Отговори
# 675
добро утро  Hug

и ние сме постоянно по разходки. Младежът спи по 45 мин до 1 час на ден  Crazy Голям купон. Пускам го да тича в един училищен двор, уж е по-безопасно. Гледам да се измори и пак не може да спи повече. Изобщо не се води за ръка, дърпа се. Затова още се возим активно в количка. Когато го пусна драсва в някаква посока и нищо и никой не може да го завърне, освен да го взема на ръце. Каката рано я научих да ме търси и да ходи по мен, но това дребно чудо е уникат!!! Отдалечава се на 100-150м и не му пука. Стискам зъби, дано се уплаши и се върне, но НЕ!!! Методите ми удрят на камък  Joy Замислям се да намеря някой да го стресне когато се отдалечи, за да се научи да се връща при мен, но той няма страх, всичко приема за игра!
За апатичните и безхаберни майки .... уфффф.... неведнъж съм се прибирала от разходка с твърдото убеждение, че искам да емигрирам. Не по икономически причини, а защото не си представям как ще възпитавам децата в подобна среда. Крясъци, обиди или люпене на семки демонстративно обърнати на другата среда... цигара в лицето на детето и тръскане на пепел в пясъка ... Най-любими са ми тези, дето си държат ръката с цигара опъната назад ... ейй голяма грижа !!!

# 676
Здравейте момичета,

как сте след смяната на времето? Аз днес едвам се надигнах в 7ч, въпреки че преди най-редовно ставах по 5:30-6ч ама е на явно психика или какво незнам ,ама ми подсказва ,че е рано за ставане ... нищо ще се свикне. Алекс също си стана както си знае ,само че зарасди смяната на времето беше 7:20ч Simple Smile Сега обаче ми заспа чак в 10ч та незнам кога ще смогнем да излезем после. Поне времето засега е добро, дано да не се развали ... както предсказват.
 Ние вчера най-после направихме прощъпулника. Алекс много се чуди какво да си избере, дори искаше да си тръгне без да си вземе нещо от масата ,ама накрая грабна един черпак... ще си имам помощник в кухнята  Mr. Green Ако мога ще кача клипчето по-късно във ФБ ,ама трябва малко да го поизрежа ,че е много дълго иначе... Празника беше много хубав, децата тичаха и играха по двора през голяма част от времето, общо взето останахме всички доволни. Едниствено от питката, която замесих ,не останах доволна. Няма такава излагация, ама поне си бяхме наши хора. ерфектна беше за търкаляне, ама после да я бях оставила децата да поиграят футбол с нея по-добре  Mr. Green Повече няма да се хващам да правя содена питка никога ...

Поли.т,  Joy Баткото като малъ най-родовно си ходеще по пижама, ама баш си пижама, с разни спящи печета и тем подобни дето и кьорав ще разбере,че е за спане, ама е на на нашия тати му изглеждаха все като дрешки за разходка  Joy

Аз да ви разкажа в петък какво глупост пак сътворих. Реших да разходя Алекс най-после в дрънкащото колело и се меткахме на него, разхождахме се сума ти време ( да ви кажа като се бута по нормален тротоар или в училищния двор, където има хубав неронлив асфалт, не е толкова шумно )... та поразходихме се и викам айде сега количката да си вземем от колата и да ходим в Южния парк. Почвам аз да се ровя , тук ключове за колата, там ключове ... няма ги  ooooh! Някъде ги бях изпиляла по улиците, защото като не бях с количката не си взех и чантата да не ми тежи и ги пъхнах в джоба на дънките си ... е връщах се ,ама те толкова оживени бяха всичките улици по които минахме, че къде ще намерим нещо загубено били то и никому ненужни ключове. Та така останахме си без ключове за колата, а пък и тати докато дойде да ни пребере минаха още 2 часа , отвисях се в двора на училището, а и на Алекс му се преспя , стана кисел... просто неповторимо беше. После няма да разправям ,ама понеже нямаме резервни ключове се наложи да викнем ключар, който с 300 зора за 8 часа ( от 18ч до 2ч) успя да отключи откачената ни кола и да ни направи ключ . ММ имаше незабравимо преживяване в петъчната вечер  Mr. Green 

Изобщо не се води за ръка, дърпа се. Затова още се возим активно в количка. Когато го пусна драсва в някаква посока и нищо и никой не може да го завърне, освен да го взема на ръце.
Ние сме същите. Не му дреме, че е сам и има непознати , големи хора, ходи си нашичкия където той си реши ,а пък аз ако искам да го следвам. Дори не се обръща да ме види вървя ли след него  ooooh!

