Монодиета - част 6

• 34 311
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Според мен при гладуването организмът задържа и даже качва. Тайната на моно-то е в натрупването на един и същ продукт, което води до неусвояването му, а не в малките количества. newsm78

Какво точно и колко ядете в шоколадовия ден?

# 556
шоколадов ден-200 гр. шоколад, по избор.
НИЩО друго.
Много вода!

# 557
Клер ,извинявай,но не мога да разбера какво имаш впредвид,с това,че ако консумирам няколко дне само една храна,то се забавя нейното усвояване????
Ето какво пише на първа страница в темата:
получава се натрупване на едни и същи вещества в организма, храносмилането на всяка друга храна (освен избраната) се забавя прекомерно
Мисля,че е точно обратното на това,което казваш!

# 558
  • София
Клер ,извинявай,но не мога да разбера какво имаш впредвид,с това,че ако консумирам няколко дне само една храна,то се забавя нейното усвояване????
Ето какво пише на първа страница в темата:
получава се натрупване на едни и същи вещества в организма, храносмилането на всяка друга храна (освен избраната) се забавя прекомерно
Мисля,че е точно обратното на това,което казваш!

Бях го казала и по-горе, че от доц. Байкова ( диетоложката) знам, че когато се натрупа една и съща храна в организма, той се насища и престава да я усвоява. Т.е. ти ядеш, но не усвояваш всичко и отслабваш. Това е тайната на моно-диетите.

Освен това Дюкан пък казва, когато говори за 3 и 4 фаза, че след липсата на въглехидрати в храната на организма с месеци, той е в състояние да извърши героизъм, като от едно геврече извлече повече калории, отколкото ако го яде някой човек, който не е бил на белтъчен режим. Нещо такова. Така че логиката е - при натрупването човек не усвоява храната, която трупа, но буквално изсмуква всяка друга храна, различна от натрупаната.

# 559
Здравейте! Наминавам да ви видя. Как сте?
Поздравявам всички за резултатите и повече кураж за тези, които не свалят. Аз си задържам, започнах да си вкарвам полека храни, вчера бях предимно на шоколад,че не бях яла отдавна и кашкавал. Много рядко да ми се прияде шоколад.
Обаче като гледам темата вече хич не е моно, по-голяма част си съчетават разни продукти, което не е идеята на режима. Иначе, че е приятна компанията спор няма, но някой нов като ви чета няма да разбере идеята на моното.
Другото, което е трябва да се спортува, забелязвам, че които не спортува и не е режимен по-трудно сваля. Сега може пак да се насъскате, ама това е положението, ако искате да отслабнете се придържайте. Тоя явно затова в другите тема не е добра обстановката, защото там са режимни и ако някой кривне сигурно му се карат Simple Smile Тук се вадят сопи, ама до там.
Хайде стягайте се, март е, започва хубавото време, къде отидоха хубавите дрехи, дънки, бели топове??
Сега гледах по fln едно предаване как да си правим десерти, без да се лишаваме от сладко и да съгрешаваме. Еми там както и аз използват стевия, агаве вместо мед и рошков. Не се използваше никакво брашно, вредни продукти като захар, масло. Използваше се кокосово масло и т.н. Но пак ще кажете не е ли истинско, не е хубаво, еми не е така, водещата е имала здравословни проблеми и намерила решението да не се лишава от сладко.
И се движете, дори и да качвате стълби, каквото и да е. Моето бебче вече пълзи яко и не мога да тренирам както преди пред нея, но не се отказвам, тренирам когато спи. Оставям всичко и почвам, защото искам да изглеждам добре.
Тя домакинската работа както знаете не свършва.
Така:

Не така:

# 560
мила Chicago ,ако прочетеш вариантите на монодиетата на 1-ва страница,повечето не са от 1 продукт за целия ден.
а за спорта,си права,но всеки си решава сам, кога и дали изобщо да го започне,според килограмите,здрав.и физич.си с-ние.
дори и да не съм на моно,ми харесва да пиша в тази тема,именно заради климата и приятната обстановка,която е достатъчно мотивираща и благоприятна за отслабване.
с каране от съфорумки, ще ми се блокира метаболизма Wink,само спокойствието,желанието,усмивката,постоянството,подкрепата...са гаранция за успех.
и все пак сме хора ,и може да сгрешим.
желая на всички слънчева и усмихната седмица с много минуси! Hug

# 561
като казахте метаболизъм......от 3-4 дни няма нищо в ОО.
Намалих си водата и веднага си пролича!
Така ме е яд, така ми е тежко!
Може и един дуфалак да си купя накрая!

