Монодиета - част 6

• 33 921
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Като се замисля...в първата седмица когато започнах моно-то,първите два дни ядох картофи,после два дни месо и два дни кисело мляко
И тогава свалих най-много-към 3кг
Ако днес го пиша свободен ден-от утре ще захващам пак по същата схема
Пък да видим кой ще е по-инат!
Аз или ш...ните кила!!!
Сори за грубия език хихихихи
 newsm51 smile3525 newsm51

# 631
  • София
Дидката, дано от утре има нови резултати,много неприятно наистина да си стриктна пък кантара да не отчита минуси  Thinking
Аз до довечера май ще ми престърже корема на тез кисели млека. Сега ща хапна едното, сутринта бях на половин кофичка. Ще отида до магазина да си взема 0.1% или там колкото беше и от него довечера айран ще пия. И аз много искам другата седмица да съм минус 2 килца, брей да му се не знаят килата, ама съм се заканила, че до Великден ще съм във форма  smile3521

# 632
Ето я и marini с малко полезна информация (надявам се), защото май повечето обичаме вечер да се отпуснем с чаша вино или бира...:

Консумация на алкохол при разделно хранене

Най-важното, което трябва да знаем за алкохола е, че той ни осигурява „празни” калории. Какво означава това? В един грам алкохол се съдържат седем калории, за разлика от въглехидратите и белтъчините където те са едва четири, а при мазнините девет. „Празни” са понеже алкохолът не осигурява почти никакви микронутриенти. Освен това при разграждането му тялото почти не гори калории, за разлика от белтъчините, при които се получава отрицателен енергиен резултат (гориш повече калории по време на разграждането им, отколкото поемаш с тях).

Когато сте решили да се отдадете на алкохолна вечер, най-добре е да се нахраниte преди това само с белтъчини и зеленчуци. Съветите, които дават за поглъщане на мазнини, които да възпрепятстват бързото усвояване на алкохола могат да изиграят лоша шега на фигурата ви. Да вярно е, че мазнините поемат, но големите енергийни дози, които ще ви натрапи алкохолът ще забавят метаболизъма ви и ще повиши нивото на складираните в мастните депа вещества. Постарайте се да сведете въглехидратите до минимум, защото комбинацията въглехидрати плюс алкохол е чудесна за получаване на бирено коремче.

По запознатите знаят, че в основата на разделното хранене стоят киселинно образуващите и алкално образуващите храни. PH на кръвта трябва да бъде леко алкално 7.35-7.45, ако то е под или над тези норми, то това е симптом на някакво заболяване. Здравословната диета трябва да се състой от 60 процента алкално образуващи храни и 40 процента киселинно образуващи храни.

Като цяло алкално образуващите храни включват повече плодове, зелените зеленчуци, грах, боб, леща, подправки, билки, семената и ядките. Киселинно образуващите са месо, риба, домашни птици, яйца, зърнени храни и алкохолът. Алкохолните напитки, които са позволени при разделното хранене са както следва:

Сухи бели и червени вина. Тях можете да консумирате с храните от първа група като месо, риба, сирене, кашкавал, яйца, прясно мляко, плодове, майонеза, ябълков оцет, лимон и олио.

Водка, ракия, джин и уиски. Тях можете да смесвате с храните от втора група като всички видове ядки (освен фъстъци), олио, жълтъци, зехтин, сметана, масло, всички видове зеленчуци (без картофи), трици, семена и заместители на захарта.

Бира. Тя е позволена при храните от трета група като овесени ядки, брашно, черен хляб, ориз, ръж, жито, картофи, стафиди, круши, смокини, по малко прясно и кисело мляко, пресен доматен сок, зехтин, олио и мед в ограничени количества.