Ох , оставям ви ,че имам много работа да свърша, а пък Алекс скоро ще се събуди ... хубав ден на всички  Hug

# 677
Режа ноктите след баня,дърпа си крачето но се занимава с друго и успявам,на ръцете пък и е интересно.
Сваля ли я от количката и тръгва на някъде,въобще не и пука за това вървя до нея непрекъснато,още повече,че като тръгне към някое камионче и другото дете я загледа със заплаха я дърпам.Ония ден бяхме в пясъка с кофичка,лопатка и гребло,тя се разхождаше и после с батко си отидоха в пясъка,едно 4 годишно си играеше с кофичката и лопатката,тя тръгна да си ги взима и това и вика не и се изправи и я гледа отгоре заплашително,не ми се разправяше,че брат и може да е малък,но знам как ще реагира и я залъгах с друго,дърпат и от ръката играчка и тя милата само ходи след тях и протяга ръчичка да си го вземе,но все още не може.Иначе доста често дава играчките,но като гледам как и ги взимат и не и ги дават скоро може и да не ги дава вече.

# 678
Ония ден бяхме в пясъка с кофичка,лопатка и гребло,тя се разхождаше и после с батко си отидоха в пясъка,едно 4 годишно си играеше с кофичката и лопатката,тя тръгна да си ги взима и това и вика не и се изправи и я гледа отгоре заплашително,не ми се разправяше,че брат и може да е малък,но знам как ще реагира и я залъгах с друго,дърпат и от ръката играчка и тя милата само ходи след тях и протяга ръчичка да си го вземе,но все още не може.Иначе доста често дава играчките,но като гледам как и ги взимат и не и ги дават скоро може и да не ги дава вече.
Да, теорията ми е правилна значи - на 1г. не могат да се заиграват.  Simple Smile
Моето дете търси компанията на по-големи. Връстниците не са му интересни.

# 679
  • Морска приказка
Здравейте и от нас. С това хубаво време навън немога да стигна до компютъра Simple Smile. Детската площадка ни е под носа и цял ден сме на вън, прибираме се само да обядва, спи 1 час и пак на вън.
dobra това с безхаберните родители и мен много ме дразни. Нашата площадка е в много окаяно състояние и  за целия Младост май единствената в такова състояние. Не само заради страите и ожулени съоръжения, но и защото никой не пази. Най-редовно Далето събира фасове от земята, а пясъчника ни  е заринатъ от такива. Да похваля нашите татковци. Събрахме пари от  доста родители и вчера татковците изчистиха цялата площадка от шуматаи целия боклук. Другата седмица ще си я боядисаме и ще светне. Ходихме и до общината , но от там почти никакво съдействие, единствено обещаха да сменят пързалките , защото са много опасни и да сложат кошчета. Е все пак е нещо ако го изпълнят. На фона на всичко хубаво днес пак намерихме пресни фасове около пясъчника и катерушките, но какво да се прави трудно се променя манталитета на хората. Все пак имаме доброто желание да променим нещата и децата да се начуат да пазят. Мечти, мечти ....... Laughing. Ей, че се отплеснах, ама исках да похваля татковците ни  Blush. Сега ще се върна да прочета какво се случва из темичката, че доста съм изпуснала. Хубав ден на всички Ви желая.   

# 680
Здравейте, момичета, чета ви редовно, но нещо не ми се пише... Tired

Излизаме по два пъти на ден, преди обяд и после да си приберем каката от ДГ.

Вчера пробихме ушичките на двете, вече сме модерни с обици.