# 562
  • София
като казахте метаболизъм......от 3-4 дни няма нищо в ОО.
Намалих си водата и веднага си пролича!
Така ме е яд, така ми е тежко!
Може и един дуфалак да си купя накрая!
Калинчи, свари си сушени сини сливи и кайсии. Имат голям ефект  Hug
Не е добра идея по време на диета да се пият такива медикаменти. Мисля някъде го четох това  Thinking
Аз утре май ще съм на плодове и чай. Нещо много забуксувах на едни кг  Crossing Arms

# 563
бе знам си че не е хубаво.
Аз да взема да изпия два три топли чая , пак ще има файда, ама мързел-
А плодове и чай,бррррр това не е отслабване, а мъчение.
На КМ няма ли да издържиш?

# 564
Sun sea, да , това и аз казах, тук е приятно да си пишеш. Но моно значи трябва да е 1, не е поли Simple Smile  един продукт, това е. Диетите, който са написани на 1стр са моно с изключение на 2 мисля.

# 565
всичките са моно,житната,зелевата,.. са също моно.
моно може да има различни интерпретации.
но както и да е..
основното е нали кг да падат-дали с моноглад или моно на протеин и салата,важен е крайния резултат.

# 566
Ей, къде изчезна Дидка? И mimi_msm? И Мецанка... Hug
Забелязах промени на никове, ама защо ли не се разписват? Дано всичко да е наред!
Клер, аз в шокодните ядох освен по 2 шоколада и по 2 парчета от едни като парфени торти от шоколад...не знам как точно да ги опиша, но мъж ми ги нарича "гумени". И въпреки това освинване, имаше минуси, защото все пак не се нахранвах качествено.
Chicago, мило момиче, всеки си има приоритети - ти си избрала да си красива на всяка цена, а аз предпочитам да съм здрава...Затова, когато детето ми спи, спя и аз, за да мога да оцелея...Вече ти написах веднъж, че си късметлийка, че ти се е паднало кротко бебе, което спи...Моите не бяха и не са такива и затова търся начини за оцеляване от безсънието! А, за тялото се грижа, както мога...Иначе, за моното - и аз го разбирам като теб и така го правя, но всеки си има глава на раменете и решава как ще се пребори с килограмите си - дали със стевия, дали с бяла захар, дали с хранене по групи храни или чисто моно! Peace

# 567
Марини тука съм. Имах си малко грижи, малко работа та затова никаква не се вясвах но пък редовно съм ви чела. Днеска съм на кисело мляко но съм и в МЦ така че нямам все още спад на килата но смятам след тая седмица сериозен ------ на кантара.
Марини душо напълно те разбирам. Моята Ралица до 3 та си година ме побъркваше нон стоп и сега и сега вече стана на седем не и се спи и това е. Вчера стана в осем сутринта а снощи до 23 часът ми е приказвала  Joy Joy Joy без да спре. Ама ме е и приспала.
Чикаго аз напълно подкрепям Инка и на мен ще ми се скапе метаболизма ако вляза в темата кажа че съм прегрешила и ме нападнат пет съфорумки. Аз си знам ангелите и не съм до такава степен вманиачена в отслабването на всяка цена и без компромиси. Знам че ще отслабна но дали ще стане тоя месец другия или по другия това е само въпрос на време. Сега искам да ти кажа и за заместителите. Леля ми е в пред диабетно състояние и когато и се яде сладко яде сладко точно със такива заместители и да ти кажа какво ми каза, че тия заместители са не по малко вредни от основните захари или брашна които ядем. Те са също храни, които престрастяват както захарта или шоколада. Въпрос на избор е какво ядеш. Сори мила ама немога да се вманячвам чак толкова какво слагам в устата. А темата за гимнастиката също сме я обсъждали  Laughing Laughing Laughing

# 568
Стевия

Стевията (Stevia) е натурална южноамериканска билка. Листата на растението се използват за производството на подсладител 30 пъти по-сладък от захарта. Тя не променя нивата на глюкоза в кръвта, което я прави безопасна за диабетици. Съществуват много разногласия сред учените относно безопасността на стевията. Повечето твърдят, че е безопасен, натурален, използван с векове заместител на захарта.
Смята се , че е възможно да пречи на естественото усвояване на въглехидратите от човешкия организъм. Въпреки това, стевията се причислява към "уж" безопасните подсладители. Все още не се използва масово в производството, но търпи топлинна обработка и навлиза все повече в живота ни.
 Но въпреки всичко няма абсолютно никаква нужда от вманиячаване, тъй като всеки от нас поглъща невъобразимо количество вредни изкуствени овкусители от ранна детска възраст, просто е добре човек да знае какво приема и до колко би могъл да допринесе за здравето си като избегне някои вредни неща с минимални усилия.

# 569
marini,тук съм,но не пиша,сега заради теб и sun sea,ще драсна някой ред.
Не пиша,защото и аз като теб искам да отслабна,но не на всяка цена.И никой не може да ми казва
как и какво да ям.За мен в живота има много по важни неща от това да съм 50 кг.Пък и смятам,че има жени ,които тежат повечко,но владеят 5 езика,или са стоматолози,лекари,счетоводители...и за тях е по важно да се усъвършенстват ,отколкото да тренират по 5 часа на ден.
 Хубава вечер на всички.

Общи условия

Активация на акаунт