Операция на миома!Молба за съвети

• 315 032
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
Цитат
И на мен така ми казаха даже че и яйчниците ще ми махнат.Мен това толкоз не ме притеснява страх ме е от самата операция.Как ще е и от палната упойка.Аз сам на 41 години имам син на 23 години явно затова ми казаха че всичко ще махнат то си зависи и от самата миома.
Здравей Pepi Petrova, както вече съм писала по-подробно 2-3 страници назад, аз съм на 41, синът ми ще стане на 20 и във Варна чух 3 мнения, едното от които - ще ми махнат всичко. Но аз искам да забременея и отидох в Плевен. Доцент Томов ми махна 3 миоми и 1 киста и ми остави всичко, макар че беше предвидил да маха и единия яйчник. Когато казах на гинеколожката ми във Варна, че нейн колега ми предлага да ми остави само 1 яйчник и шийката - тя каза, че така само той ще си реши проблема, но няма аз да си реша проблемите. "Той много добре знае, че един яйчник без матка за 1 година ще изсъхне сам - като самоцелен орган няма да просъществува дълго." Затова отидох в Плевен. Не са те рязали още, помисли пак. Аз все още съм си в болничен след операцията, боли ме повече от колкото преди нея - миомите и кистата не ме боляха, минава бавно, но все пак - намериха куп неща за вадене. Две от миомите не ги бяха видели на видеозона.

Здр радвам се че е минало всичко нормално болките и те ще минат след време ще ги изтърпим няма друг начин.Ако може би ли ми казала, нещо за самата операция твоята коремна ли е.Колко часа е продалжила при теб.Те може би като,отворят вече преценяват пак какво,трябва да махнат.Благодаря ти. Hug

# 106
  • София
Практиката в Плевен при Томов и Горчев е такава почва се лапаро  и ако нещата се усложнят режат. Доктора обаче там може да прецени, че няма да е лапаро, а направо коремна.
Няма страшно споко. Един съвет от мен отиди до Плевен в тази клиника. Щото и на мене ми разправяха в София ужасии, а то какво излезна в Плевен. Както ти е писало момиче по напред още не си рязана отиди до Плевен. Според мене няма да съжаляваш. Ще ти стискам палци и ще чакам да пишеш какво е станало.
А м/у другото доктор ми е казвал, че дори и при махане само на матката пак настъпват хормонални проблеми. Нищо, че яйчниците са си на место, но за това немога да споря. Казвам само какво ми е казъл доктор.

# 107
  • Варна
Като време не знам точен час на влизане и точен час на излизане от операционната, но според моята представа за време - докато чаках нямах нищо със себе си, и според приятелите ми, които чакаха навън - не е била повече от два часа. На прегледа предварително доц. Томов ми каза, че ще е лапароскопска, тя и по документи е такава. Но планираше махане на 1 миома, 1 киста  и най-вероятно яйчника с нея. Но на видеозон не може да се каже нищо категорично. Уговорката ми беше - да мога да забременея след 6 месеца. Най-голямото ми притеснение беше, да не се окаже належащо да махат толкова неща, че да не става за бебе след това. Но като са ме отворили - с лапароскопа през пъпа - са видели и другите 2 миоми и са ми направили по-голям разрез долу. Така че имах конец на пъпа, встрани отдясно и долу имам 12 см шев. На практика не се получило точно с малки разрези. Но все пак ми оставиха всичко. Не съм имала друг път пълна упойка и също ме притесняваше, но всъщност първото ми усещане като се събудих беше болката в корема и треперех от студ, но май ме приспаха с нещо, защото сравнително бързо се стоплих. Най-зле беше следващия ден - хем да мърдаш, хем не можеш, хем боли, но 2 седмици след операцията бяхме на почивка. Питай пак, ако нещо не съм обяснила, но ако прочетеш, което съм писала и по-назад - там е по-подробно. Останах с впечатлението, че гледат да махат всичко да няма къде да се въдят кисти и миоми, ама все пак остават и други органи - няма и тях да вадят един по един - за да не се разболеят.