Хубав ден!

# 681
Здравейте и от нас!
Вече спим по 1 път около 2 ч. - 2.30 ч., но с междинно приспиване.
За първи път се радвам на промяната на часа, защото в последно време започна да става в 6, сега поне е в 7 Simple Smile
От няколко дена сутрин я слагам на гърнето и си върши всичко. След около седмица мисля да започна да я слагам и следобед.
Аз също се чудя кога и най-вече как ще се научи да върви за ръчичка... Само да посегна и почва да протестира и да се дърпа. Ходи като свободен електрон на където й видят очите. Купих й буталка като се надявах, че с нея поне ще върви в права посока, но уви Simple Smile
Вече съм се замислила за детска ясла, поне да подам документи, а ако ни приемат, септември да я пускам за по час. Поне до грипния период да пообщува малко с дечица. Вчера една майка бързо ми изпари ентусиазма като каза, че педиатърката я посъветвала да си гледа детето поне до 3 г. вкъщи, защото друго било като е по-голямо да се разболява Sad
Иначе и ние сме цял ден по разходки. Само спането на обяд гледам да е вкъщи.

# 682
Здравейте момичета:)

Оправи се дупето:)Доволна съм от тази Джин Джира.

Иве,неприятно с ключовете...незабравимо е било за мъжа ти;)

Добра, HugБеше ми домъчняло за вас!

Джос,къде се изгубихте и вие? Hug

Данили,пиши и ти по-често как сте с малка сладка Далия:)

Ая до преди дни само ме държеше за ръка,но сега  пък иска сама JoyА най се ядосва за дрешката да а хвана hahahaНо пък още е готова да се пребие...и гледам все да я придържам.Навън й е тегаво.В нас направо тича:) Ще свикне и навън.Взех й едни по-леки обущета,че те и онези зимните й пречеха.

Мама Антоанет,и ние така спим веднъж,по над 2 часа,но задължително с едно будене и приспиване.Докога са така ...не знам...Но поне се заспива лесно;)

За гледането,без да съм се консултирала с лекар,ми се струва,че колкото е по-голямо едно дете и боледува...все пак е по-различно...Поне може да си каже какво му е.Затова и аз мисля до 3 години да я гледам.Лошото е за нас,майките,че след това може и да няма къде да се върнем на работа... ooooh!

Хубав ден!

# 683
  • София
На мен нещо хич не ми се пише, ама минавам да се обадя само.
KalinaZ, мерси че питаш!  Hug

Караме едни хреми, та е живо чудо. Първо аз, после Фифо. Досега не се е разболявал, та направихме първото боледуване и разбрах, че детето да има хрема е вероятно най-гадното нещо. Нито може да подсмърча, нито нищо - само се мъчи, хленчи. Разранихме нослето от бърсане.
Имам само ръчна помпичка, която не прави нищо. Знам, че хвалехте бейби вак, ама нещо така и не се престраших да взема, че тоя номер с прахосмукачката ми се стори неизпълним.
Та така, пръскаме морска вода и Еуфорбиум, пък да видим докога.

Не знам как успявате да сте по цял ден навън - аз след 1 излизане и съм изцедена. Разхождаме се за ръка, настъпваме всички възможни кучешки истории, боклуци и така. Излизаме и с количката и с триколката,  в зависимост от силата на вятъра - днес беше брутално ветровито.
Аз не разбрах за шума, който казвате, че правят триколките. Нашта не е с изцяло гумени колела, има само по средата една гума. Не ми прави впечатление да шуми. Ако на някой му пречи - сори  Mr. Green

Та засега не излизаме повече от веднъж и заради хремата и заради това, че не успявам с домакинството изобщо, камо ли да погледна себе си. Браво на всички, които се справят.

