Операция на миома!Молба за съвети

• 314 939
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Pepi Petrova здравей. Първо да те попитам колко е голямо възелчето?
Като цяло операцията не е дълга пък и ти ще си заспала така, че не се тревожи.Няма за какво наистина. Както са ти обяснили това не е злокачествено образование и всичко минава и заминава.Simple Smile
След като се събудиш ще бъдеш вече в реанимация и там ще ти дават обезболяващи, така, че и за болката не се тревожи.
Общо взето продължителността на операцията трае в зависимост от разположението и големината на миомното възелче. Успех.
ЗДР.Миомата е доста голяма казаха че е 6 мес бременост, те си знаят,но всичко ште махнат за матката казаха задалжително, но дано поне единият яичник да запазят.Някои казват че самата операция е от 5 до 6 часа.Затова се реших да пиша тук вав бг мама извинявам се ако имам някакви правописни грешки ,но не сам оште свикнала сас саита.благодаря ти много .

# 91
  • София
Пепи, а на колко си години и имаш ли деца? Защото от това зависи дали е редно да ти махат всичко. Аз бях с 15 см миома (а според някои от присъстващите и 20), но ми запазиха всичко защото съм на 35 и нямам деца. Т.е. не е невъзможно.

# 92
Включвам се в темата защото когато имах нужда момичетата от тази тема много ми помогната!
Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ  Hug  bouquet на всички на които писах на лични и ми помогнаха.
Моята операция беше лапароскопска при д-р Попов от Вита.
Миомата беше голяма 7 см - интрамурална.
Ако някои се интересува от подробности нека пише тук или на лични.
Pepi Petrova успех ти желая, но и аз смятам, че на 41 години не е редно да ти махат матката и в никакъв случай не е задължително, без значение колко е голяма миомата. Има лекари които могат да се справят с подобен вид операция уверявам те  Peace

# 93
Включвам се в темата защото когато имах нужда момичетата от тази тема много ми помогната!
Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ  Hug  bouquet на всички на които писах на лични и ми помогнаха.
Моята операция беше лапароскопска при д-р Попов от Вита.
Миомата беше голяма 7 см - интрамурална.
Ако някои се интересува от подробности нека пише тук или на лични.
Pepi Petrova успех ти желая, но и аз смятам, че на 41 години не е редно да ти махат матката и в никакъв случай не е задължително, без значение колко е голяма миомата. Има лекари които могат да се справят с подобен вид операция уверявам те  Peace

радвам се за теб че при теб всичко е минало добре дано и при мен баде така.Аз сам на 41 години и имам син на 23 години .Мен ме е страх повече от самата операция как ште мине, упоиката как 6те не мисля за това че ште ми извадят всичко просто ме е много страх от операцията. Laughing

# 94
Pepi Petrova Няма да те лъжа страха е голям, но пък подобен вид операции вече се водят рутинни, сигурна съм, че всичко ще бъде наред.
На моята свекърва и правиха такъв вид коремна операция като отстраниха матката.
Труден е първия ден след операцията, но както  казаха момичетата ти дават обезболяващи и всичко минава по-леко. След 4-5 дена те изписват и забравяш  Hug
Бъди смела, упойката не е толкова страшна и аз много се притеснявах, но всичко мина добре.
Има едно треперене като излизаш от упойка (или поне при мен имаше) но ти слагат една система и след 2-3 минути вече се чувстваш добре. Общо взето няма страшно, никои не те оставя да те боли и се грижат за теб  Hug

# 95
Много ти благодаря миличка за написаното, малко по добре се чувствам.На мен ми казаха с райски газ пак ще видим как ще е. Grinning

# 96
Здравей, Pepi! Аз също се оперирах преди 3 години. Беше на задната стена на матката, около 6 см и бе6е се вкопала в стената. Наблюдавах я откакто я откриха - 2см и всеки доктор ми казваше наблюдавайте я. И когато стана 6 см пак ми казваха наблюдавайте я. Тогава попаднах на д-рБожидар Славчев и той ме попита защо не се оперирате, какво чакате? След една седмица се оперирах, коремна операция и всичко се приключи. В момента съм бременна. След това и колежка се оперира при него. Тя имаше 10 см миома и отново само миомата махнаха. Този доктор има златни ръце.

# 97
  • гр.Добрич
Утре имам час при Томов, да видим какво ще правим с моята миома. Страхът наистина е голям и то от следоперативния период, но то си е нормално да се страхуваме. Моята докторка в нашия град твърди, че почти е невъзможно да се остави матката, защото е голяма и по предната стена, но яйичниците няма нужда да се махат. Май за всички лекари е най-лесно да махнат всичко, особено при раждали жени. Ей това ме подразни предния път и отложих нещата с 1 година. Дано този път да звучат по-оптимистично.

# 98
Утре имам час при Томов, да видим какво ще правим с моята миома. Страхът наистина е голям и то от следоперативния период, но то си е нормално да се страхуваме. Моята докторка в нашия град твърди, че почти е невъзможно да се остави матката, защото е голяма и по предната стена, но яйичниците няма нужда да се махат. Май за всички лекари е най-лесно да махнат всичко, особено при раждали жени. Ей това ме подразни предния път и отложих нещата с 1 година. Дано този път да звучат по-оптимистично.

И на мен така ми казаха даже че и яйчниците ще ми махнат.Мен това толкоз не ме притеснява страх ме е от самата операция.Как ще е и от палната упойка.Аз сам на 41 години имам син на 23 години явно затова ми казаха че всичко ще махнат то си зависи и от самата миома.Желая ти всичко при теб да мине добре. Simple Smile

# 99
  • София
Ако може да се спаси матката е по-добре да се остави. Ето и аз имам две деца, но доктора "Горчев" каза ако има възможност спасявам матката нищо че имам две деца. Най лесно е да се махне всичко. И после какво цял живот тъпчене с хормони.
Pepi Petrova - защо не си потърсила второ мнение?

# 100
Ако може да се спаси матката е по-добре да се остави. Ето и аз имам две деца, но доктора "Горчев" каза ако има възможност спасявам матката нищо че имам две деца. Най лесно е да се махне всичко. И после какво цял живот тъпчене с хормони.
Pepi Petrova - защо не си потърсила второ мнение?

Потърсих и двете мнения са за махане на матката, ще се радват ако успеят да запазят поне част от единият яичник.Операцията ще ми е след 3 дни може би в сряда.Страшна паника ме обзема.Моля се всичко да мине добре. Hug

# 101
  • гр.Добрич
Аз не виждам проблем да се оставят яичниците, когато има само миома. Всички лекари, с които съм се консултирала въобще не са споменавали за махането им, а само на матката.
Ще ви споделя утре вечер какво измислиха великите този път.

Pepi Petrova, успех и на теб. Hug

dyndla, хормоните са само ако се махнат и яйчниците.

# 102
Аз не виждам проблем да се оставят яичниците, когато има само миома. Всички лекари, с които съм се консултирала въобще не са споменавали за махането им, а само на матката.
Ще ви споделя утре вечер какво измислиха великите този път.

Pepi Petrova, успех и на теб. Hug

dyndla, хормоните са само ако се махнат и яйчниците.

Ще чакам да споделиш.Успех и аз ти желая.  bouquet
  bouquet

# 103
  • София
Pepi Petrova ако си на около 45 години искай да ти запазят айчниците, ако е възможно. За такава рутинна операция периода е най-много 2 часа! Успех

# 104
  • Варна
Цитат
И на мен така ми казаха даже че и яйчниците ще ми махнат.Мен това толкоз не ме притеснява страх ме е от самата операция.Как ще е и от палната упойка.Аз сам на 41 години имам син на 23 години явно затова ми казаха че всичко ще махнат то си зависи и от самата миома.
Здравей Pepi Petrova, както вече съм писала по-подробно 2-3 страници назад, аз съм на 41, синът ми ще стане на 20 и във Варна чух 3 мнения, едното от които - ще ми махнат всичко. Но аз искам да забременея и отидох в Плевен. Доцент Томов ми махна 3 миоми и 1 киста и ми остави всичко, макар че беше предвидил да маха и единия яйчник. Когато казах на гинеколожката ми във Варна, че нейн колега ми предлага да ми остави само 1 яйчник и шийката - тя каза, че така само той ще си реши проблема, но няма аз да си реша проблемите. "Той много добре знае, че един яйчник без матка за 1 година ще изсъхне сам - като самоцелен орган няма да просъществува дълго." Затова отидох в Плевен. Не са те рязали още, помисли пак. Аз все още съм си в болничен след операцията, боли ме повече от колкото преди нея - миомите и кистата не ме боляха, минава бавно, но все пак - намериха куп неща за вадене. Две от миомите не ги бяха видели на видеозона.

Общи условия

Активация на акаунт