Операция на миома!Молба за съвети

• 314 861
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
Интубация се прави когато има дълъг период на упойка , например час и повече . За кратка манипулация не се слага тръба . Не говорех за тази тръба. Когато пациента е в тежко състояние и с големи болки се поставя в изкуствена кома , за да не го боли, това е така наречената медицинска кома и тя може да бъде дни и даже месеци. тогава диша с тръба . Прави се при катастрофи, изгаряния и други тежки състояния , да не се случва и да не се налага да ни поставят в такава медицинска кома. Явно не сме се разбрали за какво говоря.
П.П. На мен тръбата не ми е създавала дискомфорт , защото не помня нищо, била съм с упойка. То между впрочем тръбата се слага лесно на дълга шия , а тези с по-късичките имат проблеми , хем по-трудно я слагат анестезиолозите , хем после пациента го боли гърло, мене и двата пъти не ме боля след операцията.

# 631
Хмммм....нямам никаква информация, но направо звучи абсурдно  Peace
Може би трябваше да си адресираш поста към sisitons  Wink

# 632
Интубация се прави когато има дълъг период на упойка , например час и повече . За кратка манипулация не се слага тръба . Не говорех за тази тръба. Когато пациента е в тежко състояние и с големи болки се поставя в изкуствена кома , за да не го боли, това е така наречената медицинска кома и тя може да бъде дни и даже месеци. тогава диша с тръба . Прави се при катастрофи, изгаряния и други тежки състояния , да не се случва и да не се налага да ни поставят в такава медицинска кома. Явно не сме се разбрали за какво говоря.
П.П. На мен тръбата не ми е създавала дискомфорт , защото не помня нищо, била съм с упойка. То между впрочем тръбата се слага лесно на дълга шия , а тези с по-късичките имат проблеми , хем по-трудно я слагат анестезиолозите , хем после пациента го боли гърло, мене и двата пъти не ме боля след операцията.

Ох ще ме умориш Simple Smile Ходи ги разправяй тези в махлата на седянката Simple Smile Не мога с един пост да ти обясня нещо, което съм учила няколко години, но ако искаш мога да ти предложа няколко учебника ... така че спести си по нататъшните коментари.  Peace

# 633
Отделно че има хора с спинални упойки и те дефакто са будни по време на операацията  Laughing

Спинална упойка в държавна болница е мираж.Всичко се прави с пълна упойка+тръба.Ако ще е нещо хипер леко и кратко,го правят с местна,докато пациента си подвиква  Laughing
Даже секцио цезарея го правят с пълна и тръба.Не можело със спинална  ooooh! Пак подчертавам,така е в държавната.В частната са доста по-гъвкави и се опитват да спестят неприятно усещания на пациента
Във втора градска правят колкото пълни толкова и спинални, това важи и за другите болници в София , нищо , че са държавни. Аз не съм склонна да издигам в култ плащането Peace. и на Мазнейкова в клиниката почина родилка #Cussing out

# 634

Ох ще ме умориш Simple Smile Ходи ги разправяй тези в махлата на седянката Simple Smile Не мога с един пост да ти обясня нещо, което съм учила няколко години, но ако искаш мога да ти предложа няколко учебника ... така че спести си по нататъшните коментари.  Peace
Да , виждам , че си учила с години и затова сега седиш в чата по цял ден на махленска  седенка , защото  работиш и нямаш време да ми обясниш, а ми предлагаш книги. Някои дето сме по-прости ходим и на работа и не се оперираме в Англия , а в държавните болници, но сме оцелели и не мисля , че е уместно да ми се казва да си спестявам коментарите Peace. Мисля , че правата са ни еднакви или се лъжа нещо newsm78

# 635
Охххххх, сега да ти обяснявам и какъв ми е работния график и колко дена работя ли Simple Smile Имам мъж и не ми се налага да работя повече от 3 дена в седмицата Wink
Земи чети малко и недей да говориш глупости. Ей за това Бг е на тоя хал, защото всеки разбира от всичко и всички са дървени философи!

http://en.wikipedia.org/wiki/Tracheal_intubation

# 636
  • планетата Земя
Може би трябваше да си адресираш поста към sisitons  Wink

Май,май  Laughing

# 637
 Момичета, някой пил ли е Eimya,  това е нова лекарство за намаляване на миома, пие се три месеца.

# 638
  • София
Момичета, някой пил ли е Eimya,  това е нова лекарство за намаляване на миома, пие се три месеца.

За първи път го чувам. Сподели малко повече, плс! Praynig

# 639
Лекарството се казва Esmya, http://www.richter.bg/press_view.php?id=51, в България е от септември месец 2012 година, на мен ми го предложиха на последния преглед, с този препарат за три месеца се намалява размера на миомата, като докато се пие ти спира цикъла. Аз още не сам решила дали ще пробвам този метод Rolling Eyes

# 640
Намаля докато вземаш лекарството. До колкото виждам, идеята е да се намали размера на миомата и да се овладее кървенето, преди да те оперират. Един вид това е нещо като пре оперативна подготовка, а не дълготрайно лечение на миомите Wink

# 641
Момичета, другия месец съм на проверка
Оргаметрила го пих само месец, така, че не очаквам някакви чудеса и прочие
При мен не се получават кръвоизливи, а дълги ръждиви зацапвания, и двудневен обилен цикъл
Въпрос на време ли е да получа кръвоизлив?

# 642
  • София
Момичета, другия месец съм на проверка
Оргаметрила го пих само месец, така, че не очаквам някакви чудеса и прочие
При мен не се получават кръвоизливи, а дълги ръждиви зацапвания, и двудневен обилен цикъл
Въпрос на време ли е да получа кръвоизлив?
не, не е задължително.

# 643
Не е задължително, това което се случва на другите да се случи на теб. При мен кървене или каквито и да било симптоми, никога не е имало  Peace

# 644
  • София
О да, знам го това лекарство - Eimya. Доколкото ми е известно спира цикъла и те вкарва в изкуствена менопауза, за да възстанови хемоглобина преди операция, че той доста понамалява от кръвоизливите. Струва майка си и баща си - по около 400 лева на месец. Нищо ново. Надеждите ми се стопиха. Не че имам проблем в момента, но често пъти се наблюдава повторна поява на миома.

Общи условия

Активация на акаунт