Не е кой знае колко непознато написаното, но е синтезирано и по-ясно!
Иначе, по основния въпрос, заради който сме се събрали Wink аз съм пред МЦ и сега целта е да задържа кг не повече от 57, защото иначе се губи смисъла от всичките ми усилия през този почти 1 месец. Днес, след вчерашните плодове и салата за вечеря, съм малко под 57. Днес съм на месо  Sick
didkata1, наистина е неприятно това покачване, но след днешния разтоварващ и раздвижващ ден, утре трябва да е по-добре положението.
Хубав и възможно най-режимен моноден!  Hug

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 13:29 от marini

# 633
Марини, браво - супер инфо. Вечер въртя, суча все си наливам нещо -биричка ли, винце ли  Embarassed Embarassed Embarassed Сега вече знам кое с какво  newsm20

# 634
Марини много много полезна информация. Поздравления.
Дидката ти душа мерките си имаш ли ги. Да не би да сваляш на мерки а на кила да не мърдаш още  newsm78 newsm78 newsm78
Софи вчера си изкарах ден на кисело млекце без вечеря. Днеска пак кисело мляко за вечеря яйца. Ще се тегля понеделник защото съм в МЦ и каквито и кила да отчета няма да са реални.

# 635
Сладурки, поздравления на всички ви за минусчетата и за волята! Дори смея да твърдя че второто е по-важно! Аз се загубих напоследък, ама то беше понеже нямаше какво да кажа, че няколко дена бях кривнала от правия път. Както и да е де, взех си се пак в ръчички и сега съм пак на моно дни! След понеделник на мляко имах -300г, вчера бях на зеленчуци и днес -400г и днес съм на 1 шоколад, пък ще видим утре ще имаме ли минус! Утре мисля яйца или ориз...но до тогава има време!
Не се отчайвайте и не се предавайте! С желание и воля, всичко става! Hug Hug Hug Hug Hug

# 636
  • София
Даниеле  Hug
марини, благодаря за инфото, ама аз не пия никакъв алкохол така или иначе, което в случая ми е голям плюс  smile3534
Ето и от мен малко полезно инфо. Не че не я занете, ама да си я припомните  Peace

"Лъжливият апетит е опасен, тъй като поражда желанието да дъвчете през цялото време и през половин час да надничате в хладилника.

Лъжливият апетит е натрапчива мисъл, която ни кара да се храним, без изобщо да усещаме глад. Не е трудно да го разпознаете, трябва само да се концентрирате върху собствените си усещания.
Ако не усещате пристъргване в стомаха, най-вероятно апетитът ви е лъжлив. Ако имате чувството, че усещате вкуса на храната в устата си, това се дължи на факта, че имате нужда не да заситите организма си, а да се насладите на вкуса на храната.

Лъжливият апетит може да бъде контролиран. Излъжете го, за да си спестите натрупването на излишни килограми. Така ще си спестите много неприятности, които възникват след затлъстяването.

В момента, в който поискате да хапнете нещо, без да сте гладни, веднага измийте зъбите си. Не е ясен механизмът на това действие, но миенето на зъби убива апетита.

Често организмът бърка жаждата с глада, затова изпийте чаша топла вода, щом усетите, че искате да хапнете нещо, без да сте особено гладни.
Когато усетите признаците на лъжливия апетит, сдъвчете няколко семенца от ким или копър. Научете се да се храните бавно. Мозъкът разбира, че сте се нахранили, едва двадесет минути, след като стомахът ви се е напълнил.

Лъжливият апетит може да бъде подтиснат с физически упражнения. Физическата активност увеличава изработването на пептиди, които подтискат глада.

Спете поне осем часа на денонощие. Така хормоналният баланс се запазва и чувството на лъжлив апетит няма да ви тормози."

