Операция на миома!Молба за съвети

• 314 875
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Незнам момичета, чакам новини. Днес сестра ми ще ходи при нея, пускат само по 1 човек в реанимация, вчера мъжа й, днес майка и.Аз няма да мога да ида, нека те имат възможност да си я видят макар и за малко.Ще пиша по късно, когато разбера.

# 616
Момичета влизам да попитам, колко време се стои в реанимация, знам че е относително разбира се, но племенницата ми я оперираха днес, махнати са много кисти и миоми, една от която беше доста голяма.Слава Богу, доктора спаси матката, нищо не е махал от органите, но е казал че поне 3 дни ще бъде в реанимация.Притеснено ми е, кога отминава критичният период и ще можем вече да се успокоим всички?
В реанимацията се седи само докато се събудиш Simple Smile след това те връщат в отделението  Peace
И не се притеснявай от това, че щели да я оставят 3 дена- просто искат да я наблюдават  Peace
И за какъв критичен период става дума Simple Smile След като се е събудила и няма усложнения и жизнените показатели са в норма, то няма и критичен период.
Съжалявам , но това въобще не е вярно, има операции и операции, за какво отделение става дума , това е абсурд. поне 20 часа не се става . Държат те в операционната докато не се събудиш, и те пращат в реанимация Peace. Ако е лека манипулация тогава може в отделението, но тогава ти просто си ходиш вече Peace

# 617
  • планетата Земя
Съжалявам , но това въобще не е вярно, има операции и операции, за какво отделение става дума , това е абсурд. поне 20 часа не се става . Държат те в операционната докато не се събудиш, и те пращат в реанимация Peace. Ако е лека манипулация тогава може в отделението, но тогава ти просто си ходиш вече Peace

Не може да се каже вярно или невярно.Практиката е различна навсякъде.

Събудих се в реанимация,а не в операционната.Станах на 8 мия час.Не съм правила обиколки,но си наплисках лицето с вода и се пораздвижих.Мога да кажа,че твоето не е вярно,но знам,че при всяка е било различно

# 618
  • София
Привет, момичета. Добре е, боли я, но е добре, незнам кога ще я преместят в отделението утре или в другиден ще е. При тази операция предполагам също важи правилото, станеш ли не лягай, в смисъл повече да се раздвижва, за да не се получават сраствания. Rolling Eyes

# 619

Е чак пък не е вярно Simple Smile явно че практиката на всякъде е различна, но честно казано, аз намирам практиката в Бг за абсурдна. Като се започне от това, че слагат упойката на пациента в операционната и пациента се стресира излишно от обстановката и многото персонал който го заобикаля. При някои леки операции може да те събудят още в операционната (но едва ли ще си спомняш) и веднага те прехвърлят в реанимацията, където обикновено те държат докато се събудиш напълно, можеш да дишаш самостоятелно, болката е овладяна и всички жизнени показатели са в норма. След това обикновено те прехвърлят в отделението от което си дошъл, а ако е някакъв тежък случай то тогава те прехвърлят в отделението за интензивни грижи... Това е в общи линии.

Карчева,  не правят ли нещо за овладяване на болката ? Настоявайте да я обезболяват!

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 21:55 от Troy

# 620
Имам приятелки гинеколожка и анестезиоложка , просто така се случи. Никой не се изкарва от операционна преди да е събуден Peace. За това гарантирам, друг е въпроса дали ние точно помним какво е станало и аз си мислех , че съм се събудила после , но ми беше обяснено за какво иде реч. Разбира се това си е процедура и понякога се налага пациента да се реанимира , ако не се събужда , така , че първо събуждане после излизане от операционната Hug. Да за дишането си права , мисля че е задължително да дишаш сам, но пак зависи , дали пък не се налага изкуствена кома . Но тук става дума за миома , така че приемаме , че е нещо все пак не толкова страшно.
П.П. Срастванията са неизбежни, то затова лапароскопия след отваряне на корем е почти невъзможна. При мен когато са  ме отворили за втората операция е било страшно от сраствания , но оцелях, е правих температура де , но вече съм забравила Wink. Важна е позитивната нагласа Hug