# 108
Като време не знам точен час на влизане и точен час на излизане от операционната, но според моята представа за време - докато чаках нямах нищо със себе си, и според приятелите ми, които чакаха навън - не е била повече от два часа. На прегледа предварително доц. Томов ми каза, че ще е лапароскопска, тя и по документи е такава. Но планираше махане на 1 миома, 1 киста  и най-вероятно яйчника с нея. Но на видеозон не може да се каже нищо категорично. Уговорката ми беше - да мога да забременея след 6 месеца. Най-голямото ми притеснение беше, да не се окаже належащо да махат толкова неща, че да не става за бебе след това. Но като са ме отворили - с лапароскопа през пъпа - са видели и другите 2 миоми и са ми направили по-голям разрез долу. Така че имах конец на пъпа, встрани отдясно и долу имам 12 см шев. На практика не се получило точно с малки разрези. Но все пак ми оставиха всичко. Не съм имала друг път пълна упойка и също ме притесняваше, но всъщност първото ми усещане като се събудих беше болката в корема и треперех от студ, но май ме приспаха с нещо, защото сравнително бързо се стоплих. Най-зле беше следващия ден - хем да мърдаш, хем не можеш, хем боли, но 2 седмици след операцията бяхме на почивка. Питай пак, ако нещо не съм обяснила, но ако прочетеш, което съм писала и по-назад - там е по-подробно. Останах с впечатлението, че гледат да махат всичко да няма къде да се въдят кисти и миоми, ама все пак остават и други органи - няма и тях да вадят един по един - за да не се разболеят.

Много ме успокои за палната упойка най вече от това как се чувстваш след това.Прегледаха ме и други доктори почти всичките бяха на едно мнение, но се доверих на един дано сам направила правилният избор човек никога не може да бъде сигурен и все се надява да е за добро.

# 109
  • гр.Добрич
Здравейте момичета. Снощи се прибрах много късно и не ми беше до писане.
Прегледа ме  доц.Томов. Оказа се, че миомите са 3 и общо са към 11-13см. и при всички случаи са за операция. Времето на лапароскопията обаче е изтекло за такъв размер миоми. Вариянтите са 2  - лапаро за отстраняване на матката и миомите и запазване на яйчниците, или с разрез и махане само на миомите. Аз обаче настоявах да ми се запази матката и той ми каза, че както искам, така ще направят, но никой не можел да даде гаранция, че след време няма да има нови миоми. Стандартните изказвания. Така, ч на 6.11 ме чакат и на 7.11 е операцията. Сега остана да кажа на майка ми. Досега не съм и споделяла за проблема, че тя е онези вайкащи и оплакващи всичко и да се настроя за следоперативния период.  Wink

# 110
  • Варна
spinki УСПЕХ! Гаранции в бъдеще време никой за нищо не дава, не само в медицината. Стискам палци! Ще ти кажат преди операцията час, след който да не ядеш. Много е важно. Ще ти спести евентуално повръщане. Аз още не мога да си представя, че коремът ми ще понесе такъв спазъм, а веднага след операцията, с шевовете - сигурно е кошмар.

# 111
  • BG
Здравейте дами,

Да се запиша и аз. Реших да се оперирам лапароскопски в София, при д-р Нецов. Операцията е следващия понеделник. Стискайте палци всичко да е наред!
Ходих до Плевен и при д-р Нецов и реших да е в София.

Ще пиша отзиви, след като се върна от операцията!

Благодаря на NadiND, за личните съобщения и непрекъснатия интерес, както и на всички, които споделят в темата!   bouquet

# 112
Здравейте момичета. Снощи се прибрах много късно и не ми беше до писане.
Прегледа ме  доц.Томов. Оказа се, че миомите са 3 и общо са към 11-13см. и при всички случаи са за операция. Времето на лапароскопията обаче е изтекло за такъв размер миоми. Вариянтите са 2  - лапаро за отстраняване на матката и миомите и запазване на яйчниците, или с разрез и махане само на миомите. Аз обаче настоявах да ми се запази матката и той ми каза, че както искам, така ще направят, но никой не можел да даде гаранция, че след време няма да има нови миоми. Стандартните изказвания. Така, ч на 6.11 ме чакат и на 7.11 е операцията. Сега остана да кажа на майка ми. Досега не съм и споделяла за проблема, че тя е онези вайкащи и оплакващи всичко и да се настроя за следоперативния период.  Wink

Здравей.Аз вече 2 седмици ходя по мъките и все ме отлагат и при мен е същият проблем голяма е и казаха че не става за лапароскопия най накрая на 6. 11 и аз влизам за операция,но при мен всичко ще извадят за съжаление повечето мнения са такива.Много сам уплашена от самата операция ,но момичетата в сайта ме успокоиха,че не е толкоз страшно пак ще пиша след това.Пиши ми откьде си.Аз сам от София на 41 години сам имам син на 23 години.Желая ти всичко да мине добре и бързо да се оправиш.Живи и здрави после ще си пишем как е минало всичко.

# 113
Здравейте дами,

Да се запиша и аз. Реших да се оперирам лапароскопски в София, при д-р Нецов. Операцията е следващия понеделник. Стискайте палци всичко да е наред!

Благодаря на NadiND, за личните съобщения и непрекъснатия интерес, както и на всички, които споделят в темата!   bouquet

Стискам палци моята операция ще е тази седмица но коремна не става с лапароскопси.Успех миличка и след това ще пишем как е минало и при мен и при теб.

# 114
  • Варна
Много късмет на всички с операциите. Както казват: Бог да е с вас! После пишете как е минало. Чакам ви да си караме болничния заедно Grinning

# 115
Много късмет на всички с операциите. Както казват: Бог да е с вас! После пишете как е минало. Чакам ви да си караме болничния заедно Grinning
[/quo

te]
И аз така казвам; Бог да е с нас! Ще пиша после, дано не е толкоз страшно че вече какви ли не глупости ми се въртят в главата. Laughing

# 116
  • под течащия покрив
Здравейте дами,

Направила си добър избор- д-р Нецов е страхотен специалист.Махна ми миома 4 см., но само че чрез хистероскппия.Много се озори с гадината, защото беше на лошо място, но успя-за което съм му много благодарна.Между другото операцията трябваше да е лапароскопска, но в последния момент реши да е хистероскопия.

# 117
Здравейте дами,

Направила си добър избор- д-р Нецов е страхотен специалист.Махна ми миома 4 см., но само че чрез хистероскппия.Много се озори с гадината, защото беше на лошо място, но успя-за което съм му много благодарна.Между другото операцията трябваше да е лапароскопска, но в последния момент реши да е хистероскопия.

Радвам се за теб че всичко е минало добре.А как се разбира на какво място е преди или по време на самата операция,защото и аз влизам за операция моята също ще бъде коремна но ми каза док Сидеров 5 та градска той ще ми е оператор че петак да постъпя в болницата, за да ме види на ехоограф още веднаж и да обсъдим до колко ще е сложна операцията може би това е имал в предвид.От самото място на миомата зависи и часовете на самата операция ох не зная много сам обаркана и много ме е страх.От 2 седмици се настройвам психически и накрая ще откача тотално. Laughing

# 118
  • под течащия покрив
Pepi Petrova да не би да бъркаш хистероскопия(махат миомата през влагалището)  с хистеректомия(махат матката), защото на мен ми правиха първото?

# 119
Pepi Petrova да не би да бъркаш хистероскопия(махат миомата през влагалището)  с хистеректомия(махат матката), защото на мен ми правиха първото?
[/quo

Мte]
Здр хистероскопия ще ми махнат матката а яичнйчниците са под въпрос от 3 мнения и 3 те бяха едни и сащи .

Общи условия

Активация на акаунт