За площадките съм доста потресена - в нашия квартал има много, кои по-зле, кои не чак толкова. Навсякъде е фасове и семки. Честно казано обикаляме и ги сменяме, защото все се намира по някое голямо дете, дето да прави мизерии, а с прости майки не ми се разправя.
И като дойдат такива, ние се изнасяме.  Peace

Много е хубаво, това за което Данили разправя, но и продължението не ме учудва - на другия ден пак е кочина.
Много е хубава инициативата на БТВ за почистването на България за 1 ден, само че аз няма да участвам и не защото ме мързи или не искам, а защото аз не цапам и ще уча детето си също да не цапа. Не смятам обаче, да чистя на разни мизерници, които мятат всичко през прозореца, хранят помиярите и пред блока намирам освен бутилки, фасове, презервативи и торбички, а и кокали, разни животински субпродукти и какво ли още не.

# 684
за детските площадки - мизерията е голяма -при нас има една квартална и една на центъра - и двете са в окаяно състояние ,вярно е че почти всяка години ги поправят и боядисват,но мърсотията -боклуци,фасове,опаковки,семки,кучешки изпражнения е ежедневие -те хората от чистотата всеки ден чистят ,но файда никаква ooooh! на всичкото отгоре всяка год пръскат с/у някакви гадинки-бълхи ли кърлежи ли и аз не знам ,но си е яка отрова
в пясъчника има всичко друго ,но не и пясък
за туй реших още мин год да си направя у дома в двора детски кът и да събирам всички познати деца-няма пушачи ,няма мърлячи  Mr. Green даже и цветенца си имаме
то не трябва много -пързалка,пясъчник,люлка, водоустойчиви играчки и много деца Laughing
от няколко дена сложих и чадър ,че напичаше жестоко,една ниска масичка за кафе, за книжки и пастели и няколко стола за уморени майчета Rolling Eyes само бих се радвала ,ако майките се сещат да донасят със себе си по една торба играчки,за да има за всички ,че така всички играят с тези на Йо ,които са много малко и не могат да ги разделят
аз си поддържам всичко-всяка сутрин отварям капака на пясъчника да се затопли ,даж поливах тревичката онзи ден -вечер прибирам всичко , изкопаме с мъжо всичките рози дето имаше -15бр,за да не се набоде някое хлапе,остава ми само да сложа едни тапички на оградката ,че е много ниска и има вероятност да с набодат и на нея

направих я с цел да събираме децата,защото нямам никаво желание детето ми да клечи сам само  и да играе ,малко е гадничко ,защото все пак е у нас в двора и им е малко неудобно на другите да идват ,но дано им мине
другото хубаво е,че децата не влачат зайо байовци ,вафли и други такива неща -неща,които из града са постоянно присъствие в детските ръце

мин седмица едвам изметохме и измихме улицата с комшиите -то бе прах до небесата .... не сме и помисляли да чакаме на общината да се сети,все пак нашите деца  дишат мърсотията и вървят през боклуците
 а пък съседския татко ще прави тези дни легнали полицаи по цялата улица,защото карат като пилоти от формула всички  #2gunfire

не съм от хората дето само мрънкат и недоволстват за това или онова,опитвам се да променя нещата както на мен ми харесва-аз също не хвърлям боклуци по улиците ,нито пък фасове ,но тя мърсотията  си се носи по въздуха така да се каже и не мисля,че инициативата е на бтв-от край време със затоплянето на времето всеки нормален човек излиза и си почиства около дома,пред къщата ,блока ,палатката -просто си правят реклама бтвито

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 16:39 от RikaRurika

# 685
Много е хубава инициативата на БТВ за почистването на България за 1 ден, само че аз няма да участвам и не защото ме мързи или не искам, а защото аз не цапам и ще уча детето си също да не цапа. Не смятам обаче, да чистя на разни мизерници, които мятат всичко през прозореца, хранят помиярите и пред блока намирам освен бутилки, фасове, презервативи и торбички, а и кокали, разни животински субпродукти и какво ли още не.

202uu

Josepha,вземи бебешки аспиратор за нос на Маример. Ще си решиш проблема със сополките. Wink Тук смучеш с уста ти, а другият край е в нослето на детето. Моята Сияна не дава много да я натискам и да и ги смуча, но поне преди сън като го направя, ами спи по-спокойно. Иначе рев, то иска да диша, а не може....

http://apteka.framar.bg/30016236/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BC% … D0%BD%D0%BE%D1%81

# 686
Като беше баткото малък и ходихме в една от градинките,майките сами си я чистихме,колко патрончета от алкохол изхвърляхме не е истина,вечер като ние си тръгнем и идват младежи и яко пиене и пушене.Дори събраха пари и купиха пясък,тогава вече не ходех там,а в училището да кара колело,но сега пак поглеждам на там,а за някой родители направо не ми се говори.
Само да кажа и аз съм пушач,но не пуша на малката в лицето нито пуша като вървя след нея,просто си намирам различни варианти,защото и в къщи не пуша.Не виждам какво им пречи на повечето хора да си взимат по едно пликче и да си събират боклучите ние така правим ако няма кошче или е препълнено.

# 687
KalinaZ,  Hug Мислех тези дни да ти се обадя, мй си ми наблизо, да запознаем мъниците.

Mari:), каза че напоследък си позагърбила нета, но влизай отвреме навреме, твоите постове са много освежаващи  Peace И дано вече само хубави неща да ви спохождат!

RikaRurika, много хубаво си го измислила ... пак се размечтах за къща с двор... Пред нашия блок нищо не мога да смъкна. Минават клошари на 2-3 мин, опоскват всичко!!! Беше ми паднал горния капак на зимното чувалче и то не на главната улица, а съвсем до входа ... като се върнах вече го нямаше... Какво ще го правят, то така не върши работа, ама -на! Защо да го оставят!

........Честно казано обикаляме и ги сменяме, защото все се намира по някое голямо дете, дето да прави мизерии, а с прости майки не ми се разправя.
И като дойдат такива, ние се изнасяме.  Peace
Жос, то хубаво, че се изнасяте като дойдат "такива", но накрая наказано е твоето дете. Хем не е виновно, хем трябва да си зареже играта. Но и аз правя като теб  Tired Затова миналото лято изкарахме на Банкя. Като цяло съм попадала предимно на възпитани и внимателни родители е, винаги има изключения. Паркът е изключително чист и поддържан.

Сега "открих" двора на едно квартално училище. Има много майки и в ъгъла, където ходим О ЧУДО нито една не пуши и нито една не люпи семки (двата национални спорта). Няма и кучешко ако, макар че днес една майка беше дошла с кучето си, което много ме шокира! Вътре в училищния двор и баш при най-малките дечица, всичките на по годинка с двете ръце в устата.

# 688
Добра, това с ръцете в устата все едно го казвам аз. Много майки пренебрегват факта, че децата им си лапат ръцете и им позволяват да пипат фасове, котки, кучета, което за мен е ...  #Cussing out Всъщност, няма как да ги опазим от всичко, но си мисля, че трябва да се съобразяваме малко или много.

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 17:38 от *** Lady N ***

# 689
  • София
poli.t   Hug , недоспалия ми мозък се беше сетил и за тоя вариант, но защо не купих и аз не знам. Всъщност някой ми каза, че не вършели работа и аз на юншко доверие....Вместо това 1 седмица стояхмме по 3 часа будни от запушен нос.

dobra, права си. Все по-трудно ще става и тея взаимоотношения по градинките са неприятни. Нито искам да правя детето агресивно, за да не му взимат играчките, нито пък ще го карам да мълчи. Не, че аз и моето дете сме със синя кръв и имаме кралски обноски, но такива екземпляри има, че направо ме втриса. Каква среда ще имат нашите деца, направо не ми е ясно.......

RikaRurika, че БТВ-то си правят PR, то е ясно. Но това, за което ти говориш, не си го спомням от годините преди 1989. Не че съм толкова стара, че да имам кой знае какви спомени  Mr. Green, но НИКОЙ не прави това, за което ти говориш или много рядко, някой пенсионер, да събере боклуците пред входа.
Но когато живееш в къща е друго......Имаш територия, която ако искаш можеш да поддържаш. Тука е ад и пак, че почти няма мангали в квартала....Те какви простотии правят, не е истина!

Общи условия

Активация на акаунт