# 621
  • планетата Земя
Може и да не помня събуждането в операционната.

# 622
Имам приятелки гинеколожка и анестезиоложка , просто така се случи. Никой не се изкарва от операционна преди да е събуден Peace. За това гарантирам, друг е въпроса дали ние точно помним какво е станало и аз си мислех , че съм се събудила после , но ми беше обяснено за какво иде реч. Разбира се това си е процедура и понякога се налага пациента да се реанимира , ако не се събужда , така , че първо събуждане после излизане от операционната Hug. Да за дишането си права , мисля че е задължително да дишаш сам, но пак зависи , дали пък не се налага изкуствена кома . Но тук става дума за миома , така че приемаме , че е нещо все пак не толкова страшно.
П.П. Срастванията са неизбежни, то затова лапароскопия след отваряне на корем е почти невъзможна. При мен когато са  ме отворили за втората операция е било страшно от сраствания , но оцелях, е правих температура де , но вече съм забравила Wink. Важна е позитивната нагласа Hug

Малко са ти объркани понятията Simple Smile какво общо има изкуствената кома в случая и за каква реанимация става дума Simple Smile
Нещата са много комплексни и всичко зависи от пациента  Peace  Не съм запозната как се процедира в БГ, но предполагам, че в повечето държави е долу горе еднакво. Имам наблюдения какво се прави в Англия и там нещата са именно по описания от мен начин.

# 623
Опитах се да обясня за дишането , ако пациента много го боли се поставя в изкуствена кома и има тръба в гърлото, т. е.не диша сам. Когато е излязъл от упойка диша сам и когато разбира се не е седиран и това не се налага . И не са ми объркани понятията , просто исках да го обясня с по-малко думи и нямам понятие от операции в Англия и честно казано смятам , че и у нас има достатъчно добри лекари Peace

# 624
Опитваш се да обясняваш неща на човек, който работи в операционна??  Laughing
И пак ти казвам объркани са ти понятията! Болката сама по себе си не е предпоставка за изкуствена кома!
И хайде да не превръщаме темата в това къде какви лекари има защото на скоро оперираха момиче, което си беше правило операция в БГ за счупен крак и няма ти казвам, че пироните и стърчаха от кожата!
Ако за Бг това е нещо приемливо, то за тук е направо абсурдно.
Самата аз съм с подобна операция след като бг специалистите си оставиха ръцете ...

# 625
  • планетата Земя
Опитах се да обясня за дишането , ако пациента много го боли се поставя в изкуствена кома и има тръба в гърлото, т. е.не диша сам.

Да ми ръгнат тръба в гърлото,защото много ме боли.Съмняваме.Аз не съм обдишване с тръба изобщо.В държавните болници по стандарт си правят пълна упойка+тръба в гърлото обаче.Не знам защо е тази разлика

# 626
Не винаги имаш тръба (laryngeal mask airway или endotracheal tube) всичко зависи от операцията и пациента.

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 23:16 от Troy

# 627
  • планетата Земя
Не винаги имаш тръба (laryngeal mask airway) всичко зависи от операцията и пациента.

В България в държавните болници с пълната упойка върви и тръбата.Винаги.Говоря за Пловдив и регион.В София може да е по-напреднала работата
В частните не е така.Явно е възможно и без тръба.Спестява се огромен дискомфорт на пациента

# 628
Ако ти правят някава ендоскопия, която трае не повече от 5 минути няма как да ти сложат тръба Simple Smile
Всичко зависи от вида на процедурата и дължината и Wink
Отделно че има хора с спинални упойки и те дефакто са будни по време на операацията  Laughing

# 629
  • планетата Земя
Отделно че има хора с спинални упойки и те дефакто са будни по време на операацията  Laughing

Спинална упойка в държавна болница е мираж.Всичко се прави с пълна упойка+тръба.Ако ще е нещо хипер леко и кратко,го правят с местна,докато пациента си подвиква  Laughing
Даже секцио цезарея го правят с пълна и тръба.Не можело със спинална  ooooh! Пак подчертавам,така е в държавната.В частната са доста по-гъвкави и се опитват да спестят неприятно усещания на пациента

Общи условия

Активация на акаунт