Ами значи утре си купувам ким, семена копър имам и ще дъвча вечерите, та да не ям  Laughing
И разбрахте ли гладни сме само, когато ни стърже корема, преди това никакво ядене  ooooh!  Laughing
На мен вече ми стърже корема след 1 кисело мляко, чай,кафе и 2 чаши вода. Може би от вчерашния плодов ден ми се насъбра  Thinking Довечера ще гледам да изям по-малко от кофичка, че да ми е 2 кофички за деня. Добре че имам немски, та да убия малко време.
мими, ти как се справи на кис. мляко. не ти ли пристърга корема  Simple Smile
Утре обаче ще съм на картофи, малко да се позахраня, че ако съм на зеленчуци както мислех, съвсем ще ми пригладнее.

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 15:01 от sofy

# 637
Софи мен ми беше втори ден от МЦ и хич не ми беше до ядене. Корема ме болеше и ми се гадеше така че устисках. Но пък днеска сутринта бях много гладна. Щом изядох едно мляко още в девет  ooooh! ooooh! ooooh!

# 638
Здравейте, всички моно-момичета Simple Smile изчетох ви и мисля да се включа и във вашата система за борба с гадните килца...казвам и във вашата, защото ще я комбинирам със 17-те билки на Кръстев...тях още ни ги пия, защото чакам доставка, но от днес / неее...не от утре Laughing/ съм на моно - на зеленчуци с лимонов сок....нали може?! Thinking, а утре мисля да си взема 3 кофички "Култура" и да съм на кис. мляко.
Моля само по-опитните и знаещи да ми отговорят може ли в кис. мляко да слагам "степче", което всъщност е без захар? Това си го правя по принцип, когато реша да махна сладкото за период Simple Smile
Успех на всички и мнооого минуси / на кой колкото му трябват де... Laughing/

# 639
tesito   HugСтепчето специално за диетата няма да ти пречи според мен.
Мими яко меню имам нали.......на кюфтаци/ММ  кара с мене диетата,когато съм на кюфтета Joy Joy Joy/.Днес ми е втори ден,но утре ще лунувам-този път ще изкарам на вода 100%.

# 640
Момичета изпаднах в депресия.. аз свалям лесно и по доста..започнах да пазя диета от 4 дни  през първите два дена свалих по 1кг , но вчера и днес не мърдам даже качвам- днес е 1ви ден от МЦ.адски се ядосвам, защото усилищята ми остават невъзнаградени, не ям почти нищо..така съм се депресирала не знам...

# 641
alek_sandra22 , не се отчайвай, мила! Hug Нормално е да задържаш течности и кантарът да показва така щом си в МЦ! Като ти се нормализира организмът след това ще видиш как бързо ще има резултат на кантара! Придържай се към режима и не се отказвай! Усилията и упорството никога не остават невъзнаградени! +Това по 1кг на ден е повече от прекрасен резултат! Няма място за притеснения и отчаяние! Най-трудното си го направила - да започнеш! Сега само не се отказвай! Hug Hug Hug Hug Hug

# 642
привет на всички! Hug
браво на всички с резултати!  bouquet
някой да иска да е на моно с мен,но въртейки дните на 90-дневната?  Praynig
хубава вечер! Hug
добре дошли на новите! Hug
tesito,и аз ще започвам скоро 2-рия пакет на 17-те билки.ще си правим компания на горчуляка. Hugв кис.мляко и трици слагам ,пак е резултатно. Peace
кет,много се радвам на присъствието ти! Hug

# 643
момичета днес цял ден ви чета.. та реших да се присъединя и аз към вас Laughing

бихте ли ми препоръчали една от най-ефективните моно диети, моляя Rolling Eyes.. защото четох,четох и така и не можах да си избера някоя  Grinning

не ми се смейте, ноо може би всички видове диети съм пробвала и незнам до къде ми е дошло вече.. волята ми е на изчезване  Cry

лека вечер от мен.. ии ще чакам предложение  Whistling

# 644
Благодаря ти, sun sea ...  bouquet...и тъй като си на втори пакет от билките, би ли казала какъв резултат постигна, моля  Praynig...не искам да се отклонявам от темата, но ми е любопитно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт