,6г. почна да прави некви невероятно дълги изречения от рода на: "Куче, ела ам!" Laughing, през септември тръгна на градина и о, чудо - ми то половината група като него бе, неговорещи, че и с памперси, че и не могат да пият от чаша, че и не могат да се хранят сами! Т.е. оказа се, че нещо му има на детето, ама само в моята глава.  Embarassed
Малко след това се отпуши и започна да говори. Една година "се учеше" да говори. Сега, нещъ да си хваля гарджето, ама трябва да го напиша все пак, че говори доста по-чисто и по-правилно от деца, които говореха на 2.  Peace
Ще чакаме развитието и при теб!  Hug Hug
И на логопед го водих през оная прочута зима, логопедката ни върна, защото не работели с деца под 3г. и че нейната задача била да ги учи да строят изречения, да чисти произношение и т.н., значи детето все пак трябва да е почнало да говори по малко. Но ми даде насоки, каза да изграе много с ръцете, фината моторика да усъвършенства, че имало пряка връзка с говора. Като майка на две деца виждам наистина разликата в развитието, защото примерно Максето е много добър с финната моторика от съвсем малък - да върти болче с гайка, капачки, да ниже нещо, да реди конктруктори, кубчета - това никога не го е затруднявало.  Peace

# 648
Ника, Мяу, безкрайно интересно и полезно ми беше написаното от вас.  Hug

# 649
  • София
Ника, Мяу, безкрайно интересно и полезно ми беше написаното от вас.  Hug

На мен също! Hug

Всичко съм проучила и за проверката на слуха. Във ВМА имало някакъв  нов апарат и не се слага упойка Grinning

Да се каже, че съм притеснена е меко казано. Не искам да плаша никого, просто съм си такава  Crazy и докато не идем на доктор няма да мирясам. В нашето семейство абсолютно никой не е притеснен, че Ясен не говори.

# 650
Ел силно те гушкам и чакам да ни кажеш, че всичко е наред.
Днес моето дете не е правило драми със спането и лелите немогат да ми го нахвалят. Обаче в градината има варицела, а на първи март бяха събрани всички заедно да чакат баба марта, та сега чакаме включване.

# 651
mii- Поздрави за добрия избор на филм  Flutter Аз също си го пускам честичко...просто ми действа някак добре на фона на какафонията около мен  Wink

ЕЛ  Hug за двама ви...

# 652
Ради, чакам втората част с нетърпение. На пръв поглед нищо особено, а мен специално ме прикова два часа, че и плаках и двата пъти като го гледах. Така ме омагьоса и "Градинаря".

# 653
  • София
Ейй, ще го свалям този филм явно Wink Италиански ли е, че това намирам?

# 654
Ел, испански е има и италианска версия, но аз съм за испанската.

# 655
Дааа и аз съм с 2 ръце за Испанската версия  Peace Peace Peace
Градинаря не съм гледала ама ще ти се доверя и утре ще го дръпна Wink

# 656
Ел, напълно те разбирам и пожелавам успех на прегледите  Hug
За протокола - племенницата едва на 3 години казваше посочените от вас думи  Embarassed И сега на 4 години и 2 месеца говори десет пъти по-малко от Радина Rolling Eyes Брат ми също имаше говорни дефекти и за да ги преодолее тръгна по-късно на училище, посещаваше логопед... Етърва ми пък е проговорила на 4 години и то зле, та и тя две години е посещавала логопед... Та дето казва Мяу, на нас ни се ще, ама те децата си се развиват според потребностите си  Wink
Та се надявам при прекрасните февруарчета и да има някакви проблеми те да се решат бързо и лесно  Hug
Абеее люляци, зюмбюли... все китки  Crazy
И аз съм се филмирала отново, Ради ми се оплаква вече два-три пъти,че я "сърби дупето" под което се разбира гениталиите Confused  и взех да хвърлям боб  Tired ще чета тия дни и ще запиша час за детски гинеколог  Tired Иначе, огледах за обичайни симптоми(описани в нет-а) нищо съмнително няма... И все пак прочетох,че много често при децата има гинекологични проблеми, та  ooooh!
Мяу, ами с много умуване стигнахме до ПеХа-то, щото зъболекарката каза щом има добра минерализация и се храни здравословно детето, може би има висока киселинност... Казах на Джи Пи-то, той се захили, ама звънна на жена си, която е стоматолог и тя каза,че има такъв вариянт и той ще провери какво да изследваме- кръв ли, урина ли. В други ден сме в лабораторията  Crazy Междувременно от как се върнахме от стоматолог съм го сложила на диета - яде предимно алкални храни и трябва да ти кажа, че вече нито урина и изпражнения имат такъв кисел аромат, нито като се поти киселее... Та ще излезе да има резонв тази работа  Thinking Иначе половинката се зае да прави проучване за кръвните групи и ще излезе,че напълно е възможно да не му понасят месото и въглехидратите  Tired ама още сме в началото на научните си опити  Crazy

# 657
Гутен морген!
Любезна,да не би да я дразни от сапунчето,с което я миеш?
Моля днес по обед да ми стискате силно палци и да бълвате положителна енергия,че ще ми е нужна.Като мога ще се отчета. Hug Hug Hug

# 658
Добро утро!

Бобиfingerscrossed

# 659
  • гр.София
Добро утро.kaffeetrmker_2
Бобиш  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Любезна и аз си мисля да не е от сапунчето и да изсушава кожата.  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт